Dubicsány Község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2021. (III.31.) önkormányzati rendelete

Amennyiben a lakcímen más, 70. életévét be nem töltött személy bejelentett lakó- vagy tartózkodási hellyel rendelkezik, a hulladékdíj visszatérítése iránti jogosultság nem áll fenn.Dubicsány Község Önkormányzata Képviselő-testületének a 4/2021.(III.31.) önkormányzati rendelete a hulladékdíj visszatérítéséről <br>Dubicsány Község Önkormányzatának Polgármestere

Hatályos: 2021. 04. 01 08:43

Dubicsány Község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2021. (III. 31.) önkormányzati rendelete

Amennyiben a lakcímen más, 70. életévét be nem töltött személy bejelentett lakó- vagy tartózkodási hellyel rendelkezik, a hulladékdíj visszatérítése iránti jogosultság nem áll fenn.Dubicsány Község Önkormányzata Képviselő-testületének a 4/2021.(III.31.) önkormányzati rendelete a hulladékdíj visszatérítéséről Dubicsány Község Önkormányzatának Polgármestere

A veszélyhelyzet kihirdetéséről és a veszélyhelyzeti intézkedések hatálybalépéséről szóló 27/2021.(I.29.) Korm. rendelettel kihirdetett veszélyhelyzetben, a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdésében biztosított felhatalmazás alapján Dubicsány Község polgármestereként Dubicsány Község Önkormányzat Képviselő-testületének feladat- és hatáskörét gyakorolva, az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében foglalt eredeti jogalkotói hatáskörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § (1) Kérelemre a lakhatási költségek viseléséhez kapcsolódó hulladékszállítási szolgáltatási díj visszatérítésére jogosult az, aki dubicsányi lakcímmel rendelkezik és a 70. életévét betöltötte.

(2) A jogosultság megállapításához jövedelemvizsgálat lefolytatása nem szükséges.

(3) A hulladékdíj visszatérítése iránti jogosultság a jogosultsági feltételek bekövetkeztét követő hó első napjától állapítható meg.

2. § Amennyiben a lakcímen más, 70. életévét be nem töltött személy bejelentett lakó- vagy tartózkodási hellyel rendelkezik, a hulladékdíj visszatérítése iránti jogosultság nem áll fenn.

3. § (1) A hulladékdíj visszatérítésére jogosult személy a részére megküldött és általa befizetett szolgáltatási díjról szóló feladóvevényt a Putnoki Közös Önkormányzati Hivatal Ügyfélszolgálatára nyújtja be, illetve a Falugondnoknak adja át.

(2) A jegyző a szükséges ellenőrzések után gondoskodik a jogosult részére az összeg megfizetéséről, olyan módon, hogy azt a jogosult lakóhelyére kézbesíti.

4. § Ez a rendelet 2021. április 1-jén 8 óra 43 perckor lép hatályba.