Sárbogárd Város Önkormányzat Képviselőtestületének 37/2015 (IX.24.) önkormányzati rendelete

A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról szóló 16/2013. (III. 13.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2015. 09. 25- 2015. 09. 29


Sárbogárd Város Önkormányzat

Képviselő-testületének


                         37/2015. (IX. 24.) önkormányzati rendelete


 a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról szóló 16/2013. (III. 13.) önkormányzati rendelet módosításáról



Sárbogárd Város Önkormányzat Képviselőtestülete a vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény 45. § (6) bekezdés felhatalmazása alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról szóló 16/2013. (III. 13.) önkormányzati rendelet módosításáról a következőket rendeli el.



1.§ A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról szóló 16/2013. (III. 13.) önkormányzati rendelet (továbbiakban Rendelet)  4. §-a a következő (4) bekezdéssel egészül ki:


(4) Sárbogárd Város közigazgatási területén a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz gyűjtésére, kezelésére, ártalmatlanítására kijelölt átadási hely a Sárbogárd 0124/2 hrsz-ú ingatlanon kialakított önkormányzati tulajdonú szennyvíztisztító telep.


2.§ A Rendelet 7.§ (1), (2), (3) bekezdése helyébe a következő (1), (2), (3) bekezdés lép.


  1. Az önkormányzat a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtéséről és szállításáról nyílt pályázati eljárással kiválasztott egyéni vállalkozó útján, míg a szennyvíz ártalmatlanítására vonatkozó közszolgáltatás ellátásáról pályázati kiírás nélkül a saját tulajdonát képező Sárbogárd 0124/2 hrsz-ú szennyvíztisztó telepen gondoskodik, melynek üzemeltetését a viziközműrendszert - Bérleti és Üzemeltetési szerződés alapján - üzemeltető gazdálkodó szervezet látja el.


(2) A közszolgáltatási szerződést a szennyvíz begyűjtésére és szállítására jogosult kezelővel legfeljebb  tíz  évre szólóan lehet megkötni.


(3) A közszolgáltatási szerződés az aláírás napján jön létre és az aláírását követő hónap első napjától köteles a Közszolgáltató tevékenységét ellátni.


3.§ A Rendelet az alábbi 10/A.§-al és az azt megelőző címmel egészül ki:


Személyes adatok kezelésére vonatkozó rendelkezések


     10/A § A közszolgáltató a közszolgáltatással összefüggő személyes adatokat (név, lakóhely vagy székhely, az ingatlan ideiglenes vagy tartós használatára vonatkozó adat) kizárólag a közszolgáltatás végzéséhez tartja nyilván és kezeli az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló jogszabály rendelkezéseinek megfelelően.


4.§ A Rendelet 12. § (4) bekezdése helyébe a következő (4) bekezdés lép:


(4) Ezen rendelet szerinti közszolgáltatási tevékenység kizárólag a vízügyi hatóság engedélyével végezhető.


5.§ Hatályát veszti a Rendelet 3.§ (1) bekezdése és (3) bekezdése.


6.§ Jelen rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba és hatálybalépését követő ötödik napon hatályát veszti.



Sárbogárd, 2015. szeptember 11.




                                 Dr. Sükösd Tamás                             Demeterné Dr. Venicz Anita

                                     polgármester                                                      jegyző

                                                                                                                                            




Kihirdetve: 2015. szeptember 24.


                                             Demeterné Dr. Venicz Anita

                                                     jegyző