Soponya Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2016. (III. 1.) önkormányzati rendelete

a Kálozi Közös Önkormányzati Hivatal köztisztviselőit megillető szociális, jóléti, egészségügyi juttatásokról, és kegyeleti támogatásokról

Hatályos: 2016. 03. 02

Soponya Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2016. (III. 1.) önkormányzati rendelete

a Kálozi Közös Önkormányzati Hivatal köztisztviselőit megillető szociális, jóléti, egészségügyi juttatásokról, és kegyeleti támogatásokról

2016.03.02.

Soponya Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 226. § (7) bekezdésében és 237. §-ában kapott felhatalmazás alapján az Alaptörvény 32. cikk a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

I. Általános rendelkezések

1. § (1) E rendelet hatálya kiterjed:

a) a Kálozi Közös Önkormányzati Hivatalnál (a továbbiakban: Hivatal) foglalkoztatott köztisztviselőkre és közszolgálati ügykezelőkre (a továbbiakban együtt: köztisztviselők);

b) a jelen rendelet 2-4. §-aiban foglalt szabályok tekintetében a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény (a továbbiakban: Kttv.) 225/L. §-a alapján a főállású polgármesterre;

(2) A rendelet előírásait a közszolgálati ügykezelőkre a Kttv. IX. fejezetében foglalt eltérésekkel kell alkalmazni.

2. § (1) A juttatásokra és támogatásokra az adott évben kifizethető keretösszegeket a Képviselő-testület a költségvetési rendeletében állapítja meg.

(2) A jóváhagyott előirányzat adott évi felhasználatlansága miatt keletkező pénzmaradvány a következő évben a Képviselő-testület döntése alapján –meghatározott mértékben és arányban- használható fel e rendelet tárgyát képező támogatásokra és juttatásokra.

(4) A juttatások, támogatások fedezetéül szolgáló keretet az igénylés, a kérelmek beérkezésének sorrendjében kell felhasználni. A keret kimerülését követő igényeket, kérelmeket – nyilvántartásba vételt követően – el kell utasítani.

(5) Ha év közben a Képviselő-testület a juttatások, támogatások fedezetéül pótelőirányzatot állapít meg, a felhasználás során előnyben kell részesíteni a nyilvántartásban már szereplő, a (4) bekezdés alapján elutasított kérelmeket.

(6) Az egyes juttatásokról, támogatásokról évente elkülönítetten nyilvántartást kell vezetni.

(7) Az egyes juttatások, támogatások mértékét, feltételeit, az elbírálás és elszámolás rendjét valamint a visszatérítés szabályait a jegyző jelen rendeletben valamint a Közszolgálati Szabályzatban állapítja meg.

3. § Szociális és jóléti juttatások, támogatások

(1) A Képviselő-testület a mindenkori költségvetési rendeletében az alábbi szociális és jóléti juttatások és támogatások fedezetét biztosítja a köztisztviselők részére:

a) illetményelőleg;

b) cafeteria – támogatás

4. § Egészségügyi juttatások

(1) A Képviselő-testület a mindenkori költségvetési rendeletében az alábbi egészségügyi juttatások fedezetét biztosítja a köztisztviselők részére:

a) szemüveg, vagy kontaktlencse díjához vissza nem térítendő hozzájárulás.

5. § (1) A rendelet 8.-10. §-aiban foglalt juttatások és támogatások mértékét, feltételeit, az elbírálás és elszámolás rendjét, valamint a visszatérítés szabályait a jegyző Közszolgálati szabályzatban állapítja meg.

(2) A juttatások, támogatások fedezetéül szolgáló keretet az e rendeletben a Közszolgálati Szabályzatban meghatározott módon kell felhasználni.

6. § (1) Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

(2) A rendelet hatályba lépésével egyidejűleg hatályát veszti a Soponya Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének a polgármesteri hivatalban foglalkoztatott köztisztviselőket megillető juttatásokról és támogatásról szóló 3/2010. (II. 25.) számú képviselő-testületi rendelete.