Mikepércs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2016. (I. 28.) önkormányzati rendelete

A helyi kitüntetések alapításáról és adományozásának rendjéről szóló 3/2015. (II.03.) számú KT rendelet módosításáról

Hatályos: 2016. 01. 29- 2016. 01. 29

Mikepércs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2016. (I. 28.) önkormányzati rendelete

A helyi kitüntetések alapításáról és adományozásának rendjéről szóló 3/2015. (II.03.) számú KT rendelet módosításáról1

2016.01.29.

Mikepércs Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott hatáskörében eljárva, tekintettel a Magyarország címerének és zászlajának használatáról, valamint állami kitüntetéseiről szóló 2011. évi CCII. törvény 24. § (9) bekezdésére, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés i) pontjának felhatalmazása alapján eljárva az alábbi rendeletet alkotja:

1. § A helyi kitüntetések alapításáról és adományozásának rendjéről szóló 3/2015. (II.03.) számú KT rendelet (a továbbiakban: R.) az alábbi 6/A. §-al egészül ki:

A több mint negyedszázados önkormányzati intézményrendszerben a helyi közügyek ellátása terén nyújtott kiemelkedő munka elismeréséért kitüntető cím

6/A. § (1) A több mint negyedszázados önkormányzati intézményrendszerben a helyi közügyek ellátása terén nyújtott kiemelkedő munka elismeréséért kitüntető cím adományozható annak az önkormányzatnál, vagy intézményeinél tevékenykedő személynek, aki aktív és kiemelkedő munkásságával hozzájárult a kötelező és önként vállalt önkormányzati feladatok magas színvonalon történő ellátásához, ezáltal az önkormányzatiság és az önkormányzati intézményrendszer elismerő megítéléséhez.

(2) Évente maximum négy, a több mint negyedszázados önkormányzati intézményrendszerben a helyi közügyek ellátása terén nyújtott kiemelkedő munka elismeréséért kitüntető cím adományozható, a kitüntető címet Mikepércs Község Önkormányzatának Képviselő-testülete adományozza.

(3) A kitüntető cím adományozására javaslatot tehetnek:

a.) az önkormányzati intézmények vezetői
b.) a Képviselő-testület bizottságai,
c.) az önkormányzati képviselők,
d.) a polgármester,
e.) a jegyző.
(4) A több mint negyedszázados önkormányzati intézményrendszerben a helyi közügyek ellátása terén nyújtott kiemelkedő munka elismeréséért kitüntető cím adományozásával díszoklevél és pénzjutalom jár. A díszoklevél Mikepércs címerén kívül tartalmazza az adományozó megnevezését, az adományozás alapjául szolgáló képviselő-testületi határozat számát, a kitüntetett nevét, az adományozás alapjául szolgáló munkásság rövid megjelölését, a polgármester és a jegyző aláírását, a Mikepércs Községi Önkormányzat pecsétjét.
(5) Pénzjutalomként a kitüntető cím birtokosát a polgármester havi bruttó illetményének 50 %-a illeti meg.
(6) A több mint negyedszázados önkormányzati intézményrendszerben a helyi közügyek ellátása terén nyújtott kiemelkedő munka elismeréséért kitüntető cím birtokosairól a Polgármesteri Hivatal nyilvántartást vezet.

2. § A rendelet 2016. január 29-én lép hatályba.

1

A rendelet a 2010. évi CXXX. törvény 12/B. §-a alapján hatályát vesztette 2016. január 30. napjával.