Hegymagas Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2013. (I.31.) önkormányzati rendelete

a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 6/2007. (VIII.21.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2013. 01. 31- 2013. 01. 31

Hegymagas Község Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. § (1) bekezdésében valamint a helyi önkormányzatok szociális célú tűzifavásárláshoz kapcsolódó kiegészítő támogatásáról szóló 59/2012. (XI.28.) BM rendelet 2. §-ában kapott felhatalmazás alapján, feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:



1. § A szociális  igazgatásról és szociális  ellátásokról szóló 6/2007. (VIII.21.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: Rendelet) „Szociális tűzifa juttatás” címmel és a következő  20/A. §-al egészül ki:


„Szociális célú tűzifa juttatás

20/A. § (1) A Képviselő-testület a szociálisan rászorulók részére a téli fűtéshez természetbeni támogatásként tűzifát biztosít, melynek a rászorulóhoz történő eljuttatásával kapcsolatos költségeket az Önkormányzat viseli.


(2) A kérelmeket Szigliget – Hegymagas Községek Körjegyzőségére lehet benyújtani. A kérelemben nyilatkozni kell arról, hogy kérelmező lakása fával fűthető és csatolni kell hozzá a saját és családtagjai jövedelméről szóló igazolást.


(3) Támogatásra jogosult az a kérelmező akinél az egy főre számított havi családi jövedelem a 28.500 Ft-ot, egyedül élő esetén 42.750 Ft-ot nem haladja meg. A támogatás megállapításánál előnyben részesül az aktív korúak ellátásában, időskorúak járadékában, adósságkezelési támogatáshoz kapcsolódó adósságcsökkentési támogatásban, illetve lakásfenntartási támogatásban részesülő kérelmező.


2. § Ez a rendelet a kihirdetés napján lép hatályba és a kihirdetést követő napon hatályát veszti.



                        Sallee Barbara                                                 Lutár Mária

                         polgármester                                                    körjegyző