Nemesbük község önkormányzata képviselő testületének 4/2020 (II.14..) önkormányzati rendelete

Nemesbük község Önkormányzat 2020. évi költségvetéséről

Hatályos: 2021. 06. 02

Nemesbük község önkormányzata képviselő testületének 4/2020 (II.14..) önkormányzati rendelete

Nemesbük község Önkormányzat 2020. évi költségvetéséről

Nemesbük Község Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV törvény (továbbiakban:Áht.) 23 §-ának (2) bekezdése a.) b.) pontja, valamint a 368/2011 (XII.31.) Kormányrendelet (továbbiakban Ávr) 24. §. (1) és (2) bekezdése alapján a Magyar Köztársaság 2020. évi költségvetéséről szóló 2019. évi LXXI. törvény alapján , az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32.cikk (1) bekezdése f.) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a 2020. évi költségvetéséről az alábbi rendeletet alkotja:

A rendelet hatálya

1. § A rendelet hatálya kiterjed Nemesbük község Önkormányzatra, bizottságaira, költségvetési szerveire.

2. § (1) Az Önkormányzat költségvetési szerve:
a) Önállóan gazdálkodó költségvetési szerv: Nemesbük Község Önkormányzat Képviselő-testülete
b) Részben önállóan gazdálkodó költségvetési szerve: Nemesbüki Óvoda.

(2) Az Önkormányzat címrendjét teljeskörűen az 1. melléklet tartalmazza. Az önálló és részben önállóan gazdálkodó költségvetési szervek külön-külön címet alkotnak.

Az önkormányzat bevételei-kiadásai

3. § A Képviselő-testület az önkormányzat – beleértve intézményeit– 2020. évi költségvetésének

  • a)[1] kiadási főösszegét 130 605 195 forintban,
  • b)[2] bevételi főösszegét 130 605 195 forintban állapítja meg.

A költségvetési bevételek

4. § (1) Az Önkormányzat 2020. évi költségvetési bevételeinek forrásonkénti részletezését a 2, 2/a, 2/b melléklet tartalmazza.

(2) Az Önkormányzat a magánszemélyek kommunális adójából származó 2.600.000 Ft bevételt működési bevételként tervezi és használja fel.

A költségvetési kiadások

5. § (1) A Képviselő-testület az önkormányzat , illetve a 2. §-ban meghatározott címek működési kiadásait kiemelt előirányzatonként és kötelező alapfeladat illetve önként vállalt feladat szerinti csoportosításban a 3, 4. melléklet szerint állapítja meg.

(2) Az Önkormányzat működési és felhalmozási célú bevételi és kiadási előirányzatokat tájékoztató jelleggel mérlegszerű éves bontásban a 5. melléklet mutatja be.

(3) A társadalom és szociálpolitikai juttatásokat a 6. melléklet tartalmazza.

(4)[3] Működési célú tartalékot az Önkormányzat 1 380 029 Ft-ban képez.

(5) A 2020. évi tervezett bevételek-kiadásokat havi bontásban a rendelet 7. mellékletében levő előirányzat felhasználási ütemterv tartalmazza. Az előirányzat felhasználási ütemterv terv szerinti teljesítéséről a polgármester gondoskodik.

6. § (1)[4] Az önkormányzat felhalmozási kiadásai összesen: 23 353 052 forint.

(2) Az önkormányzat 2. §-ban meghatározott címek felújítási és felhalmozási kiadásait a 8. melléklet tartalmazza. EU támogatással megvalósuló projekt nincs 2020. évben folyamatban.

7. § (1) A 2020. , 2021 . és 2022. évek prognosztizált bevételi és kiadási előirányzatait a 9. melléklet tartalmazza.

(2) A Nemesbüki Óvoda 2020. évi költségvetését a Képviselő-testület a 10. mellékletben foglaltak szerint állapítja meg.

(3) A többéves kihatással járó döntésekből származó kötelezettséget a 11.melléklet tartalmazza.

(4) A közvetett támogatásokat a 12. melléklet tartalmazza.

A költségvetési létszámkeret

8. § (1) A Képviselő-testület az önkormányzat létszám-előirányzatát 10 fő átlagos statisztikai állományi létszámban (átlaglétszám),2 fő közfoglalkozatásban részt vevő állapítja meg

(2) Az Önkormányzat létszám-előirányzatát a képviselő-testület a 13. mellékletben feltüntetettek szerint állapítja meg.

A költségvetés végrehajtására vonatkozó szabályok

9. § (1) Az önállóan működő és gazdálkodó és az önállóan működő költségvetési szerveknek költségvetési alapokmányaikat a rendelet mellékleteiben meghatározott összegekkel kell összeállítaniuk.

(2) Az önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szervek költségvetése együttesen foglalja magában a saját, valamint a hozzárendelt önállóan működő költségvetési szervek előirányzatait.

(3) A Képviselő-testület felhatalmazza az önkormányzati költségvetési szerveket a költségvetésben előírt bevételek beszedésére és a jóváhagyott kiadások teljesítésére.

(4) A költségvetési szerveknél valamint a tervezett saját bevételek elmaradása nem vonja automatikusan maga után a költségvetési támogatás növekedését. A kiadási előirányzatok, amennyiben a tervezett saját bevételek nem folynak be, nem teljesíthetők.

(5) A létszámgazdálkodásért és a személyi juttatások előirányzatainak jogszerű felhasználásért a költségvetési szerv vezetője felel, és egyben gondoskodik az intézményi létszám és személyi juttatások előirányzat nyilvántartás, továbbá a kötelezettségvállalás nyilvántartás vezetéséről. A költségvetési szerveknél üres álláshely csak a fenntartó előzetes hozzájárulásával tölthető be.

(6) A költségvetési szervek a 2020. évben keletkezett bérmaradványuk évközi felhasználását a polgármesterrel történő előzetes egyeztetést követően teljesíthetik.

(7) E rendelettel nem szabályozott személyi juttatások és munkaerővel való gazdálkodás tekintetében az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31) Korm. rendelet (a továbbiakban: Ávr.) előírásait kell alkalmazni.

10. § (1) Az önkormányzat és a költségvetési szervei bevételi és kiadási előirányzatai év közben megváltoztathatóak.

(2) A kiadási előirányzatok , címek, célok és feladatok közötti átcsoportosítás jogát a Képviselő-testület gyakorolja.

(3) Az Önkormányzat , valamint intézményei gazdálkodási feladatait a Zalacsányi Közös Önkormányzati Hivatal Nemesbüki Kirendeltsége látja el.

11. § (1) A Képviselő-testület kizárólagos hatáskörébe tartozik a költségvetési rendelet módosítása.

(2) Ha év közben az Országgyűlés, a Kormány, illetve valamely költségvetési fejezet vagy elkülönített állami pénzalap az önkormányzat számára pótelőirányzatot biztosít, arról a polgármester a képviselő-testületet tájékoztatni köteles. A pótelőirányzatról a polgármester a képviselő-testületet negyedévenként köteles tájékoztatni. A képviselő-testület legalább félévenként – adott év június 30-ig, illetve december 31-ig dönt a költségvetési rendeletének pótelőirányzatok szerinti módosításáról.

(3) Az önkormányzat képviselő-testülete a jóváhagyott kiemelt előirányzatokon belül a részelőirányzatoktól – az államháztartás működési rendjéről szóló 368/2011.(XII.31.) Korm. rendeletben foglaltak figyelembevételével – előirányzat-módosítás nélkül is eltérhet.

12. § (1) Az önkormányzat önállóan gazdálkodó költségvetési szerve(i) saját hatáskörben előirányzat-módosítást hajthatnak végre. Az előirányzat-módosításról a jegyző előkészítésében a polgármester a képviselő-testületet 30 napon belül tájékoztatni köteles. A képviselő-testület az önállóan gazdálkodó intézmény saját hatáskörben végrehajtott előirányzat-változásai miatt a költségvetési rendeletet legalább negyedévenként – adott év június 30-ig, szeptember 30.-ig, illetve december 31-ig –, de legkésőbb a költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig módosítja.

(2) Az önkormányzat önállóan gazdálkodó költségvetési szerve(i) szabadon, de a 368/2011.(XII.31.) Korm. rendelet 36. §. (1)-(3) bekezdésben foglaltak, valamint e rendelet (3) bekezdésében foglaltak figyelembevételével módosíthatják egyes kiemelt, ezen belül részelőirányzataikat.

(3) A képviselő-testület feljogosítja az önállóan gazdálkodó költségvetési szerveket– s ennek érdekében ezen költségvetési rendeletben a költségvetési szervek eredeti költségvetésében előirányozza – a tárgyi eszköz felújítási, illetve egyéb felhalmozási pénzeszközökkel való önálló gazdálkodásra.

13. § A meghatározott tartalékok előirányzatának módosításáról a polgármester 1.000.000 forintig saját hatáskörben intézkedhet, ezt meghaladóan a tartalékok előirányzatának módosításáról csak a képviselő-testület dönthet a költségvetési rendelet módosítás során.

14. § (1) Az önkormányzat a rendeletben meghatározott kiadásokat nem lépheti túl, kivéve, ha a költségvetési támogatásból vagy a saját bevételből származó többletbevételből a Képviselő-testület az előirányzatot módosítja.

(2) A többletbevétel felhasználása a saját hatáskörű előirányzat-módosítás és az azzal egyidejűleg történő – képviselő-testületi – tájékoztatás után történhet.

(3) 60 napon túli tartozás állományokról és azok megszüntetésére tett intézkedésről a jegyző félévente köteles beszámolni a Képviselő-testületnek.

(4) Önkormányzati biztost kell kirendelni az Ávr-ben és az Ötv-ben foglaltak szerint, ha az Önkormányzat által fenntartott költségvetési szerv 30 napon túli tartozás állományának mértéke eléri éves előirányzatának 10%-át és e tartozását egy hónap alatt sem képes 30 nap alá szorítani.

15. § Az Önkormányzat és intézményei bevételeiket és kiadásaikat az M7 Takarékszövetkezetnél vezetett számlájukon teljesítik. Az önkormányzati gazdálkodás során az év közben létrejött hiány finanszírozási módja a hitelfelvétel a számlavezető pénzintézettől.

16. § (1) Az önkormányzati gazdálkodás során az év közben létrejött költségvetési többletet értékpapír vásárlás, illetve pénzintézeti pénzlekötés útján hasznosíthatja.

(2) Az (1) bekezdés szerinti hasznosítással kapcsolatos szerződések, illetve pénzügyi műveletek lebonyolítását 1.000.000 forintig a képviselő-testület a polgármester hatáskörébe utalja.A polgármester a megtett intézkedéséről a következő képviselő-testületi ülésen tájékoztatást ad.

(3) A (2) bekezdésben meghatározott összeget meghaladó költségvetési többlet felhasználásáról a képviselő-testület határozatban dönt.

17. § Az Önkormányzati Hivatal köztisztviselői a 2020. évi költségvetési törvény alapján évi bruttó 200.000 Ft /fő keretösszegnek megfelelő cafeteria juttatásban részesülnek.

Záró rendelkezések

18. § (1) Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, rendelkezéseit azonban 2020. január 1. napjától kell alkalmazni.

(2) A rendelet kihirdetéséről a jegyző a helyben szokásos módon gondoskodik.

1. melléklet

Nemesbük Község Önkormányzatának címrendje

Címszám:

Címnév

1.)

Nemesbük Község Önkormányzata

2.)

Nemesbüki Óvoda

2. melléklet [5]

Az önkormányzati költségvetési szervhez nem tartozó feladatok cím tervezett bevételei forrásonként

Bevételi forrás megnevezése

eredeti előirányzat

működési bevétel

felhalmozási bevétel

módosított előirányzat

I.Működési bevételek összesen

26 668 742

26 668 742

0

31 465 877

1.Intézményi működési bevételek

10 168 742

10 168 742

10 606 522

2.Közhatalmi bevételek

16 500 000

16 500 000

0

20 859 355

2.2 Helyi adók

14 100 000

14 100 000

20 232 355

2.3 Átengedett központi adó

1 800 000

1 800 000

0

2.4 Pótlék, bírságok egyéb sajátos bevételek

100 000

100 000

100 000

2.5 Talajterhelési díj

500 000

500 000

527 000

II. Kapott támogatások (önkorm.ktgvetési támogatása) összesen

64 215 455

64 215 455

0

67 447 270

1.Önkormányzati hivatal működésnek támogatása

2.Zöldterülettel kapcs. Támogatások

8 915 760

8 915 760

8 915 760

3.Közvilágítás fenntartásának támogatása

4 000 000

4 000 000

4 000 000

4.Köztemető fenntartásával kapcs. feladatok tám.

559 728

559 728

559 728

5.Közutak fenntartásának támogatása

3 037 260

3 037 260

3 037 260

6.Polgármester tiszteletdíja

512 400

512 400

512 400

7.Egyéb kötelező önkormányzati feladatok támogatása

14 953 262

14 953 262

14 953 262

8.Óvodapedagógusok bér támogatása

6 120 100

6 120 100

6 120 100

9.Óvodapedagógusok munkáját közvetlenül segítők támogatása

2 400 000

2 400 000

2 400 000

10.Óvodaműködtetési támogatás

944 780

944 780

974 000

11.Óvodapedagógusok pótlólagos összeg

434 190

Köznevelési feladatok kiegészítő támogatása

789 100

12.Ingyenes és kedvezményes gyermekétkeztetés támogatása

13 351 565

13 351 565

10 240 270

Gyermekétkeztetés kiegészítő támogatása

457 600

13.Hozzájárulás a pénzbeli szociális ellátásokhoz

6 967 000

6 967 000

6 967 000

Család és gyermekjóléti szolgálat kiegészítő támogatása

10 000

14.Szociális étkeztetés

653 600

653 600

718 960

15.Lakott külterülettel kapcsolatos feladatok támogatása

16.Nyilvános könyvtár támogatása

1 800 000

1 800 000

1 800 000

Kiegészítő közművelődési támogatás

345 290

17.Üdülőhelyi feladatok támogatása

18. Lakossági víz- és csatornaszolgáltatás támogatása

3 088 400

19. Szociális tűzelőanyag támogatás

1 123 950

III.Egyéb működési bevételek

2 860 896

260 896

2 600 000

5 132 034

1.Bérleti díjak

2 600 000

2 600 000

2 041 220

2.Működési célú pénzeszköz átvétel ÁHT-n belülről

260 896

260 896

3 090 814

IV.Felhalmozási bevételek

29 876 000

0

29 876 000

16 999 542

1.Felhalmozási és tőke jellegű bevételek

3 716 000

0

3 716 000

3 716 000

1.1 Tárgyi eszközök,immateriális javak értékesítése

1.2 Önkormányzatok sajátos felhalmozási és tőke bevételei

3 716 000

3 716 000

3 716 000

2.Felhalmozási c. támogatás

26 160 000

26 160 000

0

3.Felhalmozási célú támogatások - Játszótérépítés pályázat

4 999 998

4. Vis maior támogatás

8 283 544

A. Költségvetési bevételek összesen:(I.+II.+III.+IV)

123 621 093

91 145 093

32 476 000

121 044 723

V.Költségvetési hiány belső finanszírozására szolgáló pénzforgalom nélküli bevételek

Előző év pénzmaradványának igénybevétele

12 684 577

6 564 066

6 120 511

9 533 193

1.működési célra

12 684 577

6 564 066

6 120 511

9 533 193

2.felhalmozási célra

Közfoglalkoztatás megelőlegezése

27 279

B. Finanszírozási bevételek

Bevételek összesn: (A+B)

136 305 670

97 709 159

38 596 511

130 605 195

2/a. melléklet 2/a. melléklet[6]

NEMESBÜK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÖLTSÉGVETÉSE BEVÉTELEK

Megnevezés

Szak-feladat

Eredeti előirányzat

Működési bevételek

Költségvetési bevételek

Felhal-mozási bevételek

Kapott támogatás

Támog.ért. bevét.

Pénzeszköz-átvételek

Tartósan adott kölcsönök

Pénzma-radvány

Hosszú lejáratú kötelez.

Rövid lejáratú hitel

Összesen

Adó,illeték kiszabása,beszedése

900020

16 500 000

16 500 000

Önkormányzatok,valamint többcélú kistérségi társulások elszámolásai

018010

26 160 000

39 599 010

65 759 010

Önkormányzatok és többcélú kistérségi társulások igazgatási tevékenysége

011130

2 600 000

12 684 577

15 284 577

Könyvtári állomány gyarapítása

082044

1 800 000

1 800 000

Óvodához hozzájárulás

018010

9 464 880

9 464 880

Óvodai intézményi étkeztetés

096015

10 168 742

13 351 565

23 520 307

Víz- és szennyvízkezelés

082092

3 716 000

3 716 000

Közfoglalkoztatás

041233

260 896

260 896

ÖNKORM. BEVÉT. ÖSSZESEN

10 168 742

16 500 000

32 476 000

64 215 455

0

260 896

0

12 684 577

0

0

136 305 670

Megnevezés

Szak-feladat

Módosított előirányzat

Működési bevételek

Költségvetési bevételek

Felhal-mozási bevételek

Kapott támogatás

Támog.ért. bevét.

Pénzeszköz-átvételek

Tartósan adott kölcsönök

Pénzma-radvány

Hosszú lejáratú kötelez.

Rövid lejáratú hitel

Összesen

Adó,illeték kiszabása,beszedése

900020

20 859 355

20 859 355

Önkormányzatok,valamint többcélú kistérségi társulások elszámolásai

018010

1 123 950

13 283 542

39 674 370

54 081 862

Önkormányzatok és többcélú kistérségi társulások igazgatási tevékenysége

011130

1 163 780

2 041 220

9 533 193

12 738 193

Könyvtári állomány gyarapítása

082044

2 145 290

2 145 290

Óvodához hozzájárulás

018010

10 717 390

10 717 390

Óvodai intézményi étkeztetés

096015

9 442 742

10 697 870

20 140 612

Víz- és szennyvízkezelés

082092

3 088 400

3 716 000

6 804 400

Közfoglalkoztatás

041233

27 279

3 090 814

3 118 093

ÖNKORM. BEVÉT. ÖSSZESEN

10 606 522

25 071 705

19 040 762

63 234 920

27 279

3 090 814

0

9 533 193

0

0

130 605 195

2/b. melléklet 2/b. melléklet[7]

Helyi adó bevétel

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Helyi adók

14 100 000

20 232 355

Építményadó

5 000 000

6 100 000

Telekadó

5 000 000

10 032 355

Helyi iparűzési adó

1 500 000

1 500 000

Kommunális adó

2 600 000

2 600 000

Átengedett központi adók

1 800 000

0

Gépjárműadó

1 800 000

0

Bírságok, egyéb pótlékok

600 000

627 000

Talajterhelési díj

500 000

527 000

Pótlékok

100 000

100 000

Összesen:

16 500 000

20 859 355

3. melléklet [8]

Önkormányzati feladathoz tartozó feladatok cím előirányzatai

Szakfeladat

Kiadási előirányzat

Bevételi előirányzat

Feladat

jellege

Száma

Megnevezése

Eredeti

Módosított

Teljesítés

Eredeti

Módosított

Teljesítés

Önkormányzati költségvetési szervhez nem tartozó feladat

1

011130

Önk. Igazg. Tev.

18756358

18756358

15 284 577

15 284 577

1

013320

Köztemető

1841500

1841500

1

066010

Zöldterület

12651260

12651260

1

064010

Közvilágítás

4000000

4000000

1

072112

Háziorvosi alapell.

1183400

1183400

1

061030

Lakásépítési támogatás

0

0

1

106020

Energiatámogatás

2220000

2220000

1

107060

Települési támogatás

4417000

4417000

1

094260

Bursa Hungarica

280000

280000

1

101150

Gyógyszertámogatás

50000

50000

1

051030

Település hulladék

508000

508000

1

082092

Közművelődési int.

3959463

3959463

1 800 000

2 145 290

1

082044

Könyvtári állomány gyarapítása

320000

320000

1

052020

Szennyvíz gyűjtése

7526000

7526000

3 716 000

3 716 000

1

041233

Közfoglalkoztatás

326120

326120

260 896

3 118 093

1

063020

Vízellátás

1

045160

Közutak, hídak

32103926

32103926

1

900020

Adók, illeték beszedése, kiszabása

16 500 000

20 859 355

1

018010

Önkormányzatok és társ. Elszámolásai

0

65 759 010

51 244 183

1

091110

Óvodai nevelés

18047461

12346986

9 464 880

10 717 390

1

096015

Óvodai étkeztetés

22417009

22417009

23 520 307

23 520 307

1

107051

Szociális étkeztetés

1688465

1688465

1

096025

Munkahelyi étkeztetés

4009708

4009708

Összesen:

136305670

130605195

136 305 670

130 605 195

4. melléklet [9]

Várható kiadások jogcímenként

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Önkorm.

Önkorm

Óvoda

Mindösszesen

Önkorm.

Óvoda

Mindösszesen

Önként vállalt feladat

Kötelező feladat

Kötelező feladat

Működési kiadások

0

51546516

46162643

97709159

60889952

44982162

105872114

1.

Működési kiadások

0

45721222

46162643

91883865

51976258

44982162

96958420

1.

Személyi juttatások

12 174 780

22 850 195

35024975

13608915

24 366 420

37975335

2.

Munkaadókat terh. járulékok és szoc. hozzájár. adó

2 039 600

3 764 961

5804561

2249499

3 908 961

6158460

3.

Dologi kiadások

21 971 224

19 547 487

41518711

24812817

16 706 781

41519598

4.

Egyéb folyó kiadások

2 568 618

0

2568618

2595897

0

2595897

5.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

6 967 000

0

6967000

8281000

0

8281000

6.

Előző évi elszámolásból eredő visszafiz.

428130

428130

2.

Működési célú támogatásértékű kiadások

5 035 294

0

5035294

5035294

0

5035294

3.

Működési célú pénzeszközátadások

790 000

0

790000

3878400

0

3878400

Felhalmozási kiadások

0

38596511

0

38596511

22863052

490000

23353052

1.

Beruházás, felújítás

38 596 511

0

38596511

22863052

490 000

23353052

2.

Felhalmozási célú támogatásértékű kiadások

0

0

0

0

0

3.

Felhalmozási célú péneszközátadások

0

0

0

0

0

Kölcsönök

0

0

0

0

0

0

0

1.

Működési célú kölcsönök

0

0

0

0

0

0

0

1.

Kölcsön nyújtása

0

0

0

0

0

2.

Kölcsön törlesztése

0

0

0

0

0

2.

Felhalmozási célú kölcsönök

0

0

0

0

0

0

0

1.

Kölcsön nyújtása

0

0

0

0

0

2.

Kölcsön törlesztése

0

0

0

0

0

Tartalék előirányzatok

0

0

0

0

1 380 029

0

1380029

1.

Általános tartalék

0

0

0

1380029

0

1380029

2.

Céltartalék

0

0

0

0

0

0

0

1.

Működési célú céltartalékok

0

0

0

0

0

2.

Felhalmozási célú céltartalékok

0

0

0

0

0

Költségvetési kiadások összesen:

0

90143027

46162643

136305670

85133033

45472162

130605195

1

Értékpapírok vásárlásának kiadása

0

0

0

0

0

0

0

1.

Értékpapírok vás. - Működési célú kiadások

0

0

0

0

0

2.

Értékpapírok vás. - Felhalmozási célú kiadások

0

0

0

0

0

2.

Hitelek törlesztése és kötvénybeváltás kiadásai

0

0

0

0

0

0

0

1.

Műk. célú hitel törlesztése és kötvénybevált.

0

0

0

0

0

2.

Felhalm. célú hitel törlesztése és kötvénybevált.

0

0

0

0

0

3.

Előző évei rövid lej. kötvénykib. visszafiz., rend.

0

0

0

0

0

Finanszírozási kiadások összesen

0

0

0

0

0

0

0

KIADÁSOK ÖSSZESEN

0

90143027

46162643

136305670

85133033

45472162

130605195

1.

Működési célú kiadások

0

51546516

46162643

97709159

62 269 981

44 982 162

107 252 143

2.

Felhalmozási célú kiadások

0

38596511

0

38596511

22863052

490000

23353052

KIADÁSOK ÖSSZESEN

0

90143027

46162643

136305670

85133033

45472162

130 605 195

5. melléklet [10]

Az önkormányzat működési és felhalmozás célú bevételei és kiadásai tájékoztató jelleggel mérlegszerűen

Bevétel

Kiadás

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Intézményi működési bevételek

10 168 742

10 606 522

Személyi juttatások

35024975

37975335

Közhatalmi bevételek

16 500 000

20 859 355

Munkaadói járulékok

5804561

6158460

Kapott támogatások

64 215 455

67 447 270

Dologi kiadások

41518711

41519598

Központosított előirányzat

0

0

Ellátottak pénzbeli juttatása

6967000

8281000

Támogatásértékű bevételek, pe. átvételek

260896

3 090 814

Támogatásértékű kiadások

5035294

5035294

Előző évi működési célú pénzmaradvány igénybevétel

6 564 066

5 220 903

Működési célú pe. átadások

790000

3878400

Közfoglalkoztatás megelőlegezése

27279

Egyéb kiadás ( megelőlegezés)

2568618

2595897

Előző évi elszámolás alapján visszafiz.

0

428130

Tartalékok

0

1380029

Működési bevétel összesen:

97709159

107252143

Működési költségvetés összesen:

97709159

107252143

Felhalmozási és tőkejellegű bevétel

29 876 000

16 999 542

Beruházás, felújítás

38596511

23353052

Felhalmozás célú pénzeszköz átv. ÁHT-n kívülről

2600000

2 041 220

Kölcsönök

0

0

Támogatásértésű felhalmozási bevételek

Előző évi felhalmozási célú pénzmaradvány igénybevétel

6 120 511

4 312 290

Felhalmozási bevétel összesen:

38596511

23353052

Felhalmozási költségvetés összesen:

38596511

23353052

Összesen

136305670

130605195

Összesen

136305670

130605195

6. melléklet [11]

Társadalom és szociálpolitikai juttatások előirányzata

COFOG

Száma

Megnevezése

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

107060

Energiatámogatás

2 220 000

2 220 000

094260

Bursa Hungarica

280 000

280 000

107060

Települési támogatás

3 867 000

5 181 000

107060

Gyógyszertámogatás

50 000

50 000

107060

Hulladékszállítás térítése

550 000

550 000

Társadalmi és szociálpolitikai juttatások összesen:

6 967 000

8 281 000

7. melléklet [12]

Előirányzat-felhasználási ütemterv

Megnevezés

I.

II.

III.

IV.

V.

VI.

VII.

VIII.

IX.

X.

XI.

XII.

Össz.:

BEVÉTELEK

Intézményi műk. bevételek

883877

883877

883877

883877

883877

883877

883877

883877

883877

883877

883877

883877

10606522

Közhatalmi bevételek

0

0

10429678

0

0

0

0

0

10429678

0

0

0

20859355

Kapott támogatás

5620606

5620606

5620606

5620606

5620606

5620606

5620606

5620606

5620606

5620606

5620606

5620606

67447270

felhalmozási bevétel

0

0

0

0

0

0

3716000

2971241

5312303

0

4999998

0

16999542

Műk. Célú tám. Ért. bevételek

427670

427670

427670

427670

427670

427670

427670

427670

427670

427670

427670

427670

5132034

Pénzmaradvány

9533193

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

9533193

Közfoglalkoztatás megelőlegezése

0

0

27279

0

0

0

0

0

0

0

0

0

27279

Bevételek összesen

16465345

6932152

17389109

6932152

6932152

6932152

10648152

9903393

22674133

6932152

11932150

6932152

130605195

KIADÁSOK

Személyi juttatások

3164611

3164611

3164611

3164611

3164611

3164611

3164611

3164611

3164611

3164611

3164611

3164611

37975335

Munkaadókat terhelő járulékok

513205

513205

513205

513205

513205

513205

513205

513205

513205

513205

513205

513205

6158460

Dologi kiadások

3459967

3459967

3459967

3459967

3459967

3459967

3459967

3459967

3459967

3459967

3459967

3459967

41519598

Ellátottak pénzbeni juttatásai

690083

690083

690083

690083

690083

690083

690083

690083

690083

690083

690083

580587

8281000

Támogatásértékű kiadás

5035294

5035294

PE átadás

3878400

3878400

Beruházás, felújítás

406400

200000

3500000

6000000

100000

13146652

23353052

Egyéb kiadás (megelőlegezés)

2595897

0

2595897

Tartalék

1380029

1380029

Előző évi elszám. alapján visszafiz.

428130

428130

Kiadások összesen:

10830163

7827866

16741560

8255996

8027866

7827866

7827866

11327866

13827866

7927866

7827866

20865022

130605195

8. melléklet [13]

Felhalmozási kiadások

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Felújítás

Vis maior beruházás

22887139

11790023

Szennyvízközmű felújítás (ZALAVÍZ)

3716000

0

Szennyvízközmű miatti útfelújítás

3000000

0

Áfa

6989528

3760087

Felújítási kiadások összesen

36592667

15550110

Beruházás

2

Hivatal internetszerelés (2018. -as számla)

227830

227830

SECAP terv készítés

350000

350000

Urnafal építés

1000000

1000000

Egyéb eszközbeszerzés

5129100

Áfa

426014

1096012

Beruházási kiadások összesen

2003844

7802942

Felhalmozási kiadások összesen

38596511

23353052

9. melléklet

Gördülő tervezés

Bevételek

Bevételek

Sorszám

Megnevezés

2020

2021

2022

2023

1

2

Összesen

Működési

Összesen

Működési

Összesen

Működési

Összesen

Működési

1.

Intézményi működési bevétel

8 615 967

10 168 742

8615967

8615967

9000000

9000000

9000000

9000000

2.

Közhatalmi bevételek

16 500 000

16 500 000

16500000

16500000

16500000

16500000

16500000

16500000

3.

Önkormányzat működési támogatása

64 215 455

64 215 455

65000000

65000000

65000000

65000000

65000000

65000000

4.

Támogatásértékű bevételek

4 413 671

4 413 671

6200000

6200000

6300000

6300000

6400000

6400000

5.

Felhalmozási bevétel

29876000

17535846

8713568

7.

Előző évi pénzmaradvány igénybevétele

8 783 818

6 564 066

2568618

2568618

16814128

16814128

2827661

2827661

8.

Költségvetési bevételek összesen:

132404911

101861934

116420431

98884585

113614128

113614128

108441229

99727661

9.

Értékpapír kibocsátása, értékesítése

10.

Hitelek felvétele

11.

Kapott kölcsön, nyújtott kölcsön visszatér.

12.

Forgatási célú belf.,külf. Értékpapírok kibocsátása, értékesítése

13.

Betét visszavonásából származó bevétel

14.

Egyéb működési finanszírozási célú bevétel

15.

Finanszírozási célú bevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

16.

Függő, átfutó, kiegyenlítő bevételek

17.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

132404911

101861934

116420431

98884585

113614128

113614128

108441229

99727661

9. melléklet a 4/2019. (II.14) önkormányzati rendelethez

Nemesbük Község Önkormányzata

Gördülő tervezés

Kiadások

Kiadások

Sorszám

Megnevezés

2017

2018

2019

2020

1

2

Összesen

Működési

Összesen

Működési

Összesen

Működési

Összesen

Működési

1.

Személyi juttatások

35024975

35024975

36776223,75

36776223,8

38615034,94

38615034,94

40545786,68

40545786,68

2.

Munkaadókat terhelő járulék

5804561

5804561

6094789,05

6094789,05

6399528,503

6399528,503

6719504,928

6719504,928

3.

Dologi kiadások

41518711

41518711

42000000

43594646,6

44100000

45774378,88

46305000

48063097,82

4.

Szociális juttatások

6 967 000

6967000

7315350

7315350

7681117,5

7681117,5

8065173,375

8065173,375

5.

Támogatásértékű kiadás

5 035 294

5035294

5 035 294

5 035 294

5 035 294

5 035 294

5 035 294

5 035 294

6.

ÁHT kívüli pénzeszköz átadás

790 000

790000

790 000

790 000

790 000

790 000

790 000

790 000

7.

megelőlegezés

2568618

2568618

16814128

16814128

2827661

2827661

980470

980470

8.

Költségvetési kiadások összesen:

97709159

97709159

114825784,8

116420431

105448635,9

107123014,8

108441229

110199326,8

9.

Beruházás, felújítás

38596511

38596511

1594646

38596511

8165492

0

0

0

10.

Likviditási hitelek törlesztése

11.

Rövid lejáratú hitelek törlesztése

12.

Hosszú lejáratú hitelek törlesztése

13.

Kölcsön törlesztése, adott kölcsön

14.

Befektetési célú belf., külf. Értékpapírok vásárlása

15.

Forgatási célú belföldi, külföldi étékpapírok vásárlása

16.

Betét elhelyezése

17.

Egyéb

18.

Finanszírozási célú kiadások

38596511

38596511

1594646

38596511

8165492

0

0

0

19.

Függő, átfutó, kiegyenlítő kiadások

20.

KIADÁSOK ÖSSZESEN

136305670

136305670

116420430,8

155016942

113614127,9

107123014,8

108441229

110199326,8

21.

Költségvetési többlet:

-3900759

0

0

0

10. melléklet [14]

Nemesbüki Óvoda várható kiadásai és bevételei kiemelt előirányzatonként

Száma

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

1

2

3

Bevételek

1.

I. Intézményi működési bevételek (1.1.+…+1.8.)

10 168 742

9 442 742

1.1.

Áru- és készletértékesítés

10 168 742

9 442 742

1.2.

Nyújtott szolgáltatások ellenértéke

1.3.

Bérleti díj

1.4.

Intézményi ellátási díjak

1.5.

Alkalmazottak térítése

1.6.

Általános forgalmi adó bevétel

1.7.

Osztalék, hozambevétel

1.8.

Kamatbevétel

2.

II. Véglegesen átvett pénzeszközök (2.1.+…+2.4.)

2.1.

Támogatásértékű működési bevételek

2.2.

Támogatásértékű felhalmozási bevételek

2.3.

EU-s forrásból származó bevételek

2.4.

Működési célú pénzeszközátvétel

3.

III. Felhalmozási célú egyéb bevételek

4.

IV. Kölcsön

5.

V. Pénzmaradvány, vállalk. tev. maradványa (5.1.+5.2.)

1 391 547

1 427 066

5.1.

Előző évi pénzmaradvány igénybevétele

1 391 547

1 427 066

5.2.

Előző évi vállalkozási maradvány igénybevétele

6.

VI. Önkormányzati támogatás

34 602 654

34 602 354

7.

VII. Függő, átfutó, kiegyenlítő bevételek

8.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN (1+2+3+4+5+6+7)

46 162 943

45 472 162

Kiadások

1.

I. Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

46 162 643

44 982 162

1.1.

Személyi juttatások

22 850 195

24 366 420

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

3 764 961

3 908 961

1.3.

Dologi kiadások

19 547 487

16 706 781

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5

Egyéb működési célú kiadások

2.

II. Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1+…+2.4)

490 000

2.1.

Intézményi beruházási kiadások

115 000

2.2.

Felújítások

375 000

2.5.

EU-s társfinanszírozott programok, projektek kiadásai

2.7.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

3.

III. Kölcsön

4.

IV. Függő, átfutó, kiegyenlítő kiadások

5.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1+2+3+4)

46 162 643

45 472 162

Éves engedélyezett létszám előirányzat (fő)

6

6

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

11. melléklet

Több éves kihatással járó feladatok

Megnevezése

2020. év

2021 . Év

2022.év

2023.év

2024.év

Összesen

Vagyonbiztosítás

180

185

190

195

200

950

Települési hulladék 50% egyedülállók

550

560

560

570

570

2810

Háziorvosi ügyeleti díj

656

656

666

666

676

3320

Több éves feladatok összesen

1386

1401

1416

1431

1446

7080

12. melléklet

KIMUTATÁS A KÖZVETETT TÁMOGATÁSOKRÓL

Helyi adónál, gépjárműadónál biztosított kedvezmény, mentesség összege adónemenként

Bevétel kedvezmény nélkül

Adott kedvezmény

Bevétel

Gépjárműadó

0

0

0

Adókedvezmények

0

0

0

13. melléklet

Létszám

Intézmény megnevezése

Összesen

Polgármester

Közalkalmazott

Egyéb

Nemesbük Község Önkormányzata

4,00

1,00

3,00

Nemesbüki Óvoda

6,00

6,00

Közfoglalkoztatottak

2,00

2,00

Költségvetési szervek összesen:

12,00

1,00

9,00

2,00


[1] A 3. § a) pontja a Nemesbük Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8/2021. (V. 31.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.
[2] A 3. § b) pontja a Nemesbük Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8/2021. (V. 31.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.
[3] Az 5. § (4) bekezdése a Nemesbük Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8/2021. (V. 31.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.
[4] A 6. § (1) bekezdése a Nemesbük Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8/2021. (V. 31.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg.
[5] A 2. melléklet a Nemesbük Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8/2021. (V. 31.) önkormányzati rendelete 4. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.
[6] A 2/a. melléklet a Nemesbük Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8/2021. (V. 31.) önkormányzati rendelete 4. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.
[7] A 2/b. melléklet a Nemesbük Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8/2021. (V. 31.) önkormányzati rendelete 4. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.
[8] A 3. melléklet a Nemesbük Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8/2021. (V. 31.) önkormányzati rendelete 4. § (4) bekezdésével megállapított szöveg.
[9] A 4. melléklet a Nemesbük Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8/2021. (V. 31.) önkormányzati rendelete 4. § (5) bekezdésével megállapított szöveg.
[10] Az 5. melléklet a Nemesbük Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8/2021. (V. 31.) önkormányzati rendelete 4. § (6) bekezdésével megállapított szöveg.
[11] A 6. melléklet a Nemesbük Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8/2021. (V. 31.) önkormányzati rendelete 4. § (7) bekezdésével megállapított szöveg.
[12] A 7. melléklet a Nemesbük Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8/2021. (V. 31.) önkormányzati rendelete 4. § (8) bekezdésével megállapított szöveg.
[13] A 8. melléklet a Nemesbük Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8/2021. (V. 31.) önkormányzati rendelete 4. § (9) bekezdésével megállapított szöveg.
[14] A 10. melléklet a Nemesbük Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8/2021. (V. 31.) önkormányzati rendelete 4. § (10) bekezdésével megállapított szöveg.