Böhönye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2015 (XII.1.) önkormányzati rendelete

A szociális és gyermekjóléti pénzbeni, természetbeni és intézményi ellátások helyi szabályozásáról szóló 29/2013. (XI.21.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2015. 12. 02- 2015. 12. 02

1.§ Böhönye Község Önkormányzat Képviselő-testülete a szociális és gyermekvédelmi pénzbeni és intézményi ellátások helyi szabályozásáról szóló 29/2013. (XI.21.) Önkormányzati rendeletét (továbbiakban R) az alábbiak szerint módosítja.


2.§ R 17.§ (4) bekezdése az alábbi mondattal egészül ki:

„A támogatás kizárólag pénzbeni lehet.”


3.§ R 34. §-a az alábbi mondattal egészül ki:

„E rendelet 17. § (2) bekezdésében meghatározott kötelezettség kiterjed valamennyi támogatásra azzal a kitétellel, hogy tegye ezt a tőle elvárható gondossággal.”


4.§ R 21. §-a az alábbi mondattal egészül ki :

„ E támogatás kizárólag pénzbeni lehet.”


5.§ R 24. § az alábbi mondattal egészül ki :

„E támogatás kizárólag pénzbeni lehet.”


6. § R 25. §-ban a „természetbeni” szövegrész „pénzbeni” szövegrészre változik.


7.§ R 28.§ -a az alábbi mondattal egészül ki:

„E támogatás természetbeni támogatásként tűzifaként nem adható.”


8.§ R 33.§ helyébe az alábbi rendelkezés lép:

„33 § a polgármester hatáskörébe tartozik a köztemetés elrendelése.”


9.§ R 34.§ első mondata helyébe az alábbi rendelkezés lép:

„34.§ A képviselő-testület szociális bizottságának hatáskörébe tartozik a 17-32.§ -ban meghatározott támogatások megállapítása, illetve az 1993. évi III. törvény 7.§-a szerinti döntés.”


10.§ R 36.§ (6) bekezdésében „Böhönye Község Polgármesterének” szövegrész „Böhönye Község Önkormányzat Képviselő-testületének Szociális Bizottságához” szövegrészre változik.


11.§ R 36.§ (8) bekezdésében a „polgármester” szövegrész helyébe „Böhönye Község Önkormányzat Képviselő-testületének Szociális Bizottsága” szövegrész kerül.


12.§ R 36/A § (5) helyébe az alábbi rendelkezések lépnek:

„A kérelmekről Böhönye Község Önkormányzat Képviselő-testületének Szociális Bizottsága dönt és a beszerzésről és az elosztásról az önkormányzat Kommunális Csoportjának közreműködésével gondoskodik. A kérelmeket a Böhönyei Szociális Alapszolgáltatási Központ vezetőjéhez lehet benyújtani, aki javaslatával együtt továbbítja a kérelmeket a Szociális Bizottság elnökének.”


13.§ R. 26.§ (1) bekezdés helyébe az alábbi rendelkezés lép:

"Szülési támogatásra jogosult az anya, ennek hiányában az apa, a gyermeke születését követő három hónapon belül, akinek legalább egy év bejelentett állandó lakóhelye vagy tartózkodási helye van Böhönyén.


14.§ R. egy új 26/A. §-al egészül ki az alábbi szöveggel:

"26/A.§ Művi meddővé tétel iránti támogatásra jogosult az a személy, aki a törvény általi kritériumoknak megfelel, de a beavatkozáshoz szükséges összeg előteremtése nem lehetséges önerejükből. E támogatásra azok a nők jogosultak, akik legalább három éve Böhönyén állandó lakcímmel rendelkeznek, és a beavatkozás elmaradása nem kívánatos következményekkel járna a nő egészsége illetve családja szociális körülményeit illetően. A támogatás megállapítása természetben, ez egészségügyi intézmény részére kifizetett műtéti költség útján valósul meg. A támogatásra az a személy jogosult, akinek a háztartásában az egy főre eső jövedelem a százezer forintot nem haladja meg."


15.§ E rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba.



k.m.f


Zsoldos Márta Piroska                                                                              Vezér Ákos

      polgármester                                                                                         jegyző


Záradék:

A rendelet kihirdetésének napja: 2015. december 1.


Vezér Ákos

jegyző