Mezőkovácsháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2011. (XI. 30.) önkormányzati rendelete

a civil szervezetek és egyházak támogatásáról

Hatályos: 2018. 05. 05

Mezőkovácsháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2011. (XI. 30.) önkormányzati rendelete

a civil szervezetek és egyházak támogatásáról

2018.05.05.

Mezőkovácsháza Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Magyar Köztársaság Alkotmányáról szóló 1949. évi XX. törvény - 44/A. § (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény - 8. § (5) bekezdésében foglalt feladatkörében eljárva az alábbi rendeletet alkotja:

Általános rendelkezések

1. § (1)12 Mezőkovácsháza Város Önkormányzatának Képviselő-testülete (továbbiakban: Önkormányzat) elismeri és támogatja azt a tevékenységet, amelyet a Magyarországon bírósági nyilvántartásba vett, különösen a mezőkovácsházi székhelyű, illetve országos, regionális, megyei szervezet mezőkovácsházi szervezettel is rendelkező civil szervezetei (alapítványok, egyesületek, közalapítványok, továbbiakban: civil szervezetek) az önkormányzati feladatok megvalósításában, Mezőkovácsháza lakosságát érintő tevékenység megszervezésében, lebonyolításában, valamint a lakosság helyi közéletbe történő bevonásában vállalnak, elismeri és támogatja a történelmi egyházak hitéleti és közösségi tevékenységét. A kölcsönös megbecsülés alapján az Önkormányzat a civil szervezetek részére egyedi kérelemre, illetve pályázati úton pénzügyi támogatást e rendelet keretei között biztosíthat.

(2) A civil szervezetek kiszámíthatóbb és átláthatóbb működéséhez, az egyházak tevékenységéhez az Önkormányzat anyagi lehetőségeihez mérten, azonos feltételek mellett, vissza nem térítendő – kivételes méltánylást igénylő esetben visszatérítendő - pénzügyi támogatást biztosít.

A rendelet hatálya

2. § (1)3 E rendelet alkalmazásában civil szervezet:

a) Az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvény alapján létrejött, jogi személyiséggel rendelkező társadalmi szervezet,

b) a polgári törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény alapján létrejött jogi személyiséggel rendelkező egyesület, alapítvány.

(2) E rendelet alkalmazásában egyház:

a)45 , A lelkiismereti és vallásszabadság jogáról valamint az egyházak, vallásfelekezetek és vallási közösségek jogállásáról szóló 2011. évi CCVI. törvényben meghatározottak alapján nyilvántartásba vett szervezet Mezőkovácsháza város területén működő vallási közössége.”

(3) Nem civil szervezet a politikai párt és helyi szervezete, a szakszervezet, munkástanács és biztosító társaság.

(4)6 Ezen rendelet hatálya nem terjed ki az Önkormányzat kötelező feladatát feladat-ellátási szerződés, közoktatási megállapodás, közművelődési- vagy sportmegállapodás, valamint együttműködési megállapodás alapján átvállaló civil szervezet, egyház azon feladatellátására, amelyet a külön megállapodás keretében köteles ellátni.

Nem terjed ki a rendelet hatálya továbbá a magánszemélyekre, gazdasági társaságokra.
A támogatás feltételei

3. § (1)7 E rendelet alapján támogatásban részesíthető az a civil szervezet, amelyet a bíróság a pályázat kiírása előtt legalább egy évvel nyilvántartásba vett és az alapító okiratának, alapszabályának megfelelő tevékenységét ténylegesen, folyamatosan a városban fejti ki, valamint a 2. § (2) bekezdés a.) pontja szerinti egyház.

(2) E rendelet alapján nem részesíthetők támogatásban:

a) a civil szervezetek, egyházak azon tevékenységei, amelyek támogatását törvény, vagy más jogszabály tiltja,

b) azon szervezetek, melyeknek köztartozása van, vagy köztartozásának meghatározott törlesztő részletekben való teljesítését közokirattal nem igazolja.

(3) Az önkormányzat által támogatható tevékenységek különösen:

a) egészségmegőrzés,

b) szociális tevékenység (családsegítés, időskorúak gondozása, hátrányos helyzetűek segítése),

c) kulturális tevékenység,

d) nevelés, oktatás, képességfejlesztés,

e) ismeretterjesztés,

f) természetvédelem, környezetvédelem, műemlékvédelem,

g) gyermek- és ifjúságvédelem,

h) közrend, közbiztonság védelem,

i) sport, tömegsport,

j) testvértelepülésekkel kapcsolatos tevékenység,

k) rendezvények, kiállítások, ünnepségek, kirándulások szervezése,

l) turisztika, településfejlesztés,

m) a szervezet tevékenységének végzéséhez szükséges anyagok, eszközök, kellékek, stb. beszerzése, vásárlása

A pályázati-támogatási rendszer forrása

4. § (1) Az Önkormányzat költségvetésében az e rendeletben meghatározott célok megvalósulása érdekében civil szervezetek és egyházak támogatására elkülönített forrást biztosíthat.

(2) A forrás mértékéről, felhasználásáról minden évben a költségvetésről szóló rendeletben a Képviselő-testület dönt.

(3) Az elkülönített forrásból visszatérítendő és vissza nem térítendő támogatás az e rendeletben foglaltaknak megfelelően pályázati úton igényelhető. A pályázatot a Képviselő-testület írja ki és bírálja el. A pályázat meghirdetése a helyben szokásos módon történik.

A pályázatok benyújtása

5. § (1)8 A civil szervezeteknek, egyházaknak a pénzügyi támogatásra pályázatot kell benyújtaniuk, melyhez a pályázati felhívást tárgyév április 5-ig kell közzétenni.

(2)910 A pályázatokat írásban az 1. sz. melléklet szerinti pályázati adatlapon, az ott felsorolt mellékletekkel együtt írásban, egy példányban kell benyújtani a Polgármesteri Hivatalba. A pályázatok benyújtásának határideje: minden év április 30.

(3) A támogatást igénylő civil szervezet, egyház az adott évi pályázati kiírás előírásai alapján egy pályázatot nyújthat be.

(4) A pályázat kiírója a hiányos pályázatot benyújtó pályázót egy alkalommal, 8 napos határidő kitűzésével írásban hiánypótlásra felszólítja. Azon civil szervezetek, akik hiánypótlási kötelezettségüknek nem, vagy nem megfelelően tesznek eleget a pályázati eljárásból kizárásra kerülnek.

(5) Amennyiben a civil szervezet, egyház korábban már részesült támogatásban, az 1. sz. melléklet 10. pontjában felsorolt dokumentumok csatolása mellőzhető abban az esetben, ha az előző támogatás óta eltelt időszakban e dokumentumok tartalmát illetően változás nem történt. A dokumentumok csatolásának mellőzése okáról a pályázónak nyilatkoznia kell.

A pályázatok elbírálása

6. § (1)111213 A beérkezett kérelmeket a Civil Kerekasztal Fórum, valamint az Ügyrendi, Kulturális és Szociális Bizottság véleményezését követően a Képviselő-testület legkésőbb a következő munkaterv szerinti ülésén bírálja el. A Képviselő-testület csak a költségvetésben a szervezetek támogatására elkülönített összeg erejéig dönthet a támogatások odaítéléséről.

(2) A Képviselő-testület a beérkezett pályázatok tartalma (ellátandó feladatok jelentősége, volumene, pénzügyi szükséglete) alapján dönt a civil szervezetek és egyházak pénzügyi támogatásáról.

(3) A pályázatok elbírálásakor előnyt élveznek azok a szervezetek, egyházak amelyek:

a) vállalt feladatai ellátásával tevékeny részt vállal a város közéletében, programjai jelentős tömegeket tudnak megmozgatni (nézőként, közreműködőként stb.),

b) programjai szervezésével kulturális, tudományos értékeket közvetít (Pl. zenekari találkozók, koncertek, hagyományőrző előadások, foglalkozások, stb.), környezettudatos, egészséges életmódra sarkall,

c) hitelt érdemlően igazolni tudják – korábbi év, illetve évek alapján – az általuk végzett közcélú tevékenységet,

d) más pályázatok saját forrásának biztosításához igénylik a támogatást

e) az igényelt támogatás legalább 20 %-át saját forrásból biztosítják (önerő)

f) akiknek az adott, vagy megelőző évben volt befogadott pályázatuk valamilyen más területre.

(4) Nem részesülhet két éven keresztül támogatásban és a már folyósított támogatás visszafizetésére kötelezett – a tudomásszerzéstől számított két éven belül – az a civil szervezet, egyház amely:

a) a benyújtott korábbi pályázati dokumentációjában megtévesztő vagy valótlan adatot szolgáltatott,

b) a kapott támogatást a vonatkozó támogatási szerződésben megjelölt céltól részben, vagy egészben eltérően használta fel,

c) szerződésben vállalt kötelezettségét önhibájából nem, vagy nem határidőben teljesítette.

(5) A kizárt szervezetekről a Polgármesteri Hivatalban nyilvántartást kell vezetni. A nyilvántartásnak tartalmaznia kell:

a) a pályázó nevét, székhelyét,

b) a kizárás idejét és okát

c) a kizárás megszűnésének időpontját.

(6) A képviselő-testület a pénzügyi támogatásokról határozatban dönt. A határozatnak tartalmaznia kell:

a) a pályázó nevét, székhelyét,

b) a támogatás összegét,

c) a támogatás folyósításának határidejét, illetve ütemezését,

d) a támogatás engedélyezett felhasználási célját.

7. § (1) Amennyiben a civil szervezetek és egyházak támogatására az adott évben biztosított pénzügyi keret a kiírás nyomán nem kerül teljes összegben felhasználásra, vagy a megítélt támogatást követően a támogatási szerződés aláírásának meghiúsulása, vagy egyéb ok miatt a pénzügyi keretben forrás áll rendelkezésre, úgy megismételt pályázati eljárás indul.

(2) A megismételt eljárásra e rendelet 4. § (3) bekezdésében, valamint az 5-6 és 8-9 §-aiban foglaltakat értelemszerűen alkalmazni kell, azzal az eltéréssel, hogy a képviselő-testület az ismételt pályázati lehetőséget az adott év augusztus 10-ig hirdeti meg. A pályázatok benyújtási határideje augusztus 25. Az érvényes pályázatok elbírálására a szeptemberi képviselő-testületi ülésen kerül sor.

8. §

A támogatási szerződés
E rendelet 4. §-ában meghatározott forrásból támogatásban részesített szervezettel az Önkormányzat a 2. sz. melléklet szerint támogatási szerződést köt, melyet a Polgármester ír alá.

9. §

A támogatás kifizetése, elszámolása
(1) A Képviselő-testület által odaítélt pénzügyi támogatás szerződés szerinti kifizetéséről a Polgármesteri Hivatal gondoskodik.
(2) A támogatásban részesített civil szervezet, egyház a támogatási összeggel a folyósítás évében a 3. sz. melléklet szerinti adatlap szerint legkésőbb tárgyév december 31-ig köteles elszámolni. A támogatott a fel nem használt összeget legkésőbb a támogatás felhasználására előírt határidőig köteles kamatmentesen visszafizetni.
(3) 1415 A pénzügyi elszámolást a Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottság legkésőbb a támogatás évét követő év február 28. napjáig fogadja el.

10. §

A pénzügyi támogatás nyilvánossága
A Polgármesteri Hivatal a mindenkor hatályos jogszabályoknak megfelelően az önkormányzat hivatalos honlapján (www.mezokovacshaza.hu) történő megjelentetéssel gondoskodik a civil szervezetek és egyházak pályázataival kapcsolatos közzétételi, nyilvánosságra hozatali kötelezettség teljesítéséről.

11. §

Záró rendelkezés
E rendelet 2012. január 1. napján lép hatályba. Rendelkezéseit első ízben a 2012. évi költségvetésben e célra meghatározott támogatási keret felhasználása során kell alkalmazni.

1. melléklet

PÁLYÁZATI ADATLAP
Mezőkovácsháza Város Önkormányzata
civil szervezetek, egyházak támogató keretére

1. Pályázó szerv neve:

2. Székhelye, elérhetősége:

Település:

Utca, házszám:

Irányítószám:

Telefonszám.

E-mailcím:

3. Pályázó értesítési címe (amennyiben a székhelyétől eltér):

Település:

Utca, házszám:

Irányítószám:

4. Pályázó szervezeti-működési adatai:

Szervezeti-működési formája: (alapítvány, egyesület)

Tagjainak száma:

Pályázó programjain résztvevők köre és létszáma:

5. Pályázó képviselőjének adatai:

Név:

Telefonszám:

E-mailcím:

6. Pályázó egyéb adatai:

Bírósági bejegyzés száma:

Adószám:

Számlavezető pénzintézet:

Bankszámlaszám:

7. Előző évben kapott támogatások:

Mezőkovácsháza Város Önkormányzatától kapott támogatás:

Ft

Egyéb támogatók:

-

-

8. Támogatás igénylése:

8.1. A támogatás célja:





8.2. Igényelt támogatás összege:

9. Nyilatkozatok:

9.1. Kijelentem, hogy a …………………. ……………………….….-nek (civil szervezet neve) semmilyen jellegű köztartozása nincs.

9.2. Kijelentem, hogy a civil szervezet a közhasznú szervezetekről szóló törvény szerinti közvetlen politikai tevékenységet nem folytat; továbbá, hogy a pályázat kiírását megelőző öt évben együttműködési megállapodást nem kötött és tartott fenn Magyarországon bejegyzett párttal (a továbbiakban: párt), valamint, hogy a pályázat kiírását megelőző öt évben párttal közös jelöltet nem állított országgyűlési, európai parlamenti vagy helyi önkormányzati választáson.

9.3. Kijelentem, hogy személyemmel, illetve a Pályázóval szemben a közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló 2007. évi CLXXXI. törvény (Knyt.)

9.3.1. 6. § (1) bekezdés e szerinti összeférhetetlenség nem áll fenn vagy fennáll a …. pont alapján.
Az összeférhetetlenség vagy az érintettség alapjául szolgáló körülmény leírása:
……………………………………………………………………………………
9.3.2. Kijelentem, hogy az összeférhetetlenség megszüntetésére az alábbiak szerint intézkedtem:……
……………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………….
9.3.3. 8. § (1) bekezdése szerinti étintettség nem áll fenn vagy fennáll a …. pont alapján.

9.3.4. Kijelentem, hogy az érintettség közzétételét a R. 4. sz. melléklet szerinti közzétételi kérelem formanyomtatvánnyal kezdeményeztem.

9.4. Pályázó képviseletében
9.4.1. hozzájárulok ahhoz, hogy a pályázatban szereplő adatokat és információkat Támogató nyilvántartásában szerepeltesse, a hatályos jogszabályoknak megfelelően kezelje, internetes honlapon közzétegye;
9.4.2. tudomásul veszem, hogy a benyújtott, illetve nyertes pályázat adatai nyilvánosságra hozhatók, kivételt képeznek a pályázó által a pályázat a benyújtásakor a Ptk. 2:47. §-a szerint üzleti titokként megjelölt adatok, feltéve, hogy ez nem akadályozza meg a közérdekből nyilvános adat megismerésének lehetőségét.

9.5. Büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy a pályázatban közölt adatok a valóságnak megfelelnek.

9.6. Kijelentem, hogy a ….…..pontokban foglalt mellékletek csatolását mellőzöm, tekintettel arra, hogy azok az előző támogatás igényléséhez csatolásra kerültek és azok tartalmát illetően az azóta eltelt időszakban változás nem következett be.

10. Csatolandó mellékletek:

10.1. Pályázó bírósági bejegyzéséről szóló végzés másolata*

10.2. Az alapszabály, illetve a működési alapdokumentum másolata*

10.3. Pályázó előző évi tevékenységének összefoglalása

10.4. A pályázati program részletes leírása

10.5. Közzétételi kérelem

* A R. 5. § (5) bekezdésben foglaltak alapján becsatolása mellőzhető
Mezőkovácsháza, ……. év …………………….. hó ……… nap.
…………………………….
Pályázó cégszerű aláírás

2. melléklet

TÁMOGATÁSI SZERZŐDÉS
mely létrejött egyfelől Mezőkovácsháza Város Önkormányzata (képviseli: Varga Gusztáv polgármester)
székhely: 5800 Mezőkovácsháza, Árpád u. 176.
adószám: 15344100-2-04
mint Támogató
másfelől
………………………… (képviseli: …………………..)
székhely: ………………………………….
adószám: ………………………………….
mint Támogatott között alulírott helyen és időben az alábbi feltételekkel:
1.) Támogató az önkormányzat Civil szervezetek támogatásáról szóló 26/2011. (XI. 30.) sz. önkormányzati rendelete alapján (továbbiakban: Rendelet) Támogatottat a Képviselő-testület …………. sz. határozata alapján ………… Ft összegű, egyszeri vissza nem térítendő / visszatérítendő / támogatásban részesíti.
2.) Támogató az 1.) pont szerinti támogatást az alábbi céllal bocsátja Támogatott rendelkezésére: ……………………………
3.) Támogató vállalja, hogy az 1. pont szerinti összeget ……………………napjáig Támogatott rendelkezésére bocsátja a …………………………….. számlaszámra történő utalással.
4.) A Támogatott kijelenti, hogy a Támogató által rendelkezésre bocsátott támogatási összeget a 2.) pontban megjelölt célra használja fel. Támogatott köteles az összeg felhasználásáról …….december 31. napjáig a Rendelet 9. §-ában foglaltak szerint, a 3. sz. mellékletben foglalt nyomtatvány felhasználásával elszámolni.
5.) Visszatérítendő támogatást a támogatott ……………………………ig köteles a támogató részére visszafizetni egy összegben / ………….részletekben /.
6.) Támogatott tudomásul veszi, hogy amennyiben az elszámolási kötelezettségét határidőben nem teljesíti, továbbá a támogatási összeget a megjelölt céltól eltérően használja fel, úgy köteles azt a Támogató részére egy összegben ……………………..napjáig visszafizetni. Tudomásul veszi továbbá, hogy amennyiben a támogatási összeg felhasználására csak részben kerül sor, akkor a fel nem használt részt legkésőbb az elszámolással egyidőben kamatmentesen vissza kell utalnia a Támogató …………………….. számú számlájára.
7.) Jelen szerződés a támogatási összeggel való elszámolás Támogató általi elfogadásával zárul le. Az elfogadással egyidőben jelen szerződés hatályát veszti.
8.) Felek kötelezik magukat, hogy a szerződéssel kapcsolatos esetleges jogvitájukat elsősorban tárgyalásos úton, egyeztetéssel rendezik.
9.) Jelen szerződésben nem szabályozott kérdésekben a Polgári Törvénykönyv 2013. évi V. törvény, valamint az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény vonatkozó rendelkezései az irányadók.
Jelen szerződést felek elolvasás és értelmezés után, mint akaratukkal mindenben megegyezőt, jóváhagyólag írják alá. A szerződés 3 pld-ban készült, melyből 1 példányt a Támogatott kap kézhez, 2 példány, pedig a Támogatónál (pénzügyi osztály és irattár) kerül elhelyezésre.
Mezőkovácsháza, ……………………….
………………………………… ………………………………………….
Támogató Támogatott
Pénzügyileg ellenjegyzem:
………………………

3. melléklet

PÁLYÁZATI ELSZÁMOLÁS
Mezőkovácsháza Önkormányzata által nyújtott támogatásról


1. Támogatott neve:


2. Támogatott székhelye:

Település:

Utca, házszám:

Irányítószám:

Telefonszám:

E-mailcím:

3.Támogatott értesítési címe (amennyiben a székhelyétől eltér):

Település:

Utca, házszám:

Irányítószám:

4.Támogatott képviselőjének adatai:

Név:

Telefonszám:

Emailcím:

5. Önkormányzattól kapott támogatás összege: Ft

6.Támogatásból fedezett kiadások:

Ft


Ft


Ft


Ft


Ft


Ft


Ft


Összesen:


Ft

7. Nyilatkozat:

Büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy a közölt adatok a valóságnak megfelelnek.

8. Csatolandó mellékletek:

- számlaösszesítő

- Számviteli bizonylatok hitelesített másolata = a bizonylatok eredeti példányára rá kell vezetni a támogatást megállapító határozata számát, majd másolatukat a számlaösszesítő szerint sorszámozva és hitelesítve kell benyújtani („A másolat hiteléül.” Szöveg, aláírás, bélyegző)

- Szakmai beszámoló a pályázat szerinti cél megvalósulásáról (előkészítés, megvalósítás, lezárás, szervezők, résztvevők, eredmények stb.)

- A pályázati cél megvalósulását igazoló esetleges dokumentumok (fotók, plakátok, regisztrációs lapok stb.)

Mezőkovácsháza, ……………. év ………………….. hó ……nap
………………………………………..
aláírás (bélyegző)

SZÁMLAÖSSZESÍTŐ

SSZ.

BIZONYLATSZÁM

KELET

KIADÁSNEM

ÖSSZEG





















4. melléklet

KÖZZÉTÉTELI KÉRELEM
a közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló 2007. évi CLXXXI. törvény 8. § (1) bekezdés szerinti érintettségéről
A Pályázó neve:
Természetes személy lakcíme:
Születési helye, ideje:
Gazdasági társaság esetén székhelye:
Cégjegyzékszáma:
Adószáma:
Képviselőjének neve:
Egyéb szervezet esetén székhelye:
Képviselőjének neve:
Nyilvántartásba vételi okirat száma:
Nyilvántartásba vevő szerv megnevezése:
______________________________________________________________________
Kijelentem, hogy a közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló 2007. évi CLXXXI. törvény 8. § (1) bekezdés szerinti érintettség személyemmel, illetve a pályázóként megjelölt szervezettel szemben fennáll, mert

a) A pályázati eljárásban döntés-előkészítőként közreműködő vagy döntéshozó szervnél munkavégzésre irányuló jogviszonyban állok, de a törvény értelmében nem minősülök döntés-előkészítőnek vagy döntéshozónak. (Kizárólag természetes személy pályázó esetén!).

Indoklás:
Munkavégzésre irányuló jogviszonyban állok az alábbi szervezettel (a szervezet neve, székhelye beírandó): ……………………...……………………...……….………………………………………..……………………………………………………………………………………..……………...

b) Nem kizárt közjogi tisztségviselő vagyok (Kizárólag természetes személy pályázó esetén!)

Indoklás:
Az alábbiakban felsorolt tisztségek valamelyikével rendelkezem (a kívánt rész aláhúzandó):
köztársasági elnök, Országgyűlés által választott vagy a köztársasági elnök által kinevezett tisztségviselő, országgyűlési és az európai parlamenti képviselő, polgármester, alpolgármester, főpolgármester, főpolgármester-helyettes, helyi önkormányzati képviselő, helyi önkormányzat képviselő-testülete bizottságának tagja, központi államigazgatási szerv - a 2. § (1) bekezdés d) pont alá nem tartozó - vezetője és helyettesei, regionális fejlesztési tanács tagja

c) Az a)-b) pont alá tartozó személy közeli hozzátartozója vagyok (Kizárólag természetes személy pályázó esetén!)

Indoklás:
Közeli hozzátartozóm pályázati eljárásban döntés előkészítőként közreműködő, vagy döntéshozó szervnél munkavégzésre irányuló jogviszonyban áll, de a törvény értelmében nem minősül döntés-előkészítőnek vagy döntéshozónak. Közeli hozzátartozóm nem kizárt közjogi tisztségviselő. (A kívánt rész aláhúzandó!)
A közeli hozzátartozói kapcsolat megjelölése (a kívánt rész aláhúzandó):
házastárs, egyeneságbeli rokon, örökbefogadott, mostoha- és neveltgyermek, örökbefogadó-, mostoha- és nevelőszülő, testvér

d) A pályázóként megjelölt szervezet olyan gazdasági társaság, amely az a)-c) pontban megjelölt személy tulajdonában áll (Kizárólag gazdasági társaság pályázó esetén!).

Indoklás:
Az érintett tulajdonos. Szervezet megnevezése, amellyel munkavégzésre irányuló jogviszonyban áll (a szervezet neve, székhelye beírandó):
…………………………………………………………………………………………...
…………………………………………………………………………………………...
Közjogi tisztségének megjelölése (a tisztség beírandó):
………………………………………………………………………...…………………..
A közeli hozzátartozói kapcsolat megjelölése (a kívánt rész aláhúzandó):
házastárs, egyeneságbeli rokon, örökbefogadott, mostoha- és neveltgyermek, örökbefogadó-, mostoha- és nevelőszülő, testvér

e) A pályázóként megjelölt gazdasági társaság, alapítvány, társadalmi szervezet, egyház, vagy szakszervezet tekintetében az érintettség fennáll, mert

- vezető tisztségviselője
- az alapítvány kezelő szervének, szervezetének tagja, tisztségviselője,
- vagy társadalmi szervezet ügyintéző, vagy képviseleti szervének tagja
a pályázati eljárásban döntés előkészítőként közreműködő szervnél, vagy döntést hozó szervnél munkavégzésre irányuló jogviszonyban álló személy, nem kizárt közjogi tisztségviselő, vagy e személyek közeli hozzátartozója
Indokolás:
Az érintettséget megalapozó személy társaságban betöltött pozíciója (a pozíció beírandó): ………………………………………………………………………….…………………
A szervezet megnevezése, amellyel munkavégzésre irányuló jogviszonyban áll (a szervezet neve, székhelye beírandó):
.……………………………………………………………………………………………
Közjogi tisztség megjelölése (a kívánt rész aláhúzandó):
köztársasági elnök, Országgyűlés által választott vagy a köztársasági elnök által kinevezett tisztségviselő, országgyűlési és az európai parlamenti képviselő, polgármester, alpolgármester, főpolgármester, főpolgármester-helyettes, helyi önkormányzati képviselő, helyi önkormányzat képviselő-testülete bizottságának tagja, központi államigazgatási szerv - a 2. § (1) bekezdés d) pont alá nem tartozó - vezetője és helyettesei, regionális fejlesztési tanács tagja
A közeli hozzátartozói kapcsolat megjelölése (a kívánt rész aláhúzandó):
házastárs, egyeneságbeli rokon, örökbefogadott, mostoha- és neveltgyermek, örökbefogadó-, mostoha- és nevelőszülő, testvér
Kijelentem, hogy a fenti nyilatkozat kitöltésével eleget tettem a közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló 2007. évi CLXXXI. törvény rendelkezéseinek az érintettségemet illetően. A nyilatkozatban szereplő adatok a valóságnak mindenben megfelelnek.
Kelt:
Aláírás/Cégszerű aláírás
1

Módosította a 15/2012. (III. 26.) sz. önkormányzati rendelet. Hatályos: 2012. 04. 01-től

2

Módosította a 8/2017. (III. 14.) sz. önkormányzati rendelet. Hatályos: 2017. 03. 16-tól

3

Módosította az 1/2016. (I. 26.) sz. önkormányzati rendelet. Hatályos: 2016. 02. 01-től

4

Módosította a 15/2012. (III. 26.) sz. önkormányzati rendelet. Hatályos: 2012. 04. 01-től

5

Módosította az 1/2016. (I. 26.) sz. önkormányzati rendelet. Hatályos: 2016. 02. 01-től

6

Módosította a 15/2012. (III. 26.) sz. önkormányzati rendelet. Hatályos: 2012. 04. 01-től

7

Módosította a 15/2012. (III. 26.) sz. önkormányzati rendelet. Hatályos: 2012. 04. 01-től

8

Módosította a 11/2015. (III. 31.) sz. önkormányzati rendelet. Hatályos: 2015. 04. 01-től

9

Módosította a 15/2012. (III. 26.) sz. önkormányzati rendelet. Hatályos: 2012. 04. 01-től

10

Módosította a 11/2015. (III. 31.) sz. önkormányzati rendelet. Hatályos: 2015. 04. 01-től

11

Módosította az 1/2016. (I. 26.) sz. önkormányzati rendelet. Hatályos: 2016. 02. 01-től

12

Módosította a 8/2017. (III. 14.) sz. önkormányzati rendelet. Hatályos: 2017. 03. 16-tól

13

Módosította a 11/2018. (V. 02.) sz. önkormányzati rendelet. Hatályos: 2018. 05 04-től

14

Módosította az 1/2016. (I. 26.) sz. önkormányzati rendelet. Hatályos: 2016. 02. 01-től

15

Módosította a 8/2017. (III. 14.) sz. önkormányzati rendelet. Hatályos: 2017. 03. 16-tól