Böhönye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2014 (XI.6..) önkormányzati rendelete

Böhönye Község Önkormányzata Képviselő- testületének 14/2014(XI.6.) számú önkormányzati rendelete a szociális célú és a 46/2014(IX.25) BM. rendeleten alapuló tüzelőanyag támogatásáról

Hatályos: 2014. 11. 07- 2015. 04. 29

Böhönye Község Önkormányzata Képviselő- testületének  14/2014(XI.6.) számú önkormányzati rendelete a szociális célú és  a 46/2014(IX.25) BM. rendeleten  alapuló tüzelőanyag támogatásáról 



Böhönye Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdése alapján tekintettel a 46/2014 (IX.25.) BM. rendeletre  a következő rendeletet  alkotja


1.§


                                           Szociális tüzelőanyag természetbeni  juttatása


(1) A 46/2014(IX. 25.) számú BM rendelet alapján Böhönye Község Önkormányzata által központi forrásból pályázott és elnyert szociális célú természetbeni  tüzelőanyag juttatásban  részesülhet az a rászoruló, akinek jövedelmi és vagyoni helyzete miatt aránytalan nehézséget okoz lakásának a fűtése, és a tüzelőanyag  juttatás nélkül lakását az emberi tartózkodásra alkalmas hőmérsékletre nem tudja felfűteni.

(2) Jövedelmi helyzete miatt rászorult az, ahol az közös háztartásban élők egy főre jutó jövedelme nem  haladja meg a mindenkori sajátjogú öregségi nyugdíj   150%-át.

 (3)A szociális tüzelőanyag juttatásra vonatkozó kérelmet a Böhönyei Közös Önkormányzati Hivatalhoz kell benyújtani. A kérelemben meg kell jelölni, hogy a kérelmező aktív korúak ellátásában,  időskorúak járadékában,adósságkezelési támogatáshoz kapcsolódó adósságcsökkentési támogatásban, vagy – tekintet nélkül annak természetbeni vagy pénzbeli formában történő nyújtására – lakásfenntartási támogatásban részesül- e. A kérelemben meg kell jelölni azt is, hogy a kérelmező halmozottan hátrányos helyzetű gyermek vagy gyermekek ellátásáról gondoskodik- e.

(4)Azok a rászorultak, akik a (3) bekezdésben foglalt ellátásokban nem részesülnek 29/2013(XI.21) számú önkormányzati rendelet, 4.§-a és 5.§-a , továbbá a 63/2006 (II. 27.) Korm. r. szerint igazolják jövedelmi és vagyoni viszonyaikat. Be kell csatolniuk a lakásfenntartási költségeiket igazoló számláikat, befizetési bizonylataikat, bérleti szerződésüket, pénzintézeti hiteltartozásuk bizonyítékait, rendszeres befizetéseik igazolásait.

(5)A  szociális tűzifajuttatásnál az elbírálás során előnyt éveznek, előnyben részesülnek  azok az (2) bekezdésben írt rászorultak, akik aktív  korúak ellátásában,  időskorúak járadékában,adósságkezelési támogatáshoz kapcsolódó adósságcsökkentési támogatásban, vagy – tekintet nélkül annak természetbeni vagy pénzbeli formában történő nyújtására – lakásfenntartási támogatásban részesülnek, továbbá előnyt élveznek a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló törvényben szabályozott halmozottan  hátrányos helyzetű  gyermeket, gyermekeket nevelő család. 

(6)A juttatható szociális tüzelő anyag mértéke fűtési szezononként, háztartásonként legfeljebb 5 m3 tűzifa, vagy 10q szén.  Ugyanazon lakásra vonatkozóan szociális tüzelőanyag  juttatás támogatás, csak egy jogosultnak állapítható meg, függetlenül a lakásban élő személyek és háztartások számától.

(7) A szociális célú tüzelőanyagra való jogosultságról a polgármester határozattal dönt.


Vegyes és záró rendelkezések

2.§


(1)E rendelet kihirdetése  napját követő napon lép hatályba.

(2)E rendelet a 2015. április 30-án  hatályát veszti.


Böhönye, 2014. november 5.


Zsoldos Márta Piroska                                                                 Hoffmanné dr. Németh Ildikó

 polgármester                                                                                        jegyző



Záradék:

E rendelet kihirdetése a mai napon az Önkormányzat hirdetőtábláján való kifüggesztéssel megtörtént.


Böhönye, 2014 . november 6.



                                                                              Hoffmanné dr. Németh Ildikó

                                                                                              jegyző