Tiszacsege Város Önkormányzata Polgármesterének 10/2021. (V. 25.) önkormányzati rendelete

a települési támogatásokról

Hatályos: 2021. 06. 01- 2023. 03. 01

Tiszacsege Város Önkormányzata Polgármesterének 10/2021. (V. 25.) önkormányzati rendelete

a települési támogatásokról

Tiszacsege Város Polgármestereként a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdésében, valamint a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 132. § (4) bekezdés g) pontjában, továbbá a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 8a. pontban kapott felhatalmazás alapján eljárva, figyelemmel a veszélyhelyzet kihirdetéséről és a veszélyhelyzeti intézkedések hatálybalépéséről szóló 27/2021. (I.29.) Korm. rendeletre, az Alaptörvény 32. Cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva Tiszacsege Város Önkormányzatának Képviselő-testülete egyetértésével az alábbi rendeletet alkotom:

1. Értelmező rendelkezések

1. § E rendelet alkalmazásában

  • a) család: egy lakásban, vagy személyes gondoskodást nyújtó bentlakásos szociális, gyermekvédelmi intézményben együtt lakó, ott bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező közeli hozzátartozók közössége;
  • b) egyedül elő: az a személy, aki egyszemélyes háztartásban lakik;
  • c) háztartás: az egy lakásban együtt lakó, ott bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező személyek közössége;
  • d) különös méltánylást érdemlő eset: olyan élethelyzet, amelyre tekintettel a kérelem elutasítása az ellátást igénylő vagy családtagja életét, testi épségét, egészségét közvetlenül veszélyeztetné;
  • e) környezettanulmány: a kérelmező és családja vagyoni, jövedelmi, szociális körülményeit feltáró, az ellátást igénylő bejelentett lakó- vagy tartózkodási helyén a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló törvény szemlére irányadó rendelkezéseinek alkalmazásával lefolytatott helyszíni ellenőrzés során felvett jegyzőkönyv.

2. A rendelet célja, hatálya

2. § A rendelet területi hatálya Tiszacsege város közigazgatási területére terjed ki, a személyi hatály megállapításánál a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló törvény rendelkezései az irányadóak.

3. Hatásköri rendelkezések

3. § (1) A Képviselő-testület az e rendeletben szabályozott települési támogatással, valamint köztemetéssel kapcsolatos hatásköreit a polgármesterre ruházza át.

(2) A polgármester a Szociális Iroda, valamint a Család-és Gyermekjóléti Szolgálat javaslatára rendkívüli települési támogatás kifizetését engedélyezhet.

4. A rendeletben szabályozott ellátási formák

4. § (1) Az önkormányzat a szociálisan rászoruló személyek, családok részére települési támogatást biztosít az e rendeletben meghatározottak szerint.

(2) Települési támogatás keretében igényelhető ellátások:

  • a) lakhatáshoz kapcsolódó rendszeres kiadások viseléséhez nyújtott települési támogatás;
  • b) gyógyszerkiadások viseléséhez nyújtott települési támogatás;
  • c) rendkívüli települési támogatás;
  • d) időskorúak támogatása;
  • e) iskolakezdési támogatás;
  • f) újszülöttek támogatása.

(3) A települési támogatás keretében igényelhető ellátások természetbeni vagy pénzbeli formában is nyújthatóak.

5. Általános eljárási rendelkezések

5. § (1) Az e rendeletben szabályozott pénzbeli és természetbeni szociális ellátások megállapítására irányuló kérelmek a Tiszacsegei Közös Önkormányzati Hivatalnál (a továbbiakban: Polgármesteri Hivatal), támogatási formánként egyedileg meghatározott adattartalommal rendszeresített formanyomtatványokon, írásban, postai úton vagy ügyfélfogadási időben személyesen terjeszthetőek elő.

(2) A kérelmekhez az ellátást igénylő és családja jövedelmi, szociális körülményeit feltáró, e rendeletben nevesített nyilatkozatokat, igazolásokat – jogszabály eltérő rendelkezésének hiányában – minden esetben csatolni kell.

(3) A (2) bekezdésben foglaltakra tekintettel - az időskorúak támogatása ellátás kivételével, - valamennyi kérelem mellékletét képező jövedelemnyilatkozat az e rendelet 1. mellékletében megjelölt adatokat tartalmazza.

(4) A beadványokhoz a (3) bekezdésben rögzítettek szerint csatolni rendelt nyilatkozatokban foglaltak alátámasztására a rendelkezésre álló, nyilvános vagy hivatalból beszerezhető adatokon túl a kérelmező és családja szociális körülményeit, jövedelmének típusát, mértékét hitelt érdemlően igazoló köz- vagy teljes bizonyító erejű magánokiratok szolgálhatnak.

6. § (1) A Polgármesteri Hivatal a szociális ellátás iránti kérelmeket döntésre előkészíti, majd a polgármesternek továbbítja.

(2) A kérelmek megalapozottságát, az azokban és a csatolt nyilatkozatokban, igazolásokban feltüntetett adatok valóságtartalmát kétség esetén környezettanulmány készítésével szükséges tisztázni.

(3) Amennyiben környezettanulmány felvételére az igénylő vagy valamely családtag együttműködési készségének hiányára visszavezethető okból kifolyólag a (2) bekezdés szerint nincs lehetőség, a kérelmet a rendelkezésre álló adatok mérlegelésével kell megítélni.

(4) Az ellátási igényeket a polgármester a kérelemben foglaltak alapján, a jogszabály vagy e rendelet vonatkozó előírásaira tekintettel hiánytalanul csatolt mellékletekben rögzítettekre, valamint az esetleges környezettanulmány megállapításaira figyelemmel bírálja el.

6. Az ellátások folyósításának rendje

7. § (1) Az e rendeletben szabályozott pénzbeli szociális ellátásokat – a kérelmező által megjelölt – számlára utalással, ennek hiányában pénztári kifizetés vagy postai kiutalás útján, minden hónap tízedik napjáig, eseti támogatások alkalmával az ellátást megállapító határozat jogerőre emelkedését követő nyolc munkanapon belül kell folyósítani.

(2) A 4. § (2) bekezdés a) és b) pontjában foglalt rendszeres támogatások a kérelem benyújtása hónapjának első napjától illeti meg a jogosultat.

(3) A rendszeres ellátásra való jogosultságot meg kell szüntetni, ha:

  • a) a jogosultság feltételei már nem állnak fenn vagy jogosultságot kizáró körülmény következett be,
  • b) a jogosult azt kéri,
  • c) a jogosult meghalt,
  • d) az e rendeletben meghatározott egyéb okból.

(4) A polgármester az e rendeletben szabályozott rendszeres ellátásokat a folyósítás időtartama alatt, az egyedi juttatásokat az igénybevételt követő három hónapon belül szükség szerint – a jogosultság megalapozottságát érintő kétely felmerülése esetén – ellenőrzi.

(5) Az ellátásban részesülő az (4) bekezdésben meghatározott – a támogatás felülvizsgálatára irányuló – eljárás során köteles maradéktalanul együttműködni.

(6) Az együttműködés (5) bekezdésben rögzített kötelezettségének megszegése az ellátás megszüntetését eredményezi, megtérítési igényt alapozva meg. A polgármester különös méltánylást érdemlő esetben eltekinthet ezen megtérítési igény érvényesítésétől.

(7) A polgármester az e rendelet megsértésével, a szükséges feltételek hiányában, jogosulatlanul és rosszhiszeműen igénybe vett ellátás összegének, pénzegyenértékének, valamint a felmerülő kamat összegének – teljes vagy részleges – elengedéséről, részletfizetési kedvezmény biztosításáról különös méltánylást érdemlő esetben határozhat.

7. Lakhatáshoz kapcsolódó rendszeres kiadások viseléséhez nyújtott települési támogatás

8. § (1) Lakhatáshoz kapcsolódó rendszeres kiadások viseléséhez nyújtott települési támogatás (a továbbiakban: lakásfenntartási települési támogatás) a szociálisan rászoruló háztartások részére a háztartás tagjai által lakott lakás fenntartásával kapcsolatos rendszeres kiadásaik viseléséhez nyújtott hozzájárulás. Az önkormányzat a villanyáram- és a vízfogyasztás költségeihez lakásfenntartási települési támogatást nyújt.

(2) A lakásfenntartási települési támogatást elsősorban természetbeni szociális ellátás formájában, és a lakásfenntartással kapcsolatos azon kiadásokhoz kell nyújtani, amelyek megfizetésének elmaradása a kérelmező lakhatását a legnagyobb mértékben veszélyezteti.

(3) Lakásfenntartási települési támogatásra jogosult az a személy,

  • a) aki a kérelmében megjelölt lakásban bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkezik, és életvitelszerűen lakik, és
  • b) akinek a háztartásában az egy fogyasztási egységre jutó havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 300 %-át.

(4) Az egy fogyasztási egységre jutó havi jövedelem megegyezik a háztartás összjövedelmének és a fogyasztási egységének hányadosával.

(5) A lakásfenntartási települési támogatás tekintetében fogyasztási egység a háztartás tagjainak a háztartáson belüli fogyasztási szerkezetet kifejező arányszáma, ahol

  • a) a háztartás első nagykorú tagjának arányszáma 1,0,
  • b) a háztartás második nagykorú tagjának arányszáma 0,9,
  • c) a háztartás minden további nagykorú tagjának arányszáma 0,8,
  • d) a háztartás első és második kiskorú tagjának arányszáma személyenként 0,8,
  • e) a háztartás minden további kiskorú tagjának arányszáma tagonként 0,7.

(6) Ha a háztartás

  • a) (5) bekezdés a)-c) pontja szerinti tagja magasabb összegű családi pótlékban vagy fogyatékossági támogatásban részesül, vagy
  • b) (5) bekezdés d) vagy e) pontja szerinti tagjára tekintettel magasabb összegű családi pótlékot folyósítanak,

a rá tekintettel figyelembe vett arányszám 0,2-del növekszik.

(7) Ha a háztartásban gyermekét egyedül nevelő szülő - ideértve a gyámot és a nevelőszülőt - él, a rá tekintettel figyelembe vett arányszám 0,2-del növekszik.

(8) A lakásfenntartási települési támogatás egy hónapra jutó összege

  • a) amennyiben az egy főre jutó jövedelem nem éri el az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 150 %-át, akkor 3.000 Ft,
  • b) amennyiben az egy főre jutó jövedelem eléri az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 150 %-át, de nem haladja meg a 300 %-át, akkor 2.500 Ft.

(9) A kérelmet az e rendelet 2. melléklete szerinti formanyomtatványon kell benyújtani.

(10) A lakásfenntartási települési támogatás iránti kérelmet 30 napon belül kell elbírálni.

(11) A támogatás egyéves időtartamra kerül megállapításra.

(12) A természetbeni szociális ellátás formájában megállapított lakásfenntartási támogatás folyósítása a szolgáltató részére történik és annak összegét a támogatással érintett költség(ek) tekintetében a szolgáltató írja jóvá.

(13) Lakásfenntartási települési támogatás ugyanazon lakásra csak egy jogosultnak állapítható meg, függetlenül a lakásban élő személyek és háztartások számától.

(14) A lakásfenntartási települési támogatásra való jogosultságot meg kell szüntetni, amennyiben a támogatás jogosultjának megváltozik a lakcíme, elhalálozik vagy kéri a jogosultság megszüntetését.

(15) Lakcímváltozás, vagy a jogosult halála esetén a támogatásra való jogosultságot a változás hónapjának utolsó napjával kell megszüntetni. Abban az esetben, ha a jogosult kéri az ellátás megszüntetését, a kérelembe megjelölt napon kell az ellátást megszüntetni.

8. Gyógyszerkiadások viseléséhez nyújtott települési támogatása

9. § (1) A polgármester átruházott hatáskörben, gyógyszerkiadások viseléséhez nyújtott települési támogatásra való jogosultságot állapít meg azon szociálisan rászoruló

  • a) személy részére, akinek családjában az egy főre számított havi jövedelem az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 200 %-át, illetve
  • b) az egyedül élő személy javára, akinek jövedelme az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 250 %-át

nem haladja meg, amennyiben havi rendszeres gyógyító ellátási költségének mértéke az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 25 %-át eléri.

(2) A jogosultságot egyéves időtartamra lehet megállapítani.

(3) A gyógyszerkiadások viseléséhez nyújtott települési támogatás összege havonta 10.000 Ft.

(4) Az (1) bekezdés szerinti gyógyszerkiadások viseléséhez nyújtott települési támogatásra való jogosultság megállapítása iránti kérelem a Polgármesteri Hivatalban az e rendelet 3. mellékletében szereplő formanyomtatványon terjeszthető elő.

(5) A rendszeres gyógyító ellátási költség a háziorvos igazolása alapján kerül megállapításra. Az igazolás formanyomtatványát az e rendelet 4. melléklete tartalmazza.

(6) Az (5) bekezdés szerinti háziorvosi igazoláson kizárólag a kérelmező személyes szükségletének kielégítéséhez szükséges gyógyszereket lehet feltüntetni.

(7) Nem állapítható meg gyógyszerkiadások viseléséhez nyújtott települési támogatás annak, aki közgyógyellátásban részesül.

(8) A gyógyszerkiadások viseléséhez nyújtott települési támogatást meg kell szüntetni, ha a jogosult időközben

  • a) közgyógyellátásban részesül,
  • b) elhalálozik vagy,
  • c) kéri az ellátás megszüntetését.

(9) Közgyógyellátásnál vagy a jogosult halála esetén a támogatásra való jogosultságot a változás napját követő napjával kell megszüntetni. Abban az esetben, ha a jogosult kéri az ellátás megszüntetését, a kérelembe megjelölt napon kell az ellátást megszüntetni.

9. Rendkívüli települési támogatás

10. § (1) A polgármester a létfenntartást veszélyeztető rendkívüli élethelyzetbe került, valamint az időszakosan vagy tartósan létfenntartási gonddal küzdő személyek részére rendkívüli települési támogatást nyújt.

(2) Rendkívüli települési támogatás formái:

  • a) eseti, egyszeri támogatás;
  • b) rendszeres támogatás.

10. Eseti, egyszeri támogatás

11. § (1) Eseti, egyszeri rendkívüli települési támogatásban elsősorban azokat a személyeket indokolt részesíteni, akik önmaguk, illetve családjuk létfenntartásáról más módon nem tudnak gondoskodni vagy alkalmanként jelentkező többletkiadások - így különösen betegséghez, halálesethez, elemi kár elhárításához, a válsághelyzetben lévő várandós anya gyermekének megtartásához, a gyermek fogadásának előkészítéséhez, a nevelésbe vett gyermek családjával való kapcsolattartásához, a gyermek családba való visszakerülésének elősegítéséhez kapcsolódó kiadások - vagy a gyermek hátrányos helyzete miatt anyagi segítségre szorulnak.

(2) Az eseti, egyszeri rendkívüli települési támogatás kérelemre és hivatalból - különösen nevelési-oktatási intézmény, gyámhatóság vagy más családvédelemmel foglalkozó intézmény, illetve természetes személy vagy a gyermekek érdekeinek védelmét ellátó társadalmi szervezet kezdeményezésére - is megállapítható.

(3) Eseti, egyszeri rendkívüli települési támogatásra az a személy jogosult,

  • a) akinek családjában az egy főre számított havi jövedelem az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 250 %-át,
  • b) egyedül élő személy esetén, akinek jövedelme az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 300 %-át

nem haladja meg.

(4) Az eseti, egyszeri rendkívüli települési támogatás legmagasabb összege 50.000 Ft.

(5) A polgármester különös méltánylást érdemlő esetben, elemi kár (időjárással összefüggésbe hozható esemény, különösen árvíz, belvíz, szélvihar, felhőszakadás hatása), valamint tűzeset miatt bekövetkező kár esetén eltekinthet az (3) és (4) bekezdésben foglaltaktól, és legfeljebb 200.000 Ft pénzbeli rendkívüli települési támogatást állapíthat meg.

(6) Az eseti, egyszeri rendkívüli települési támogatás megállapítása iránti kérelem az e rendelet 5. melléklete szerinti formanyomtatványon a Polgármesteri Hivatalban terjeszthető elő.

11. Rendszeres támogatás

12. § (1) A polgármester a létfenntartást veszélyeztető rendkívüli élethelyzetbe került, valamint a tartósan létfenntartási gonddal küzdő személyek részére rendszeres rendkívüli települési támogatást nyújt.

(2) Rendszeres rendkívüli települési támogatásban elsősorban azokat a személyeket indokolt részesíteni, akik 18 életévüket betöltötték és tartósan beteg gyermeküket, hozzátartozójukat gondozzák, ápolják, súlyos betegséggel küzdenek, ami magas gyógyszerköltséggel és kezeléssel jár.

(3) Rendszeres rendkívüli települési támogatásra az a személy jogosult,

  • a) akinek családjában az egy főre számított havi jövedelem az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 250 %-át,
  • b) egyedül élő személy esetén, akinek jövedelme az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 300 %-át

nem haladja meg.

(4) A rendszeres rendkívüli települési támogatás megállapításának időtartama legfeljebb 6 hónap. Amennyiben fennállnak továbbra is rendszeres rendkívüli települési támogatás feltételei, úgy legfeljebb újabb 6 hónapra megítélhető a támogatás.

(5) A rendszeres rendkívüli települési támogatás legmagasabb összege havonta legfeljebb 10.000 Ft.

(6) Nem állapítható meg rendszeres rendkívüli települési támogatás annak, aki ápolási díjban, közgyógyellátásban vagy gyógyszerkiadások viseléséhez nyújtott települési támogatásban részesül.

(7) A polgármester a 11. § (3) bekezdésében és a 12. § (3) bekezdésében megjelölt értékhatárt különös méltánylást érdemlő esetben legfeljebb száz százalékkal emelheti.

(8) A rendszeres rendkívüli települési támogatás megállapítása iránti kérelem az e rendelet 6. melléklete szerinti nyomtatványon a Polgármesteri Hivatalban terjeszthető elő.

12. Temetési támogatás

13. § (1) Az elhunyt eltemettetésének költségeihez való hozzájárulásként megállapított temetési támogatás összege a helyben szokásos legolcsóbb temetés költségének 20 %-a.

(2) A helyben szokásos legolcsóbb temetés költsége 200.000 Ft.

(3) A polgármester a (1) bekezdésben megjelölt értékhatárt különös méltánylást érdemlő esetben a temetés költségeinek száz százalékáig emelheti.

(4) Az (1) bekezdés szerinti a temetési támogatás megállapítására irányuló kérelem a temetést követő 30 napon belül, a Polgármesteri Hivatalban a 7. melléklet szerinti nyomtatványon terjeszthető elő.

(5) A kérelemhez mellékelni kell a temetés költségeiről kiállított számlák másolatát, valamint a halotti anyakönyvi kivonat másolatát.

(6) A (4) bekezdésben rögzített határidőn túl benyújtott igényt érdemi vizsgálat nélkül el kell utasítani.

13. Időskorúak támogatása

14. § (1) Az önkormányzat évente egy alkalommal 5.000 Ft értékben természetbeni támogatást nyújt karácsony ünnepe alkalmából annak az időskorú lakosnak,

  • a) aki a tárgyévben a 65. életévét betöltötte, valamint a településen bejelentett lakóhellyel rendelkezik, és
  • b) akinek a havi jövedelme az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 900%-át nem haladja meg.

(2) Az időskorúak támogatása iránti kérelem az e rendelet 8. melléklete szerinti formanyomtatvány kitöltésével igényelhető minden év október 31. napjáig a Polgármesteri Hivatalban.

(3) A (2) bekezdésben rögzített határidőn túl benyújtott kérelmet érdemi vizsgálat nélkül el kell utasítani.

14. Iskolakezdési támogatás

15. § (1) Iskolakezdési támogatásra az a gyermek jogosult, aki általános iskolában vagy középiskolában nappali rendszerű oktatásban folytatja tanulmányait és Tiszacsegén bejelentett lakóhellyel rendelkezik.

(2) Az iskolakezdési támogatás összege gyermekenként 5.000 Ft.

(3) Az iskolakezdési támogatás iránti kérelem az e rendelet 9. melléklete szerinti formanyomtatvány kitöltésével igényelhető minden év szeptember 15. napjáig a Polgármesteri Hivatalban.

(4) A (3) bekezdésben rögzített határidőn túl benyújtott kérelmet érdemi vizsgálat nélkül el kell utasítani.

15. Újszülöttek támogatása

16. § (1) A törvényes képviselő vagy a szülői felügyeletet gyakorló szülő kérelmére, újszülöttek támogatásában részesíti azt a Tiszacsegén bejelentett lakóhellyel rendelkező 2021. január 1-jét követően született gyermeket, akinek legalább az egyik törvényes képviselője a gyermek születésekor és azt megelőzően legalább 5 éve folyamatosan Tiszacsege város közigazgatási területén bejelentett lakóhellyel, ennek hiányában tartózkodási hellyel rendelkezik, továbbá a kérelem beadásakor életvitelszerűen is a gyermekkel együtt Tiszacsegén él. Az életvitelszerű tartózkodás tényét a Védőnői Szolgálat megkeresésre igazolja.

(2) Újszülöttek támogatására jogosult az,

  • a) a szülő/törvényes képviselő, akinek családjában az egy főre számított havi jövedelem az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 900 %-át, illetve
  • b) az az egyedül élő szülő/törvényes képviselő, akinek jövedelme az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 1000 %-át

nem haladja meg.

(3) A támogatás formája egyszeri, vissza nem térítendő természetbeni juttatás 20.000 Ft értékben.

(4) Az újszülöttek támogatásának megállapítása iránti kérelmet a gyermek törvényes képviselője vagy a szülői felügyeletet gyakorló szülő, e rendelet 10. melléklete szerinti formanyomtatványon nyújthatja be a gyermek születésétől számított 6 hónapos határidőn belül.

(5) A (4) bekezdésben rögzített határidőn túl benyújtott kérelmet érdemi vizsgálat nélkül el kell utasítani.

16. Köztemetés

17. § (1) A polgármester az eltemettetésre köteles személyt különös méltánylást érdemlő esetben, a köztemetés költségeinek megtérítése alól a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló törvényben foglaltak szerint részben vagy egészben mentesítheti.

(2) Részben mentesíthető a köztemetés költségeinek megtérítése alól az a szociálisan rászoruló

  • a) személy, akinek családjában az egy főre számított havi jövedelem az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 150 %-át, illetve
  • b) az az egyedül élő személy, akinek jövedelme az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 200 %-át

nem haladja meg.

(3) A köztemetés költségeinek megtérítése alól teljesen mentesíthető az a szociálisan rászoruló

  • a) személy, akinek családjában az egy főre számított havi jövedelem az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegét, illetve
  • b) az az egyedül élő személy, akinek jövedelme az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 150 %-át

nem haladja meg.

(4) A köztemetés költségeinek megtérítése alóli teljes vagy részleges mentesítésre irányuló kérelem a Polgármesteri Hivatalban terjeszthető elő.

17. A Szociálpolitikai Kerekasztal

18. § (1) A szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló törvényben meghatározott feladatokat ellátó Szociálpolitikai Kerekasztal (a továbbiakban: Kerekasztal) tagjai:

  • a) a polgármester,
  • b) a képviselő-testület Pénzügyi és Ügyrendi Bizottságának elnöke,
  • c) a Család-és Gyermekjóléti Szolgálat képviselője és
  • d) a Tiszacsege Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

(2) A Kerekasztal szükség szerint, de évente legalább egy alkalommal ülésezik.

(3) A Kerekasztal üléseit a polgármester hívja össze.

(4) A Kerekasztal döntéseit a jelenlévő tagok egyszerű szótöbbségével, nyílt szavazással hozza meg. A Kerekasztal a döntéshozatal során akkor határozatképes, ha az ülésen tagjainak több mint a fele jelen van. A tagok jelenlétéről jelenléti ívet kell vezetni.

(5) A Kerekasztal ülései nyilvánosak.

18. Záró rendelkezések

19. § (1) E rendelet 2021. június 01. napján lép hatályba.

(2) E rendelet hatályba lépésével egyidejűleg hatályát veszti Tiszacsege Város Önkormányzatának a települési támogatásról szóló 6/2015. (II.27.) önkormányzati rendelete.

(3) E rendeletben foglalt rendelkezéseket a 2021. június 01. napja után beadott kérelmek esetében kell alkalmazni.

Tiszacsege, 2021. május 25.

Kihirdetési záradék:

Az önkormányzati rendelet kihirdetése 2021. május hónap 25. napján Tiszacsege Város Önkormányzata hirdető tábláján történő kifüggesztéssel és a www.tiszacsege.hu oldalon történő közzététellel megtörtént.

7. melléklet

7. melléklet

KÉRELEM temetési támogatás iránt

8. melléklet

8. melléklet

KÉRELEM Időskorúak támogatása iránt