Hegymagas Község Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2019. (XII.5.) önkormányzati rendelete

Hegymagas Község Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 9/2014. (XII. 15.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2019. 12. 06- 2019. 12. 06

Hegymagas Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el.


1. §


Hegymagas Község Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 9/2014. (XII.15.) önkormányzati rendeletének (a továbbiakban: Rendelet) 62. § (2) bekezdése helyébe következő rendelkezés lép:


(2) A települési képviselő – az Mötv. 32. § (2) bekezdés k) pontja értelmében köteles kapcsolatot tartani a választópolgárokkal, ennek érdekében félévente egy alkalommal fogadóórát tartani.


2. §


A Rendelet 72. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


(2) Az Önkormányzat az alábbi társulások tagja:

a) Tapolca Környéki Önkormányzati Társulás, melynek feladata a gyermekjóléti, családsegítési és épületüzemeltetési, fenntartási feladatok ellátása, valamint az egészségügyi alapellátáson belül a központi orvosi ügyelet szervezése és fenntartása.

b) „Lesencéktől a Balatonig” Szociális és Gyermekjóléti Alapszolgáltatásokat Ellátó Intézményi Társulás, melynek feladata a szociális étkeztetési, házi segítségnyújtási feladatok ellátása.

c) Észak-Balatoni Térség Regionális Települési Szilárdhulladék Kezelési Önkormányzati Társulás, melynek feladata szilárdhulladék kezelési rendszer létrehozása és működtetése.


3. §


A Rendelet 72. §-a a következő (5) bekezdéssel egészül ki:


(5) A társulásokban az Önkormányzatot a polgármester, a polgármester akadályoztatása esetén az alpolgármester képviseli.


4. §


A Rendelet 74. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


(2) A közmeghallgatás állandó napirendi pontja „A polgármester beszámolója a képviselő-testület munkájáról, az önkormányzat pénzügyi és gazdasági helyzetéről”.


5. §


A Rendelet 76. §-a a következő i) ponttal egészül ki:


i) E-mail címe: hivatal@hegymagas.hu


6. §


A Rendelet 80. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:


80. § Az Önkormányzat gazdálkodásának belső ellenőrzéséről a Közös Önkormányzati Hivatal szervezésében gondoskodik. Az önkormányzat gazdálkodásának egyéb belső kontrollrendszerét a jegyző – jogszabályok alapján – alakítja ki és működteti.


7. §


(1) Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.


(2) Hatályát veszti a Rendelet 63. § (1) bekezdésében a "határozattal" szöveg.