Vésztő Város Önkormányzat Képviselő-testületének 26/2012. (X.31.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól

Hatályos: 2012. 11. 01- 2023. 03. 02 09:00

Vésztő Város Önkormányzat Képviselő-testületének 26/2012. (X.31.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól1

2012.11.01.

Vésztő Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdésének e) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. A rendelet hatálya

1. § (1) A rendelet tárgyi hatálya Vésztő Város Önkormányzata (a továbbiakban: önkormányzat) tulajdonából és az önkormányzatot megillető vagyoni értékű jogokból álló törzsvagyonára és üzleti vagyonára (a továbbiakban együtt: önkormányzati vagyon) terjed ki.

(2) A rendelet személyi hatálya az önkormányzatra, az önkormányzati vagyon használóira terjed ki.

2. Az önkormányzat vagyona

2. § (1) Az önkormányzat kizárólagos tulajdonát képező forgalomképtelen törzsvagyon a nemzeti vagyonról szóló törvényben meghatározott vagyon, mely vagyonelemeket az 1. melléklet tartalmazza.

(2) Vésztő Város Önkormányzatának Képviselő-testülete (a továbbiakban: képviselő-testület) az önkormányzati vagyonból nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű nemzeti vagyonná vagyonelemet nem minősít.

3. § (1) Az önkormányzati törzsvagyon korlátozottan forgalomképes vagyonelemei:

a) a közmű jellegű létesítmények,

b) az önkormányzat által alapított költségvetési szervek használatában lévő vagyon,

c) a sportcélú létesítmények,

d) mindazon vagyon, melyet törvény vagy a képviselő-testület rendeletével annak nyilvánít.

(2) Az önkormányzat korlátozottan forgalomképes törzsvagyon elemeit a 2. melléklet tartalmazza.

4. § (1) Az önkormányzat üzleti vagyona a nemzeti vagyonról szóló törvény szerint mindaz a vagyon, amely nem tartozik a törzsvagyonba. Az üzleti vagyon az önkormányzat eredményes, növekvő színvonalú működését, anyagi gyarapodását szolgáló vagyon.

(2) Az önkormányzat üzleti vagyonát képező ingatlanok vagyonelemei:

a) a bérlakások, nem lakás céljára szolgáló helyiségek,

b) építési telkek,

c) mezőgazdasági földterületek

d) egyéb vagyon.

(3) Az önkormányzat üzleti vagyonát képező ingóságok és vagyoni értékű jogok vagyonelemei:

a) készpénz,

b) egyéb pénzeszközök és követelések,

c) értékpapírok,

d) kötvények, részvények,

e) vállalkozásban lévő üzletrész,

f) használati és haszonélvezeti jog,

g) szolgalmi jog,

h) egyéb vagyoni értékű jogok.

i) az önkormányzat tulajdonát képező ingóságok

(4) Az önkormányzati üzleti vagyonhoz tartozó ingatlanok körét a 3. melléklet tartalmazza.

3. A vagyon minősítése

5. § (1) A nemzeti vagyonról szóló törvényben meghatározott vagyon minősítése, átminősítése a képviselő-testület hatáskörébe tartozik.

(2) Az (1) bekezdés szerinti minősítést, átminősítést kezdeményezheti:

a) a polgármester,

b) a jegyző,

c) a Pénzügyi, Ügyrendi, Városfejlesztési és Közbeszerzési Bizottság

(3) Az üzleti vagyonból a törzsvagyonba történő átminősítés akkor lehetséges, ha a vagyonelem kötelező önkormányzati feladatkör ellátását, vagy hatáskör gyakorlását szolgáló funkciót tölt be, vagy az átminősítést követően ilyenné válik.

(4) A törzsvagyon körébe tartozó vagyonelem üzleti vagyonná történő átminősítése abban az esetben lehetséges, ha az a továbbiakban kötelező önkormányzati feladatkör ellátását, vagy hatáskör gyakorlását nem szolgálja, és a feladatkör ellátása, vagy a hatáskör gyakorlása az átminősítést követően az átminősítéssel érintett vagyonelem nélkül is megoldható.

4. A tulajdonosi jogok gyakorlása

6. § (1) A nemzeti vagyonról szóló törvény szerinti tulajdonosi joggyakorló a képviselő-testület.

(2) Az önkormányzati vagyonra vonatkozó ügyekben a képviselő-testületet a polgármester képviseli.

(3) A tulajdonost megillető jognyilatkozatok megtétele - így különösen tulajdonosi hozzájárulás kiadása, építési eljárás kezdeményezése, megállapodáson alapuló szolgalmi jog létesítése, elidegenítési és terhelési tilalmak bejegyzésének kezdeményezése, elidegenítési és terhelési tilalmak törlésének engedélyezése, a további megterheléshez történő hozzájárulás megadása, megtagadása - a polgármester hatáskörébe tartozik.

5. Önkormányzati vagyon kezelése, hasznosítása

7. § A képviselő-testület olyan vagyonelemet, amelyre vagyonkezelői jog létesíthető nem határoz meg.

8. § Az önkormányzati vagyont a képviselő-testület döntésének megfelelően pályázati eljárás lefolytatásával vagy annak mellőzésével lehet hasznosítani. A pályáztatást a rendelet 1. függeléke szerinti versenyeztetési szabályzat előírásai szerint kell lebonyolítani.

9. § (1) A képviselő-testület az önkormányzat tulajdonában lévő vagyont a döntése vagy törvényi kötelezettsége alapján a nemzeti vagyonról szóló törvényben foglaltak figyelembe vételével adhatja ingyenes használatba.

(2) A képviselő-testület az ingyenes használatról szóló döntésében határozza meg a használót a vagyon rendeltetésszerű használatával kapcsolatosan esetlegesen terhelő kötelezettségeket.

6. Önkormányzati költségvetési szervek vagyongazdálkodása

10. § (1) A képviselő-testület az önkormányzat által alapított költségvetési szervek (a továbbiakban: költségvetési szerv) részére a működésükhöz szükséges vagyon használati jogát a feladat ellátásához szükséges mértékben biztosítja. A közös alapítású és fenntartású költségvetési szervek vagyona feletti rendelkezési jogot az alapítók és fenntartók között létrejött megállapodás szabályozza.

(2) A költségvetési szervek a használati joguknál fogva a tulajdonostól elvárható gondossággal jogosultak és kötelesek a vagyon rendeltetésszerű használatára, működtetésére, fenntartására, hasznosítására és a vagyonhoz fűződő közüzemi költségek viselésére.

(3) A költségvetési szervek joga a használatukban lévő vagyon hasznosításával - az alaptevékenységet nem sértő, és kizárólag a költségvetési szerv bevételeit növelő, kötelező feladatok ellátását nem veszélyeztető - bevételszerző tevékenységet folytatni.

(4) A költségvetési szerv használatában lévő ingatlant a szerv vezetője maximum egy évig terjedő időtartamra jogosult bérbe, használatba adni. Az éven túli bérbe, használatba adáshoz a képviselő-testület hozzájárulása szükséges. A költségvetési szerv vezetője az általa használt ingatlant alkalmanként 30 napot meg nem haladó időtartamra adhatja térítésmentes használatba a nemzeti vagyonról szóló törvényben foglaltak figyelembe vételével. A bérbe, használatba adásra vonatkozó versenyeztetés lebonyolítására, valamint a szerződés megkötésére a költségvetési szerv vezetője köteles.

(5) A bevételszerző tevékenység eredményességéért és jogszerűségéért a költségvetési szerv vezetője felel.

(6) Ha a képviselő-testület másként nem rendelkezik, a költségvetési szerv a bevételszerző tevékenységből származó eredményeit köteles visszaforgatni az alaptevékenység ellátását szolgáló kifizetések teljesítésére.

(7) A vagyon bérbeadására, hasznosítására csak írásbeli szerződés alapján, a képviselő-testület döntései, valamint a költségvetési szervek belső szabályzataiban részletezett feltételekkel kerülhet sor. A több évre szóló szerződésekben meghatározott bérleti díjak értékállóságáról a szerződésben rendelkezni kell.

(8) A költségvetési szervek tulajdonát képező ingó vagyontárgyak értékesítésére vagy selejtezésére a költségvetési szerv vezetője 200.000.-Ft egyedi értékhatárig a polgármester, 200.001,- Ft-ot meghaladó egyedi érték esetén pedig a képviselő-testület előzetes hozzájárulásával jogosult. Az értékmegállapítás alapja az értékesítésre vagy selejtezésre kerülő vagyontárgy vagy vagyontárgyak bruttó forgalmi értéke. Az értékesítésből származó bevétel az önkormányzat érintett költségvetési szervének költségvetését illeti meg. A költségvetési szerv vezetőjének az értékesítésről és a selejtezésről a zárszámadáshoz kapcsolódóan számot kell adnia.

(9) A költségvetési szervet megillető követelésről az intézmény likviditásának megtartása mellett lemondani

a) az 50.000,-Ft egyedi összeget meg nem haladó követelés esetében a költségvetési szerv vezetője a polgármester egyetértésével,

b) az 50.000,-Ft egyedi összeget meghaladó követelés esetében a képviselő-testület engedélyével jogosult.

7. A vagyon értékének meghatározása

11. § (1) Az önkormányzati vagyon értékesítése esetén az adott vagyonelem forgalmi értékét meg kell határozni.

(2) Az önkormányzat

a) ingatlan vagyonának értékét a számviteli nyilvántartás szerinti bruttó értékben vagy forgalmi értékbecslés alapján megállapított értéken,

b) az ingó vagyonának értékét nyilvántartási értéken,

c) értékpapír vagyonának értékét névértéken kell megállapítani.

(3) Ingatlanvagyon tulajdonjogának Önkormányzat általi visszterhes megszerzését megelőzően az adott ingatlan forgalmi értékét meg kell állapítani. Ettől - a képviselő-testület egyedi döntésével - abban az esetben lehet eltérni, ha az ingatlanért kért érték az ingatlan lényegi jellemzőivel - így különösen: annak területével, elhelyezkedésével, természeti és környezeti adottságaival - azonos jellemzőkkel rendelkező ingatlan helyben szokásos forgalmi értékét nem haladja meg. Amennyiben a képviselő-testület a forgalmi értékbecslés beszerzésére vonatkozó főszabálytól való eltérésről határoz, úgy e határozat részeként az ingatlan tulajdonjogának megszerzéséről is dönthet.

(4) Örökölt vagyon esetén - amennyiben az adó- és értékbizonyítvány 6 hónapnál nem régebbi - a hagyatéki eljárás során megállapított értéket kell a vagyon értékének tekinteni.

8. A vagyon elidegenítése

12. § (1) Önkormányzati vagyont értékesíteni nettó 25 millió Ft értékhatár felett csak versenyeztetés útján lehet a nemzeti vagyonról szóló törvényben meghatározottak szerint. A versenyeztetést a rendelet 1. függelékét képező szabályzat alapján kell lebonyolítani.

(2) A nettó 25 millió Ft értékhatár alatti vagyon értékesítése a képviselő-testület döntése szerint pályázati eljárás lefolytatásával vagy annak mellőzésével történhet. A pályázatot a rendelet 1. függeléke szerinti versenyeztetési szabályzat előírásai szerint kell lebonyolítani.

(3) Az önkormányzat vagyonát ingyenesen átruházni a nemzeti vagyonról szóló törvényben meghatározottak szerint lehet.

9. A vagyonszerzés szabályai

13. § (1) Az önkormányzat visszterhes ingatlanvagyon szerzése és az önkormányzatot jogszabály vagy szerződés által megillető elővásárlási jog gyakorlása kizárólag a képviselő-testület döntése alapján történhet.

(2) Az önkormányzati tulajdonszerzést megelőzően a vagyonelem forgalmi értékét a 11. § szerint kell meghatározni.

(3) Az ingatlanvagyon megszerzése esetén a döntés előkészítése során vizsgálni kell, hogy az ingatlan megszerzése milyen önkormányzati célok megvalósításához és milyen feltételek mellett alkalmas, fel kell tárni a továbbhasznosítási lehetőségeket, illetve a várható üzemeltetési költségek körét és nagyságát is.

14. § (1) Ingyenes felajánlás révén akkor kerülhetnek az önkormányzat tulajdonába ingó és ingatlan vagyontárgyak, ha az önkormányzat képes a felajánlott vagyonnal való gazdálkodással járó kötelezettségek teljesítésére.

(2) A felajánlás elfogadásáról a polgármester dönt. A vagyonátadás során felmerült költségeket az önkormányzat viseli.

10. Az önkormányzat követeléseiről való lemondás

15. § Az önkormányzat követeléseiről 50.000,-Ft egyedi értékhatárig a polgármester, 50.000,-Ft egyedi értékhatár feletti összegről a képviselő-testület jogosult lemondani. A követelésről való lemondás nem veszélyeztetheti a költségvetési gazdálkodás likviditását.

11. Önkormányzati forrásbevonás

16. § Az önkormányzati forrásbevonás – adósságot keletkeztető ügylet (hitelfelvétel, kötvény kibocsátás) – a Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló törvény az Áht., valamint az adósságot keletkeztető ügyletekhez történő hozzájárulás részletes szabályairól szóló kormányrendelet vonatkozó rendelkezéseinek figyelembe vételével történhet.

12. Vagyonnyilvántartás és leltár

17. § Az önkormányzat vagyonáról a nemzeti vagyonról szóló törvényben és a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló törvényben meghatározott előírásoknak megfelelő számvitelei és kataszteri nyilvántartásokat kell vezetni.

13. Záró rendelkezések

18. § (1) Ez a rendelet 2012. november 1. napján lép hatályba.

(2) Hatályát veszti Vésztő Város Önkormányzatának vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló 8/2004. (II.25.) önkormányzati rendelete.

Molnár Sándor dr. Petri Béla
polgármester jegyző

1. melléklet

1. melléklet a 26/2012. (X,31.) önkormányzati rendelet hez

FORGALOMKÉPTELEN VAGYON

Sorszám

Helyrajzi szám

Megnevezés

Utca

Terület (m2)

Utcák, utak

1.

2 /a. szelvény

Közterület

Bartók Béla tér

4028

2.

13

utca

Eötvös utca

2804

3.

31

utca

Arany János utca

4173

4.

47

utca

Arany János utca

5857

5.

62

utca

Arany János utca

919

6.

76

utca

Arany János utca

734

7.

100/1

utca

Arany János utca

9922

8.

100/3

utca

Arany János utca

16803

9.

106/2

utca

Arany János utca

9716

10.

105

utca

Garay utca

3921

11.

106/1

utca

Régi utca

4025

12.

129

utca

Baross utca

l686

13.

169/1

utca

Széchenyi utca

22379

14.

170

utca

Széchenyi utca

1797

15.

185

utca

Széchenyi utca

469

16.

209

utca

Jókai utca

11201

17.

221

utca

Toronyi utca

2569

18.

237

utca

Toronyi utca

1633

19.

248

utca

Tinódi utca

3544

20.

283

utca

Vörösmarty utca

9127

21.

321

utca

Csokonai utca

6941

22.

360

utca

Csokonai utca

841

23.

341

utca

Berzsenyi utca

l904

24.

366

utca

Berzsenyi utca

11652

25.

373/34

utca

Kiss Bálint utca

10750

26.

373/32

utca

Kiss Bálint utca

5056

27.

410

utca

Híd utca

4232

28.

434

utca

Szőlőskert utca

7434

29.

440

út

Újtelep u. vége

521

30.

446

út

Híd utca folytatása

4205

31.

458

utca

Alkotmány utca

4272

32.

459

utca

Széles utca

1248

33.

489

utca

Széles utca

2284

34.

536

utca

Széles utca

3936

35.

504

utca

Újtelep utca

6797

36.

521

utca

Köztársaság utca

2409

37.

555

utca

Megértés utca

3454

38.

572

utca

Ady Endre utca

8788

39.

613/1

utca

Bartók Béla utca

415

40.

613/2

utca

Bartók Béla utca

2079

41.

615

út

Bartók Béla utca

66

42.

613/6

utca

Bartók Béla utca

13355

43.

639

saját használatú út

Északi u. vége

1985

44.

641

utca

Perecesi utca

7854

45.

656

utca

Északi utca

3046

46.

689

utca

Északi utca

5645

47.

741

utca

Északi utca

5584

48.

773

utca

Északi utca

3193

49.

668

utca

Tavasz utca

5022

50.

715

utca

Nyár utca

6587

51.

762

utca

Ősz utca

5162

52.

787

utca

Tél utca

12422

53.

800

út

Munkás-Brigád kereszt.

595

54.

884

út

Brigád - Sas kereszt.

1249

55.

929

út

Munkás-Brigád kereszt.

1282

56.

832

utca

Kertmegi utca

5424

57.

843

utca

Galamb utca

3903

58.

871

utca

Sas utca

4878

59.

907

utca

Brigád utca

6607

60.

951

utca

Munkás utca

7634

61.

952

utca

Kóti út vége

2989

62.

953

utca

Vasút utca

10508

63.

967

utca

Úttörő utca

3041

64.

995

utca

Bem utca

4846

65.

1015

utca

Akácos utca

3564

66.

1040

utca

Sinka István utca

3455

67.

1060

utca

Táncsics utca

9599

68.

1082

utca

Vasút

1393

69.

1086

út

Vasút és Szabadság u

8251

70.

1100

utca

Rövid utca

1468

71.

1166/1

utca

Rövid utca

1770

72.

1166/3

utca

Kóti út

9032

73.

1166/5

utca

Kóti út

3701

74.

1166/6

utca

Kóti út

1281

75.

1111

utca

Szabadság utca

7697

76.

1130

utca

Béke utca

5557

77.

1206

utca

Rózsa u.

904

78.

1258/1

utca

Rózsa u.

1366

79.

1228

utca

Fok utca

1590

80.

1246

út

Kóti utcából jobbra

379

81.

1270

utca

Zsebengő utca

7476

82.

1303

út

Szilér u. 2 előtt

598

83.

1320

utca

Szilér utca

4981

84.

1414

utca

Szilér utca

729

85.

1416

utca

Szilér utca

422

86.

1367

út

5009

87.

1393

út

Hajnal u. elejével sz.

620

88.

1401

út

Lőtér mellett

711

89.

1406

utca

Szoporikert utca

2988

90.

1417

utca

Szoporikert utca

14654

91.

1412

út

Várdomb u. mögött

1102

92.

1418

út

Zsebengő u. elején

801

93.

1420

út

Malomi tó mellett

1263

94.

1423

út

malmi tó mellett

2217

95.

1480

utca

Rákóczi utca

3094

96.

1604

utca

Rákóczi utca

1059

97.

1647

utca

Rákóczi utca

927

98.

1491/7

utca

Barátság utca

2170

99.

1496/3

utca

Barátság utca

1150

100.

1507

utca

Damjanich utca

2904

101.

1588

utca

Damjanich utca

1908

102.

1530

utca

Kálvin utca

1641

103.

1556

utca

Kálvin utca

5816

104.

1555

utca

Nádasdy utca

9410

105.

1665

utca

Nádasdy utca

5565

106.

1576

utca

Várkonyi utca

25546

107.

1631

utca

Várkonyi utca

2145

108.

1632

utca

Bethlen utca

9309

109.

1661

utca

Várdomb utca

5649

110.

1663

utca

Várdomb utca

4959

111.

1679

út

Nádasdyból jobbra

1249

112.

1719

utca

Nagy Sándor utca

5809

113.

1734

út

Nagy S. u. végén

2813

114.

1740

utca

Vásártér utca

6097

115.

1799/1

út

Deák F. u. mögött

7100

116.

1799/15

utca

Sárréti utca

700

117.

1888

utca

Sárréti utca

4078

118.

1830

utca

Deák Ferenc utca

14427

119.

1831

utca

Danckai utca

2360

120.

1895

út

Sárréti-Metykó között

880

121.

1903

út

Deák F. u. mögött

1124

122.

1907

út

Deák F. u-ból balra

273

123.

1927

utca

Metykó Gyula utca

3758

124.

1928

utca

Tarlódomb utca

4410

125.

2015

utca

Tompa utca

1639

126.

2029

utca

Munkácsy utca

1897

127.

2040

utca

Klapka utca

1575

128.

2047

utca

Áchim utca

832

129.

2061

utca

Krúdy Gyula utca

3683

130.

2063

utca

Martinovics utca

8367

131.

2092

út

Krúdy u. végén

19979

132.

2102

utca

Vasvári utca

3720

133.

2163

utca

Vasvári utca

2049

134.

2103

utca

Lórántffy utca

2530

135.

2123

utca

Iméri utca

9052

136.

2145

utca

Losonczy utca

4047

137.

2176

utca

Okányi utca

16352

138.

2184

út

Siménfalvi-Okányi közt

712

139.

2205

utca

Rozgonyi utca

5152

140.

2207

utca

Siménfalfvi utca

8549

141.

2257

utca

Bajcsy-Zsylinszky utca

9805

142.

2303

utca

Bajcsy-Zsylinszky utca

3032

143.

2307

utca

Mikes utca

12863

144.

2326

utca

Szegfű utca

1204

145.

2329

utca

Szegfű utca

350

146.

2390

utca

Szegfű utca

2507

147.

2454

utca

Szegfű utca

2086

148.

2330

utca

Komlódi utca

6022

149.

2331

utca

Szabó Pál utca

5320

150.

2371

utca

Ibolya utca

2136

151.

2471

utca

Ibolya utca

2086

152.

2401/1

utca

Dióéri utca

2872

153.

2401/2

utca

Szélső utca

1893

154.

2434

utca

Szélső utca

2132

155.

2419

utca

Móricz Zsigmond utca

12264

156.

2493

utca

Békési út

12051

157.

2494

utca

Békési út

4049

158.

2495/1

utca

Békési út

3472

159.

2495/3

utca

Békési út

2607

160.

2498

utca

Előd utca

3609

161.

2523

utca

Bajza utca

4451

162.

2597

utca

Bajza utca

1444

163.

2554

utca

Mikszáth utca

5505

164.

2609

utca

Mikszáth utca

2495

165.

2590

utca

József Attila utca

5681

166.

2764

utca

József Attila utca

6766

167.

2629

utca

Liszt Ferenc utca

8066

168.

2660

utca

Lehel utca

6862

169.

2697

utca

Balassa utca

7197

170.

2732

utca

Madách utca

6868

171.

2799

utca

Szapári utca

6656

172.

2832

utca

Móra Ferenc utca

6014

173.

2862

utca

Vajda János utca

3553

174.

2863

utca

Bezerédi utca

11581

175.

2876

utca

Sziki utca

4343

176.

2898

utca

Katona József utca

4348

177.

2925

utca

Jósika utca

4211

178.

2927

utca

Jósika utca

3735

179.

2926

utca

Andrássy utca

7922

180.

3147

utca

Iskola utca

2626

181.

2930

utca

Ábránffy utca

1306

182.

2941

utca

Botond utca

2278

183.

2993

utca

Árpád utca

4205

184.

3017

utca

Árpád utca

5514

185.

3046

utca

Attila utca

5189

186.

3075

utca

Attila utca

4289

187.

3099/2

utca

Kinizsi utca

25031

188.

3128

utca

Vágóhíd utca

6071

189.

3163

utca

Bocskai utca

21637

190.

3211

utca

Petrovics utca

10542

191.

3255

utca

Zrínyi Miklós utca

8594

192.

3296

út

Szabadság tér körüli

6783

193.

3323/2

út

Wesselényi utcából

6669

194.

3331/2

utca

Kossuthl. U.-Wesselényi sarok

396

195.

3346

Vízmű

Wesselényi utca

297

196.

3358

utca

Szemere utca

5462

197.

3385

utca

Petőfi utca

16035

198.

3386

utca

Hunyadi utca

7233

199.

3417

utca

Dózsa György utca

6716

200.

3444

utca

Kazinczy utca

6129

201.

3468

utca

Kölcsey utca

4666

202.

3490

utca

Batthyány utca

19616

203.

3498

utca

Kengyel utca

773

204.

3508

utca

Kisfaludy utca

70

205.

3509

utca

Kisfaludy utca

1831

206.

3523

utca

Radnóti utca

2039

207.

3535

utca

Dobó utca

2503

208.

3546

utca

Mátyás király utca

2906

209.

3559

utca

Bercsényi utca

2805

210.

3574

utca

Szabolcs utca

1922

211.

3581

utca

Körösladányi utca

13994

212.

3628

út

Békési út

6349

213.

3627/1

út

Békési út

8934

214.

4299

utca

Hajnal utca

5079

215.

4317

utca

Szoporikert utca

4586

Zártkert

216.

3746

út

2143

217.

3799

út

2049

218.

4001

út

1298

219.

4015

út

1198

220.

4038

út

1812

221.

4162

kert

1039

222.

4165

út

3576

223.

4212

út

355

224.

4250

út

397

225.

4275

út

778

226.

4359

út

2116

227.

4342

út

406

228.

4411

út

6092

229.

4501

út

15931

230.

4518

út

738

231.

4544

út

1207

232.

4568

út

1604

233.

4591

út

1606

234.

4617

út

5736

235.

4616

út

3121

236.

4615

út

740

Külterület

237.

05/133

út

1212

238.

09

saját használatú út

813

239.

011/6

saját használatú út

5424

240.

012/13

út

4833

241.

014/13

út

8017

242.

015/1

út

7095

243.

016/15

út

1727

244.

025

saját használatú út

1879

245.

026

út

8359

246.

027

út

27923

247.

028/16

út

4422

248.

032

út

11131

249.

035/2

út

2470

250.

035/24

út

9994

251.

042

út

27054

252.

044/2

út

1448

253.

046

út

720

254.

052

út

1133

255.

062

út

3173

256.

063

út

3822

257.

064

út

4243

258.

068

út

3842

259.

072

út

21751

260.

095

út

16308

261.

0130/10

út védett területen

14140

262.

0164/5

út védett területen

769

263.

0169/1

út védett területen

4005

264.

0172/2

út

17423

265.

0183/17

út védett területen

1500

266.

0186

út

15659

267.

0193/7

út

2407

268.

0199

út

7628

269.

0209

út védett területen

7340

270.

0212

út

1033

271.

0220/16

út

663

272.

0222

út

4363

273.

0226/39

út

12731

274.

0236

út

19.393

275.

0241

út

1659

276.

0247

út

24577

277.

0249

út

2219

278.

0251

út

6283

279.

0253

út

7747

280.

0255

út

11570

281.

0257

út

12889

282.

0258/11

út

4447

283.

0258/13

út

962

284.

0264/36

út

12362

285.

0269/1

Közterület

252648

286.

0269/2

út

14790

287.

0270/11

út

2732

288.

0271

árok

11857

289.

0272/1

út

6533

290.

0272/2

út

14298

291.

0275

út

6215

292.

0276/9

út

2336

293.

0276/13

út

3623

294.

0277/2

út

25887

295.

0278/22

út

3899

296.

0279/2

út

17394

297.

0281/26

út

3347

298.

0282

út

11359

299.

0284

út

28457

300.

0289/4

út

1721

301.

0289/12

út

1075

302.

0289/14

út

1015

303.

0289/22

út

1870

304.

0289/28

út

1647

305.

0289/31

út

1082

306.

0289/33

út

3150

307.

0289/76

út és erdő

3632

308.

0289/227

út

1892

309.

0293/9

út

4525

310.

0296

út

4320

311.

0297 a/ alrészlet

út

7075

312.

0302

út

8376

313.

0304

út

11094

314.

0305

út

23190

315.

0306/28

út

2648

316.

0312/1

út

10672

317.

0314

út

9217

318.

0315/10

út

2801

319.

0319/4

út

32094

320.

0324/4

út

189

321.

0329

út

9190

322.

0332/12

út

1547

323.

0335/8

út

8885

324.

0336/2

út

20397

325.

0339/2

út

29791

326.

0350/1

út

43514

327.

0350/5

út

24152

328.

0355/3

út

603

329.

0357/7

út

11663

330.

0379

út

20361

331.

0381/4

út

10027

332.

0381/21

út

1663

333.

0410/2

út

34004

334.

0418/2

út

11471

335.

0432/11

út

493

336.

0439/21

út

6946

337.

0439/29

út

2718

338.

0439/51

út

6922

339.

0444

út

21355

340.

0456/3

út

2915

341.

0456/25

út

908

342.

0456/26

út

1362

343.

0456/30

út

415

344.

0460

út

21420

345.

0463/19

út

410

346.

0466

út

5731

347.

0467/24

út

1710

348.

0470 b/ alrészlet

út

3676

349.

0472/1

út

6315

350.

0473/13

út

7186

351.

0473/98

út

1273

352.

0473/99

út

18038

353.

0473/147

út

5040

354.

0479/12

út

3019

355.

0479/24

út

2766

356.

0479/26

út

1515

357.

0479/29

út

790

358.

0479/30

út

650

359.

0478/1

út

7223

360.

0480

út

3549

361.

0484/5

út

1326

362.

0484/9

út

1480

363.

0488/7

út

1479

364.

0490/4

út

1655

365.

0491

út

2093

366.

0494/8

út

402

367.

0502/1

út

15067

368.

0505/8

út

109

369.

0505/15

út

5542

370.

0510

út

752

371.

0513/3

út

11021

372.

0513/4

út

9791

373.

0513/19

út

5020

374.

0513/28

út

1063

375.

0522/3

út

10179

376.

0522/6

út

4039

377.

0522/14

út

2151

378.

0526/7

út

77

379.

0527

út

15259

380.

0532/6

út

4927

381.

0532/9

út

10068

382.

0532/17

út

10512

383.

0537/1

út

14881

384.

0545/2

út

5087

385.

0548/1

út

4436

386.

0549/4

út

882

387.

0549/10

út

934

388.

0549/17

út

2601

389.

0550/2

út

1908

390.

0551

út

2623

391.

0590/4

út

5015

392.

0592

út

11594

393.

0595

út

5381

394.

0600/14

út

3269

395.

0600/29

út

3283

396.

0608/5

út

4919

397.

610

út

34482

398.

0611/5 a/ alrészlet

út

4960

399.

0611/14

út

3378

400.

616

út

16542

401.

0617/10

út

3141

402.

0621

út

6391

403.

0624

út

5745

404.

0625/17

út

3018

405.

0626

út

21460

406.

0629

út

7557

407.

0633

út

14796

408.

0636

út

2476

409.

0638/2

út

786

410.

0640

út

3117

411.

0642

út

15084

412.

0648/1

út

4250

413.

0648/2

út

3967

414.

0651

út

3602

415.

0652/11

út

10686

416.

0654

út

16374

417.

0659

út

24870

418.

0661

út

11533

419.

0662

út

28132

420.

0663/17

út

1573

421.

0675

út

3444

422.

0683

út

2131

423.

0684/2

út

1425

424.

0694

út

9954

425.

0697

út

18449

426.

0698/4

út

4918

427.

0699

út

14982

428.

0705

út

434

429.

0708

út

5007

430.

0714

út

17279

431.

0718

út

20798

432.

0723/7

út

3925

433.

0723/23

út

1787

434.

0723/25

vasút

494

435.

0727

út

14511

436.

0736

út

6678

437.

0739/5

út

958

438.

0745

út

13929

439.

0754/6

út (és csatorna)

5071

440.

0754/14

út

5340

441.

0754/23

út

1888

442.

0754/24

út

9386

443.

0760

út

12264

444.

0761/12

út

2396

445.

0761/20

út

693

446.

0761/25

út

4218

447.

766

út (és árok)

6923

448.

0767/6

út

2099

449.

0769/13

út

2336

450.

0774

út

10916

451.

0775/1

út

10245

452.

0776/14

út

5046

453.

0779

út

10721

Parkok, terek

454.

1413

Közpark

Várkonyi u. eleje

3496

455.

107

Közpark

Arany J. u. vége

865

456.

2 /b. szelvény

Játszótér

Bartók B. tér

1184

457.

1404

Közpark

Dancka

3358

458.

1441

Közpark

Dancka

1601

459.

2497

Közpark

Békési út

8176

460.

3142/2

Közpark

Vágóhíd u.-Kinizsi u.

35518

461.

3294

Játszótér

Szabadság tér

888

462.

3295/5

Közpark+játszótér

Szabadság tér

9250

463.

4316

Közpark

512

464.

3331/1

Közpark

Kossuth u. -Wesselényi u. sarok

995

Forgalomképtelennek minősített egyéb vagyon

465.

0289/194/ a. szelvény

Temető

45232

466.

0289/11

temető (szántó)

23552

467.

0182

közpark

Vésztő-Mágor Történelmi Emlékhely

13282

468.

0183/4/a szelvény

romkert

Vésztő-Mágor Történelmi Emlékhely

6341

469.

0183/4/ b. szelvény

gyep és út

Vésztő-Mágor Történelmi Emlékhely

36908

470.

0180

Gyep (rét)

Vésztő-Mágor Történelmi Emlékhely

27868

471.

0289/21

Holt –Körös holtág

9207

472.

0289/234

Holt Sebes-Körös Holtág

Kecskészugi horgásztónál

33526

473.

0289/235

Holt Sebes-Körös Holtág

Kecskészugi horgásztónál

41399

474.

0289/240

Gazdasági épület és udvar

Temetőnél

1193

475.

0289/242

Saját használatú út

2194

476.

0221/1

Mocsár

18760

477.

0221/2

Töltés

1133

478.

1497/2

beépítettlen terület

110

2. melléklet

2. melléklet a 26/2012. (X.31.) önkormányzati rendelet hez

KORLÁTOZOTTAN FORGALOMKÉPES VAGYON

Helyrajzi szám

Megnevezés

Utca

Terület (m2)

Önk. Tul. (%)

Közművek

0218/2

Szennyvíztisztító

12922

100

Intézmények

20/4

Általános Iskola

Bartók tér 4

2156

100

35/ a. szelvény

Művelődési Központ

Kossuth u. 49-51

6665

100

41

Könyvtár és Iroda

Kossuth u. 49-51

371

100

1999/1/A/2

Gyermekorvosi Rendelő Kossuth L. u. 150.

83

100

2472

Óvoda

Békési út 36-38.

2654

100

311

Általános Iskola

Vörösmarty u. 1-7.

11223

100

315/A/2

Gyermekorvosi rendelő

Kossuth u. 29-33.

243

100

1469/2,

Városüzemeltetési Iroda

Várkonyi u. 35/a.

973

100

1472

Városüzemeltetési Iroda

Várkonyi u. 35/a.

3662

100

1218

Óvoda

Kóti út 41

2958

100

1471

Óvoda, Bölcsőde

Kossuth L. u. 62

3052

100

1965

Általános Iskola és Óvoda

Kossuth L. u. 124.

10355

100

313

Volt Vízügy épülete

Vésztő, Kossuth u. 37.

3503

100

3210

Területi Szociális Gondozási Központ

Kossuth L. u. 95.

903

100

1450

Idősek Otthona

Kossuth u. 40.

1713

100

1150

Volt iskola

Kóti út 10.

4662

100

3146/4

Volt iskola

Bocskai u. 22.

3720

100

3209

Ebédlő

Kossuth L. u. 97.

812

100

Középületek

6

Múzeumi Kiállítóhely

Kossuth u. 39.

622

100

1473/1

Városháza

Kossuth u. 62.

2643

100

1473/2

Városháza

Kossuth u. 62/A

1417

100

Vízrendezést szolgáló csatornák, töltések, árkok

165

árok

550

100

218

töltés

119

100

219

árok

2185

100

220

töltés

7317

100

432

töltés

2456

100

433

csatorna

1551

100

435

csatorna

3939

100

436/1

töltés

274

100

436/2

töltés

6501

100

620

árok

2994

100

622

árok

116

100

1257

töltés

1185

100

1267

töltés

412

100

1297

csatorna

4546

100

1299

töltés

1402

100

1396

mocsár

5356

100

1402

mocsár

1844

100

1405

mocsár

6221

100

1413

mocsár

3496

100

1415

mocsár

5341

100

1417

mocsár

14654

100

1419

mocsár

11089

100

1662

mocsár

2939

100

1664

mocsár

36392

100

2144

csatorna

636

100

2146

csatorna

950

100

2206

csatorna

3303

100

367

mocsár

2761

100

445

mocsár

858

100

4206

csatorna

4887

100

3835

nádas

972

100

4387/2

csatorna

110

100

044/1

töltés

3000

100

091

árok

4316

100

0250/17

árok

1456

100

0256/2

árok

647

100

0258/4

árok

789

100

0289/16

árok

1424

100

0289/21

Körös holtág+töltés

9207

100

0289/23

Körös holtág + töltés

74925

100

0289/19

töltés

16241

100

0289/24

töltés

6376

100

0289/77

erdő és árok

7134

100

0289/229

gázfogó

403

100

0289/232

töltés

3898

100

0289/233

töltés

2478

100

0297 b/ alrészlet

csatorna

2761

100

0470 a/ alrészlet

csatorna

13385

100

0473/146

árok

9426

100

0522/5

csatorna

268

100

0522/11

csatorna

556

100

0526/8

csatorna

1793

100

0611/5 b) alrészlet

csatorna

3789

100

0723/24

csatorna

1214

100

0728/2

töltés

4385

100

0728/4

árok

157

100

0757/9

árok

894

100

624

mocsár

829

626

árok

2002

Egyéb építmények

3341

Piac- és kirakóvásártér

(Wesselényi u. 10-12.)

3931

100

2088

Állatvásártér

(Martinovics u.)

17686

100

35/ b. szelvény

Játszótér

Műv. Ház. mögött

751

100

1266

Sporttelep

Zsebengő u.

34098

100

1264

Közterület

32035

100

0289/37

Dögtér

5323

100

0120/35

Dögtér

2886

100

0467/33

Szeméttelep

52321

100

Köztéri műalkotások

Háborúk és forradalmak áldozatainak emlékműve

(Bartók tér)

100

Első Szabad Május 1. emlékmű

Szabadság tér

100

Sinka István egészalakos szobor

Műv. Központ előtt

100

Kossuth Lajos mellszobra

Városháza előtt

100

Petőfi Sándor mellszobra

Városháza előtt

100

Tövishúzó nő szobra

Vörösmarty u. 1-7. sz. iskola előtt

100

Felszabadulási emlékmű

Kossuth L. u. 39 sz. előtt

100

Artézi kút

Bartók tér 4 sz. iskola előtt

100

Szent László király lovas szobra

Vésztő-Mágor Történelmi Emlékhely

100

Barsi Dénes

mellszobor (Vésztő-Mágor Történelmi Emlékhely szoborparkja)

100

Czine Mihály

100

Erdei Ferenc

100

Erdélyi József

100

Féja Géza

100

Győrffy István

100

Hegyesi János

100

Kovács Imre

100

Németh László

100

Sinka István

100

Szabó Pál

100

Veres Péter

100

Bibó István

100

Ilyés Gyula

100

Kardos László

100

Nagy László

100

Tamási Áron

100

3. melléklet

3. melléklet a 26/2012. (X.31.) önkormányzati rendelet hez

ÜZLETI VAGYON

Helyrajzi szám

Megnevezés

Utca

Terület (m2)

Önk. Tul. (%)

Földterület - külterület

0120/37

Gyep (legelő)

Kecskészug

19300

100

0170/5

Szántó

Mágor

4405

100

0183/8

Szántó

Mágor

100209

50

0183/9

Szántó

Mágor

22320

50

0187/2

Szántó

Mágor

392088

100

0220/2

Töltés

Gépműhely mögötti rész

1050

100

0220/3

Töltés

Kecskészug

1877

100

0220/18

Szántó és árok

Kecskészug

4671

100

0220/19

Szántó és árok

Kecskészug

7130

100

0220/20

Szántó és árok

Kecskészug

4574

100

0220/21

Szántó

Kecskészug

14140

100

0220/22

Szántó és árok

Kecskészug

14140

100

0250/25

Szántó

Körösladányi út vége

4145

100

0289/11

Legelő

Temető melett

23552

100

0289/184

Szántó

Vajda J. u. vége

309

100

0289/186

Szántó

Dóbó u. és Mátyás u. között

1345

100

0289/193

Szántó

Kecskészug

5418

100

0289/194 b. szelvény

Legelő

Temetőnél

2158

100

0289/20

Szántó

Temetőnél

18777

100

0289/228

Szántó

Ábránffy u. Mellett

3382

100

0289/29

Udvar és fogadóépület

Kecskészugi tónál

4927

100

0322/1

Legelő és szántó

Dióéri csatornánál

5753

100

0322/21

Szántó

Dióéri csatornánál

156570

100

0322/25

Szántó

Dióéri csatornánál

134664

100

0463/30

Erdő

Szeméttelep mellett

5070

100

0463/31

Agyaggödör

Szeméttelep mellett

41852

100

0467/34

Erdő

Szeméttelep mellett

7789

64

0473/56

Szántó

Okányi út mellett

9982

100

Földterület - belterület

3143

Földterület

Vágóhíd utca

4004

100

3823

Kert

639

50

4308

Gyep(rét)

2617

70

Telek

3346

Telek VÍZMŰ

Wesselényi u.

587

100

8

Telek

Bartók tér 5

6041

100

9

Telek

Vörösmarty u.

100

11

Telek

Vörösmarty u.

100

223

Telek

Toronyi u. 14.

553

100

229

Telek

Jókai u. 13/1.

1131

100

256

Telek

Jókai u. 5.

899

100

395

Telek

Kiss B. u.

527

100

396

Telek

Kiss B. u.

840

100

399

Telek

Kiss B. u.

570

100

1265

Telek-tanpálya

Zsebengő u.

1996

100

1329

Telek .

Szilér u. 1

981

100

1368

Telek

Szoporikert u.

1119

100

1403

Telek-Lőtér

Dancka

1857

100

1676

Telek

Danckai u. 16.

1208

100

1677

Telek

Danckai u. 18.

1213

100

1678

Telek

Danckai u. 20.

1212

100

1680

Telek

Deák F. u.

2280

100

1681

Telek

Deák F. u.

315

100

1683

Telek

Deák F. u.

417

100

1696

Telek

Nagy S. u. vége

1496

100

1717

Telek

Nagy S. u. 3.

972

83

1730

Telek

Nagy S. u. 22.

1051

100

1737

Telek

Vásártér u.

2449

100

1896

Telek-játszótér

Sárrét u.

4400

100

2090

Telek

Martinovics u.

42

100

2101

Telek .

Lórántffy u. 2

3720

100

2122

Telek

Iméri u. 16.

1067

100

2153

Telek

Okányi u. 26.

1030

100

2192

Telek

Okányi u. 11.

1288

100

2193

Telek

Okányi u. 13.

1296

100

2199

Telek

Rozgonyi u. 3.

1366

100

2203

Telek

Rozgonyi u. 5.

1292

100

2210

Telek

Rozgonyi u. 11.

1341

100

2225

Telek

Siménfalvi u. 27.

1318

100

2229

Telek

Siménfalvi u. 23.

1267

100

2230

Telek .

Bajcsy-Zs. U. 24

1261

100

2231

Telek

Bajcsy-Zs. u. 22.

1271

100

2235

Telek

Bajcsy-Zs. u. 18.

1355

100

2242

Telek

Bajcsy-Zs. u. 12.

1234

100

2276

Telek

Bajcsy-Zs. u. 15.

1307

100

2284

Telek

Bajcsy-Zs. u. 23.

1314

100

2292

Telek

Bajcsy-Zs. U. 31.

1302

100

2352

Telek

Komlódi u. 3.

1098

100

2397

Telek

Móricz Zs. U. 54.

1059

100

2497

Telek

Békési út

8176

100

2586/4

Telek

Liszt F. u. 16.

1257

100

2566

telek

Liszt F. u. 36.

1330

100

2591

Telek

Közpark

348

100

2711

Telek

Balassa u. 12.

1119

100

2776

Telek

József A. u. 36.

1283

100

2788

Telek

Szapáry u. 17.

1208

100

2796

Telek

Szapáry u. 1.

1282

100

2804

Telek

Szapáry u. 6.

1187

100

2850

Telek

Vajda u. 9.

1461

100

2851

Telek

Móra F. u. 20.

1372

100

2853

Telek

Vajda u. 11.

1393

100

2854

Telek

Vajda u. 12.

1378

100

2857

Telek

Vajda u. 13.

1364

100

2858

Telek

Vajda u. 14.

1327

100

2861

Telek

Vajda u. 15.

1306

100

2872

Telek

Sziki u. 18

1331

100

2887

Telek

Katona J. u. 14.

1111

36

2890

Telek

Sziki u. 7.

1377

100

3030

Telek

Árpád u. 33.

1124

100

3326/7

Telek

Kossuth L. u.

219

100

3326/9

Telek

Kossuth L. u.

451

100

3326/12

Telek

Kossuth L. u.

680

100

3347

Telek-tanpálya

Wesselényi u.

1998

100

1922/8

Telek

Metykó Gy. U. és Sárrét u. között

3556

100

12/1

Telek

Vörösmarty u.

100

12/2

Telek

Vörösmarty u.

100

3295/3

Telek

Szabadság tér

714

100

0223/1

Telek VÍZMŰ

Szeghalmi út mellett

6351

100

1318/1

Telek

Szilér u.

476

100

1496/3

Telek

Barátság u. vége

1150

100

1684/1

Telek

Deák F. u.

403

100

1735/2

Telek

Nagy S. u. mögötti rész

3062

100

1736/1

Telek

Vásrtér u. vége

3054

100

1736/2

Telek

Nagy S. u. mögötti rész

2432

100

1736/3

Telek

Nagy S. u. mögötti rész

2967

100

1738/1

Telek

Nagy S. u. mögötti rész

788

100

1738/2

Telek

Vásártér u.

787

100

1741/3

Telek

Deák F. u. mögötti

468

100

1791/1

Telek

Deák F. u. mögötti

220

100

1799/25

Telek

Deák F. u.

800

100

1799/30

Telek

Deák F. u.

800

100

1799/32

Telek

Deák F. u.

800

100

1799/33

Telek

Deák F. u.

800

100

1799/34

Telek

Deák F. u.

800

100

1799/35

Telek

Deák F. u.

800

100

1799/36

Telek

Deák F. u.

800

100

1799/37

Telek

Deák F. u.

800

100

1799/38

Telek

Deák F. u.

982

100

373/12

Telek

Kiss B. u.

850

100

373/13

Telek

Kiss B. u.

850

100

373/14

Telek

Kiss B. u.

849

100

373/15

Telek

Kiss B. u.

849

100

373/16

Telek

Kiss B. u.

849

100

373/17

Telek

Kiss B. u.

849

100

373/18

Telek

Kiss B. u.

849

100

373/19

Telek

Kiss B. u.

849

100

373/20

Telek

Kiss B. u.

848

100

373/21

Telek

Kiss B. u.

848

100

373/22

Telek

Kiss B. u.

848

100

373/23

Telek

Kiss B. u.

848

100

373/24

Telek

Kiss B. u.

826

100

373/25

Telek

Kiss B. u.

827

100

373/26

Telek

Kiss B. u.

1076

100

373/27

Telek

Kiss B. u.

1068

100

373/28

Telek

Kiss B. u.

1062

100

373/29

Telek

Kiss B. u.

1055

100

373/30

Telek

Kiss B. u.

1047

100

373/32

Telek

Kiss B. u.

5036

100

373/34

Telek

Kiss B. u.

10750

100

444/1

Telek

Bartók B. utca végén

377

100

444/2

Telek

Bartók B. utca végén

304

100

Épületek

1466

Volt konyha

Kossuth u. 58.

2916

100

20/2

Szolgálati lakás

Piactér 1.

292

100

1486/a/1

Szolgálati lakás+orvosi rendelő

Rákóczi u. 1/a

171

100

3328/1

MONOSTOR étterem

Kossuth u. 57.

1957

100

46/2/b/3

Szolgálati lakás

Toldi u. 1/3.

92

100

1497/1/a/1

Szolgálati lakás

Kossuth u. 74/1.

118

100

3326/5/a/2

Szolgáltatóház

Kossuth u. 59.

51

100

43/a/1

Szolgálati lakás

Wesselényi u. 1

61

100

46/1/a/1

Szolgálati lakás

Wesselényi u. 3.

117

100

2451

Lakóház

Békési út 54.

2212

100

1712

Épület

Nagy S. u. 13.

972

100

10

Lakóház

Eötvös u. 3.

678

100

1475/a/2

Szolgálati lakás

Rákóczi u. 4

70

100

1475/a/4

Szolgálati lakás

Rákóczi u. 4

43

100

1474

Szoc épület

Rákóczi u. 2.

739

100

2458/2

Lakóház

Békési út 52

2553

100

3306/a/2

Szociális bérlakás

Kossuth u. 77.

49

100

3306/a/3

Szociális bérlakás

Kossuth u. 77.

106

100

3306/a/4

Szociális bérlakás

Kossuth u. 77.

132

100

3306/a/5

Szociális bérlakás

Kossuth u. 77.

81

100

1186

Bagolyvár

Bartók B. út. 1.

2156

100

1432

Tájház

Kossuth L. u. 14.

1799

100

2256

Volt vendéglő

Békési út 8.

1635

100

1. számú függelék

Vésztő Város Önkormányzatának
Versenyeztetési szabályzata
Vésztő Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az önkormányzat vagyonával összefüggő versenyeztetési rendet az alábbiak szerint határozza meg.
I. fejezet
Általános rendelkezések
1. A szabályzat hatálya
1) A szabályzat hatálya az önkormányzat ingó és ingatlan vagyonának (a továbbiakban: vagyontárgy) versenyeztetés útján történő hasznosításával, értékesítésével megbízott személyre, szervre terjed ki.
2. A versenyeztetés egyes formái
2) A versenyeztetés megvalósulhat árverés, továbbá nyilvános vagy zártkörű pályázati eljárás útján.
3) Az árverés a vagyontárgy értékesítésének, hasznosításának nyilvános, a pályázók közvetlen részvételével és jelenlétével megvalósuló versenyeztetése, mely során a vételár vagy használati díj a nyilvános liciten licitlépcsők alkalmazásával kialakult legmagasabb ajánlati ár.
4) A pályázati eljárás lebonyolítható nyilvános vagy zártkörű (meghívásos) pályázat útján.
5) Zártkörű (meghívásos) pályázat olyan pályázati eljárás, amelyben a kiíró az érdekelteket kizárólag közvetlenül hívja fel ajánlattételre, és amelyben kizárólag e meghívottak nyújthatnak be pályázatot.
3. A pályázati kiírás
6) A kiíró a versenyeztetés során valamennyi ajánlattevő számára egyenlő esélyt köteles biztosítani az ajánlat megtételéhez szükséges információhoz jutás és az alkalmazott versenyfeltételek tekintetében. A kiíró a pályázat tartalmát úgy köteles meghatározni, hogy annak alapján az ajánlattevők megfelelő ajánlatot tehessenek és a szabályszerűen, időben benyújtott pályázati ajánlatok összehasonlíthatóak legyenek.
7) Minden ajánlattevőnek joga van a kiíró által rendelkezésre bocsátott valamennyi információhoz hozzáférni. Ennek keretében a pályázó számára – lehetőség szerint – hozzáférhetővé kell tenni minden olyan adatot, amely nem sért üzleti titkot, és amely az üzleti életben szokásos és szükséges ahhoz, hogy a pályázónak lehetősége nyíljon megalapozott ajánlattételre.
II. fejezet
Árverés
4. Az árverés kiírása
8) A tulajdonosi joggyakorló dönthet úgy, hogy – a vagyonrendeletben meghatározott feltételek fennállása esetén – a vagyontárgyat árverés útján értékesíti. A döntéssel egyidejűleg meg kell jelölni az árverést lebonyolító szervet vagy személyt.
9) Az árverést hirdetmény közzétételével kell kitűzni. A hirdetményben fel kell tüntetni:
a) az árverező nevét, székhelyét,
b) a vagyontárgy megnevezését, címét, fekvését, helyrajzi számát,
c) a vagyontárgy fontosabb adatait (alapterületét, műszaki állapotát, közművesítettségét, egyéb jellemzőit, stb.)
d) a hasznosítási módját,
e) az árverésen történő részvétel feltételeit,
f) a vagyontárgy megtekintési lehetőségét,
g) a jelentkezési lap benyújtásának módját, helyét, határidejét,
h) az árverés helyét, idejét,
i) a kikiáltási árat,
j) a licitlépcső emelkedésének mértékét,
k) a befizetendő biztosítékra (kaució) vonatkozó rendelkezéseket.
10) Az árverési hirdetményt a polgármesteri hivatal (a továbbiakban: hivatal) hirdetőtábláján és az önkormányzat honlapján legalább az árverés időpontját megelőző 10. napon közzé kell tenni.
5. Az árverés lefolytatása
11) A levezető ellenőrzi az árverésen megjelentek körét és részvételi jogosultságát.
12) Az árverésen az vehet részt, aki a hirdetményben megjelölt időben és helyen jelentkezett és nyilatkozik arról, hogy legalább a kikiáltási ár erejéig rendelkezik a vételárral, továbbá a hirdetményben megjelölt módon és időben a kauciót befizette.
13) Árverezni személyesen vagy meghatalmazás útján lehet.
14) A levezető ismerteti az árverés szabályait, valamint a kikiáltott vagyontárgy fontosabb adatait.
15) A levezető közli az árverés megkezdését, és a kikiáltási árat.
16) Az árverésen az érvényes jelentkezést benyújtottak mindvégig részt vehetnek, és ajánlatot tehetnek.
17) Az árverés nyertese az, aki a legmagasabb összegű ajánlatot elsőként teszi meg.
18) A levezető kihirdeti az árverés végeredményét.
19) A sikertelen résztvevőknek a befizetett biztosíték összege az árverés napját követő 15 napon belül visszafizetésre kerül.
20) Az árverésről jegyzőkönyv készül, melyet a jegyzőkönyvvezető és az árverést levezető ír alá.
6. Szerződéskötés
21) A nyertes ajánlattevő az árverés napjától számított 15 napon belül köteles a szerződést megkötni.
22) Amennyiben a szerződés a nyertesnek felróható okból 15 napon belül nem kerül megkötésre, úgy a nyertes helyébe – amennyiben van ilyen – a második legmagasabb ajánlatot tevő lép, és a szerződés az általa tett ajánlatnak megfelelően vele köthető meg. Ebben az esetben a nyertes a biztosíték összegét elveszíti.
III. fejezet
Versenytárgyalás
7. A pályázati eljárás típusai
23) A pályázati eljárás főszabályként nyilvános.
24) Nyilvános pályázati eljárás helyett csak akkor írható ki zártkörű pályázati eljárás, ha
a) a vagyontárgy jellege, jelentősége, valamint az annak leghatékonyabb hasznosításával kapcsolatos feladatok megoldása a pályázati eljáráson előre meghatározott ajánlattevők részvételét teszi szükségessé, vagy
b) az önkormányzati érdek vagy az üzleti titok megóvása azt indokolttá teszi, vagy
c) a kiírásban foglaltak teljesítésére csak meghatározott ajánlattevők képesek.
25) A pályázati eljárás típusáról a kiírónak a kiírásról történő döntés alkalmával rendelkeznie kell.
26) A zártkörű pályázati eljárásra – ha e szabályzat másként nem rendelkezik – a nyilvános pályázati eljárásra vonatkozó szabályokat kell megfelelően alkalmazni.
8. A pályázati eljárás kiírása
27) A nyilvános pályázati eljárást pályázati felhívás közzétételével kell kitűzni. A felhívásban fel kell tüntetni:
a) a pályázat kiírójának nevét, székhelyét
b) a vagyontárgy megnevezését, címét, fekvését, helyrajzi számát, egyéb jellemzőit
c) a vagyontárgy fontosabb adatait (alapterületét, műszaki állapotát, közművesítettségét, egyéb jellemzőit, stb.)
d) hasznosítás módját,
e) az elbírálásra vonatkozó szempontokat
f) a pályázati eljáráson való részvétel feltételeit,
g) a vagyontárgy megtekintési lehetőségét,
h) a pályázat benyújtásának módját, helyét, határidejét,
i) a pályázat célját, típusát,
j) az ajánlati kötöttség minimális időtartamát,
k) a pályázati biztosíték összegét, rendelkezésre bocsátásának feltételeit,
l) a kiíró azon jogának fenntartását, hogy a pályázat során ajánlatot tett egyik ajánlattevővel sem köt szerződést, és ily módon a pályázatot – akár indoklás nélkül is – eredménytelennek minősítse,
m) a pályázat tárgyára vonatkozó terheket, korlátozásokat, az elővásárlási jogot, illetve az ennek gyakorlásával kapcsolatos feltételeket
n) a pályázatok felbontásának helyét, idejét.
28) A pályázati felhívásban előírható, hogy az ajánlattevőknek meghatározott fizetési garanciát, vagy szerződés-tervezetet is csatolnia kell, illetőleg a megküldött szerződés-tervezet elfogadásáról kell nyilatkoznia.
29) A pályázati felhívást a hivatal hirdető tábláján és az önkormányzat honlapján legalább a pályázat benyújtásának határidejét megelőző 10. napon közzé kell tenni.
30) A pályázati felhívást zártkörű versenytárgyalás esetén legalább 3 előre meghatározott ajánlattevő részére kell egyidejűleg és közvetlenül megküldeni a benyújtási határidő kezdő napját legalább 20 nappal megelőzően.
31) A kiíró a pályázati felhívásban szereplő, vagy a pályázók tudomására hozott pályázati feltételeket, és szabályokat az alábbiak szerint változtathatja meg:
a) ha ezt a jogát a pályázati felhívásban kifejezetten fenntartotta magának, és erről a pályázókat megfelelő módon és időben értesítette, vagy
b) ha a pályázatok benyújtási vagy elbírálási határidejét hosszabbítja meg.
32) A pályázati felhívás csak úgy módosítható, hogy a pályázónak az ajánlat benyújtására a módosítás közzétételétől számított legalább 8 nap rendelkezésére álljon.
33) A változtatást a pályázati felhívás közzétételére, illetve az ajánlatok kérésére vonatkozó szabályok szerint kell közzétenni, illetőleg valamennyi érdekeltnek megküldeni.
34) A kiíró a pályázati felhívást az ajánlatok benyújtására megjelölt időpontig visszavonhatja.
35) Az ajánlattevő a benyújtásra nyitva álló határidő lejártáig az ajánlatát bármikor visszavonhatja.
36) Az ajánlattevő nem igényelhet térítést a kiírótól az ajánlata kidolgozásáért, és az ajánlattétellel kapcsolatosan más jogcímen sem terjeszthet elő követelést.
9. A pályázati biztosíték
37) A pályázaton való részvétel pályázati biztosíték adásához köthető, melyet a pályázati felhívásban meghatározott időpontig és módon kell rendelkezésre bocsátani.
38) A biztosítékot a pályázati felhívás visszavonása, az ajánlatok érvénytelenségének megállapítása, valamint a pályázatok elbírálását követően a 39) pontban meghatározott kivételektől eltekintve vissza kell adni.
39) Nem jár vissza a biztosíték, ha
a) a pályázati kiírás szerint a megkötött szerződést biztosító mellékkötelezettséggé alakul át,
b) az ajánlattevő az ajánlati kötöttség időtartama alatt ajánlatát visszavonja,
c) a szerződés megkötése az ajánlattevőnek felróható, vagy az ő érdekkörében felmerült más okból hiúsult meg.
10. Az ajánlat
40) Az ajánlattevők ajánlataikat zárt borítékban, hivatalos cégszerű aláírással, az adott pályázatra utaló jelzéssel, személyesen vagy meghatalmazott útján nyújthatják be.
41) Az ajánlatnak tartalmaznia kell a pályázó részletes és jogilag kötelező erejű nyilatkozatát:
a) a pályázati felhívásban foglalt feltételek elfogadására,
b) az általa vállalt szolgáltatásokra és kötelezettségekre,
c) a vételár vagy ellenszolgáltatás összegére,
d) az ajánlati kötöttségre, valamint
e) az egyéb, a kiíró által meghatározott kötelezettségvállalásra.
42) A pályázó ajánlati kötöttsége – ha a pályázati kiírás másként nem rendelkezik – az ajánlatok benyújtására nyitva álló határidő lejártától az adott vagyontárgyra vonatkozó szerződéskötésig tart.
11. A pályázatok felbontása
43) A benyújtott pályázatokat a beérkezés sorrendjében bírálati sorszámmal kell ellátni, és azok felbontásáig a benyújtás helyén biztonságosan kell őrizni, úgy, hogy azok a határidő lejárta előtt ne kerülhessenek felbontásra.
44) A pályázatok felbontása a kiíró döntésének megfelelően zártkörűen, vagy nyilvánosan történhet. Nyilvános a bontás, ha azon a pályázók, illetve meghatalmazottak is jelen lehetnek.
45) Az ajánlattevő meghatalmazottja köteles közokirattal, ügyvédi meghatalmazással, vagy teljes bizonyító erejű magánokirattal igazolni képviseleti jogosultságát és annak mértékét.
46) Az ajánlatok nyilvános felbontásakor a jelenlévőkkel ismertetni kell az ajánlattevők nevét, székhelyét (lakóhelyét) és azt, hogy az ajánlat megfelel-e kiírásban meghatározott alaki követelményeknek.
12. A pályázatok értékelése, elbírálása
47) A pályázatok felbontása után meg kell állapítani, hogy a pályázatok közül melyek érvénytelenek. Az érvénytelen pályázattal rendelkezők a pályázat további szakaszában nem vehetnek részt.
48) Érvénytelen a pályázat, ha:
a) olyan pályázó nyújtotta be, aki nem volt jogosult pályázni,
b) határidőn túl nyújtották be,
c) nem felel meg a pályázati felhívásban meghatározott feltételeknek,
d) a megfelelő összegű biztosíték nem került befizetésre.
49) Eredménytelen a pályázat, ha
a) a kitűzött időpontig egyetlen ajánlat sem érkezett, vagy a beküldött ajánlatok a pályázati kiírás szempontjai alapján nem értékelhetők,
b) a beérkezett ajánlatok egyike sem felelt meg a pályázat követelményeinek, vagy más – a pályázatra vonatkozó – előírásnak,
c) az ajánlat tartalma, vagy az abban megjelölt ellenérték jelentősen eltér a kiíró elvárásaitól, illetve
d) a kiíró valamely ajánlattevőnek a pályázat tisztaságához fűződő, vagy a többi pályázó érdekeit egyébként súlyosan sértő cselekménye miatt a pályázat eredménytelenné nyilvánítása mellett döntött.
50) Az ajánlatok elbírálása az adott vagyontárgy tekintetében a kiíró hatáskörébe tartozik.
51) A pályázati eljárás nyertese az, aki a kiíró döntése alapján a kiírásban szereplő szempontoknak és az önkormányzat tulajdonosi érdekeinek összességében a legelőnyösebb ajánlatot tette, amely megfelel a szolgáltatás és ellenszolgáltatás értékarányossága követelményének.
52) A pályázati eljárás eredményét az elbírálást követően legkésőbb 15 napon belül írásban kell közölni valamennyi ajánlattevővel.
13. Szerződéskötés
53) A nyertes pályázó a kihirdetés napjától számított 15 napon belül köteles a vagyontárgyra vonatkozó szerződést megkötni.
54) A biztosítékot – a 39) pontban foglalt kivételektől eltekintve – a pályázati felhívás visszavonása, az ajánlatok érvénytelenségének megállapítása esetén, valamint a pályázatok elbírálását követően az ajánlatok elbírálásáról szóló döntés meghozatalát követő 15 napon belül vissza kell adni az ajánlattevő részére.
IV. fejezet
Záró rendelkezések
14. A szabályzat hatályba lépése
55) Jelen szabályzat 2012. november 1. napján lép hatályba.
56) A szabályzatot Vésztő Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 150/2012. (X.30.) számú határozatával fogadta el.
Vésztő, 2012. november 01.
Molnár Sándor
polgármester
1

A rendeletet Vésztő Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 2012. október 30-i ülésén fogadta el.