Böhönye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2013.(III.18.) önkormányzati rendelete módosítása

Böhönye Község Képviselő – testületének önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2013. évi költségvetéséről szóló 1/2013. (III.18) számú rendelete (egységes szerkezetben)

Hatályos: 2013. 12. 14

Böhönye Község  Képviselő - testületének

1/2013. (III.18) önkormányzati rendelete

az Önkormányzat 2013. évi költségvetéséről/egységes szerkezet/[1]

Böhönye Község Képviselő - testülete a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 143. § (4) bekezdés b) és h) pontjaiban, valamint az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 23. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) és f) pontjaiban meghatározott feladatkörében, továbbá a 2011. évi CXCIX. törvény 234 § (3)-(4) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján eljárva az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről a következőket rendeli el:

I.A rendelet hatálya

1. A költségvetés bevételeinek és kiadásainak főösszege, költségvetési egyenleg

1.§.[2]

(1) A rendelet hatálya az önkormányzatra, annak szerveire (polgármester, bizottság, társulás az önkormányzat által irányított költségvetési szervre) terjed ki.

(2) E rendelet hatálya kiterjed az átadott támogatások tekintetében minden támogatást nyújtó e rendelet hatálya alá tartozó szervre, valamint minden támogatásban részesülőre.

  1. A képviselő- testület a címrendet 1. melléklet szerint állapítja meg.  Az önállóan működő és gazdálkodó, valamint az önállóan működő költségvetési szervként működő intézmény külön alkot egy címet, a felújítás és a fejlesztés külön-külön egy-egy cím.

.

2.§

2. § (1) . § (1)A képviselő-testület az önkormányzat 2013. évi összevont költségvetése

a) kiadási főösszegét                                                                      506283e Ft-ban

  1. költségvetési kiadások összegét          5062834  e Ft-ban

             ebből működési kiadás összegét   410615 e Ft-ban

                fejlesztési kiadás összegét          95668 e Ft-ban

  1. finanszírozási célú kiadások összegét         0. e  Ft-ban

b) költségvetési bevételeinek összegét                               506283e Ft-ban amelyből

                               1. működési célú összegét                                392874e Ft-ban

  1. felhalmozási célú összege                  113409 Ft -ban

  1. költségvetési működési bevételei  és kiadások egyenlegét - 17741  e Ft-ban állapítja meg.
  1. )Fejlesztési bevételei és kiadásai egyenlege +17741  e Ft-ban állapítja meg.

(2)A képviselő-testület az (1) bekezdést szerinti költségvetési bevételek és kiadások egyenlegét – mely felhalmozási és működési célú – az előző évben képződött pénzmaradvány igénybevételével finanszírozza.

(3)Az (1) bekezdés szerinti bevételi és kiadási főösszeg előirányzat-csoportonkénti összegeit a rendelet 4-5. számú mellékletei szerint határozza meg.

II. Költségvetési bevételek

3.§.

(1)Az önkormányzat 2013. évi költségvetési bevételeinek forrásonkénti összetételét a 4. melléklet alapján határozza meg.

(2)[3]    képviselő-testület a működési bevételek összegét 392874 e Ft-ban, a felhalmozási bevételek összegét pedig 113409 e Ft-ban állapítja meg

(3)Az (1) bekezdésben megállapított bevételeket az önkormányzatra és  önállóan működő és gazdálkodó, intézményre, valamint  a 2013. évi állami és önkormányzati támogatást a 4. melléklet alapján határozza meg.

(4) A felhalmozási bevételeket a 4. melléklet szerint hagyja jóvá.

(5) A bevételek szakfeladatonkénti bontását a 6. melléklet hagyja jóvá.

III. Költségvetési kiadások

                                                                         4.§.

(1) [4](1) Az önkormányzat 2013. évi működési költségvetési előirányzatait a képviselő-testület a következők szerint határozza meg: működési kiadások előirányzata összesen:  410615 e Ft,

ebből: - személyi jellegű kiadások.          86920 eFt

-           munkáltatót terhelő járulékok:      18717 eFt

-            dologi kiadások:                          99852 e  Ft.

 -            Egyéb kiadások                          135138  e Ft( társulási forrásátadás és támogatás)

  (2)A képviselő- testület a szociális kiadások célonkénti összegét e rendelet 8. melléklete szerint hagyja jóvá.

(3) A képviselő- testület a tervezett szakfeladatok  kiadásait e rendelet 6. számú  melléklete szerint hagyja jóvá. 

(4) A képviselő-testület a 2013. évi költségvetés önállóan működő,és gazdálkodó költségvetési szerv kiemelt kiadási előirányzatait kötelező, önként vállalt, valamint állami (államigazgatási) feladatok szerinti bontásban  e rendelet  10. számú melléklete szerint fogadja el.

5.§.

(1)[5] (1) Az önkormányzat 2013. évi felhalmozási költségvetési előirányzatait a képviselő-testület a következők szerint határozza meg:

 felhalmozási kiadások előirányzata összesen:  95668 Ft,

ebből:   - beruházások előirányzata: 41941       eFt,

- felújítások előirányzata:          13689 eFt,

- egyéb felhalmozási kiadások:           0Ft.

             - felhalmozási tartalék :     40038 e Ft.

(2) A képviselő-testület a beruházásokat feladatonként e rendelet 7. számú melléklete szerint állapítja meg.

(3) A képviselő-testület a felújítási előirányzatokat e rendelet 7. mellékletében foglaltak szerint hagyja jóvá.

6.§.[6]

A képviselő-testület a költségvetési hiány külső finanszírozására a hitelfelvételt a 3. melléklet szerint 0 e Ft összegben hagyja jóvá

.

V. Általános és céltartalékok

7.§.[7]

A képviselő-testület a 2013. évi költségvetésében 0 e Ft működési céltartalékot, 369090eFt összegű felhalmozási céltartalékot állapít meg.

Mérleg

8.§.[8]

Az önkormányzat a költségvetési mérlegét közgazdasági tagolásban e rendelet a 14. számú melléklete szerint hagyja jóvá.

Felhasználási ütemterv

9.§.[9]

Az önkormányzat és Közös Hivatal    előirányzat felhasználási ütemtervet e rendelet 17 .és 18. melléklete szerint állapítja meg.  

.

10.§.[10]

A képviselő-testület az önkormányzat több éves kihatással járó feladatait éves bontásban e rendelet  16. melléklete szerint fogadja el.

11.§.[11]

Az európai uniós forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programok, projektek bevételeinek kiadásainak alakulását a képviselő-testület e rendelet  9. melléklete alapján állapítja meg.

V. Költségvetési létszámkeret

12.§.

(1) [12](1) A képviselő-testület az önkormányzat összesített létszámkeretét 21 főben, a 2013. december 31-i tervezett záró létszámát 21 főben, a közfoglalkoztatottak tervezett létszámát 37 főben határozza meg.

(2) A képviselő-testület a létszámkeretet az önállóan működő, valamint önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szervenkénti bontásban e rendelet  11 és 11/B számú melléklet szerint állapítja meg A képviselő-testület az önkormányzat összesített létszámkeretét 82 főben, a 2013. december 31-i tervezett záró létszámát 45 főben, a közfoglalkoztatottak tervezett létszámát 37 főben határozza meg.

VI. Közvetett támogatások

13.§.[13]

A képviselő-testület a 2013. évi közvetett támogatásokat, azok jellege, mértéke, illetve összege szerinti részletezettséggel - a vonatkozó jogszabályok szerint- e rendelet  19. számú melléklete szerint hagyja jóvá.

VII. A költségvetés készítésére, végrehajtására és módosítására vonatkozó szabályok

14.§.[14]

1) Az önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szervnek valamint a kiadási előirányzatokban megjelenő szakfeladatai gazdálkodása során a jóváhagyott éves költségvetés alapján, a vonatkozó jogszabályokban, valamint az alapító okiratban meghatározott követelmények és feltételek érvényesítésével kell működnie és gazdálkodnia a gazdaságosságra, a hatékonyságra és az eredményességre vonatkozó előírások, a gazdálkodási, számviteli szabályok maradéktalan betartása, és az ellenőrizhetőség szempontjainak biztosítása mellett.

(2) A képviselő-testület felhatalmazza a költségvetési szervet a költségvetésben elő

írt bevételek beszedésére és a jóváhagyott kiadások teljesítésére.

(3) A költségvetési szervnél a tervezett bevételek elmaradása nem vonja automatikusan maga után a költségvetési támogatás növekedését. Amennyiben a tervezett bevételek nem folynak be, a tervezett kiadási előirányzatok nem teljesíthetők. Az előirányzatot a vizsgálatot követően törölni, vagy zárolni kell .

15.§.[15]

(1) A helyi önkormányzat költségvetési rendeletében megjelenő bevételek és kiadások módosításáról, a kiadási és bevételi előirányzatok közötti átcsoportosításról e Rendelet 16. §-ban foglalt kivételekkel a képviselő-testület dönt.

(2) Ehhez kapcsolódóan a képviselő-testület szükség szerint, de évente lehetőleg négy alkalommal – a II. negyedévben, a III. negyedévben az I. félévi gazdálkodásról szóló beszámolóval, a IV. negyedévben a háromnegyed éves beszámolóval együtt, valamint tárgyévet követő évben legkésőbb az éves költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig – december 31-i hatállyal - módosítja a Rendeletét

16.§.[16]

(1)A költségvetési szerv a költségvetésben jóváhagyott kiadási és bevételi előirányzataikat saját hatáskörben módosíthatja, a kiadási előirányzatokon belül átcsoportosítást hajthat végre az irányító szerv vezetőjének engedélye alapján.

(2)Az átcsoportosítás nem irányulhat a személyi juttatások előirányzatának növelésére, kivéve az 368/2011. (XII.31) kormányrendelet továbbiakban: Ávr. 36. §. (2) bekezdésében foglalt eseteket.

(3)A költségvetési szerv az államháztartáson belülről kapott működési és felhalmozási célú támogatásokat, valamint az államháztartáson kívülről átvett működési és felhalmozási pénzeszközöket – a kapcsolódó célnak megfelelően – saját hatáskörben felhasználhatja.

(4)Az önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv esetében az előirányzatok módosítására csak a polgármesterrel történő előzetes egyeztetés alapján, annak egyetértésével kerülhet sor.

(5)A költségvetési szerv a saját hatáskörben végrehajtott előirányzat-módosításokat, valamint a többletbevételek felhasználásához kapcsolódó módosításokat kötelesek a felügyeleti szervnek 60 napon belül beterjeszteni, melyről a polgármester a képviselő-testületet 30 napon belül tájékoztatja. .

(6)A képviselő-testület a saját hatáskörben végrehajtott előirányzat módosításokkal a Rendeletet  lehetőleg a 15.§. (2) bekezdésében meghatározott időpontokban módosítja.

.

17.§.

(1)A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert az önkormányzat bevételeinek és kiadásainak módosítására és a kiadási előirányzatok közötti átcsoportosításra felhatalmazza.

(2) Az (1) bekezdésben foglalt előirányzat-módosításról és átcsoportosításról a Rendelet módosításával egyidejűleg a képviselő-testületnek be kell számolni, melyekkel a képviselő-testület a Rendeletet a 15. §. (2) bekezdésében meghatározott időpontokban módosítja.

18.§.[17]

(1) Az önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szervnél létszámnövekedést az érintet megállapodást kötő önkormányzatok engedélyével lehet.

(2) A megüresedett álláshelyek betöltésére a polgármesterrel történő előzetes egyeztetés után kerülhet sor.  Az átmenetileg betöltetlen álláshelyekre jutó személyi juttatások előirányzatával úgy kell gazdálkodni, hogy az álláshely az év bármely időpontjában betölthető legyen.

19.§[18]

(1) A költségvetési szerv feladatainak változását a közös hivatalt fenntartó képviselő-testületek engedélyezik az alapító okirat egyidejű módosításával.

(2) A költségvetési szervnél szakmai programok indításához, feladatmutatót érintő fejlesztéshez a a közös hivatalt fenntartó önkormányzatok képviselő- testületeinek előzetes hozzájárulása szükséges. A döntést megelőzően vizsgálni kell annak rövid és hosszabb távú költségvetési hatását.

(3) Az állami támogatásokat megalapozó adatok évközi változásáról tárgyév április 10-éig,

június 10-éig, október 10-éig a költségvetési szerv vezetője köteles az igénylésért felelős a Hivatal gazdasági ügyintézője és a polgármester  részére adatot szolgáltatni.

A költségvetési szerv vezetője felelős az állami támogatásokat megalapozó adatok (létszám, stb.) valóságtartalmáért, az elszámolásokhoz szükséges dokumentumok helyességért, valamint kötelesek az elszámolások alapját képező nyilvántartásokat, dokumentumokat naprakészen vezetni .

20.§.[19]

(1) A képviselő-testület a társadalmi önszerveződő  közösségek, sportegyesületek, együttesek, klubok, alapítványok, egyházi közösségek gazdasági szervezetek  stb. részére pénzbeli támogatást nyújt e Rendelet 21. §. (1) – (6) bekezdéseiben foglalt előírások mellett.

(2) Költségvetési szerv támogatást nem nyújthat. 

(3) A képviselő-testület a működési célú végleges támogatások között a községi nagy-rendezvények, a társadalmi szervezetek és rendezvényeik, a kiállítások és kiadványok, a sportfeladatok támogatására elnyerhető összegét  e rendelet 20. számú melléklete szerint állapítja meg.

21.§.

(1)Az előző szerinti támogatások folyósítására azt követően kerülhet sor, hogy a támogatott szervezetekkel/magánszemélyekkel az Önkormányzat nevében a polgármester megállapodást köt a támogatás céljáról, a támogatott tevékenységről,

 a támogatás összegéről,

 a felhasználás határidejéről,

 a rendelkezésre bocsátásnak

(folyósításnak) módjáról, feltételeiről, ütemezéséről,

 az elszámolási kötelezettség

szabályairól, valamint a jogosulatlanul igénybevett

támogatás visszafizetési rendjéről. megállapodást köt. 

(2)A megállapodás megkötésének feltétele, hogy a támogatott szervezet/magánszemély írásban nyilatkozik arról, hogy köztartozás nem terheli, illetve gazdálkodó és egyéb szervezetek felé fennálló tartozása nincs, eleget tett az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvény 30.§-ában előírt kötelezettségének,

valamint, hogy megfelel a közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló 2007.évi CLXXXI. törvényben foglalt feltételeknek.

(3)A támogatott jogosult részben, vagy egészben lemondani a támogatásról, amennyiben az általa vállalt feladat objektív okból nem vagy csak részben valósítható meg.

(4)Amennyiben a támogatott az átvett támogatást vagy annak egy részét jogtalanul vette igénybe, azt nem a pályázatban megjelölt programra,feladatra használta fel, vagy a támogatások igényléséhez valótlan adatokat szolgáltatott, a támogatást az önkormányzat költségvetési számlájára köteles egy összegben visszafizetni.

(5)[20]A rendelet 20. számú mellékletében  felsorolt támogatások felhasználásáról a támogatott legkésőbb a költségvetési évet követő január 31-ig köteles a támogatást megítélő részére írásbeli beszámolót készíteni, csatolva a felhasználást igazoló bizonylatok hitelesített másolatát (6)Amennyiben a támogatott az elszámolási kötelezettségnek nem tesz eleget, illetve nem tudja hitelt érdemlően igazolni az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvény 30.§-ában előírt kötelezettség teljesítését, a továbbiakban önkormányzati támogatásban nem részesülhet.

VIII. A gazdálkodásra vonatkozó egyéb szabályok

22.§.

A céltartalék terhére megvalósuló önkormányzati támogatási igénnyel járó pályázatok benyújtásához a képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert.  Az olyan pályázatok benyújtására, melyek saját forrást nem igényelnek, vagy a szükséges saját forrás rendelkezésre áll, de a következő

évekre költségvetési kihatással járnak, a polgármester előzetes engedélye alapján kerülhet sor.

.

23.§.

A képviselő-testület az önkormányzati költségvetésben szereplő felújítások, és beruházások lebonyolításáról dönt, döntés hiányában a lebonyolító a Közös Hivatal.

.

24.§.

(1)Amennyiben a tulajdon védelme megfelelően biztosított és ellenőrzött, valamint az intézmény az eszközökről és az azok állományában bekövetkezett változásokról folyamatosan részletező

nyilvántartást vezet mennyiségben és értékben, akkor a költségvetési évről, december 31-i fordulónappal készített könyvviteli mérlegben kimutatott eszközöket és forrásokat – ideértve az aktív és passzív pénzügyi elszámolásokat is – alátámasztó leltározást elegendő kétévenként végrehajtani. A

következő leltározást 2014. évben december 31-i fordulónappal el kell végezni.

(2)Kötelező a megszűnés napjával azonos fordulónappal a leltározást végrehajtani, amennyiben az intézmény átszervezés vagy jogutód nélküli megszűnés következtében megszűnik.

IX. Finanszírozási célú műveletekkel kapcsolatos szabályok

25.§.

(1)A képviselő-testület felhatalmazza polgármestert az önkormányzat számláin lévő- átmenetileg szabad pénzeszközök -elkülönített (lekötött) betétként történő elhelyezésére, -államilag garantált forgatási célú értékpapírok vásárlására.

(2)Az önkormányzat átmenetileg szabad pénzeszközeinek az (1) bekezdés szerinti hasznosításáról a féléves- és az éves beszámoló keretében a képviselő-testületet tájékoztatni kell.

X. Pénzellátás szabályai

26.§.[21]

Az önkormányzat és költségvetési szerve pénzellátását időarányosan előirányzat felhasználási terv alapján kell biztosítani.  A kötelezettségvállalásnak előirányzat-felhasználási terven kell alapulnia. E szabálytól eltérni csak a beruházások, és felújítások esetén lehet, a hozzá kapcsolódó bevételek realizálásának ismeretében.

(2) A meghatározott célra kapott állami támogatás, valamint a támogatás értékű bevétel az összeg címzettjének számlájára érkezést követően továbbutalható.

27.§

XI. Köztisztviselői illetménykiegészítés mértéke 2013-ban a közös hivatalban és a Cafetéria mértéke

(1). A Böhönyei Közös Önkormányzati Hivatalban foglalkoztatott köztisztviselők illetménykiegészítését a képviselő- testület 2013- ra 10% -os mértékben állapítja meg mind a a közép mind pedig s a felsőfokú végzett köztisztviselőkre.

(2) A Böhönyei Közös Önkormányzati Hivatalban a Cafetéria mértéke megegyezik a 2013 évi költségvetési törvényben meghatározott 200.000 Ft-tal.

XII. Átmeneti rendelkezések

28.§.

A költségvetési rendelet megalkotását megelőző időszakban beszedett bevételek, teljesített kiadások a költségvetési rendeletbe beépültek.

XIII. Vegyes és záró rendelkezések

29§.

Ezen önkormányzati rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba, rendelkezéseit azonban 2013. január 1. napjától kell alkalmazni.

[22]Böhönye Község Önkormányzatának 1/2013 (III.18.) számú  költségvetési  rendelete 1-23 mellékletei helyébe a 17/2013(VI. 28) számú rendelet 1-23.  mellékletei léptek.

[23]Böhönye község önkormányzatának a 17/2013(VI.28.) számú rendeletével módosított 1/2013 (III.18.) számú rendelete 1-23 mellékletei helyébe a 22/2013(IX 13) számú rendelet 1-23 mellékletei léptek

[24]A képviselő- testület e rendelet 1- 20 mellékleteit jóváhagyja.

[25]A 25/2013(Xi.21) számú  rendelet hatálybalépésével hatályát veszti a 17/2013( VI. 28) és a 22/2013( IX.13) számú rendeletei és azok mellékletei

Böhönye, 2013. március 14.

               Dr. Szijártó Henrik sk.                     Hoffmanné dr. Németh Ildikó sk.

                        polgármester                                                 jegyző

Egységes szerkezetbe foglalva. 2013. szeptember 14.

                                                                                Hofmanné dr. Németh Ildikó sk.

Egységes szerkezetbe foglalva : 2013 november 21. Hoffmanné dr. Németh Ildikó sk

 

[1] Módosította  a 17/ 2013 (VI.28.) számú rendelet, hatályos 2013 július 1-től  .valamint a 22/2013(IX.13 ) számú rendelet , hatályos 2013 szeptember 14-től . Módosította a 25/2013(XI.21) számú önkormányzati rendelet hatályos 2013. XI.22-től .

[2] Módosította a 25/2013(XI.21.) számú önkormányzati rendelet hatályos 2013. XI.22-től .

[3] Módosította a 25/2013(XI.21.) számú  rendelet, hatályos 2013. nov. 22-től

[4] A bekezdés szövegét a 17/2013(VI.28.) számú rendelet 3.§-a építette be a rendelet szövegébe , hatályos 2013 július 1. napjától Módosította továbbá  a 22/2013 (IX. 13.) számú rendelet 4. §.a , hatályos 2013. szeptember 14-től . Módosította a 25/2013(XI.21.) számú  rendelet, hatályos 2013. nov. 22-től

[5] A bekezdés szövegét a 17/2013(VI.28.) számú rendelet 4.§-a építette be a rendelet szövegébe , hatályos 2013 július 1. napjától Módosította továbbá  a 22/2013 (IX. 13.) számú rendelet 5. §.a , hatályos 2013. szeptember 14-től . Módosította a 25/2013(XI.21.) számú  rendelet, hatályos 2013. nov. 22-től

[6] Módosította a 25/2013(XI.21.) számú  rendelet, hatályos 2013. nov. 22-től

[7] A bekezdés szövegét a 17/2013(VI.28.) számú rendelet 5.§-a építette be a rendelet szövegébe , hatályos 2013. július 1. napjától Módosította továbbá  a 22/2013 (IX. 13.) számú rendelet 6. §.a , hatályos 2013. szeptember 14-től . Módosította a 25/2013(XI.21.) számú  rendelet, hatályos 2013 nov. 22-től

[8] Módosította a 25/2013(XI.21.) számú  rendelet, hatályos 2013. nov. 22-től

[9] Módosította a 25/2013(XI.21.) számú  rendelet, hatályos 2013. nov. 22-től

[10] Módosította a 25/2013(XI.21.) számú  rendelet, hatályos 2013. nov. 22-től

[11] Módosította a 25/2013(XI.21.) számú  rendelet, hatályos 2013. nov. 22-től

[12] A bekezdés szövegét a 17/2013(VI.28.) számú rendelet 6.§-a építette be a rendelet szövegébe , hatályos 2013. július 1. napjától . Módosította a 25/2013(XI.21.) számú  rendelet, hatályos 2013. nov. 22-től

[13] Módosította a 25/2013(XI.21.) számú  rendelet, hatályos 2013. nov. 22-től

[14] Módosította a 25/2013(XI.21.) számú  rendelet, hatályos 2013. nov. 22-től

[15] Módosította a 25/2013(XI.21.) számú  rendelet, hatályos 2013. nov. 22-től

[16] Módosította a 25/2013 (XI.21.) számú  rendelet, hatályos 2013. nov. 22-től

[17] Módosította a 25/2013(XI.21.) számú  rendelet, hatályos 2013. nov. 22-től

[18] Módosította a 25/2013(XI.21.) számú  rendelet, hatályos 2013. nov. 22-től

[19] Módosította a 25/2013(XI.21.) számú  rendelet, hatályos 2013. nov. 22-től

[20] Módosította a 25/2013 (XI.21.) számú  rendelet, hatályos 2013. nov. 22-től

[21] Módosította a 25/2013(XI.21.) számú  rendelet, hatályos 2013. nov. 22-től

[22] A rendelkezés 2013. július 1. napjától hatályos., 

[23] A rendelkezés 2013. szeptember 14. napjától hatályos

[24] Módosította a 25/2013 (XI.21.) számú rendelet, hatályos 2013. nov. 22-től

[25] Beépült a 25/2013 (XI.21.) számú rendelettel.

Szerkesztés...

Böhönye Község  Képviselő - testületének

1/2013. (III.18) önkormányzati rendelete

az Önkormányzat 2013. évi költségvetéséről/egységes szerkezet/[1]

Böhönye Község Képviselő - testülete a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 143. § (4) bekezdés b) és h) pontjaiban, valamint az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 23. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) és f) pontjaiban meghatározott feladatkörében, továbbá a 2011. évi CXCIX. törvény 234 § (3)-(4) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján eljárva az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről a következőket rendeli el:

I.A rendelet hatálya

1. A költségvetés bevételeinek és kiadásainak főösszege, költségvetési egyenleg

1.§.[2]

(1) A rendelet hatálya az önkormányzatra, annak szerveire (polgármester, bizottság, társulás az önkormányzat által irányított költségvetési szervre) terjed ki.

(2) E rendelet hatálya kiterjed az átadott támogatások tekintetében minden támogatást nyújtó e rendelet hatálya alá tartozó szervre, valamint minden támogatásban részesülőre.

  1. A képviselő- testület a címrendet 1. melléklet szerint állapítja meg.  Az önállóan működő és gazdálkodó, valamint az önállóan működő költségvetési szervként működő intézmény külön alkot egy címet, a felújítás és a fejlesztés külön-külön egy-egy cím.

.

2.§[3]

(1)A képviselő-testület az önkormányzat 2013. évi összevont költségvetése

 a) kiadási főösszegét    529908 e Ft-ban

                            1. költségvetési kiadások összegét                     529908 e Ft-ban

                            2. finanszírozási célú kiadások összegét               0       e Ft-ban

b) költségvetési bevételeinek összegét                                            529908 e Ft-ban

c) költségvetési bevételeinek és kiadások egyenlegét                               0 e Ft-ban

                                      1. működési célú összegét                                 426523 e Ft-ban

                            2. felhalmozási célú összegét                             103385 e Ft-ban

állapítja meg.

 (2)A képviselő-testület az (1) bekezdést szerinti költségvetési bevételek és kiadások egyenlegét – mely felhalmozási és működési célú – az előző évben képződött pénzmaradvány igénybevételével finanszírozza.

(3)Az (1) bekezdés szerinti bevételi és kiadási főösszeg előirányzat-csoportonkénti összegeit a rendelet 4-5. számú mellékletei szerint határozza meg.

II. Költségvetési bevételek

3.§.

(1)Az önkormányzat 2013. évi költségvetési bevételeinek forrásonkénti összetételét a 4. melléklet alapján határozza meg.

(2)[4]    képviselő-testület a működési bevételek összegét 426523 e Ft-ban, a felhalmozási bevételek összegét pedig 103385 e Ft-ban állapítja meg

(3)Az (1) bekezdésben megállapított bevételeket az önkormányzatra és  önállóan működő és gazdálkodó, intézményre, valamint  a 2013. évi állami és önkormányzati támogatást a 4. melléklet alapján határozza meg.

(4) A felhalmozási bevételeket a 4. melléklet szerint hagyja jóvá.

(5) A bevételek szakfeladatonkénti bontását a 6. melléklet hagyja jóvá.

III. Költségvetési kiadások

                                                                         4.§.

(1)[5] Az önkormányzat 2013. évi működési költségvetési előirányzatait a képviselő-testület a következők szerint határozza meg: működési kiadások előirányzata összesen: 444793 e Ft,

ebből: - személyi jellegű kiadások.       90001 eFt

- munkáltatót terhelő járulékok:           19950 eFt

- dologi kiadások:                               99852 eFt

- egyéb működési kiadások               234990 eFt

 (2)A képviselő- testület a szociális kiadások célonkénti összegét e rendelet 8. melléklete szerint hagyja jóvá.

(3) A képviselő- testület a tervezett szakfeladatok  kiadásait e rendelet 6. számú  melléklete szerint hagyja jóvá. 

(4) A képviselő-testület a 2013. évi költségvetés önállóan működő,és gazdálkodó költségvetési szerv kiemelt kiadási előirányzatait kötelező, önként vállalt, valamint állami (államigazgatási) feladatok szerinti bontásban  e rendelet  10. számú melléklete szerint fogadja el.

5.§.

(1)[6]  Az önkormányzat 2013. évi felhalmozási költségvetési előirányzatait a képviselő-testület a következők szerint határozza meg:

felhalmozási kiadások előirányzata összesen:    85025  e Ft,

ebből:   - beruházások előirányzata:       42728 eFt,

- felújítások előirányzata:          14601 eFt,

- egyéb felhalmozási kiadások:  27696 eFt.

.

(2) A képviselő-testület a beruházásokat feladatonként e rendelet 7. számú melléklete szerint állapítja meg.

(3) A képviselő-testület a felújítási előirányzatokat e rendelet 7. mellékletében foglaltak szerint hagyja jóvá.

6.§.[7]

A képviselő-testület a költségvetési hiány külső finanszírozására a hitelfelvételt a 3. melléklet szerint 0 e Ft összegben hagyja jóvá

.

V. Általános és céltartalékok

7.§.[8]

A képviselő-testület a 2013. évi költségvetésében 25517 e Ft működési céltartalékot 27696,eFt összegű felhalmozási céltartalékot állapít meg.

Mérleg

8.§.[9]

Az önkormányzat a költségvetési mérlegét közgazdasági tagolásban e rendelet a 14. számú melléklete szerint hagyja jóvá.

Felhasználási ütemterv

9.§.[10]

Az önkormányzat és Közös Hivatal    előirányzat felhasználási ütemtervet e rendelet 17 .és 18. melléklete szerint állapítja meg.  

.

10.§.[11]

A képviselő-testület az önkormányzat több éves kihatással járó feladatait éves bontásban e rendelet  16. melléklete szerint fogadja el.

11.§.[12]

Az európai uniós forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programok, projektek bevételeinek kiadásainak alakulását a képviselő-testület e rendelet  9. melléklete alapján állapítja meg.

V. Költségvetési létszámkeret

12.§.

(1) [13](1) A képviselő-testület az önkormányzat összesített létszámkeretét 21 főben, a 2013. december 31-i tervezett záró létszámát 21 főben, a közfoglalkoztatottak tervezett létszámát 37 főben határozza meg.

(2) A képviselő-testület a létszámkeretet az önállóan működő, valamint önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szervenkénti bontásban e rendelet  11 és 11/B számú melléklet szerint állapítja meg A képviselő-testület az önkormányzat összesített létszámkeretét 82 főben, a 2013. december 31-i tervezett záró létszámát 45 főben, a közfoglalkoztatottak tervezett létszámát 37 főben határozza meg.

VI. Közvetett támogatások

13.§.[14]

A képviselő-testület a 2013. évi közvetett támogatásokat, azok jellege, mértéke, illetve összege szerinti részletezettséggel - a vonatkozó jogszabályok szerint- e rendelet  19. számú melléklete szerint hagyja jóvá.

VII. A költségvetés készítésére, végrehajtására és módosítására vonatkozó szabályok

14.§.[15]

1) Az önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szervnek valamint a kiadási előirányzatokban megjelenő szakfeladatai gazdálkodása során a jóváhagyott éves költségvetés alapján, a vonatkozó jogszabályokban, valamint az alapító okiratban meghatározott követelmények és feltételek érvényesítésével kell működnie és gazdálkodnia a gazdaságosságra, a hatékonyságra és az eredményességre vonatkozó előírások, a gazdálkodási, számviteli szabályok maradéktalan betartása, és az ellenőrizhetőség szempontjainak biztosítása mellett.

(2) A képviselő-testület felhatalmazza a költségvetési szervet a költségvetésben elő

írt bevételek beszedésére és a jóváhagyott kiadások teljesítésére.

(3) A költségvetési szervnél a tervezett bevételek elmaradása nem vonja automatikusan maga után a költségvetési támogatás növekedését. Amennyiben a tervezett bevételek nem folynak be, a tervezett kiadási előirányzatok nem teljesíthetők. Az előirányzatot a vizsgálatot követően törölni, vagy zárolni kell .

15.§.[16]

(1) A helyi önkormányzat költségvetési rendeletében megjelenő bevételek és kiadások módosításáról, a kiadási és bevételi előirányzatok közötti átcsoportosításról e Rendelet 16. §-ban foglalt kivételekkel a képviselő-testület dönt.

(2) Ehhez kapcsolódóan a képviselő-testület szükség szerint, de évente lehetőleg négy alkalommal – a II. negyedévben, a III. negyedévben az I. félévi gazdálkodásról szóló beszámolóval, a IV. negyedévben a háromnegyed éves beszámolóval együtt, valamint tárgyévet követő évben legkésőbb az éves költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig – december 31-i hatállyal - módosítja a Rendeletét

16.§.[17]

(1)A költségvetési szerv a költségvetésben jóváhagyott kiadási és bevételi előirányzataikat saját hatáskörben módosíthatja, a kiadási előirányzatokon belül átcsoportosítást hajthat végre az irányító szerv vezetőjének engedélye alapján.

(2)Az átcsoportosítás nem irányulhat a személyi juttatások előirányzatának növelésére, kivéve az 368/2011. (XII.31) kormányrendelet továbbiakban: Ávr. 36. §. (2) bekezdésében foglalt eseteket.

(3)A költségvetési szerv az államháztartáson belülről kapott működési és felhalmozási célú támogatásokat, valamint az államháztartáson kívülről átvett működési és felhalmozási pénzeszközöket – a kapcsolódó célnak megfelelően – saját hatáskörben felhasználhatja.

(4)Az önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv esetében az előirányzatok módosítására csak a polgármesterrel történő előzetes egyeztetés alapján, annak egyetértésével kerülhet sor.

(5)A költségvetési szerv a saját hatáskörben végrehajtott előirányzat-módosításokat, valamint a többletbevételek felhasználásához kapcsolódó módosításokat kötelesek a felügyeleti szervnek 60 napon belül beterjeszteni, melyről a polgármester a képviselő-testületet 30 napon belül tájékoztatja. .

(6)A képviselő-testület a saját hatáskörben végrehajtott előirányzat módosításokkal a Rendeletet  lehetőleg a 15.§. (2) bekezdésében meghatározott időpontokban módosítja.

.

17.§.

(1)A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert az önkormányzat bevételeinek és kiadásainak módosítására és a kiadási előirányzatok közötti átcsoportosításra felhatalmazza.

(2) Az (1) bekezdésben foglalt előirányzat-módosításról és átcsoportosításról a Rendelet módosításával egyidejűleg a képviselő-testületnek be kell számolni, melyekkel a képviselő-testület a Rendeletet a 15. §. (2) bekezdésében meghatározott időpontokban módosítja.

18.§.[18]

(1) Az önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szervnél létszámnövekedést az érintet megállapodást kötő önkormányzatok engedélyével lehet.

(2) A megüresedett álláshelyek betöltésére a polgármesterrel történő előzetes egyeztetés után kerülhet sor.  Az átmenetileg betöltetlen álláshelyekre jutó személyi juttatások előirányzatával úgy kell gazdálkodni, hogy az álláshely az év bármely időpontjában betölthető legyen.

19.§[19]

(1) A költségvetési szerv feladatainak változását a közös hivatalt fenntartó képviselő-testületek engedélyezik az alapító okirat egyidejű módosításával.

(2) A költségvetési szervnél szakmai programok indításához, feladatmutatót érintő fejlesztéshez a a közös hivatalt fenntartó önkormányzatok képviselő- testületeinek előzetes hozzájárulása szükséges. A döntést megelőzően vizsgálni kell annak rövid és hosszabb távú költségvetési hatását.

(3) Az állami támogatásokat megalapozó adatok évközi változásáról tárgyév április 10-éig,

június 10-éig, október 10-éig a költségvetési szerv vezetője köteles az igénylésért felelős a Hivatal gazdasági ügyintézője és a polgármester  részére adatot szolgáltatni.

A költségvetési szerv vezetője felelős az állami támogatásokat megalapozó adatok (létszám, stb.) valóságtartalmáért, az elszámolásokhoz szükséges dokumentumok helyességért, valamint kötelesek az elszámolások alapját képező nyilvántartásokat, dokumentumokat naprakészen vezetni .

20.§.[20]

(1) A képviselő-testület a társadalmi önszerveződő  közösségek, sportegyesületek, együttesek, klubok, alapítványok, egyházi közösségek gazdasági szervezetek  stb. részére pénzbeli támogatást nyújt e Rendelet 21. §. (1) – (6) bekezdéseiben foglalt előírások mellett.

(2) Költségvetési szerv támogatást nem nyújthat. 

(3) A képviselő-testület a működési célú végleges támogatások között a községi nagy-rendezvények, a társadalmi szervezetek és rendezvényeik, a kiállítások és kiadványok, a sportfeladatok támogatására elnyerhető összegét  e rendelet 20. számú melléklete szerint állapítja meg.

21.§.

(1)Az előző szerinti támogatások folyósítására azt követően kerülhet sor, hogy a támogatott szervezetekkel/magánszemélyekkel az Önkormányzat nevében a polgármester megállapodást köt a támogatás céljáról, a támogatott tevékenységről,

 a támogatás összegéről,

 a felhasználás határidejéről,

 a rendelkezésre bocsátásnak

(folyósításnak) módjáról, feltételeiről, ütemezéséről,

 az elszámolási kötelezettség

szabályairól, valamint a jogosulatlanul igénybevett

támogatás visszafizetési rendjéről. megállapodást köt. 

(2)A megállapodás megkötésének feltétele, hogy a támogatott szervezet/magánszemély írásban nyilatkozik arról, hogy köztartozás nem terheli, illetve gazdálkodó és egyéb szervezetek felé fennálló tartozása nincs, eleget tett az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvény 30.§-ában előírt kötelezettségének,

valamint, hogy megfelel a közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló 2007.évi CLXXXI. törvényben foglalt feltételeknek.

(3)A támogatott jogosult részben, vagy egészben lemondani a támogatásról, amennyiben az általa vállalt feladat objektív okból nem vagy csak részben valósítható meg.

(4)Amennyiben a támogatott az átvett támogatást vagy annak egy részét jogtalanul vette igénybe, azt nem a pályázatban megjelölt programra,feladatra használta fel, vagy a támogatások igényléséhez valótlan adatokat szolgáltatott, a támogatást az önkormányzat költségvetési számlájára köteles egy összegben visszafizetni.

(5)[21]A rendelet 20. számú mellékletében  felsorolt támogatások felhasználásáról a támogatott legkésőbb a költségvetési évet követő január 31-ig köteles a támogatást megítélő részére írásbeli beszámolót készíteni, csatolva a felhasználást igazoló bizonylatok hitelesített másolatát (6)Amennyiben a támogatott az elszámolási kötelezettségnek nem tesz eleget, illetve nem tudja hitelt érdemlően igazolni az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvény 30.§-ában előírt kötelezettség teljesítését, a továbbiakban önkormányzati támogatásban nem részesülhet.

VIII. A gazdálkodásra vonatkozó egyéb szabályok

22.§.

A céltartalék terhére megvalósuló önkormányzati támogatási igénnyel járó pályázatok benyújtásához a képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert.  Az olyan pályázatok benyújtására, melyek saját forrást nem igényelnek, vagy a szükséges saját forrás rendelkezésre áll, de a következő

évekre költségvetési kihatással járnak, a polgármester előzetes engedélye alapján kerülhet sor.

.

23.§.

A képviselő-testület az önkormányzati költségvetésben szereplő felújítások, és beruházások lebonyolításáról dönt, döntés hiányában a lebonyolító a Közös Hivatal.

.

24.§.

(1)Amennyiben a tulajdon védelme megfelelően biztosított és ellenőrzött, valamint az intézmény az eszközökről és az azok állományában bekövetkezett változásokról folyamatosan részletező

nyilvántartást vezet mennyiségben és értékben, akkor a költségvetési évről, december 31-i fordulónappal készített könyvviteli mérlegben kimutatott eszközöket és forrásokat – ideértve az aktív és passzív pénzügyi elszámolásokat is – alátámasztó leltározást elegendő kétévenként végrehajtani. A

következő leltározást 2014. évben december 31-i fordulónappal el kell végezni.

(2)Kötelező a megszűnés napjával azonos fordulónappal a leltározást végrehajtani, amennyiben az intézmény átszervezés vagy jogutód nélküli megszűnés következtében megszűnik.

IX. Finanszírozási célú műveletekkel kapcsolatos szabályok

25.§.

(1)A képviselő-testület felhatalmazza polgármestert az önkormányzat számláin lévő- átmenetileg szabad pénzeszközök -elkülönített (lekötött) betétként történő elhelyezésére, -államilag garantált forgatási célú értékpapírok vásárlására.

(2)Az önkormányzat átmenetileg szabad pénzeszközeinek az (1) bekezdés szerinti hasznosításáról a féléves- és az éves beszámoló keretében a képviselő-testületet tájékoztatni kell.

X. Pénzellátás szabályai

26.§.[22]

Az önkormányzat és költségvetési szerve pénzellátását időarányosan előirányzat felhasználási terv alapján kell biztosítani.  A kötelezettségvállalásnak előirányzat-felhasználási terven kell alapulnia. E szabálytól eltérni csak a beruházások, és felújítások esetén lehet, a hozzá kapcsolódó bevételek realizálásának ismeretében.

(2) A meghatározott célra kapott állami támogatás, valamint a támogatás értékű bevétel az összeg címzettjének számlájára érkezést követően továbbutalható.

27.§

XI. Köztisztviselői illetménykiegészítés mértéke 2013-ban a közös hivatalban és a Cafetéria mértéke

(1). A Böhönyei Közös Önkormányzati Hivatalban foglalkoztatott köztisztviselők illetménykiegészítését a képviselő- testület 2013- ra 10% -os mértékben állapítja meg mind a a közép mind pedig s a felsőfokú végzett köztisztviselőkre.

(2) A Böhönyei Közös Önkormányzati Hivatalban a Cafetéria mértéke megegyezik a 2013 évi költségvetési törvényben meghatározott 200.000 Ft-tal.

XII. Átmeneti rendelkezések

28.§.

A költségvetési rendelet megalkotását megelőző időszakban beszedett bevételek, teljesített kiadások a költségvetési rendeletbe beépültek.

XIII. Vegyes és záró rendelkezések

29§.

Ezen önkormányzati rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba, rendelkezéseit azonban 2013. január 1. napjától kell alkalmazni.

[23]Böhönye Község Önkormányzatának 1/2013 (III.18.) számú  költségvetési  rendelete 1-23 mellékletei helyébe a 17/2013(VI. 28) számú rendelet 1-23.  mellékletei léptek.

[24]Böhönye község önkormányzatának a 17/2013(VI.28.) számú rendeletével módosított 1/2013 (III.18.) számú rendelete 1-23 mellékletei helyébe a 22/2013(IX 13) számú rendelet 1-23 mellékletei léptek

[25]A képviselő- testület e rendelet 1- 20 mellékleteit jóváhagyja.

[26]A 25/2013(Xi.21) számú  rendelet hatálybalépésével hatályát veszti a 17/2013( VI. 28) és a 22/2013( IX.13) számú rendeletei és azok mellékletei

Böhönye, 2013. március 14.

               Dr. Szijártó Henrik sk.                     Hoffmanné dr. Németh Ildikó sk.

                        polgármester                                                 jegyző

Egységes szerkezetbe foglalva. 2013. szeptember 14.

                                                                                Hofmanné dr. Németh Ildikó sk.

Egységes szerkezetbe foglalva : 2013 november 21. Hoffmanné dr. Németh Ildikó sk

 

[1] Módosította  a 17/ 2013 (VI.28.) számú rendelet, hatályos 2013 július 1-től  .valamint a 22/2013(IX.13 ) számú rendelet , hatályos 2013 szeptember 14-től . Módosította a 25/2013(XI.21) számú önkormányzati rendelet hatályos 2013. XI.22-től . Módosította a 30/2013(XII.13) számú önkormányzati rendelet , hatályos,2013. december 14.

[2] Módosította a 25/2013(XI.21.) számú önkormányzati rendelet hatályos 2013. XI.22-től .

[3] Módosította  a 17/ 2013 (VI.28.) számú rendelet, hatályos 2013. július 1-től  .valamint a 22/2013(IX.13. ) számú rendelet , hatályos 2013 szeptember 14-től . Módosította a 25/2013(XI.21) számú önkormányzati rendelet hatályos 2013. XI.22-től . Módosította a 30/2013(XII.13) számú önkormányzati rendelet , hatályos,2013. december 14

[4] Módosította a 25/2013(XI.21.) számú  rendelet, hatályos 2013. nov. 22-től. Módosította a 30/2013(XII.13) számú önkormányzati rendelet , hatályos,2013. december 14.

[5] Módosította  a 17/ 2013 (VI.28.) számú rendelet, hatályos 2013. július 1-től  .valamint a 22/2013(IX.13. ) számú rendelet , hatályos 2013 szeptember 14-től . Módosította a 25/2013(XI.21) számú önkormányzati rendelet hatályos 2013. XI.22-től . Módosította a 30/2013(XII.13) számú önkormányzati rendelet , hatályos,2013. december 14

[6] A bekezdés szövegét a 17/2013(VI.28.) számú rendelet 4.§-a építette be a rendelet szövegébe , hatályos 2013 július 1. napjától Módosította továbbá  a 22/2013 (IX. 13.) számú rendelet 5. §.a , hatályos 2013. szeptember 14-től . Módosította a 25/2013(XI.21.) számú  rendelet, hatályos 2013. nov. 22-től. Módosította a 30/2013(XII.13) számú önkormányzati rendelet , hatályos 2013 december 14.

[7] Módosította a 25/2013(XI.21.) számú  rendelet, hatályos 2013. nov. 22-től. Módosította a 30/2013(XII.13) számú önkormányzati rendelet , hatályos 2013 december 14.

[8] A bekezdés szövegét a 17/2013(VI.28.) számú rendelet 5.§-a építette be a rendelet szövegébe , hatályos 2013. július 1. napjától Módosította továbbá  a 22/2013 (IX. 13.) számú rendelet 6. §.a , hatályos 2013. szeptember 14-től . Módosította a 25/2013(XI.21.) számú  rendelet, hatályos 2013 nov. 22-től

[9] Módosította a 25/2013(XI.21.) számú  rendelet, hatályos 2013. nov. 22-től

[10] Módosította a 25/2013(XI.21.) számú  rendelet, hatályos 2013. nov. 22-től

[11] Módosította a 25/2013(XI.21.) számú  rendelet, hatályos 2013. nov. 22-től

[12] Módosította a 25/2013(XI.21.) számú  rendelet, hatályos 2013. nov. 22-től

[13] A bekezdés szövegét a 17/2013(VI.28.) számú rendelet 6.§-a építette be a rendelet szövegébe , hatályos 2013. július 1. napjától . Módosította a 25/2013(XI.21.) számú  rendelet, hatályos 2013. nov. 22-től

[14] Módosította a 25/2013(XI.21.) számú  rendelet, hatályos 2013. nov. 22-től

[15] Módosította a 25/2013(XI.21.) számú  rendelet, hatályos 2013. nov. 22-től

[16] Módosította a 25/2013(XI.21.) számú  rendelet, hatályos 2013. nov. 22-től

[17] Módosította a 25/2013 (XI.21.) számú  rendelet, hatályos 2013. nov. 22-től

[18] Módosította a 25/2013(XI.21.) számú  rendelet, hatályos 2013. nov. 22-től

[19] Módosította a 25/2013(XI.21.) számú  rendelet, hatályos 2013. nov. 22-től

[20] Módosította a 25/2013(XI.21.) számú  rendelet, hatályos 2013. nov. 22-től

[21] Módosította a 25/2013 (XI.21.) számú  rendelet, hatályos 2013. nov. 22-től

[22] Módosította a 25/2013(XI.21.) számú  rendelet, hatályos 2013. nov. 22-től

[23] A rendelkezés 2013. július 1. napjától hatályos., 

[24] A rendelkezés 2013. szeptember 14. napjától hatályos

[25] Módosította a 25/2013 (XI.21.) számú rendelet, hatályos 2013. nov. 22-től

[26] Beépült a 25/2013 (XI.21.) számú rendelettel.

 

Szerkesztés...