Karos Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2021. (II. 15.) önkormányzati rendelete

Karos Község Önkormányzata 2021. évi költségvetéséről

Hatályos: 2021. 05. 31

Karos Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2021. (II. 15.) önkormányzati rendelete

Karos Község Önkormányzata 2021. évi költségvetéséről

2021.05.31.

Karos Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el.

1. § (1) A Képviselő-testület az önkormányzat 2021. évi költségvetését 151 955 303 Ft költségvetési bevétellel és kiadással állapítja meg.

(2) Az (1) bekezdésben megállapított költségvetési bevételek forrásonkénti, a költségvetési kiadások jogcímenkénti megoszlását önkormányzati szinten, továbbá a finanszírozási célú műveletek bevételeit és kiadásait a rendelet 1. melléklete alapján határozza meg.

(3) A helyi önkormányzatok általános működésének és ágazati feladatainak támogatását jogcímenként a képviselő-testület a 1.1. melléklet alapján hagyja jóvá.

(4) A költségvetési kiadások kormányzati funkciókénti előirányzatait és az éves létszám előirányzatot költségvetési szervenként, feladatonként a 2. melléklet szerint hagyja jóvá.

(5) A működési és felhalmozási célú bevételi és kiadási előirányzatokat – tájékoztató jelleggel – mérlegszerűen önkormányzati szinten a 3/a. és 3/b. melléklet szerint állapítja meg a képviselő-testület.

2. § (1) Az önkormányzat adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségeit a 4. melléklet részletezi.

(2) Az önkormányzat saját bevételeinek részletezését az adósságot keletkeztető ügyletből származó tárgyévi fizetési kötelezettség megállapításához a 5. melléklet tartalmazza.

(3) Az önkormányzat 2021. évi adósságot keletkeztető fejlesztési céljait az 6. melléklet részletezi.

(4) Az önkormányzat költségvetésében szereplő beruházások kiadásainak beruházásonkénti részletezését a 7. melléklet szerint határozza meg.

(5) Az önkormányzat költségvetésében szereplő felújítások kiadásait felújításonként a 8. melléklet szerint részletezi.

(6) Az EU-s támogatással megvalósuló programokat és projekteket, valamint az önkormányzaton kívül megvalósuló projektekhez való hozzájárulást a 9. melléklet szerint hagyja jóvá.

(7) Az önkormányzat által nyújtott céljellegű támogatásokat a 10. melléklet szerint határozza meg.

3. § A Karosi Főzőkonyha bevételeit és kiadásait előirányzat-csoportok, kiemelt előirányzatok szerinti bontásban, az engedélyezett létszámot 11. melléklet szerint határozza meg.

4. § (1) Amennyiben a Karosi Főzőkonyha költségvetési szerv 30 napon túli, lejárt esedékességű elismert tartozásállományának mértéke két egymást követő hónapban eléri az éves eredeti kiadási előirányzatának 10%-át – 1 578 265 Ft-ot - az irányító szerv a költségvetési szervhez önkormányzati biztost jelöl ki.

(2) A költségvetési szerv vezetője e rendelet 12. mellékletében foglalt adatlapon köteles a tartozásállományról adatot szolgáltatni.

5. § (1) Az önkormányzat 2021. évi mérlegét – mely tartalmazza a 2019. évi tény, a 2020. évi várható adatokat – a 13. melléklete tartalmazza.

(2) A több éves kihatással járó kötelezettségek (feladatok) előirányzatait éves bontásban a 14. melléklet szerint fogadja el.

(3) Az önkormányzat által adott közvetett támogatásokat a 15. melléklet szerint hagyja jóvá.

(4) A képviselő-testület az önkormányzat 2021. évi előirányzat-felhasználási ütemtervét havi bontásban a 16. melléklet szerint hagyja jóvá.

(5) A költségvetési évet követő három év tervezett előirányzatainak keretszámait főbb csoportonként a 17. melléklet szerint hagyja jóvá.

(6) Az önkormányzat likviditási tervét a 18. melléklet tartalmazza.

6. § A Képviselő-testület a jóváhagyott előirányzatok közötti átcsoportosítás jogát minden esetben fenntartja magának.

7. § (1) Az Önkormányzat és a költségvetési szerve bevételeinek beszedésekor, kiadásainak teljesítésekor lehetőség szerint készpénzkímélő fizetési módokat kell alkalmazni.

(2) Az Önkormányzatnál, valamint az Önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szerveknél az alábbi jogcímeken teljesíthetők készpénzben kifizetések:

a) az egységes rovatrend K47. Intézményi ellátottak pénzbeli juttatásai rovaton elszámolandó kiadások,

b) az egységes rovatrend K31. Készletbeszerzés és K34. Kiküldetések, reklám- és

c) az egységes rovatrend K61. Immateriális javak beszerzése, létesítése,

d) az egységes rovatrend K33. Szolgáltatási kiadások,

e) a b)–d) pont szerinti kiadásokhoz kapcsolódóan az egységes rovatrend K351. Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó és a K67. Beruházási

f) az a)–e) pont szerinti kiadásokra a foglalkoztatottaknak elszámolási kötelezettséggel adott előlegek,

g) K1109 közlekedési költségtérítés,

h) az önkormányzat által az államháztartáson kívüli szervezetek, személyek számára biztosított támogatás kifizetése, abban az esetben, ha a támogatott szervezhet, személy nem rendelkezik hitelintézeti számlával.

8. § Karos Község Önkormányzata Képviselő-testülete a 2020. évi XC. törvény 61. § (6) bekezdésében foglaltakat figyelembe véve a köztisztviselői illetményalapot 2021. évre vonatkozóan 46 380.- Ft-ban állapítja meg.

9. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, de rendelkezéseit 2021. január 1-jétől kell alkalmazni.