Hunya Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2020. (XI. 17.) önkormányzati rendelete

a szociális ellátások helyi szabályairól szóló 3/2015. (II. 16.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2020. 11. 18- 2020. 11. 17

Hunya Község Önkormányzat Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. III. törvény 132. § (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 8. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. § A szociális ellátások helyi szabályairól szóló 3/2015. (II. 16.) önkormányzati rendelet 9. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A rendkívüli települési támogatás természetben nyújtott támogatásként is adható, kiadható részben vagy egészben vásárlási vagy gyógyszer utalvány formájában is, illetve az igénylő költségeinek közvetlen átvállalásával, az intézményi térítési díj megfizetésével történhet.

(2) Az Önkormányzat a téli, fűtési időszakban egyszeri alkalommal az Önkormányzat által közzétett időszakban természetbeni támogatást biztosíthat annak a rászoruló személynek, akinek a családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 300 %-át, egyedül élő személy esetében az öregségi nyugdíjminimum 350 %-át.

(3) Támogatás ugyanazon lakásra csak egy jogosultnak állapítható meg, függetlenül a lakásban élő személyek és háztartások számától.

(4) Az (3) bekezdés alkalmazásában külön lakásnak kell tekinteni a társbérletet, az albérletet és a jogerős bírói határozattal megosztott lakás lakrészeit.”


2. § Ez a rendelet kihirdetését követő napon lép hatályba és az azt követő napon hatályát veszti.