Ligetfalva község önkormányzata képviselő testületének 3/2020 (II.10..) önkormányzati rendelete

Ligetfalva község Önkormányzat 2020. évi költségvetéséről

Hatályos: 2021. 06. 01

Ligetfalva község önkormányzata képviselő testületének 3/2020 (II.10..) önkormányzati rendelete

Ligetfalva község Önkormányzat 2020. évi költségvetéséről

Ligetfalva Község Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV törvény (továbbiakban:Áht.) 23 §-ának (2) bekezdése a.) b.) pontja,
valamint a 368/2011 (XII.31.) Kormányrendelet (továbbiakban Ávr) 24. §. (1) és (2) bekezdése alapján a Magyar Köztársaság 2020. évi költségvetéséről szóló 2019. évi LXXI. törvény alapján , az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32.cikk (1) bekezdése f.) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a 2020. éves költségvetésről az alábbi rendeletet alkotja:

A rendelet hatálya

1. § A rendelet hatálya kiterjed Ligetfalva község Önkormányzatra, bizottságaira, költségvetési szerveire.

2. § (1) Az Önkormányzat költségvetési szerve: önállóan gazdálkodó költségvetési szerv: Ligetfalva Község Önkormányzat Képviselő-testülete

(2) Az Önkormányzat címrendjét teljeskörűen az 1. melléklet tartalmazza. Az önálló és részben önállóan gazdálkodó költségvetési szervek külön-külön címet alkotnak.

Az önkormányzat bevételei-kiadásai

3. § [1] A Képviselő-testület az önkormányzat – beleértve intézményeit– 2020. évi költségvetésének
a) kiadási főösszegét 35494935 forintban,
b) bevételi főösszegét 35494935 forintban állapítja meg.

A költségvetési bevételek

4. § (1) Az Önkormányzat 2020. évi költségvetési bevételeinek forrásonkénti részletezését a 2, 2/a, 2/b melléklet tartalmazza.

(2) Az Önkormányzat a magánszemélyek kommunális adójából származó 460000 Ft bevételt működési bevételként tervezi és használja fel.

A költségvetési kiadások

5. § (1) A Képviselő-testület az önkormányzat , illetve a 2. §-ban meghatározott címek működési kiadásait kiemelt előirányzatonként és kötelező alapfeladat illetve önként vállalt feladat szerinti csoportosításban a 3. melléklet szerint állapítja meg.

(2) Az Önkormányzat működési és felhalmozási célú bevételi és kiadási előirányzatokat tájékoztató jelleggel mérlegszerű éves bontásban a 4. melléklet mutatja be.

(3) Az ellátottak pénzbeli juttatásait a 5. melléklet tartalmazza.

(4) Működési célú tartalékot az Önkormányzat 438440 Ft-ban képez

(5) A 2020. évi tervezett bevételek-kiadásokat havi bontásban a rendelet 6. mellékletében levő előirányzat felhasználási ütemterv tartalmazza. Az előirányzat felhasználási ütemterv terv szerinti teljesítéséről a polgármester gondoskodik.

6. § (1)[2] Az önkormányzat felhalmozási kiadásai összesen: 18687496 forint.

(2) Az önkormányzat 2. §-ban meghatározott címek felújítási és felhalmozási kiadásait a 7. melléklet tartalmazza. EU támogatással megvalósuló projekt nincs 2020. évben folyamatban.

7. § (1) A 2020. , 2021 . , 2022. és 2023. évek prognosztizált bevételi és kiadási előirányzatait a 8. és 9. melléklet tartalmazza.

(2) A többéves kihatással járó döntésekből származó kötelezettséget a 10. melléklet tartalmazza.

A költségvetési létszámkeret

8. § (1) A Képviselő-testület az önkormányzat létszám-előirányzatát 2 fő átlagos statisztikai állományi létszámban (átlaglétszám) állapítja meg

(2) Az Önkormányzat létszám-előirányzatát a képviselő-testület a 11. mellékletben feltüntetettek szerint állapítja meg.

A költségvetés végrehajtására vonatkozó szabályok, a költségvetési szervek gazdálkodására vonatkozó általános előírások

9. § (1) Az önállóan működő és gazdálkodó és az önállóan működő költségvetési szerveknek költségvetési alapokmányaikat a rendelet mellékleteiben meghatározott összegekkel kell összeállítaniuk.

(2) Az önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szervek költségvetése együttesen foglalja magában a saját, valamint a hozzárendelt önállóan működő költségvetési szervek előirányzatait.

(3) A Képviselő-testület felhatalmazza az önkormányzati költségvetési szerveket a költségvetésben előírt bevételek beszedésére és a jóváhagyott kiadások teljesítésére.

(4) A költségvetési szerveknél valamint a tervezett saját bevételek elmaradása nem vonja automatikusan maga után a költségvetési támogatás növekedését. A kiadási előirányzatok, amennyiben a tervezett saját bevételek nem folynak be, nem teljesíthetők.

(5) A létszámgazdálkodásért és a személyi juttatások előirányzatainak jogszerű felhasználásért a költségvetési szerv vezetője felel, és egyben gondoskodik az intézményi létszám és személyi juttatások előirányzat nyilvántartás, továbbá a kötelezettségvállalás nyilvántartás vezetéséről. A költségvetési szerveknél üres álláshely csak a fenntartó előzetes hozzájárulásával tölthető be.

(6) A költségvetési szervek a 2020. évben keletkezett pénzmaradványuk évközi felhasználását a polgármesterrel történő előzetes egyeztetést követően teljesíthetik.

(7) E rendelettel nem szabályozott személyi juttatások és munkaerővel való gazdálkodás tekintetében az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31) Korm. rendelet (a továbbiakban: Ávr.) előírásait kell alkalmazni.

10. § (1) Az önkormányzat és a költségvetési szervei bevételi és kiadási előirányzatai év közben megváltoztathatók.

(2) A kiadási előirányzatok , címek, célok és feladatok közötti átcsoportosítás jogát a Képviselő-testület gyakorolja.

(3) Az Önkormányzat , valamint intézményei gazdálkodási feladatait a Zalacsányi Közös Önkormányzati Hivatal látja el.

11. § (1) A Képviselő-testület kizárólagos hatáskörébe tartozik a költségvetési rendelet módosítása.

(2) Ha év közben az Országgyűlés, a Kormány, illetve valamely költségvetési fejezet vagy elkülönített állami pénzalap az önkormányzat számára pótelőirányzatot biztosít, arról a polgármester a képviselő-testületet tájékoztatni köteles.A pótelőirányzatról a polgármester a képviselő-testületet negyedévenként köteles tájékoztatni. A képviselő-testület legalább félévenként – adott év június 30-ig, illetve december 31-ig dönt a költségvetési rendeletének pótelőirányzatok szerinti módosításáról.

(3) Az önkormányzat képviselő-testülete a jóváhagyott kiemelt előirányzatokon belül a részelőirányzatoktól – az államháztartás működési rendjéről szóló 368/2011.(XII.31.) Korm. rendeletben foglaltak figyelembevételével – előirányzat-módosítás nélkül is eltérhet.

12. § (1) Az önkormányzat önállóan gazdálkodó költségvetési szerve(i) saját hatáskörben előirányzat-módosítást hajthatnak végre. Az előirányzat-módosításról a jegyző előkészítésében a polgármester a képviselő-testületet 30 napon belül tájékoztatni köteles. A képviselő-testület az önállóan gazdálkodó intézmény saját hatáskörben végrehajtott előirányzat-változásai miatt a költségvetési rendeletet legalább negyedévenként – adott év június 30-ig, szeptember 30.-ig, illetve december 31-ig –, de legkésőbb a költségvetési beszámoló elkészítésének határidőjéig módosítja.

(2) Az önkormányzat önállóan gazdálkodó költségvetési szerve(i) szabadon, de a 368/2011.(XII.31.) Korm. rendelet 36. §. (1)-(3) bekezdésben foglaltak, valamint e rendelet (3) bekezdésében foglaltak figyelembevételével módosíthatják egyes kiemelt, ezen belül részelőirányzataikat.

(3) A képviselő-testület feljogosítja az önállóan gazdálkodó költségvetési szerveket– s ennek érdekében ezen költségvetési rendeletben a költségvetési szervek eredeti költségvetésében előirányozza – a tárgyi eszköz felújítási, illetve egyéb felhalmozási pénzeszközökkel való önálló gazdálkodásra.

13. § A meghatározott tartalékok előirányzatának módosításáról a polgármester 1.000.000 forintig saját hatáskörben intézkedhet, ezt meghaladóan a tartalékok előirányzatának módosításáról csak a képviselő-testület dönthet a költségvetési rendelet módosítás során.

14. § (1) Az önkormányzat a rendeletben meghatározott kiadásokat nem lépheti túl, kivéve, ha a költségvetési támogatásból vagy a saját bevételből származó többletbevételből a Képviselő-testület az előirányzatot módosítja.

(2) A többletbevétel felhasználása a saját hatáskörű előirányzat-módosítás és az azzal egyidejűleg történő – képviselő-testületi – tájékoztatás után történhet.

(3) 60 napon túli tartozás állományokról és azok megszüntetésére tett intézkedésről a jegyző félévente köteles beszámolni a Képviselő-testületnek.

(4) Önkormányzati biztost kell kirendelni az Ávr-ben és a Mötv-ben foglaltak szerint, ha az Önkormányzat által fenntartott költségvetési szerv 30 napon túli tartozás állományának mértéke eléri éves előirányzatának 10%-át és e tartozását egy hónap alatt sem képes 30 nap alá szorítani.

15. § Az Önkormányzat és intézményei bevételeiket és kiadásaikat az OTP Bank Nyrt Zalaszentgróti Fiókjánál vezetett számlájukon teljesítik. Az önkormányzati gazdálkodás során az év közben létrejött hiány finanszírozási módja a hitelfelvétel a számlavezető pénzintézettől.

16. § (1) Az önkormányzati gazdálkodás során az év közben létrejött költségvetési többletet értékpapír vásárlás, illetve pénzintézeti pénzlekötés útján hasznosíthatja.

(2) Az (1) bekezdés szerinti hasznosítással kapcsolatos szerződések, illetve pénzügyi műveletek lebonyolítását 500.000 forintig a képviselő-testület a polgármester hatáskörébe utalja.A polgármester a megtett intézkedéséről a következő képviselő-testületi ülésen tájékoztatást ad.

(3) A (2) bekezdésben meghatározott összeget meghaladó költségvetési többlet felhasználásáról a képviselő-testület határozatban dönt.

17. § Az Önkormányzati Hivatal köztisztviselői a 2020. évi költségvetési törvény alapján évi bruttó 200.000 Ft /fő keretösszegnek megfelelő cafeteria juttatásban részesülnek.

Záró rendelkezések

18. § (1) Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, rendelkezéseit azonban 2020. január 1. napjától kell alkalmazni.

(2) A rendelet kihirdetéséről a jegyző a helyben szokásos módon gondoskodik.

1. melléklet

Ligetfalva Község Önkormányzatának címrendje

Címszám:

Címnév:

1.

Ligetfalva Község Önkormányzata

2. melléklet [3]

2020. évi tervezett bevételek forrásonként

Ft-ban

Bevételi forrás megnevezése

eredeti előirányzat

módosított előirányzat

I.Működési bevételek összesen

1 012 000

1 095 229

1.Intézményi működési bevételek

0

173 513

2.Közhatalmi bevételek

1 012 000

921 716

2.2 Helyi adók

460 000

460 000

2.3 Átengedett központi adó

552 000

461 716

2.4 Pótlék, bírságok egyéb sajátos bevételek

0

0

2.5 Talajterhelési díj

II. Kapott támogatások (önkorm.ktgvetési

14 929 311

15 751 942

támogatása) összesen

1.Önkormányzati hivatal működésnek támogatása

2.Zöldterülettel kapcs. Támogatások

768 600

768 600

3.Közvilágítás fenntartásának támogatása

480 000

480 000

4.Köztemető fenntartásával kapcs. Feladatok tám.

287 040

287 040

5.Közutak fenntartásának támogatása

222 460

222 460

6.Polgármester illetmény támogatása

954 500

954 500

7.Egyéb kötelező önkormányzati feladatok támogatása

8.Egyéb önk. Támogatás

5 000 000

5 000 000

9.Óvodapedagógusok munkáját közvetlenül segítők

támogatása

10.Óvodaműködtetési támogatás

11.Óvodapedagógusok pótlólagos összeg

12.Ingyenes és kedvezményes gyermekétkeztetés

támogatása

13.Hozzájárulás a pénzbeli szociális ellátásokhoz

1 164 161

1 164 161

14.Falugondnok támogatása

4 250 000

4 250 000

Kiegészítő szociális támogatás

0

229 000

15.Lakott külterülettel kapcsolatos feladatok támogatása

2 550

2 550

16.Nyilvános könyvtár támogatása

1 800 000

2 000 000

17.Üdülőhelyi feladatok támogatása

0

0

18. Szociális ágazati pótlék

279 331

19. Szociális Tüzelőanyag

0

114 300

III.Egyéb működési bevételek

0

15 584 867

1.Működési célú pénzeszköz átvétel ÁHT-n belülről

Közponosított előirányzat bevételek

0

15 584 867

1.Felhalmozási és tőke jellegű bevételek

1.1 Tárgyi eszközök,immateriális javak értékesítése

1.2 Önkormányzatok sajátos felhalmozási és

tőke bevételei

2.Támogatás értékű felhalmozási bevétel

3.Felhalmozási célú támogatások ÁHT belülről

15 584 867

0

ÁHT belüli megelőlegezés

646 044

Költségvetési bevételek összesen:

A(I.+II.+III.+IV)

15 941 311

32 432 038

V.Költségvetési hiány belső finanszírozására szolgáló

pénzforgalom nélküli bevételek

A. Előző év pénzmaradványának igénybevétele

3 083 183

2 416 853

1.működési célra

543 183

2.felhalmozási célra

2 540 000

B.Költségvetési hiány belső finanszírozására szolgáló

3 083 183

pénzforgalom nélküli bevételek össszesen (V.)

2 416 853

Bevételek összesn: (A+B)

19 024 494

35 494 935

2/a. melléklet 2/a. melléklet[4]

Önkormányzat bevételei szakfeladatonként

Ft-ban

Megnevezés

2020. évi eredeti előirányzat

Működési bevételek

Költségvetési bevételek

Felhal-mozási bevételek

Kapott támogatás

Támog.ért. bevét.

Pénzeszköz-átvételek

Tartósan adott kölcsönök

Pénzma-radvány

Hosszú lejáratú kötelez.

Rövid lejáratú hitel

Összesen

Adó, illeték kiszabása,beszedése

1 012 000

1 012 000

Önkormányzatok,valamint többcélú kistérségi társulások elszámolásai

8 879 311

3 083 183

11 962 494

Önkormányzatok és többcélú kistérségi társulások igazgatási tevékenysége

0

Könyvtári állomány gyarapítása

1 800 000

1 800 000

Falugondnoki szolgálat

4 250 000

4 250 000

ÖNKORM. BEVÉTEL ÖSSZESEN

1 012 000

14 929 311

0

0

0

0

0

3 083 183

0

0

19 024 494

Megnevezés

2020. évi módosított előirányzat

Működési bevételek

Költségvetési bevételek

Felhal-mozási bevételek

Kapott támogatás

Támog.ért. bevét.

Pénzeszköz-átvételek

Tartósan adott kölcsönök

Pénzma-radvány

Hosszú lejáratú kötelez.

Rövid lejáratú hitel

Összesen

Adó, illeték kiszabása,beszedése

921 716

921 716

Önkormányzatok,valamint többcélú kistérségi társulások elszámolásai

152 795

9 868 655

15 584 867

2 416 853

28 023 170

Önkormányzatok és többcélú kistérségi társulások igazgatási tevékenysége

20 718

20 718

Könyvtári állomány gyarapítása

2 000 000

2 000 000

Falugondnoki szolgálat

4 529 331

4 529 331

ÖNKORM. BEVÉTEL ÖSSZESEN

1 095 229

16 397 986

15 584 867

0

0

0

0

2 416 853

0

0

35 494 935

2/b. melléklet 2/b. melléklet[5]

2020. évi helyi adó bevétel

Ft-ban

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Helyi adók

460 000

460 000

Kommunális adó

460 000

460 000

Átengedett központi adók

552 000

461 716

Gépjárműadó

552 000

461 716

Összesen:

1 012 000

921 716

3. melléklet [6]

Várható kiadások jogcímenként

Ft-ban

Megnevezés

2020. évi eredeti előirányzat

2020. évi módosított előirányzat

Önkormányzat

Mindösszesen

Mindösszesen

Önként vállalt feladat

Kötelező feladat

Működési kiadások

15 131 382

15 131 382

15 771 827

1.

Működési kiadások

14 087 845

14 728 290

1.

Személyi juttatások

5 615 094

5 615 094

6 214 545

2.

Munkaadókat terh. járulékok és szoc. hozzájár. adó

928 570

928 570

968 394

3.

Dologi kiadások

6 380 020

6 380 020

6 136 950

4.

Egyéb folyó kiadások

15 240

5.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1 164 161

1 164 161

1 393 161

2.

Működési célú támogatásértékű kiadások

947 661

947 661

823 307

3.

Működési célú pénzeszközátadások

95 876

95 876

220 230

Felhalmozási kiadások

2 857 500

2 857 500

18 687 496

1.

Felújítás

97 767

2.

Beruházás

2 857 500

2 857 500

18 589 729

3.

Felhalmozási célú péneszközátadások

0

0

0

Kölcsönök

1.

Működési célú kölcsönök

0

0

0

1.

Kölcsön nyújtása

0

0

0

2.

Kölcsön törlesztése

0

0

0

2.

Felhalmozási célú kölcsönök

0

0

0

1.

Kölcsön nyújtása

0

0

0

2.

Kölcsön törlesztése

0

0

0

Tartalék előirányzatok

438 440

438 440

438 440

1.

Általános tartalék

0

0

0

2.

Céltartalék

0

0

0

1.

Működési célú céltartalékok

2.

Felhalmozási célú céltartalékok

0

0

0

Költségvetési kiadások összesen:

16 166 994

18 427 322

34 897 763

1

Értékpapírok vásárlásának kiadása

1.

Értékpapírok vás. - Működési célú kiadások

2.

Értékpapírok vás. - Felhalmozási célú kiadások

2.

Hitelek törlesztése és kötvénybeváltás kiadásai

1.

Műk. célú hitel törlesztése és kötvénybevált.

2.

Felhalm. célú hitel törlesztése és kötvénybevált.

3.

Előző évei rövid lej. kötvénykib. visszafiz., rend.

4.

Megelőlegezés

597 172

597 172

597 172

Finanszírozási kiadások összesen

597 172

597 172

597 172

KIADÁSOK ÖSSZESEN

16 764 166

19 024 494

35 494 935

1.

Működési célú kiadások

16 166 994

16 166 994

16 807 439

2.

Felhalmozási célú kiadások

2 857 500

2 857 500

18 687 496

KIADÁSOK ÖSSZESEN

19 024 494

19 024 494

35 494 935

4. melléklet [7]

Az önkormányzat 2020. évi működési és felhalmozás célú bevételei és kiadásai tájékoztató jelleggel mérlegszerűen

Bevétel

Kiadás

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Intézményi működési bevételek

0

173 513

Személyi juttatások

5 615 094

6 214 545

Közhatalmi bevételek

1 012 000

921 716

Munkaadói járulékok

928 570

968 394

Kapott támogatások

14 929 311

15 751 942

Dologi kiadások

6 380 020

6 136 950

Központosított előirányzat

Ellátottak pénzbeli juttatása

1 164 161

1 393 161

Támogatásértékű támogatások

ÁHT-n kívüli pénze. átadás

95 876

823 307

Előző évi működési célú pénzmaradvány igénybevétel

3 083 183

2 416 853

Támogatásértékű pénze. átadás

947 661

220 230

Tartalék

438 440

438 440

Egyéb folyó kiadás

15 240

Működési bevétel összesen:

19 024 494

Működési költségvetés összesen:

15 569 822

19 264 024

16 210 267

Felhalmozási és tőkejellegű bevétel

Beruházási kiadások

2 857 500

18 589 729

Felhalmozás célú pénzeszköz átv. ÁHT-n belülről

15 584 867

Felújítások

97 767

Előző évi felhalmozási célú pénzmaradvány igénybevétel

Felhalmozási bevétel összesen:

0

15 584 867

Felhalmozási költségvetés összesen:

2 857 500

18 687 496

Finanszírozási bevétel (Megelőlegezés)

0

646 044

Finansz.Kiad.Megelőlegezés:

597 172

597 172

Összesen

19 024 494

35 494 935

Összesen

19 024 494

35 494 935

5. melléklet [8]

Ellátottak pénzbeli juttatásai

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Megnevezése

(adatok Ft-ban)

(adatok Ft-ban)

Energiatámogatás

200 000

429 000

Átmeneti segély

904 161

904 161

Temetési segély

60 000

60 000

Ellátottal pénzbeli juttatásai összesen:

1 164 161

1 393 161

6. melléklet [9]

Előirányzat-felhasználási ütemterv

Ft-ban

Megnevezés

I.

II.

III.

IV.

V.

VI.

VII.

VIII.

IX.

X.

XI.

XII.

Össz.:

BEVÉTELEK

Intézményi műk. bevételek

10 000

1 208

66 476

72 530

20 000

3 299

173 513

Közhatalmi bevételek

460 858

460 858

921 716

Kapott támogatás

1 303 137

1 303 137

1 303 137

1 303 137

1 303 137

1 303 137

1 303 137

1 303 137

1 303 137

1 303 137

1 303 137

1 417 435

15 751 942

Műk. Célú tám. Ért. bevételek

0

Pénzmaradvány

201 404

201 405

201 404

201 405

201 404

201 404

201 404

201 405

201 405

201 404

201 404

201 405

2 416 853

Felhalmozási bevételek

13 965 628

1 619 239

15 584 867

ÁHT belüli megelőlegezés

646 044

646 044

Bevételek összesen

1 514 541

1 504 542

1 966 607

1 504 542

1 571 017

1 577 071

1 504 541

1 504 542

1 965 400

1 504 541

3 143 780

1 622 139

35 494 935

KIADÁSOK

Személyi juttatások

517 879

517 879

517 879

517 879

517 878

517 879

517 878

517 878

517 879

517 879

517 879

517 879

6 214 545

Munkaadókat terhelő járulékok

80 699

80 700

80 700

80 700

80 700

80 699

80 699

80 699

80 699

80 700

80 699

80 700

968 394

Dologi kiadások

511 412

511 412

511 412

511 412

511 414

511 412

511 412

511 412

511 414

511 412

511 414

511 412

6 136 950

Beruházás

2 969 500

39 291

120 743

27 046

13 965 628

1 467 521

18 589 729

Felújítás

7 086

36 064

40 079

14 538

97 767

Ellátottak pénzbeni juttatásai

116 097

116 097

116 097

116 097

116 097

116 097

116 097

116 097

116 097

116 097

116 097

116 097

1 393 161

Támogatásértékű kiadás

68 609

68 609

68 609

68 609

68 609

68 609

68 609

68 609

68 609

68 609

68 609

68 609

823 307

ÁHT kívüli pénzeszköz átadás

18 353

18 353

18 353

18 353

18 353

18 353

18 353

18 353

18 353

18 353

18 353

18 353

220 230

Tartalék

438 440

438 440

Egyéb folyó kiadás

15 240

15 240

Feladat finanszírozás

597 172

597 172

Kiadások összesen:

4 886 806

1 313 049

1 328 289

1 352 340

1 469 857

1 313 048

1 313 047

1 313 047

1 380 175

15 278 677

2 780 571

1 766 027

35 494 935

7. melléklet [10]

Felhalmozási kiadások

2020. évi eredeti előirányzat

2020. évi módosított előirányzat

Megnevezés

Önkormányzat

Önkormányzat

1.

Rendezési terv készítés

2 249 996

2 249 996

Áfa

607 504

607 504

2.

2 db mobiltelefon

112 000

3.

Zalavíz felújítás

83 229

4.

Falugondnoki autó

13 965 628

5.

Közösségi tér

1 619 239

6.

Lombfújó

39 291

Lombfújó ÁFA

10 609

2 857 500

18 687 496

Felhalmozási kiadások összesen

2 857 500

18 687 496

Felhalmozási kiadások mindösszesen:

8. melléklet

Gördülő tervezés

Ft-ban

Sor-szám

Bevételek

2020

2021

2022

2023

Megnevezés

1

2

Összesen

Működési

Összesen

Működési

Összesen

Működési

Összesen

Működési

1.

Intézményi működési bevétel

1 012 000

1 012 000

1 040 000

1 040 000

1 100 000

1 100 000

1 150 000

1 150 000

2.

Önkormányzat sajátos működési bevételei

14 929 311

14 929 311

14 000 000

14 000 000

14 000 000

14 000 000

14 500 000

14 500 000

3.

Önkormányzat működési támogatása

4.

Támogatásértékű bevételek

5.

Működési célú pénzeszközátvétel, Központosított előirányzat

6.

Nyilvános könyvtár

7.

Előző évi működési célú pénzmaradvány igénybevétele

3 083 183

3 083 183

3 000 000

3 000 000

2 800 000

2 800 000

2 600 000

2 600 000

8.

Költségvetési bevételek összesen:

19 024 494

19 024 494

18 040 000

18 040 000

17 900 000

17 900 000

18 250 000

18 250 000

9.

Értékpapír kibocsátása, értékesítése

10.

Hitelek felvétele

11.

Kapott kölcsön, nyújtott kölcsön visszatér.

12.

Forgatási célú belf.,külf. Értékpapírok kibocsátása, értékesítése

13.

Betét visszavonásából származó bevétel

14.

Egyéb működési finanszírozási célú bevétel

15.

Finanszírozási célú bevételek

16.

Függő, átfutó, kiegyenlítő bevételek

17.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

19 024 949

19 024 494

18 040 000

18 040 000

17 900 000

17 900 000

18 250 000

18 250 000

9. melléklet

Gördülő tervezés

Sor-szám

KIADÁSOK

2020

2021

2022

2023

Megnevezés

1

2

Összesen

Működési

Összesen

Működési

Összesen

Működési

Összesen

Működési

1.

Személyi juttatások

5 615 094

5 615 094

6 000 000

6 000 000

6 000 000

6 000 000

6 100 000

6 100 000

2.

Munkaadókat terhelő járulék

928 570

928 570

1 170 000

1 170 000

1 170 000

1 170 000

1 067 500

1 067 500

3.

Dologi kiadások

6 380 020

6 380 020

7 000 000

7 000 000

7 100 000

7 100 000

7 300 000

7 300 000

4.

ÁHT kívüli pénzeszköz átadás

947 661

947 661

1 200 000

1 200 000

1 200 000

1 200 000

1 300 000

1 300 000

5.

Támogatásértékű pénzeszköz átadás

95 876

95 876

115 000

115 000

120 000

120 000

140 000

140 000

6.

Szociális juttatások

1 164 161

1 164 161

1 300 000

1 300 000

1 350 000

1 350 000

1 550 000

1 550 000

7.

Tartalék

1 035 612

1 035 612

937 500

937 500

960 000

960 000

792 500

792 500

8.

Feladat finanszírozás

8.

Költségvetési kiadások összesen:

16 166 994

16 166 994

17 722 500

17 722 500

17 900 000

17 900 000

18 250 000

18 250 000

9.

Beruházás

2 857 500

2 857 500

317 500

317 500

10.

Likviditási hitelek törlesztése

11.

Rövid lejáratú hitelek törlesztése

12.

Hosszú lejáratú hitelek törlesztése

13.

Kölcsön törlesztése, adott kölcsön

14.

Befektetési célú belf., külf. értékpapírok vásárlása

15.

Forgatási célú belföldi, külföldi étékpapírok vásárlása

16.

Betét elhelyezése

17.

Egyéb

18.

Finanszírozási célú kiadások

19.

Függő, átfutó, kiegyenlítő kiadások

20.

KIADÁSOK ÖSSZESEN

16 166 994

16 166 994

17 722 500

17 722 500

17 900 000

17 900 000

18 250 000

18 250 000

21.

Költségvetési többlet:

19 024 494

19 024 494

18 040 000

18 040 000

17 900 000

17 900 000

18 250 000

18 250 000

10. melléklet

Több éves kihatással járó feladatok

2020. év

2021. év

2022. év

2023. év

2024. év

Összesen

Megnevezése

112 000

112 000

120 000

125 000

125 000

594 000

Vagyonbiztosítás

57 456

60 329

63 345

66 513

69 839

317 482

Háziorvosi ügyeleti díj

Több éves feladatok összesen

169 456

172 329

183 345

191 513

194 839

911 482

11. melléklet

Létszám

Intézmény megnevezése

Összesen

Polgármester

Közalkalmazott

Egyéb

Ligetfalva Község Önkormányzata

2

1

1

0

Költségvetési szervek összesen:

2

1

1

0


[1] A 3. § a Ligetfalva Község Önkormányzat Képviselő-testülete 7/2021. (V. 31.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.
[2] A 6. § (1) bekezdése a Ligetfalva Község Önkormányzat Képviselő-testülete 7/2021. (V. 31.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.
[3] A 2. melléklet a Ligetfalva Község Önkormányzat Képviselő-testülete 7/2021. (V. 31.) önkormányzati rendelete 3. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.
[4] A 2/a. melléklet a Ligetfalva Község Önkormányzat Képviselő-testülete 7/2021. (V. 31.) önkormányzati rendelete 3. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.
[5] A 2/b. melléklet a Ligetfalva Község Önkormányzat Képviselő-testülete 7/2021. (V. 31.) önkormányzati rendelete 3. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.
[6] A 3. melléklet a Ligetfalva Község Önkormányzat Képviselő-testülete 7/2021. (V. 31.) önkormányzati rendelete 3. § (4) bekezdésével megállapított szöveg.
[7] A 4. melléklet a Ligetfalva Község Önkormányzat Képviselő-testülete 7/2021. (V. 31.) önkormányzati rendelete 3. § (5) bekezdésével megállapított szöveg.
[8] Az 5. melléklet a Ligetfalva Község Önkormányzat Képviselő-testülete 7/2021. (V. 31.) önkormányzati rendelete 3. § (6) bekezdésével megállapított szöveg.
[9] A 6. melléklet a Ligetfalva Község Önkormányzat Képviselő-testülete 7/2021. (V. 31.) önkormányzati rendelete 3. § (7) bekezdésével megállapított szöveg.
[10] A 7. melléklet a Ligetfalva Község Önkormányzat Képviselő-testülete 7/2021. (V. 31.) önkormányzati rendelete 3. § (8) bekezdésével megállapított szöveg.