Nyírtelek város önkormányzat képviselő testületének 7/2020 (X.6..) önkormányzati rendelete

A hivatali helyiségen kívüli, valamint a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés és bejegyzett élettársi kapcsolat létesítésének engedélyezéséről és a többletszolgáltatásért fizetendő díj mértékéről szóló 11/2016. (VI.15.) önkormányzati rendelet módosításáról önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2020. 10. 07- 2020. 10. 07

Nyírtelek Város Önkormányzatának Képviselő-testülete, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, valamint az anyakönyvi eljárásról szóló 2010. évi I. törvény 96. §-ában kapott felhatalmazás alapján a hivatali helyiségen kívüli, valamint a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés és bejegyzett élettársi kapcsolat létesítésének engedélyezéséről és a többletszolgáltatásért fizetendő díj mértékéről szóló 11/2016. (VI.15.) önkormányzati rendeletét az alábbiak szerint módosítja:

                                                          

1.§


  1. A rendelet 3. § (4) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:


3.§ (4) Hivatali munkaidőn kívül anyakönyvi esemény – munkaszüneti napok kivételével – hétfői napon 17.00 óra és 20.00 óra, kedd-szerda-csütörtöki napon 16.00 óra és 20.00 óra között, pénteki napokon 12.30 óra és 20.00 óra között, szombati napokon 10.00 óra és 20.00 óra között engedélyezhető.



  1. A rendelet 6. §- az alábbiak szerint módosul:


6.§ Az anyakönyvi eseményen közreműködő anyakönyvvezetőt választása szerint a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 98. §-ában meghatározott szabadidő helyett illetményen kívül eseményenként bruttó 20.000.- Ft díjazás illeti meg.


2.§



  1. E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, és az azt követő napon hatályát veszti.




           Szekeres József                                                                dr. Bartovics Norbert

             polgármester                                                                             jegyző



A rendeletet kihirdettem: 2020. október 06-án

dr. Bartovics Norbert

jegyző

Előzetes hatástanulmány


A hivatali helyiségen kívüli, valamint a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés és bejegyzett élettársi kapcsolat létesítésének engedélyezéséről és a többletszolgáltatásért fizetendő díj mértékéről szóló 11/2016. (VI.15.) önkormányzati rendelet módosításáról

 önkormányzati rendelet módosításáról

szóló rendelethez



1.         Társadalmi hatások: A rendelet-tervezet a házasságkötés hétfőtől-csütörtökig munkaidőn kívüli engedélyezését tartalmazza, mely a lakosság részéről érkező igénnyel áll összhangban..

2.         Gazdasági, költségvetési hatások: Az előterjesztésben szereplő módosítások elfogadásának gazdasági és költségvetési hatásai a díjak változásában jelenik meg.


3.         Környezeti hatások: A rendeletben foglaltak végrehajtásának környezetre gyakorolt hatása nincs.


4.         Egészségügyi hatások: A rendeletben foglaltak végrehajtásának egészségügyi hatása nincs.


5.         Adminisztratív terheket befolyásoló hatások: A rendelet megalkotásával és annak végrehajtásával az eddigiekhez képest nem nőnek az adminisztratív terhek.


6.         A jogszabály megalkotásának szükségessége, a jogalkotás elmaradásának várható következmények: A rendelet megalkotásával a Képviselő-testület a lakosság részéről érkező igényeknek tesz eleget.


7.         A jogszabály alkalmazásához szükséges személyi, tárgyi, szervezeti és pénzügyi feltételek: A rendeletben foglaltaknak személyi, tárgyi, szervezeti és pénzügyi hatása nincs.



Nyírtelek, 2020. szeptember 30.


dr. Bartovics Norbert

jegyző