Hegymagas Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2019. (II.4.) önkormányzati rendelete

a 2018. évi téli rezsicsökkentés végrehajtásának helyi szabályairól

Hatályos: 2019. 02. 05- 2020. 06. 29

Hegymagas Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. Cikk (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva, a téli rezsicsökkentésben korábban nem részesült, a vezetékes gáz- vagy távfűtéstől eltérő fűtőanyagot felhasználó háztartások egyszeri támogatásáról szóló 1602/2018. (XI. 27.) Korm. határozatban meghatározott feladatainak végrehajtása céljából, a 2018. évi téli rezsicsökkentésben nem részesült háztartások egyszeri támogatásának elosztásáról és feltételeiről a következőket rendeli el:


1. §


(1) A Polgármester 2019. február 15-ig igazolást ad ki az előzetes igényfelmérés során, 2018. október 15-ig igénybejelentést tett háztartások részére a téli rezsicsökkentésben korábban nem részesült, a vezetékes gáz- vagy távfűtéstől eltérő fűtőanyagot felhasználó háztartások egyszeri támogatásáról szóló 1602/2018. (XI. 27.) Korm. határozatban (továbbiakban: Korm. határozat) meghatározott támogatás egy háztartásra eső összegéről (12.000 Ft).


(2) Az (1) bekezdésben meghatározott igazolás tartalmazza:

a) igényfelmérés során bejelentett személy nevét és lakcímét,

b) a támogatásra jogosult háztartás címét,

c) a tüzelőanyag juttatás formáját.


(3) A jelen rendeletben meghatározott igazolás 2019. december 15-ig használható fel.


(4) A Polgármester - a képviselő-testület felhatalmazása alapján - a tüzelőanyag természetbeni biztosítására a tüzelőanyag kereskedésre jogosult gazdálkodó szervezetekkel (a továbbiakban: Gazdálkodó szervezet) megállapodást köt.


(5) A (4) bekezdésben meghatározott megállapodásban a támogatás felhasználására vonatkozó feltételeket úgy kell szabályozni, hogy


a) az (1) bekezdésben meghatározott igazolás felhasználása során az ellenérték nem tartalmazhatja a támogatásra jogosult háztartás részére történő kiszállítás költségét.


b) a Gazdálkodó szervezet a megállapodás megkötésétől az igazolás felhasználhatóságának idejéig folyamatosan rendelkezésre tart a megállapodásban meghatározott mennyiségű tüzelőanyagot.


(6) A Gazdálkodó szervezet 2019. december 15-ig biztosítja az általa a megállapodásban vállalt tüzelőanyag átvételének a lehetőségét. Hegymagas Község Önkormányzata (a továbbiakban: Önkormányzat) a ténylegesen átadott tüzelőanyagok ellenértékét a megállapodás megkötését követően kéthetente fizeti meg, az átvételi elismervények alapján. Az utolsó kifizetést legkésőbb 2019. december 31-ig teljesíteni kell.


2. §


(1) A jelen rendelet 1. § (1) bekezdésében meghatározott igazolás a természetbeni támogatás egyszeri felhasználására jogosít és nem ruházható át.


(2) Az Önkormányzat 2019. február 15-ig tájékoztatja az igénybejelentést benyújtó háztartásokat a támogatás átvételének feltételeiről.


(3) Az utalvány felhasználása során a Gazdálkodó szervezet köteles átvételi elismervénnyel igazolni, hogy a jogosult háztartás részére adta át az igazolás szerinti tüzelőanyagot.


3. §


Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba és 2020. június 30-án hatályát veszti.