Dunakeszi Város Önkormányzat Képviselő-testülete 3/2021. (III. 2.) önkormányzati rendelete

Dunakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2021. (III.02) számú önkormányzati rendelete Dunakeszi Város Önkormányzata 2021. évi költségvetéséről

Hatályos: 2021. 03. 02- 2022. 05. 31

Dunakeszi Város Önkormányzat Képviselő-testülete 3/2021. (III. 2.) önkormányzati rendelete

Dunakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2021. (III.02) számú önkormányzati rendelete Dunakeszi Város Önkormányzata 2021. évi költségvetéséről

Dunakeszi Város Önkormányzat Képviselő-testülete – a 27/2021. (I. 29.) Kormányrendeletben kihirdetett veszélyhelyzetben a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdése szerinti – hatáskörében eljáró Dunakeszi város polgármestere az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 23.§-ában foglaltak alapján a következőket rendeli el:

A rendelet hatálya

1. § A rendelet hatálya Dunakeszi Város Önkormányzatára, és az általa irányított költségvetési szervekre terjed ki.

A költségvetés címrendje

2. § (1)Dunakeszi Város Önkormányzata, a Polgármesteri Hivatal, és a saját gazdasági szervezettel rendelkező költségvetési szervek külön-külön alkotnak egy-egy költségvetési címet. Címet alkotnak továbbá a pénzbeli juttatások, a támogatások, átadott pénzeszközök, a tartalékok és a felhalmozási kiadások.

(2) A Képviselő-testület által jóváhagyott költségvetési címrendet jelen rendelet 1. számú függeléke tartalmazza.

Az Önkormányzat bevételi és kiadási előirányzatai

3. § (1) A Képviselő-testület Dunakeszi Város 2021. évi bevételének fő összegét 8.405.476.466,- Ft-ban, Működési költségvetési bevételét 5.282.730.352,- Ft-ban, Felhalmozási költségvetési bevételét 161.240.831 Ft-ban, Finanszírozási bevételét 2.961.505.283 Ft-ban állapítja meg.

(2) A Képviselő-testület Dunakeszi Város 2021.évi kiadásának fő összegét 8.405.476.466,- Ft-ban, Működési költségvetési kiadását 5.491.034.944,- Ft-ban, Felhalmozási költségvetési kiadását 2.820.261.013 Ft-ban,Finanszírozási kiadását 94.180.509,- Ft-ban állapítja meg.

A költségvetés szerkezete

4. § (1) A Képviselő-testület a 2021. évi költségvetés bevételi és kiadási előirányzatait Dunakeszi Város Önkormányzata és a költségvetési szervek költségvetéseit e rendelet mellékletei szerint hagyja jóvá.

(2) A működési és felhalmozási célú bevételeket és kiadásokat bemutató költségvetési mérleget közgazdasági tagolásban az 1. számú melléklet tartalmazza.

(3) A kiadási előirányzatokat kiemelt soronként a 2. számú melléklet tartalmazza, feladatonkénti felosztásban, a kötelező és önként vállalt feladatok bontását az 5. számú melléklet, a beruházási és felújítási kiadásokat a 11. számú melléklet mutatja be.

(4) A bevételi előirányzatokat kiemelt soronként a 3. számú melléklet tartalmazza, feladatonkénti felosztásban, a kötelező és önként vállalt feladatok bontását a 6. számú melléklet mutatja be.

(5) Magyarország 2021. évi költségvetéséről szóló 2020.évi XC. törvény alapján - a város 2021. évi központi költségvetésből nyújtott támogatások összegét jogcímenként a 4. számú melléklet tartalmazza.

(6) A költségvetési szervek költségvetési kiadási és bevételi adatait a 7. számú és a 8. számú melléklet tartalmazza.

(7) A Képviselő-testület a működési célú támogatásokat és a felhalmozási célú támogatások részletezését a 9. számú melléklet mutatja be.

(8) A Képviselő-testület 21.000.000,- Ft összegben működési céltartalékot, 2.000.000,- Ft összegben általános tartalékot, 76.000.000,- Ft összegben felhalmozási céltartalékot állapít meg. A tartalékok feladatonkénti részletezését a 10. számú melléklet mutatja be.

(9) Dunakeszi Város Önkormányzata által foglalkoztatottak létszámadatait, valamint az intézmények létszámkereteit a 12. számú melléklet mutatja be, tagintézményenkénti bontásban.

(10) Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (a továbbiakban: Áht.) 24. § (4) bekezdés a) pontja alapján az Önkormányzat költségvetésében megállapított eredeti költségvetési bevételi előirányzat és költségvetési kiadási előirányzat összegének várható teljesüléséről készített előirányzat felhasználási ütemtervet a 13. számú melléklet tartalmazza.

(11) Az Önkormányzat által nyújtott közvetett támogatásokat a 14. számú melléklet mutatja be.

(12) A kialakított tervszámoknak megfelelően, a költségvetési évet követő három év tervezett bevételi előirányzatainak és kiadási előirányzatainak keretszámait főbb csoportokban a 15. számú melléklet mutatja be.

(13) A költségvetési évre vonatkozó pályázatok támogatási adatait a 16. számú melléklet tartalmazza.

A költségvetés végrehajtására vonatkozó szabályok

5. § Az Önkormányzat és az általa irányított költségvetési szervek gazdálkodására, költségvetésük végrehajtására és a beszámoló rendjére – jelen rendeletben nem szabályozott kérdésekben – Magyarország 2021. évi központi költségvetéséről szóló 2020. évi XC. törvény, az Áht., valamint az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) Korm. rendeletben (a továbbiakban: Ávr.) előírtak az irányadók.

6. § (1) Dunakeszi Város Önkormányzata, a Dunakeszi Polgármesteri Hivatal és a saját gazdasági szervezettel rendelkező költségvetési szervek jóváhagyott bevételi és kiadási előirányzatai év közben megváltoztathatók.

(2) Dunakeszi Város Önkormányzata, a Dunakeszi Polgármesteri Hivatal és a költségvetési szervek jóváhagyott előirányzatainak módosítási és átcsoportosítási jogát a Képviselő-testület a Polgármesterre átruházza.

(3) Ha év közben az Országgyűlés, a Kormány, illetve valamely költségvetési fejezet vagy elkülönített állami pénzalap Dunakeszi Város Önkormányzata számára pótelőirányzatot biztosít, arról a Polgármester köteles tájékoztatást adni a Képviselő-testület részére.

(4) A Képviselő-testület az évközi központi előirányzat-módosítások felhasználásának engedélyezését a Polgármesterre átruházza. Ezen összegeket az évközi költségvetés módosításaiban kell átvezetni.

(5) A Képviselő-testület – az első negyedév kivételével - negyedévenként, de legkésőbb a költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig, december 31-i hatállyal módosítja a költségvetési rendeletét.

(6) Az önkormányzat költségvetésében elkülönítetten szerepel az általános tartalék és a céltartalék. A tartalékok a költségvetés jóváhagyásakor, módosításakor nem ismert városfejlesztési feladatok, az egyes ágazatokban benyújtandó pályázatok saját erő költségeinek fedezetét biztosítja, továbbá az évközi többletigények, az önkormányzat váratlanul felmerülő, nem tervezett feladatainak finanszírozására, valamint az elmaradt bevételek pótlására szolgálnak. A Képviselő-testület felhatalmazza a Polgármestert, hogy az önkormányzati gazdálkodás folyamatossága érdekében kötelezettséget vállaljon a tartalék terhére a költségvetésben nem szereplő feladatok végrehajtására. A Képviselő-testület az általános tartalékkal és a céltartalékkal való rendelkezés jogát a Polgármesterre átruházza.

(7) Dunakeszi Város Önkormányzat költségvetési szervei a jóváhagyott kiemelt előirányzatokon belül kötelesek gazdálkodni. Saját hatáskörben a költségvetési rendeletben meghatározott előirányzatok vonatkozásában előirányzat módosítást nem hajthatnak végre.

(8) Költségvetési bevételek a bevételi előirányzatokon felül is teljesíthetők. A költségvetési szervek az előirányzatot meghaladó bevételeik terhére csak előirányzat módosítási kérelem alapján, a Polgármester jóváhagyásával módosíthatnak, a forrásképződés mértékének, illetve ütemének figyelembe vételével, továbbá az intézmény biztonságos működésének szem előtt tartásával.

(9) Amennyiben a költségvetési szerv meghatározott feladat ellátásához eseti bevételhez jut, átvett pénzeszköz, vagy támogatás államháztartáson belülről címen, a tényleges többletnek, illetve szerződés esetén az abban meghatározott mértéknek megfelelő összeggel bevételi előirányzatát megemelheti, a Képviselő-testület utólagos tájékoztatása mellett. A jóváhagyott előirányzat összege csak az adott tevékenységhez kapcsolódó kiadásokra használható fel.

(10) A (8)-(9) bekezdés szerinti előirányzat módosítás költségvetési többlettámogatási igénnyel sem a költségvetési évben, sem a következő év(ek)ben nem járhat.

(11) A költségvetési szerv a költségvetés végrehajtása során tárgyévi fizetési kötelezettséget csak a jóváhagyott kiadási előirányzatok mértékéig – a saját bevételek teljesítési ütemére figyelemmel – vállalhat és kifizetéseket is ezen összeghatárig rendelhet el.

(12) Az Önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szerveknél a tervezett bevételek elmaradása nem vonja maga után a költségvetési támogatás növekedését, hanem azt a kiadás csökkentésével kell ellensúlyozni.

7. § (1) A költségvetési szervek vezetői kötelesek központi költségvetésből nyújtott támogatásokhoz kapcsolódó mutatószámok alapdokumentumait és elszámolásait vezetni.

A mutatószámok tervezetthez képest történő csökkentése esetén a költségvetési szerv vezetője köteles a Dunakeszi Polgármesteri Hivatal Gazdasági Osztályát tájékoztatni és haladéktalanul intézkedni a kiadások ehhez kapcsolódó csökkentése érdekében. Az önkormányzat ágazati feladataihoz kapcsolódó támogatás, a felhasználási kötöttséggel járó egyes állami támogatások és átvett pénzeszközök elszámolásához kapcsolódó befizetési kötelezettség teljesítése érdekében a költségvetési intézmények részére költségvetési maradványt terhelő befizetési kötelezettség írható elő.

(2) A Képviselő-testület a támogatásértékű kiadások és a pénzeszköz átadások keretösszegének felhasználását a Polgármesterre átruházza.

(3) Dunakeszi Város Önkormányzata költségvetéséből támogatott szervezetek, illetve magánszemélyek számára számadási kötelezettséget kell előírni a céljelleggel – nem szociális ellátásként – juttatott összegek rendeltetésszerű felhasználásáról, amelyet minden esetben a megkötött együttműködési/támogatói megállapodásban kell rögzíteni.

8.§ (1) A gazdálkodás biztonsága érdekében folyamatosan figyelemmel kell kísérni Dunakeszi Város Önkormányzata költségvetési folyószámlájának egyenlegét.

(2) A gazdálkodás során az év közben Dunakeszi Város Önkormányzata pénzforgalmi számláján képződő átmenetileg szabad pénzeszközeit állampapír vásárlás, illetve pénzintézeti pénzlekötés útján hasznosíthatja. A pénzügyi műveletek lebonyolítását a Polgármester hatáskörébe utalja.

Kiadások készpénzben történő teljesítésének szabályai

9. § (1) A kiadások teljesítésekor (az árubeszerzések, szolgáltatások és építési beruházások pénzügyi teljesítésénél) lehetőség szerint a készpénz kímélő fizetési módokat kell alkalmazni.

(2)A kiadások készpénzben történő teljesítésére csak az e rendeletben szabályozott esetekben kerülhet sor.

(3)Dunakeszi Város Önkormányzata által irányított és fenntartott költségvetési szervek a költségvetési szervek pénzkezelési szabályzatában meghatározott házipénztári keret nagyságára is figyelemmel az alábbi esetek vonatkozásában igényelhetik készpénzben történő teljesítésre készpénz felvételét és teljesíthetnek készpénzben kifizetést:

a) a közfoglalkoztatásban résztvevők bére, valamint munkába járáshoz kapcsolódó közlekedési költségtérítései,

b) eseti megbízási díjak,

c) lakossági folyószámlával nem rendelkezők megbízási díja,

d) belföldi és külföldi kiküldetések útiköltség térítései, napidíjak, illetménybe nem tartozó kiadások,

e) saját személygépkocsi hivatali célú használatáért fizetett költségtérítés,

f) helyi és helyközi utazási költségtérítés,

g) lakossági folyószámlával nem rendelkezők szociális vagy gyermekvédelmi pénzbeli ellátásai,

h) készletbeszerzéssel kapcsolatos kiadások,

i) immateriális javak beszerzése, létesítése, informatikai eszközök beszerzése, létesítése és egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése, kisértékű immateriális javak, tárgyi eszközök beszerzésére irányuló kiadások,

j) karbantartással, működtetéssel kapcsolatos kiadások,

k) reprezentációs kiadások,

l) az önkormányzat és az intézmények rendezvényeivel kapcsolatos kiadások,

m) egyéb, nem rendszeresen előforduló céljellegű kisösszegű kifizetések

n) elszámolási kötelezettséggel adott előlegek.

(4) A (3) bekezdésben foglalt eseteken túlmenően a házipénztárból csak a Dunakeszi Polgármesteri Hivatal Gazdasági Osztály vezetőjének egyedi írásbeli engedélye alapján teljesíthető készpénzkifizetés.

Vegyes rendelkezések

10. § (1) A Képviselő-testület fenntartja magának annak engedélyezési jogát, hogy az intézményei alapítványhoz hozzájáruljanak, támogatást nyújtsanak, gazdasági társaságban érdekeltséget szerezzenek.

(2) Az Önkormányzat költségvetési szervei kizárólag a Képviselő-testület előzetes jóváhagyásával nyújthatnak be szakmai pályázatokat, abban az esetben, ha a pályázott feladat ellátása költségvetési támogatást igényel. A Képviselő–testület előzetes jóváhagyása nélkül csak abban az esetben nyújthatnak be szakmai programokra pályázatot, ha a pályázott feladat ellátása miatt az intézmény többlettámogatási igénnyel nem jelentkezik a fenntartó Önkormányzatnál. Ez esetben is szükséges a Polgármestert írásban tájékoztatni.

Maradvány felhasználása

11. § (1) Az Önkormányzati fenntartású költségvetési szervek költségvetési maradványát a Képviselő-testület hagyja jóvá. A Képviselő-testület dönt a költségvetési szervek kötelezettséggel nem terhelt költségvetési maradványainak jóváhagyásáról, elvonásáról.

(2) A költségvetési maradvány elszámolása során elvonásra kerül:

a) a végleges feladatelmaradás miatti összeg

b) az Önkormányzat által meghatározott célra rendelkezésre bocsátott, áthúzódó pénzügyi teljesítés nélküli összegek maradványa,

c) a gazdálkodási szabályok megsértéséből származó maradvány.

A kisösszegű követelések értékhatára

12. § (1) Magyarország 2021. évi költségvetéséről szóló 2020. évi XC. törvény 72. §-ban meghatározott kisösszegű követelések értékhatárát a Képviselő-testület a törvényben meghatározottak alapján 2021.évben 100.000,- Ft-ban állapítja meg.

Az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságokkal kapcsolatos szabályok

13. § (1) Képviselő-testület az önkormányzat költségvetésében biztosítja a városüzemeltetés, fenntartás és fejlesztés feladatainak előirányzatait, melyek közül egyes feladatokat az önkormányzat tulajdonban álló gazdasági társaságok közreműködésével, külön szerződésekben rögzítettek szerint lát el. A feladatok ellátására vonatkozó részletes szabályokat a képviselő-testület által jóváhagyott külön szerződések tartalmazzák.

(2) Az (1) bekezdés szerinti gazdasági társaságok az önkormányzati pénzeszközökből megvalósított beszerzéseik tekintetében, kötelesek közbeszerzési eljárás lefolytatására (beruházás, szolgáltatás, árubeszerzés) a közbeszerzésekről szóló 2015. évi CXLIII. törvény (továbbiakban: Kbt.) szerint, valamint szabályzatuk alapján.

Záró rendelkezések

14. § (1) Ez a rendelet a kihirdetés napján lép hatályba, rendelkezéseit azonban 2021. január 1. napjától kell alkalmazni.

(2) A rendelet kihirdetéséről a Jegyző gondoskodik.

Dr. Molnár György jegyző; Dióssi Csaba polgármester

Kihirdetési záradék: Kihirdetve 2021. március 02. Dr. Molnár György jegyző

1.sz. függelék

A Képviselő-testület a költségvetési címrendet az alábbiak szerint határozza meg:

1. címrend Dunakeszi Város Önkormányzata

1.1.Önkormányzat

1.2. Önkormányzathoz kapcsolódó feladatok

2. címrend Polgármesteri Hivatal

2.1. Polgármesteri Hivatal

2.2. Polgármesteri Hivatalhoz kapcsolódó feladatok

3. címrend Dunakeszi Óvodai Humán Szolgáltató Központ és Könyvtár

4. címrend Sportigazgatóság

5. címrend Révész István Hegytörténeti Gyűjtemény

6. címrend Ellátottak juttatásai

7. címrend Támogatások, átadott pénzeszközök

8. címrend Céltartalék

9. címrend Felhalmozási jellegű kiadások

1. melléklet

Dunakeszi Város Önkormányzat 2021. évi költségvetési mérlege

(adatok forintban)

Ssz.

Kiadási előirányzat-csoport megnevezése

2021. évi előirányzat

Ssz.

Bevételi előirányzat-csoport megnevezése

2021. évi előirányzat

1

Személyi juttatások

1 928 620 741

1

Önkormányzatok működési támogatásai

2 354 512 720

2

Munkaadókat terh. járulékok, szociális hozzájárulási adó

319 656 955

2

Egyéb működési célú támogatások ÁH belülről

-

3

Dologi kiadások

2 515 090 669

3

Közhatalmi bevételek

2 525 000 000

4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

11 000 000

4

Működési bevételek

403 217 632

5

Egyéb működési célú kiadások

693 666 579

5

Működési célú átvett pénzeszközök

- egyéb működési célú kiadások ÁH belül

36 938 684

- egyéb működési célú kiadások ÁH kívül

130 315 000

- egyéb elvonások befizetések

526 412 895

6

Általános tartalék

2 000 000

7

Működési céltartalék

21 000 000

I.

Működési költségvetési kiadások összesen

5 491 034 944

I.

Működési költségvetési bevételek összesen

5 282 730 352

8

Beruházási kiadások

2 547 596 481

6

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások ÁH belül

150 000 000

9

Felújítási kiadások

140 776 445

7

Felhalmozási bevételek

11 240 831

10

Egyéb felhalmozási célú kiadások

55 888 087

8

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

-

- egyéb felhalmozási célú kiadások ÁH belülre

80 000

- egyéb felhalmozási célú kiadások ÁH kívülre

55 808 087

11

Felhalmozási céltartalék

76 000 000

II.

Felhalmozási költségvetési kiadások összesen

2 820 261 013

II.

Felhalmozási költségvetési bevételek összesen

161 240 831

III.

Költségvetési kiadások összesen (I.+II.)

8 311 295 957

III.

Költségvetési bevételek összesen ( I.+II.)

5 443 971 183

12

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

94 180 509

9

Előző évi szabad pénzmaradvány igénybe vétele működésre

560 905 876

10

Előző évi szabad pénzmaradvány igénybe vétele felhalmozásra

1 100 139 407

11

Finanszírozási célú pénzügyi műveletek bevételei (állampapír beváltás)

1 300 460 000

12

Hosszú lejáratú hitel felvétele

IV.

Finanszírozási kiadások

94 180 509

IV.

Finanszírozási bevételek

2 961 505 283

V.

Kiadások összesen (III.+ IV.+V.)

8 405 476 466

V.

Bevételek összesen (III.+IV.+V.+VI.)

8 405 476 466

MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGVETÉSI EGYENLEG 258 420 775 Ft

FELHALMOZÁSI KÖLTSÉGVETÉSI EGYENLEG -258 420 775 Ft KÖLTSÉGVETÉSI EGYENLEG -

2. melléklet

2.sz. melléklet

Dunakeszi Város Önkormányzat

2021. évi költségvetésének kiadási előirányzatai

( adatok forintban)


Ssz.


Rovatrend


Kiadás jogcíme

2021. évi előirányzat

1

K1

Személyi juttatások

1 928 620 741

2

K2

Munkaadókat terhelő járulékok, szociális hozzájárulási adó

319 656 955

3

K3

Dologi kiadások összesen

2 515 090 669

4

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

11 000 000

5

K5

Egyéb működési célú kiadások

693 666 579

5.1

K502

Egyéb elvonások, befizetések

526 412 895

5.2

K506

Egyéb működési célú támogatások ÁH belül

36 938 684

5.3

K512

Egyéb működési célú támogatások ÁH kívül

130 315 000

5.4

K513

Működési tartalékok

23 000 000

6

K6

Beruházások

2 547 596 481

6.1

K61

Immateriális javak beszerzése

-

6.2

K62

Ingatlanok beszerzése, létesítése

1 985 904 015

6.3

K63

Informatikai eszközök beszerzése

9 370 839

6.4

K64

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése

67 393 702

6.5

K65

Részesedések vásárlása

16 000 000

6.6

K67

Beruházási célú előzetesen felszámított ÁFA

468 927 925

7

K7

Felújítások

140 776 445

7.1

K71

Ingatlanok felújítása

110 847 594

7.2

K74

Felújítási célú előzetesen felszámított ÁFA

29 928 851

8

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

55 888 087

8.1

K84

Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH belül

80 000

8.2

K89

Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH kívül

55 808 087

9

K513

Felhalmozási tartalék

76 000 000

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

8 311 295 957

10

K9

Finanszírozási kiadások

94 180 509

K I A D Á S O K Ö S S Z E S E N

8 405 476 466

3. melléklet

3.sz. melléklet

Dunakeszi Város Önkormányzat

2021. évi költségvetésének bevételi előirányzatai

( adatok forintban)


Ssz.


Rovatrend



Bevétel jogcíme

2021. évi előirányzat

1

B1

Önkormányzatok működési támogatásai

2 354 512 720

1.1

B111

Helyi önkormányzatok működési támogatása

780 539 769

1.2

B112

Települési önk. egyes köznevelési feladatainak támogatása

893 337 050

1.3

B1131

Települési önk. szociális és gyermekjóléti feladatok támogatása

289 642 000

1.4

B1132

Települési önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

248 160 431

1.5

B114

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

94 970 050

1.6

B115

Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

47 863 420

1.7

B116

Elszámolásból származó bevételek

-

1.8

B16

Egyéb működési célú támogatások ÁH belül

-

2

B2

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások ÁH belül

150 000 000

2.2

B21

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

2.3

B25

Egyéb felhalmozási célú önkormányzati támogatások ÁH belül

150 000 000

3

B3

Közhatalmi bevételek

2 525 000 000

3.1

B34

Vagyoni tipusú adók

800 000 000

Építményadó

650 000 000

Telekadó

150 000 000

3.2

B351

Értékesítési és forgalmi adók

1 700 000 000

Iparűzési adó

1 700 000 000

3.3

B36

Egyéb közhatalmi bevételek

25 000 000

4

B4

Működési bevételek

403 217 632

4.1

B401

Készletértékesítés ellenértéke

4.2

B402

Szolgáltatások ellenértéke

14 944 017

4.3

B402

Lakáscélú helyiségek bérleti díja +üzemeltetés

6 717 005

4.4

B402

Egyéb önkormányzati vagyon bérbeadása

33 351 084

4.5

B403

Közvetített szolgáltatások ellenértéke

-

4.6

B405

Ellátási díjak

240 516 000

4.7

B406

Kiszámlázott ÁFA

68 895 776

4.8

B407

ÁFA visszatérítése

22 538 000

4.9

B408

Kamatbevételek

16 255 750

4.10

B411

Egyéb működési bevételek

5

B5

Felhalmozási bevételek

11 240 831

5.1

B51

Ingatlanok értékesítése

4 758 921

5.2

B54

Részesedések értékesítése

6 481 910

6

B6

Működési célú átvett pénzeszközök ÁH kívülről

-

6.1

B66

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

-

7

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

-

7.1

B75

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

-

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

5 443 971 183

8

B8

Finanszírozási bevételek

2 961 505 283

8.1

B812

Forgatási célú belf. értékpapírok beváltása

1 300 460 000

8.2

B813

Költségvetési maradvány igénybevétele

1 661 045 283

B E V É T E L E K Ö S S Z E S E N

8 405 476 466

4. melléklet

Dunakeszi Város Önkormányzata 4.sz. melléklet

Magyarország 2021.évi központi költségvetéséről szóló 2020.évi XC.törvény 2. számú melléklete alapján a helyi

Ssz.

Támogatási jogcím

Összeg
(Ft)

1.1

Települési önkormányzatok működésének támogatása

780 539 769

1.1.1.1

Önkormányzati hivatal működésének támogatása

476 325 000

1.1.1.2

Településüzemeltetés - zöldterület gazdálkodás támogatása

34 723 080

1.1.1.3

Településüzemeltetés - közvilágítás támogatása

80 676 000

1.1.1.4

Településüzemeltetés - köztemető támogatása

4 982 810

1.1.1.5

Településüzemeltetés - közutak támogatása

65 045 179

1.1.1.6

Egyéb önkormányzati feladatok támogatása

118 165 500

1.1.1.7

Lakott külterülettel kapcsolatos feladatok támogatása

622 200

1.2

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

893 337 050

1.2.1

Óvodaműködtetési támogatás

124 866 800

1.2.2

Óvodapedagógusok átlagbér alapú támogatása

540 112 650

1.2.3

Kiegészítő támogatás az óvodapedagógusok minősítésből adódó többletkiadásokhoz

22 860 000

1.2.5

Pedagógusok nevelő munkáját közvetlenül segítők átlagbéralapú támogatása

205 497 600

1.3

Települési önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

289 642 000

1.3.2

Egyes szociális és gyermekjóléti feladatok támogatása

63 430 000

1.3.2.1

Család- és gyermekjóléti szolgálat

22 550 000

1.3.2.2

Család- és gyermekjóléti központ

40 880 000

1.3.3

Bölcsőde támogatása

226 212 000

1.3.3.1

A finanszírozás szempontjából elismert szakmai dolgozók bértámogatása

189 864 000

1.3.3.2

Bölcsődei üzemeltetési támogatás

36 348 000

1.4

Gyermekétkeztetés támogatása

248 160 431

1.4.1.1

Intézményi gyermekétkeztetés - bértámogatás

149 189 040

1.4.1.2

Gyermekétkeztetés üzemeltetési támogatása

98 934 911

1.4.2

Szünidei étkeztetésének támogatása

36 480

1.5

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

94 970 050

1.5.2

Nyilvános könyvtári és a közművelődési feladatok támogatása

94 970 050

2.sz. melléklet összesen

2 306 649 300

Magyarország 2021.évi központi költségvetéséről szóló 2020.évi XC.törvény 3. számú melléklete alapján nyújtott

2.2.3

Óvodai és iskolai szociális segítéshez kapcsolódó támogatás

47 863 420

KÖZPONTI KÖLTSÉGVETÉSBŐL SZÁRMAZÓ TÁMOGATÁSOK ÖSSZESEN

2 354 512 720

5. melléklet

5.sz.melléklet

Dunakeszi Város Önkormányzat

2021.évi költségvetés kiadási előirányzatai feladatonként

(adatok forintban)




COFOG




F e l a d a t o k



Kiadások összeen

Működési kiadások

Felhalmozási kiadások



Finanszírozási kiadások



Személyi juttatás


Munkaadókat terhelő adók, járulékok


Dologi kiadások


Ellátottek pénzbeli juttatása


Elvonások, befizetések

Működési célú pénzeszköz átadás ÁH belülre

Működési célú pénzeszköz átadás ÁH kívülre


Általános tartalék


Működési tartalék


Beruházási kiadások


Felújítási kiadások

Felhalmozási
célú pénzeszköz átadás ÁH
belül

Felhalmozási
célú pénzeszköz átadás ÁH
kívül


Felhalmozási tartalék

1.

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

Kötelező feladatok

011130

Önkormányzatok és önk.hivatalok jogalkotó és ált. igazg.tevékeny.

283 058 896

146 137 164

23 143 710

77 917 022

12 861 000

2 000 000

21 000 000

013320

Köztemető fenntartás és működtetés

8 255 000

8 255 000

013350

Az önkormányzati vagyonnal való gazdálk.kapcs. feladatok

199 506 200

11 506 200

112 000 000

76 000 000

016080

Kiemelt állami és önkormányzati rendezvények

33 170 315

5 000 000

775 000

27 395 315

018010

Önkormányzatok elszámolásai a központi költségvetéssel

94 180 509

94 180 509

018020

Központi költségvetési befizetések

526 412 895

526 412 895

031030

Közterület rendjének fenntartása

37 702 645

4 602 645

600 000

2 500 000

30 000 000

041233

Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás

1 965 000

1 500 000

465 000

042220

Erdőgazdálkodás

1 648 460

1 648 460

045120

Út, autópálya építése

379 205 816

45 179 000

236 036 633

97 990 183

045140

Városi és elővárosi közúti személyszállítás

114 080 000

114 080 000

045160

Közutak, hidak, alagutak üzemeltetése, fenntartása

77 660 500

77 660 500

045170

Parkoló, garázs üzemeltetése, fenntartása

164 110 626

25 350 648

133 759 978

5 000 000

047120

Piac üzemeltetése

18 794 530

5 000 000

13 794 530

047410

Ár- és belvízvédelemmel összefüggő tevékenységek

2 540 000

2 540 000

051040

Nem veszélyes hulladék kezelése, ártalmatlanítása

40 000 000

40 000 000

052020

Szennyvíz gyűjtése, tisztítása, elhelyezése

518 104 934

140 509 580

377 595 354

062010

Településfejlesztés igazgatása

10 795 000

10 795 000

064010

Közvilágítás

119 060 000

99 060 000

20 000 000

066010

Zöldterület kezelés

268 375 545

239 650 000

18 725 545

10 000 000

066020

Város, községgazdálkodási egyéb szolgáltatások

25 182 604

4 418 320

686 640

15 192 000

4 885 644

072111

Háziorvosi alapellátás

8 142 412

5 562 600

443 550

2 136 262

072112

Háziorvosi ügyelet

16 372 040

16 372 040

072210

Járóbetegek gyógyító szakellátása

358 867 431

225 438 617

133 428 814

072311

Fogorvosi alapellátás

600 000

600 000

074040

Fertőző megbetegedések megelőzése, járványügyi ellátás

3 000 000

3 000 000

082063

Múzeumi kiállítási tevékenység

3 200 000

3 200 000

082092

Közművelődés- hagyományos közösségi kulturális értékek gond.

0

091140

Óvodai nevelés, ellátás működtetési feladatai

106 542 845

80 892 845

25 650 000

104043

Család és gyermekjóléti központ

152 400

152 400

104012

Gyermekek átmeneti ellátása

750 000

750 000

104031

Gyermekek bölcsődei ellátása

40 302 908

40 302 908

107013

Hajléktalanok átmeneti ellátása

960 000

960 000

107060

Egyéb szociális pénzbeli és természetbeni ellátások, támogatások

2 600 000

600 000

2 000 000

Kötelező feladatok összesen:

3 465 299 511

157 055 484

25 070 350

1 260 939 372

2 000 000

526 412 895

34 718 684

4 210 000

2 000 000

21 000 000

1 120 935 772

140 776 445

-

-

76 000 000

94 180 509

Önként vállalt feladatok

013350

Az önkormányzati vagyonnal való gazdálk.kapcs. feladatok

16 000 000

16 000 000

031030

Közterület rendjének fenntartása

2 632 245

2 310 000

322 245

032020

Tűz és katasztrófavédelmi tevékenységek

80 000

80 000

041110

Általános gazdasági és kereskedelmi ügyek igazgatása

3 200

3 200

066010

Zöldterület kezelés

49 688 713

8 502 600

1 186 113

40 000 000

066020

Város, községgazdálkodási egyéb szolgáltatások

54 317 900

54 317 900

081030

Sportlétesítmények, edzőtáborok működtetése és fejlesztése

83 394 579

2 600 000

28 986 492

51 808 087

081041

Versenysport és utánpótlás-nevelési tevékenység támogatása

80 100 000

80 100 000

081043

Iskolai, diáksport-tevékenység és támogatása

2 000 000

2 000 000

081045

Szabadidősport- (rekreációs sport-) tevékenység és támogatása

2 780 000

2 780 000

081061

Szabadidős park, fürdő és strandszolgáltatás

125 087 274

125 087 274

081071

Üdülői szálláshely- szolgáltatás és étkeztetés

13 428 980

13 428 980

082044

Könyvtári szolgáltatások

200 000

200 000

082092

Közművelődés- hagyományos közösségi kulturális értékek gond.

94 964 000

5 000 000

775 000

73 189 000

16 000 000

084031

Civil szervezetek működési támogatása

14 675 000

14 675 000

084032

Civil szervezetek programtámogatása

7 950 000

7 950 000

084040

Egyházak, közösségi és hitéleti tevékenység támogatása

4 000 000

4 000 000

086010

Határon túli magyarok egyéb támogatásai

2 000 000

2 000 000

086030

Nemzetközi kulturális együttműködés

7 400 800

6 400 800

1 000 000

091140

Óvodai nevelés, ellátás működtetési feladatai

1 230 000

500 000

730 000

091220

Köznevelési intézményben tanulók 1-4.évf. oktatási működtetési feladatok

1 817 500

1 817 500

091250

Alapfokú művészetoktatással összefüggő működtetési feladatok

127 000

127 000

092120

Köznevelési intézményben tanulók 5-8.évf. oktatási működtetési feladatok

317 500

317 500


092260

Gimnázium és szakképző iskola tanulóinak közismereti és szakmai elméleti
oktatásával összefüggő működtetési feladatok


1 189 200 793


5 784 850


1 183 415 943

098022

Pedagógiai szakszolgáltató tevékenység működtetési feladatai

127 000

127 000

101141

Pszichiátriai betegek nappali ellátása

92 447 342

92 447 342

104031

Gyermekek bölcsődei ellátása

190 000

190 000

104043

Család és gyermekjóléti központ

100 000

100 000

107060

Egyéb szociális pénzbeli és természetbeni ellátások, támogatások

35 731 285

26 731 285

9 000 000

Önként vállalt feladatok összesen:

1 881 991 111

15 812 600

2 283 358

277 192 357

9 000 000

-

2 220 000

126 105 000

-

-

1 393 489 709

-

80 000

55 808 087

-

-

Önkormányzat feladatai összesen:

5 347 290 622

172 868 084

27 353 708

1 538 131 729

11 000 000

526 412 895

36 938 684

130 315 000

2 000 000

21 000 000

2 514 425 481

140 776 445

80 000

55 808 087

76 000 000

94 180 509

Az Önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szervek kötelező feladatai

3 058 185 844

1 755 752 657

292 303 247

976 958 940

-

-

-

-

-

-

33 171 000

-

-

-

-

-

Az Önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szervek önként vállalt feladatai

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Önkormányzat mindösszesen:

8 405 476 466

1 928 620 741

319 656 955

2 515 090 669

11 000 000

526 412 895

36 938 684

130 315 000

2 000 000

21 000 000

2 547 596 481

140 776 445

80 000

55 808 087

76 000 000

94 180 509

6. melléklet

6.sz. melléklet

Dunakeszi Város Önkormányzat

2021. évi költségvetés bevételi előirányzatai feladatonként

(adatok forintban)



COFOG szám



F e l a d a t o k



Bevételek összesen

Működési támogatások

Közhatalmi bevételek

Működési bevételek

Felhalmozási bevételek


Finanszírozási bevételek

Önkormányzatok működési támogatásai

Egyéb működési célú támogatások bevételei ÁH belülről


Vagyoni tipusú adók


Értékesítési és forgalmi adók

Egyéb közhatalmi bevételek


Működési bevételek


Közvetített szolgáltatások


Ellátási díjak


Kiszámlázott ÁFA


ÁFA
visszatérítés


Kamat

Egyéb működési bevételek

Működési
célú átvett pénzeszköz ÁH-n belül

Működési célú
átvett pénzeszköz ÁH-n kívül


Felhalmozási bevételek


Felhalm.célú önk.tám.ÁH belül

Felhalmozási célú átvett pénzeszköz

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

Kötelező feladatok

013350

Az önkormányzati vagyonnal való gazdálk. kapcs. feladatok

40 080 120

28 839 289

11 240 831

018010

Önk. elszámolásai központi költségvetéssel

2 354 512 720

2 354 512 720

018030

Támogatási célú finanszírozási műveletek

1 661 045 283

1 661 045 283

041140

Területfejlesztés igazgatása

150 000 000

150 000 000

045170

Parkoló, üzemeltetése, fenntartása

14 260 576

11 228 800

3 031 776

900020

Önkormányzatok funkcióra nem sor.bevételei ÁH kívülről

2 525 000 000

800 000 000

1 700 000 000

25 000 000

900060

Forgatási és befektetési célú finanszírozási műveletek

1 316 715 750

16 255 750

1 300 460 000

Kötelező feladatok összesen

8 061 614 449

2 354 512 720

-

800 000 000

1 700 000 000

25 000 000

40 068 089

-

-

3 031 776

-

16 255 750

-

-

-

11 240 831

150 000 000

-

2 961 505 283

Önként vállalt feladatok

' 081071

Üdülői szálláshely-szolgáltatás és étkeztetés

5 708 017

5 708 017

Önként vállalt feladatok összesen

5 708 017

-

-

-

-

-

5 708 017

-

-

-

-

-

-

-

-

-

0

-

-

Önkormányzat feladatai összesen:

8 067 322 466

2 354 512 720

-

800 000 000

1 700 000 000

25 000 000

45 776 106

-

-

3 031 776

-

16 255 750

-

-

-

11 240 831

150 000 000

-

2 961 505 283

Az Önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szervek kötelező feladatai

338 154 000

9 236 000

240 516 000

65 864 000

22 538 000

Az Önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szervek önként vállalt feladatai

-

Önkormányzat mindösszesen:

8 405 476 466

2 354 512 720

-

800 000 000

1 700 000 000

25 000 000

55 012 106

-

240 516 000

68 895 776

22 538 000

16 255 750

-

-

-

11 240 831

150 000 000

-

2 961 505 283

7. melléklet

Dunakeszi Város Önkormányzata 7.sz. melléklet

Az Önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szervek 2021. évi kiadási előirányzatai Kötelező feladatok

(adatok Ft-ban)



Ssz.



Költségvetési szerv megnevezése



Kiadások összesen

Működési kiadások

Felhalmozási kiadások


Személyi juttatások

Munkaadókat terhelő járulékok, adók


Dologi kiadások

Működési célú pénzeszközátad ások


Beruházások


Felújítások

1

Polgármesteri Hivatal

650 177 844

457 312 657

71 530 247

108 350 940

12 984 000

2

DÓHSZK

2 382 318 000

1 281 317 000

218 108 000

864 522 000

18 371 000

3

Városi Sportigazgatóság

15 847 000

11 665 000

1 819 000

1 863 000

500 000

4

Révész István Helytörténeti Gyűjtemény

9 843 000

5 458 000

846 000

2 223 000

1 316 000

ÖSSZESEN

3 058 185 844

1 755 752 657

292 303 247

976 958 940

-

33 171 000

8. melléklet

Dunakeszi Város Önkormányzata 8.sz. melléklet

Az Önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szervek 2021. évi bevételi előirányzatai

Kötelező feladatok

(adatok Ft-ban)




Ssz.




Költsgévetési szerv megnevezése




Bevételek összesen

Működési bevételek

Felhalmozási bevételek



Önkormányzati támogatás



Működési bevételek



Ellátási díjak


Egyéb közhatalmi bevételek



Kiszámlázott ÁFA



ÁFA
visszatérítése



Kamatbevételek


Működési célú átvett
pénzeszközök ÁH-n belül



Felhalmozási bevételek


Felhalmozási célú átvett
pénzeszközök


1


Polgármesteri hivatal


650 177 844


646 367 844


3 000 000


810 000


2


DÓHSZK


2 382 318 000


2 050 154 000


4 056 000


240 516 000


65 054 000


22 538 000


3


Városi Sportigazgatóság


15 847 000


13 847 000


2 000 000


4


Révész István Helytörténeti Gyűjtemény

9 843 000

9 663 000


180 000

MINDÖSSZESEN:

3 058 185 844

2 720 031 844

9 236 000

240 516 000

65 864 000

22 538 000

9. melléklet

Dunakeszi Város Önkormányzata 9.sz. melléklet

Pénzeszközátadások, támogatások az Önkormányzat 2021. évi költségvetésében

Feladat jellege
Kötelező (K) Önként vállalt (Ö)



Megnevezés


2021. évi előirányzat

Működési támogatások

1. Igazgatási feladatokokra átadott pénzeszközök :

13 861 000

K

Működési pénzeszköz átadás Társulás részére tagi hozzájárulás

12 861 000

Ö

Nemzetközi kapcsolatok

1 000 000

3. Közrendvédelmi, közbiztonsági feladatok támogatása:

3 100 000

K

Dunakeszi Rendőrkapitányság

600 000

K

Dunakeszi Városi Polgárőr tevékenység támogatása

2 500 000

4. Közoktatási, közművelődési támogatások

39 395 000

Ö

VOKE József Attila Művelődési Központ

16 000 000

Ö

Dunakeszi Fúvószenekari Egyesület

350 000

Ö

Dunakeszi Városi Vegyeskar

375 000

Ö

Dunakeszi Szimfonikus Zenekar Egyesület

6 000 000

Ö

Eudoxia Irodalom-Tudomány-, Művészetpártoló Családsegítő alapítvány

50 000

Ö

Rákóczi Szövetség Dunakeszi Szervezete

25 000

Ö

Dunakeszi Művészetéért Alapítvány

800 000

Ö

Radnóti Gimnázium Diákjaiért Alapítvány

850 000

Ö

Dunakeszi Szent István Általános Iskoláért Alapítvány

600 000

Ö

Dunakeszi Széchenyi István Általános Iskolai Alapítvány

550 000

Ö

A korszerű oktatás feltételrendszerének biztosításával a jövő emberéért Alapítvány

650 000

Ö

Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola Alapítvány

850 000

Ö

Zöld Iskola Alapítvány

650 000

Ö

Dunakeszi Óvodásokért Alapítvány

2 500 000

Ö

Dunakeszi Városvédő és Városszépítő Egyesület

50 000

Ö

Tóth Mariska Hagyományőrző Alapítvány

50 000

Ö

Dunakeszi Diófa Nagycsaládosok Egyesülete

100 000

Ö

Keresztény Értelmiségiek Szövetsége

50 000

Ö

Vasutasok Dunakeszi Nyugdíjas Alapszervezete

75 000

Ö

Dunakeszi Teátrum (Duna Színház Nonprofit Kulturális Kft.)

7 500 000

Ö

Otthon Segítünk Alapítvány

100 000

Ö

Önkormányzati intézmények

-DÓHSZK Óvodák

730 000

-DÓHSZK Kölcsey Ferenc Városi Könyvtár

200 000

-DÓHSZK Család és Gyermekjóléti Központ

100 000

-DÓHSZK Bölcsődék

190 000

6. Sportcélú támogatások, pénzeszköz átadások

87 480 000

Ö

Diáksport támogatások

2 000 000

Ö

Városi Sportegyesület Dunakeszi

80 000 000

Ö

Jubileumi, egyesületi és egyéni sportolók felkészülési támogatása

100 000

Ö

Alagi Diák Sakk Klub

100 000

Ö

Életfa KSE

50 000

Ö

Dunakeszi Diák és Szabadidő Kajak Klub

850 000

Ö

Gyémánt Lótusz SE

50 000

Ö

Bujutsu Kai

50 000

Ö

SVSE Kempo Klub

80 000

Ö

Capuera

50 000

Ö

Dunakeszi Pom-pon Csoport

100 000

Ö

Dunakeszi Kiscicák Kosárlabda

100 000

Ö

Judo ANC Felkelő nap SE

700 000

Ö

Taekwando Fanatics

50 000

Ö

Sárkányhajó Klub

600 000

Ö

Városi versenyek kupa, terembérlet kiadás támogatása

1 500 000

Ö

Horgász Egyesület

100 000

Ö

Futakeszi

1 000 000

7. Szociális és egészségügyi feladatok támogatása, pénzeszköz átadásai :

23 417 684

K

Működési pénzeszköz átadás Társulás részére állategészségügyi feladatokra

4 885 644

K

Működési pénzeszköz átadás Társulás részére orvosi ügyeleti feladatokra

16 372 040

Ö

Dorombollak Macskamentő Alapítvány

50 000

Ö

ZöldEb Kutyás Érdekvédelmi Egyesület

100 000

Ö

Peter Cerny Alapítvány a Beteg Koraszülöttek Gyógyításáért

50 000

K

Myrai Vallási Közhasznú Egyesület hajléktalan ellátás

960 000

K

SZÉRA Családok átmeneti otthona

750 000

Ö

Egymásért-közösen Mozgáskorlátozottak Egyesülete

50 000

Ö

Magyar Vöröskereszt Dunakeszi Szervezete

200 000

MŰKÖDÉSI TÁMOGATÁSOK ÖSSZESEN

167 253 684

Felhalmozási célú támogatások

Ö

Dunakeszi sportingatlan fejlesztések Tao önrész

51 808 087

Ö

Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Észak-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség

80 000

Ö

Dunakeszi Szent Mihály Egyházközség

1 500 000

Ö

Dunakeszi-Gyártelep Egyházközség

500 000

Ö

Dunakeszi Református Egyházközség

750 000

Ö

Dunakeszi Evangélikus Egyházközség

1 000 000

Ö

Görögkatolikus Egyházközség

250 000

FELHALMOZÁSI TÁMOGATÁSOK ÖSSZESEN

55 888 087

PÉNZESZKÖZÁTADÁSOK, TÁMOGATÁSOK ÖSSZESEN

223 141 771

10. melléklet

Dunakeszi Város Önkormányzata 10.sz. melléklet

Céltartalékok állománya 2021.év

Sorszám

Megnevezés

2021. évi terv

MŰKÖDÉSI TARTALÉK

21 000 000

1

Működési tartalék

21 000 000

FELHALMOZÁSI TARTALÉK

76 000 000

1

Pályázati önrész, pályázatokkal kapcsolatos feladatok

66 000 000

2

Ingatlanért életjáradék program

5 000 000

3

Helyi védett épületek felújítási támogatása (rendelet szerint)

5 000 000

CÉLTARTALÉKOK ÖSSZESEN

97 000 000

Általános tartalék 2021.év

Sorszám

Megnevezés

2021. évi terv

1

Általános tartalék

2 000 000

11. melléklet

Dunakeszi Város Önkormányzata 11.sz. melléklet

2021. évi fejlesztések, felújítások előirányzatai

( adatok forintban )


Sorszám


Megnevezés


2021.évi előirányzat

2

3

I.

Önkormányzati fejlesztési feladatok

A

Kötelező feladatok

1.

Helyi közutak, közterek és parkok

Pálya utca átépítés + lámpásítás

65 000 000

Sétány - Dunasor szélesítés

68 136 000

Határ út átépítése

61 872 092

Karinthy, Hunyadi, Tábor u. hiányzó szakasz építése

783 438

Klapka u., Sólyom u. engedélyezési terv

11 874 500

Gyalogátkelőhely létesítések

1 117 600

Parkoló építések - Katonadomb, Szakáll Ferenc u., Magyarság Sportpálya

79 000 000

Könyves Kálmán u. P+R parkoló építés

53 451 465

Liget u. járda és parkoló építés

708 513

Fóti út mellett (055/42. hrsz.) parkoló építés és csapadékvíz elvezetés

600 000

Katonadomb stabilizált út, sorompók, árkok építése

25 400 000

Játszóterek építése - Kőrösi park, Malomárok

1 225 545

Határ út, kerékpárút fásítás

6 000 000

Parkok - egyéb kisértékű tárgyi eszközök beszerzése

1 500 000

Járdaépítések (Kincsem u. déli oldala, Szép Ernő u., )

1 103 003

Kerékpárút létesítése (2.sz.főút mentén, Óvoda köz) tervdokumentáció

750 000

2.

Településrendezés, településfejlesztés

Közvilágítás fejlesztése

20 000 000

Dunai szabadstrand fejlesztése III.

120 000 000

Dunai szabadstrand fejlesztése IV. (pályázat saját forrás)

5 087 274

Vízelvezetés javítása, árkok építése

20 000 000

Fóti út, Verseny u., Repülőtéri út, Határ út csapadékvíz elvezetés

6 858 000

Tóváros és Toldi lakópark csapadékvíz elvezetése

350 737 354

Tervezések engedélyeztetések

40 000 000

Városi piac kialakítása

13 794 530

3.

Egészségügyi intézmények fejlesztése

Szakorvosi Rendelőintézet fejlesztése -Egészséges Budapest Program I-II. ütem

133 428 814

Szakorvosi rendelőintézet környezetének rendezése

10 000 000

Barátság útja 29. orvosi rendelő egyéb tárgyi eszközök beszerzése

443 550

4.

Önkormányzati egyéb vagyonnal való gazdálkodás

Kubinyi Ágoston Program 2020. - Helytörténeti Gyűjtemény

3 200 000

Alagligeti bölcsőde bővítés (terv, közbeszerzés)

38 100 000

Dunakeszi 0160/1. hrsz. Erdősítés

1 648 460

Új bölcsőde gázvezeték kiépítése

2 202 908

5.

Közterület rendjének fenntartása

Térfigyelő kamerák telepítése

30 000 000

6.

Költségvetési intézmények fejlesztései

Informatikai eszközök és egyéb tárgyi eszközök beszerzései

33 171 000

B

Önként vállalt feladatok

1.

ITM alap-és középfokú oktatási intézmények és kulturális központ beruházás előkészítése

1 183 415 943

Sport Kft. részesedés vásárlás

4 500 000

Sport Kft. törzstőke emelés

11 500 000

Faültetések (1000 fa)

40 000 000

Vis Maior helyreállítások

60 000 000

Mikro közterület fejlesztések, házasságkötővel együtt

12 000 000

Nyíltvízi Evezős Központ eszközbeszerzések

27 940 000

Harcművészeti Központ energetikai korszerűsítés

1 046 492

Fejlesztési előirányzatok összesen

2 547 596 481

II.

Önkormányzati felújítási feladatok

A

Kötelező feladatok

1.

Helyi közutak, közterek és parkok

Útfelújítás Kiserdő utca

92 990 183

Járdafelújítások

5 000 000

Parkoló felújítások

5 000 000

Parkfelújítások

5 000 000

2.

Településrendezés, településfejlesztés

Játszótér felújítások

5 000 000

3.

Önk-i vagyonnal való gazdálkodás

Intézmény felújítások

25 650 000

Barátság útja 29. orvosi rendelő felújítás

2 136 262

Felújítási előirányzatok összesen

140 776 445

12. melléklet

Dunakeszi Város Önkormányzata 12. melléklet

Létszámelőirányzatok 2021. év




Költségvetési intézmény megnevezése


Engedélyezett álláshelyek száma 2021. január 1-én [db]


Tényleges állományi létszám 2021. január 1-én [fő]


Teljes munka- idős

Rész munkaidős



Összes


Teljes munkaidős

Rész munkaidős



Összesen


6 órás


4 órás


6 órás


4 órás

ÖNKORMÁNYZAT

- polgármester

1,0

-

-

1,0

1,0

-

-

1,0

- alpolgármester

2,0

-

-

2,0

2,0

-

-

2,0

- alpolgármester társadalmi megbizatású

1,0

-

-

1,0

1,0

-

-

1,0

- mezőőr

1,0

-

-

1,0

1,0

-

-

1,0

- egyéb foglalkoztatottak

6,0

-

2,0

8,0

6,0

-

2,0

8,0

- közfoglalkoztatottak

6,0

-

6,0

6,0

-

-

6,0

Összesen:

17,0

-

2,0

19,0

17,0

-

2,0

19,0

POLGÁRMESTERI HIVATAL

- jegyző

1,0

-

-

1,0

1,0

-

-

1,0

- aljegyző

1,0

-

-

1,0

1,0

-

-

1,0

- köztisztviselő

81,0

2,0

1,0

84,0

64,0

2,0

1,0

67,0

- ügykezelő

-

-

-

-

-

-

-

-

- fizikai alkalmazottak

1,0

-

-

1,0

1,0

-

-

1,0

Összesen:

84,0

2,0

1,0

87,0

67,0

2,0

1,0

70,0

KÖLTSÉGVETÉSI SZERVEK

DÓHSZK

304,0

-

2,0

306,0

271,0

3,0

7,0

281,0

-DÓHSZK Igazgatás

5,0

-

0,5

5,5

5,0

-

1,0

6,0

Gazdasági osztály

13,0

-

-

13,0

9,0

1,00

-

10,0

Gyerekfelügyelet

2,0

-

-

2,0

-

-

-

-

- Szásszorszép Bölcsődei Tph.

8,0

-

-

8,0

8,0

-

1,0

9,0

- Csillagszem Bölcsődei Tph.

22,0

-

-

22,0

22,0

-

-

22,0

- Napsugár Bölcsődei Tph.

13,0

-

-

13,0

13,0

-

-

13,0

- Kincsem Utcai Bölcsődei Tph.

12,0

-

0,5

12,5

12,0

-

1,0

13,0

- Család-és Gyermekjóléti Szolgálat szakmai egység (Alapellátási Csoport)

12,0

-

-

12,0

7,0

-

-

7,0

- Család- és Gyermekjóléti járási szolgáltatási szakmai egység (Járási Csoport)


15,0


-


-


15,0


9,0


2,0


2,0


13,0

- Óvodai és Iskolai Szociális Segítő Szakmai Egység

12,0

-

-

12,0

3,0

-

1,0

4,0

Óvodai Intézményi Szakmai Egység

179,0

-

1,0

180,0

172,0

-

1,0

173,0

Eszterlánc Tagóvoda

30,0

-

-

30,00

29,0

-

-

29,0

Alagi Tagóvoda

23,0

-

-

23,00

23,0

-

-

23,0

Gyöngyharmat Tagóvoda

20,0

-

-

20,00

19,0

-

-

19,0

Aranyalma Tagóvoda

13,0

-

-

13,00

11,0

-

-

11,0

Kerekerdő Tagóvoda

9,0

-

0,50

9,50

9,0

-

1,0

10,0

Piros Tagóvoda

37,0

-

-

37,00

35,0

-

-

35,0

Meseház Tagóvoda

20,0

-

-

20,00

20,0

-

-

20,0

Játszóház Tagóvoda

27,0

-

0,50

27,50

26,0

-

-

26,0

Kölcsey Ferenc Városi Könyvtár

11,0

-

-

11,00

11,0

-

-

11,0

Városi Sportigazgatóság

2,0

-

-

2

2,0

-

-

2,0

Helytörténeti Gyűjtemény

1,0

-

-

1

1,0

-

-

1,0

ÖNKORMÁNYZAT ÖSSZESEN

408,0

2,0

5,0

415,0

358,0

5,0

10,0

373,0

13. melléklet

Dunakeszi Város Önkormányzata 13. sz. melléklet

2021. évi előirányzat - felhasználási ütemterv

( Adatok forintban )

Megnevezés

Január

Február

Március

Április

Május

Június

Július

Augusztus

Szeptember

Október

November

December

Összesen:

Bevételek

Központi költségvetésből nyújtott támogatás

282 541 526

188 361 018

188 361 018

188 361 018

188 361 018

188 361 018

188 361 018

188 361 018

188 361 017

188 361 017

188 361 017

188 361 017

2 354 512 720

Saját bevételek

9 185 786

39 185 786

1 050 000 000

94 453 967

39 185 786

39 185 786

39 185 786

148 076 705

1 050 000 000

152 010 822

39 185 786

228 561 422

2 928 217 632

Átvett pénzeszközök

Felhalmozási bevételek

6 878 486

396 576

150 396 576

396 576

396 576

396 585

396 576

396 576

396 576

396 576

396 576

396 576

161 240 831

Maradvány

1 200 000 000

461 045 283

1 661 045 283

Állampapír beváltása

350 000 000

400 000 000

500 000 000

50 460 000

1 300 460 000

Bevételek összesen:

298 605 798

227 943 380

2 588 757 594

744 256 844

227 943 380

577 943 389

627 943 380

836 834 299

1 289 217 593

340 768 415

227 943 379

417 319 015

8 405 476 466

Kiadások

Működési kiadások

551 833 804

327 574 382

386 422 500

336 833 804

342 336 591

342 336 591

542 336 591

442 336 591

442 336 591

375 353 312

236 833 804

436 833 804

4 763 368 365

Egyéb elvonások, befizetések

63 169 543

42 113 032

42 113 032

42 113 032

42 113 032

42 113 032

42 113 032

42 113 032

42 113 032

42 113 032

42 113 032

42 113 032

526 412 895

Ellátottak pénzbeli juttatásai

500 000

920 000

920 000

920 000

920 000

920 000

920 000

920 000

920 000

920 000

920 000

1 300 000

11 000 000

Támogatásértékű kiadások, pénzeszközátadások

50 000 000

16 750 000

48 282 228

12 350 000

16 356 000

16 356 000

13 978 736

16 356 000

16 356 000

16 356 807

223 141 771

Beruházási kiadások

60 000 000

50 000 000

150 000 000

250 000 000

216 000 000

258 000 000

673 293 913

160 000 000

188 279 832

325 947 735

192 687 455

23 387 546

2 547 596 481

Felújítási kiadások

8 110 000

8 110 000

15 432 000

7 413 258

23 400 000

22 576 000

17 813 000

16 584 000

17 256 000

4 082 187

140 776 445

Tartalék

50 000

500 000

11 412 190

1 500 000

5 000 000

14 221 383

22 500 000

25 000 000

1 592 234

17 224 193

99 000 000

Finanszírozási kiadások

94 180 509

94 180 509

Kiadások összesen:

769 683 856

420 607 414

637 615 532

655 226 836

676 496 041

664 632 881

1 303 419 536

698 523 006

727 941 191

802 274 079

507 758 525

541 297 569

8 405 476 466

14. melléklet

Dunakeszi Város Önkormányzata 14.sz. melléklet

Közvetett támogatások az Önkormányzat költségvetésében 2021.év

(Adatok forintban)

Ssz.

Közvetett támogatás jogcíme

Elengedés, kedvezmény jogalapja

Mentesség

Kedvezmény

Összesen

1.

Ellátottak térítési díjához önkormányzati hozzájárulás

5/2015.(II.27.) Önk. Rendelet

-

159 601 667

159 601 667

2.

Helyi adónál biztosított kedvezmény, mentesség

61 411 361

141 407 255

202 818 616

- építményadó

55/2011.(XII.21.) Önk.rendelet

-

141 407 255

-

a., 25 év alatti nappali tagozaton tanuló

-

46 698 165

-

b., nyugdíjas kedvezmény

-

35 956 352

-

c., nem lakás célú kedvezmény

-

58 752 738

-

- telekadó

56/2011.(XII.21.) Önk.rendelet

61 411 361

-

-

Mindösszesen:

61 411 361

301 008 922

362 420 283

15. melléklet

Dunakeszi Város Önkormányzata 15.sz. melléklet

Bevételek és kiadások 2022.év, 2023.év, 2024.év

(Adatok forintban)


Rovatrend


Bevétel jogcíme


2022 évi
előirányzat terv


2023. évi
előirányzat terv


2024. évi
előirányzat terv

B1

Önkormányzatok működési támogatásai

2 400 000 000

2 436 000 000

2 472 540 000

B2

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások ÁH belül

-

-

-

B3

Közhatalmi bevételek

2 700 000 000

2 750 000 000

2 800 000 000

B4

Működési bevételek

410 000 000

420 000 000

430 000 000

B5

Felhalmozási bevételek

4 600 000

4 500 000

4 300 000

B6

Működési célú átvett pénzeszközök ÁH kívülről

-

-

-

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

-

-

-

Költségvetési bevételek összesen

5 514 600 000

5 610 500 000

5 706 840 000

B8

Finanszírozási bevételek

350 000 000

230 000 000

370 000 000

B E V É T E L E K Ö S S Z E S E N

5 864 600 000

5 840 500 000

6 076 840 000


Rovatrend


Bevétel jogcíme

2022 évi
előirányzat terv

2023. évi
előirányzat terv

2024. évi
előirányzat terv

K1

Személyi juttatások

1 930 000 000

1 939 650 000

1 949 348 250

K2

Munkaadókat terhelő járulékok, szociális hozzájárulási adó

310 000 000

339 438 750

341 135 944

K3

Dologi kiadások összesen

2 550 000 000

2 600 000 000

2 650 000 000

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

11 000 000

11 110 000

11 221 100

K5

Egyéb működési célú kiadások

170 000 000

145 350 000

147 530 250

K513

Tartalékok

21 000 000

23 000 000

25 000 000

K6

Beruházások

707 600 000

680 201 250

851 833 206

K7

Felújítások

60 000 000

27 000 000

25 650 000

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

55 000 000

24 750 000

25 121 250

Felhalmozási tartalék

50 000 000

50 000 000

50 000 000

Költségvetési kiadások összesen

5 864 600 000

5 840 500 000

6 076 840 000

K9

Finanszírozási kiadások

-

-

-

K I A D Á S O K Ö S S Z E S E N

5 864 600 000

5 840 500 000

6 076 840 000

16. melléklet

Dunakeszi Város Önkormányzat 16.sz. melléklet

Pályázatok 2021.év


Pályázat kódja


Pályázat címe

Pályázat rövid tartalma (ha a címből nem egyértelmű)

TSZ/TO szerinti összköltség (hatályos)

TSZ/TO szerinti támogatás (hatályos)

Saját forrás

Kezdő dátum (hatályos)

Záró dátum (hatályos)

Záró elszámolás határideje


Módosításban kért, de még nem jóváhagyott záró
dátum

PM_ONKORMUT_2018/115

Hunyadi utca és a Határ út felújítása

116 796 301 Ft

99 276 855 Ft

17 519 446 Ft

2018.07.12

2020.09.30

2020.10.30

2021.01.31


PM_KEREKPARUT_2018/25

Kerékpárút létesítése Dunakeszi Repülőtéri út (Szent István Általános Iskola) - Határ út nyomvonalon


235 294 118 Ft


200 000 000 Ft


35 294 118 Ft


2019.03.29


2021.01.31


2021.03.02


nr

PM_PIAC_2018/28

Dunakeszi városi piac kialakítása a
062/1 és 062/2 hrsz-on

185 371 970 Ft

148 297 576 Ft

37 074 394 Ft

2019.12.15

2020.08.15

2020.09.14

módosítás alatt



PM_CSAPVÍZGAZD_2018/6

A Tóváros és Toldi lakópark csapadékvíz elvezetése (Tisza utcától Kolozsvár,
Kossuth Lajoson át Eszterházy Pál,
Huszka Jenő, 7502/81 hrsz)



352 941 176 Ft



300 000 000 Ft



52 941 176 Ft



2020.04.30



2021.10.30



2021.11.29



nr



KFE-00071-6/2020


A Dunakeszi Duna Szabadstrand fejlesztése

Új komplex vizesblokk (családi WC-vel, baba- mama szobával); Öltözőkabinok; Tájékoztató eszközök;



66 350 000 Ft



66 350 000 Ft



0 Ft



2020.03.02



2020.11.30



2020.12.30



nr



Egészséges Budapest I. ütem

SZTK felújítás keretében: Új lift beszerzése; Bontási munkálatok; Előtető, útépítés; RTG berendezés beszerzése.



803 814 946 Ft



723 433 451 Ft



80 381 495 Ft



2018.09.21



2022.12.31



2023.02.28



nr

Egészséges Budapest II. ütem

SZTK felújítása és
Pszichiátria építése

1 110 000 000 Ft

999 000 000 Ft

111 000 000 Ft

2018.09.21

2020.12.31

2020.02.28

ITM alap- és középfokú oktatási intézmények és kulturális központ beruházás előkészítése I. ütem

beruházási terv, tervezési program,részletes megvalósíthatósági tanulmány


430 000 000 Ft


430 000 000 Ft


0 Ft


2019.12.01


2021.03.31


2021.04.30


nr







ITM alap- és középfokú oktatási intézmények és kulturális központ beruházás előkészítése II. ütem


1. vázlatterv II. ütem,
2. helyszínvizsgálatok (geodézia, talajmechanika),
3. talajvédelmi terv,
4. előzetes vizsgálati dokumentáció (EVD),
5. előzetes régészeti dokumentáció (ERD),
6. településrendezési eszközök felülvizsgálata
7. engedélyezési dokumentáció,
8. kivitelezési dokumentáció.








1 361 503 634 Ft








1 361 503 634 Ft








0 Ft








2020.02.10








2021.07.31








2021.08.31








nr

LVF/13997/2019-ITM

Kompok, révek fenntartásának,
felújításának támogatása

4 030 000 Ft

2 821 000 Ft

1 209 000 Ft

2019.10.03

2021.06.29

2021.07.30

nr


Kubinyi Ágoston Program 2019

Látványraktár kiállítószekrény beszerzése


1 841 000 Ft


1 500 000 Ft


341 000 Ft


2019.11.11


2021.06.29


2021.07.29


nr

Önkormányzati feladatellátást
szolgáló fejlesztések 2019

Széchenyi utca útburkolat csere

46 153 846 Ft

30 000 000 Ft

16 153 846 Ft

2019.04.10

2020.12.31

2021.01.31

nr

Közművelődési érdekeltségnövelő támogatás 2019.

Közművelődési érdekeltségnövelő támogatás 2019.


VOKE JAMK beszerzések


3 112 000 Ft


1 112 000 Ft


2 000 000 Ft


2019.08.14


2021.06.29


2021.07.30


nr

WiFi4EU 2019.

15 000 Ft

15 000 Ft

0 Ft

2019.12.12

2021.04.12

2021.04.12

nr

Testvér-települési programok és együttműködések támogatására

Testvér-települési programok és együttműködések támogatására


Közös múltunk 30. éve


2 000 000 Ft


2020.01.01


2020.12.31


2021.01.30

A2023/N6808

NKA Dunakeszi Feszt 2021.

30 375 524 Ft

1 000 000 Ft

29 375 524 Ft

2021.05.03

2021.09.05

2021.11.04

Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatása 2020


Kiserdő utca útburkolat javítása


88 201 252 Ft


40 000 000 Ft


48 201 252 Ft


2020.06.04


2021.12.31


2022.02.28

Kubinyi Ágoston Program 2020.

RIHGY

3 000 000 Ft

3 000 000 Ft

0 Ft

na

2021.12.31

2022.01.31

Közművelődési érdekeltségnövelő támogatás 2020.


VOKE JAMK fejlesztése


4 299 000 Ft


1 299 000 Ft


3 000 000 Ft


na


2021.12.31


2022.01.31

Illegális Hulladéklerakók felszámolása 2020

Illegális Hulladéklerakók felszámolása 2020

28 233 639 Ft

28 233 639 Ft

0 Ft