Csanádpalota Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2013. (II. 14.) önkormányzati rendelete

Csanádpalota Város Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2013. (II. 14.) önkormányzati rendelete

Hatályos: 2013. 12. 01- 2014. 05. 05

Csanádpalota Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2013. (II. 14.) önkormányzati rendelete

Csanádpalota Város Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2013. (II. 14.) önkormányzati rendelete

2013.12.01.

Csanádpalota Város Önkormányzata Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 24. § (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján az Alaptörvény 32 cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, Csanádpalota Város, Kövegy, Királyhegyes és Ambrózfalva Községek Önkormányzatainak Közoktatási Intézményi Társulási megállapodása IV/3 b.) pontja alapján Kövegy, Királyhegyes és Ambrózfalva Községek Önkormányzatai Képviselő-testületeinek egyetértésével, a Gyermekjóléti és Szociális Alapellátás Szolgáltatási Intézményi Társulási megállapodás 5.4 pontja alapján Csanádalberti, Királyhegyes, Nagyér és Pitvaros Községek Önkormányzatai Képviselő-testületeinek egyetértésével, a Szociális Alapszolgáltatási Intézményi Társulási megállapodás 5.8 pontja alapján Csanádalberti, Királyhegyes, Kövegy, Nagyér és Pitvaros Községek Önkormányzatai Képviselő-testületeinek egyetértésével, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 120. § (1) bekezdés a) pontjában meghatározott Pénzügyi, Gazdasági és Területfejlesztési Bizottság, Csanádpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2011. (IV. 14.) önkormányzati rendelete 28. § (2) bekezdése alapján a Szociális, Oktatási, Kulturális és Ügyrendi Bizottság véleményének kikérésével a következőket rendeli el:

1. §1 Csanádpalota Város Önkormányzata Képviselő-testülete (a továbbiakban: Képviselő-testület) az önkormányzat

(1) bevételi főösszegét 2 184 857 ezer forintban

(2) kiadási főösszegét 2 184 857 ezer forintban határozza meg

2. § A Képviselő-testület a rendelet 2. melléklet 8. során megállapított működőképesség megőrzését szolgáló kiegészítő támogatás összegének fedezetére igénylés benyújtását rendeli el.

3. § (1) A hitelműveletekkel kapcsolatos hatáskört a képviselő-testület gyakorolja.

(2) A Képviselő-testület fejlesztési hitel felvételét 2013. évben nem tervezi.

4. § A Képviselő-testület a Csanádpalota Városi Önkormányzat Cím és Alcím rendjét az 1. melléklet szerinti részletezettségben állapítja meg.

5. § A Képviselő-testület az 1. § (1) bekezdésben megállapított Csanádpalota Városi Önkormányzat és költségvetési szervei összevont bevételi főösszegét forrásonként a 2. melléklet szerinti részletezettségben állapítja meg.

6. § A Képviselő-testület az 1. § (2) bekezdésben megállapított Csanádpalota Városi Önkormányzat és költségvetési szervei összevont kiadási főösszegét címenként, közgazdasági tagolásban a 3. melléklet szerint állapítja meg.

7. § A Képviselő-testület az 1. § (2) bekezdésben megállapított Csanádpalota Városi Önkormányzat és költségvetési szervei összesített mérlegét előirányzat-csoportonként, forrásonként közgazdasági tagolásban a 4. melléklet szerint állapítja meg.

8. § A Képviselő-testület az önállóan működő Alapszolgáltatási Központ és Gyermekjóléti Szolgálat 2013. évi működési bevételeit forrásonként, és kiadásait, kiemelt előirányzatonként közgazdasági tagolásban az 5. melléklet szerinti részletezettségben állapítja meg.

9. § A Képviselő-testület az önállóan működő Napsugár Óvoda és Bölcsőde Többcélú Közös Igazgatású Köznevelési Intézmény 2013. évi működési bevételeit forrásonként, és kiadásait, kiemelt előirányzatonként közgazdasági tagolásban a 6. melléklet szerinti részletezettségben állapítja meg.

10. § A Képviselő-testület az önállóan működő és önállóan gazdálkodó Csanádpalotai Közös Önkormányzati Hivatal 2013. évi működési bevételeit forrásonként, és kiadásait, kiemelt előirányzatonként közgazdasági tagolásban a 7. melléklet szerinti részletezettségben állapítja meg.

11. § A Képviselő-testület az önkormányzat feladatainak 2013. évi működési bevételeit forrásonként, és kiadásait, kiemelt előirányzatonként közgazdasági tagolásban a 8. melléklet, a társadalmi- szociálpolitikai támogatásokat támogatás-fajtánként a 8./a melléklet szerinti részletezettségben, a 4. Cím 23. Alcím alatti társadalmi szervek működési támogatását szervezetek szerinti tagolásban a 8./b melléklet alapján állapítja meg.

12. § A Képviselő-testület az önállóan működő a Városi Könyvtár, valamint a Kelemen László Művelődési Ház 2013. évi működési bevételeit forrásonként, és kiadásait, kiemelt előirányzatonként közgazdasági tagolásban a 9. melléklet szerinti részletezettségben állapítja meg

13. § A Képviselő-testület az önkormányzat állandó álláshelyei létszámkeretét feladatonkénti és álláshely megnevezési részletezettséggel a 10. melléklet szerint állapítja meg.

14. § A Képviselő-testület Csanádpalota Városi Önkormányzat 2013. évi felhalmozási bevételeit forrásonként, és kiadásait felújítási és beruházási kiemelt előirányzatonként a 11. melléklet szerinti részletezettségben állapítja meg.

15. § A Képviselő-testület az önkormányzat több éves kihatással járó kötelezettségeit a 12. melléklet szerint hagyja jóvá.

16. § A Képviselő-testület az önkormányzat 2013. évi előirányzat felhasználási ütemtervét a 13. melléklet szerint hagyja jóvá.

17. § Csanádpalota Város Önkormányzat adósságot keletkeztető ügyleteiből eredő fizetési kötelezettségeinek bemutatását 2013-2016 évekre vonatkozóan a Képviselő-testület a 14. melléklet alapján hagyja jóvá.

18. § A Képviselő-testület az önkormányzat 2013. évi közvetett támogatásait a 16. melléklet szerint hagyja jóvá.

Záró rendelkezések

19. § Ez a rendelet 2013. március 1-jén lép hatályba.