Tiszacsege Város Önkormányzata Polgármesterének 8/2021. (V. 6.) önkormányzati rendelete

a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról, azok igénybevételéről és a fizetendő térítési díjakról szóló 9/2018. (IV.27.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2021. 05. 07- 2021. 05. 07

Tiszacsege Város Önkormányzata Polgármesterének 8/2021. (V. 6.) önkormányzati rendelete

a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról, azok igénybevételéről és a fizetendő térítési díjakról szóló 9/2018. (IV.27.) önkormányzati rendelet módosításáról

Szeli Zoltán, Tiszacsege Város Polgármestere a veszélyhelyzet kihirdetéséről és a veszélyhelyzeti intézkedések hatálybalépéséről szóló 27/2021. (I.29.) Korm. rendelettel kihirdetett veszélyhelyzetben a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdésében, valamint a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 62. § (2) bekezdésében, a 92. § (1) bekezdés a) pontjában és a (2) bekezdésében, továbbá a 92/B. § (1) bekezdés a) pontjában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában, (2) bekezdésében, és a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 8. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, figyelemmel a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások térítési díjáról szóló 29/1993. (II. 17) Kormány rendeletre, Tiszacsege Város Önkormányzata Képviselő-testülete egyetértésével a következőket rendelem el:

1. § A személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról, azok igénybevételéről és a fizetendő térítési díjakról szóló 9/2018. (IV.27.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: Rendelet) 3. §-a hatályát veszti.

2. § A Rendelet 4. § (5) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

(1) Az étkeztetés, házi segítségnyújtás szolgáltatás igénybevételéről, megszüntetéséről – az ellátást igénylő, illetve törvényes képviselője kérelmére – a polgármester dönt az Ir.- ben meghatározottak szerint.

3. § A Rendelet 4. § (6) és (10) bekezdése hatályát veszti.

4. § A Rendelet 4. § (11) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

(1) ) Ha az ellátást igénylő, illetve törvényes képviselője a polgármester döntését vitatja, az arról szóló értesítés kézhezvételétől számított nyolc napon belül a fenntartóhoz fordulhat. Ilyen esetben Tiszacsege Város Önkormányzatának Képviselő-testülete határozattal dönt. A képviselő-testület döntése ellen közigazgatási per indítható.

5. § A Rendelet 5. § (3) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

(1) Az ellátás megszüntetéséről a 2. § (1) bekezdés a) és b) pontjában rögzített ellátás esetén a polgármester dönt.

6. § A Rendelet 6. § (4) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

(1) Az intézményi térítési díjakat a Tiszacsegei Szociális Szolgáltatások által nyújtott szolgáltatások esetén a rendelet 6. melléklete tartalmazza.

7. § A Rendelet 6. § (5) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

(1) A szociális alapszolgáltatásokért fizetendő személyi térítési díjat a rendelet 2. § (1) bekezdés a) és b) pontjában rögzített ellátás esetén a polgármester az Szt. 116. §-ban foglalt szabályok szerint állapítja meg.

8. § A Rendelet 6. § (6) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

(1) A személyi térítési díjak alapját képező intézményi térítési díjak összegét az étkeztetés és házi segítségnyújtást biztosító Szolgáltató fenntartója Tiszacsege Város Önkormányzata évente egy alkalommal, tárgyév április 1. napjáig állapítja meg az Szt. rendelkezéseinek megfelelően.

9. § A Rendelet 6. § (7) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

(1) A személyi térítési díjakat a rendelet 2. § (1) bekezdés a) és b) pontjában rögzített ellátás esetén a polgármester az intézményi térítési díj módosítását követő 30 napon belül köteles felülvizsgálni, a megállapított új személyi térítési díjakat első ízben a felülvizsgálatot követő hónap 1. napjától kell megfizetni.

10. § A Rendelet 6. § (9) bekezdése hatályát veszti.

11. § A Rendelet 7. § (4) bekezdése hatályát veszti.

12. § A Rendelet 1. függeléke hatályát veszti.

13. § A Rendelet 6. melléklete helyébe jelen rendelet 1. számú melléklete lép.

14. § Ezen rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba, és az azt követő napon hatályát veszti.

Tiszacsege, 2021. május 06.

Kihirdetési záradék:

Az önkormányzati rendelet kihirdetése 2021. május hónap 06. napján Tiszacsege Város Önkormányzata hirdető tábláján történő kifüggesztéssel és a www.tiszacsege.hu oldalon történő közzététellel megtörtént.

1. melléklet

üres cím

1. melleklet.pdf