Zalavár Község Önkormányzata Képviselő testületének 4/2015 (II.27.) önkormányzati rendelete

a szociális ellátásokról

Hatályos: 2021. 06. 04

Zalavár Község Önkormányzata Képviselő testületének 4/2015 (II.27.) önkormányzati rendelete

a szociális ellátásokról

Zalavár Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 1. § (2) bekezdésében, 10. § (1) bekezdésében, 26. §-ában, 32. § (1) bekezdésének b) pontjában, 45. § (1) és (7) bekezdéseiben, 48. § (4) bekezdésében, 132. § (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontja és a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 8. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

I. FEJEZET Általános rendelkezések

1. § (1) A rendelet területi hatálya Zalavár község közigazgatási területére terjed ki.

(2) A rendelet személyi hatálya a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény (továbbiakban: Szt.) 3. § (1)-(3) bekezdéseiben meghatározott személyekre terjed ki.

(3)[1] A Szociális és Ügyrendi Bizottság és a polgármester átruházott hatáskörben hozott döntése elleni jogorvoslat vonatkozásában az általános közigazgatási rendtartásról szóló 2016. évi CL. törvény rendelkezéseit kell alkalmazni.

2. §

Eljárási rendelkezések

(1) E rendeletben szabályozott szociális ellátásokkal kapcsolatos eljárás kérelemre vagy hivatalból indulhat.

(2) A szociális ellátás iránti kérelmeket az Alsópáhoki Közös Önkormányzati Hivatal Zalavári Kirendeltségén (továbbiakban: Zalavári Kirendeltség) az erre a célra rendszeresített formanyomtatványon lehet benyújtani. A jogorvoslat iránti kérelmet az első fokon eljáró szervnél kell benyújtani.

(3) A szociális ellátásra való jogosultság megalapozott elbírálása érdekében a kérelmező és a vele egy háztartásban élő, a kérelem benyújtásával egy időben köteles jövedelmi viszonyairól, vagyonáról nyilatkozni, azokat hitelt érdemlő módon igazolni.

(4) A Zalavári Kirendeltség a kérelemben közölt jövedelmi adatok valódiságát ellenőrizni jogosult. Ellenőrzése során a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 10. § (7) bekezdése alapján megkeresheti az állami adóhatóságot. Valótlan tartalmú nyilatkozat vagy igazolás esetén a kérelem elutasítható, a jogosulatlanul vagy rosszhiszeműen felvett támogatást pedig vissza kell követelni.

(5) A lakcím megállapítása szempontjából a személyi adat- és lakcímnyilvántartás adatai az irányadóak. Ettől akkor lehet eltekinteni, ha a kérelmezővel, azonos lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező személy nyilatkozik arról, hogy életvitelszerűen nem a bejelentett lakó, illetve tartózkodási helyén él.

(6) A szociális ellátásban részesülő személy a jogosultság feltételeit érintő lényeges tények, körülmények megváltozásáról 15 napon belül köteles értesíteni a szociális ellátást megállapító szervet.

(7) A pénzbeli ellátások kifizetése a Zalavári Kirendeltség házipénztárán keresztül vagy lakossági folyószámlára történő átutalással történik.

II. FEJEZET TELEPÜLÉSI TÁMOGATÁSOK

3. §

Lakhatáshoz kapcsolódó települési támogatás

(1) A Képviselő-testület a szociálisan rászoruló háztartások részére az általuk lakott lakás fenntartásával kapcsolatos rendszeres kiadásaik viseléséhez lakhatáshoz kapcsolódó települési támogatást biztosíthat. A lakás fenntartásával kapcsolatos rendszeres kiadások: az áram-, a gáz-, a víz és csatornaszolgáltatás, a szemétszállítás díja.

(2) A lakhatáshoz kapcsolódó támogatásra az a kérelmező jogosult, aki a szolgáltatóval szerződésben áll, és a háztartásában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 250 %-át, egyedül élő esetén 300 %-át, és vagyonnal a háztartás egyik tagja sem rendelkezik.

(3) A lakhatáshoz kapcsolódó támogatás megállapítása iránti kérelemhez mellékelni kell a háztartás tagjainak a kérelem benyújtását megelőző havi jövedelemigazolását, a kérelem benyújtását megelőző havi lakhatási kiadásainak igazolását (közüzemi számla), valamint a háztartás tagjainak vagyonnyilatkozatát.

(4) A lakhatáshoz kapcsolódó támogatás ugyanazon lakásra, csak egy jogosultnak állapítható meg. Külön lakásnak kell tekinteni az albérletet és a jogerős bírói határozattal megosztott lakás lakrészeit.

(5) A jogosultságot a kérelem benyújtása hónapjának 1. napjától egy évre lehet megállapítani. A támogatás havi összege 4.000 Ft, melyet havonta, utólag, minden hónap 10. napjáig a kérelmező által megjelölt módon kell kifizetni.

(6) A támogatásra való jogosultságot, ha jogosult lakcíme a folyósítás időtartama alatt megváltozik, vagy a jogosult meghal, a változás illetve a haláleset hónapjának utolsó napjával meg kell szüntetni.

(7) Lakhatáshoz kapcsolódó települési támogatás ügyében, a Képviselő-testület által átruházott hatáskörben, a Szociális és Ügyrendi Bizottság dönt.

(8) [2]A települési támogatás megállapítása iránti kérelmet az 1. melléklet szerinti formanyomtatványon kell benyújtani.

4. § [3]

Gyógyszer-, gyógyászati segédeszköz támogatás

(1) A Képviselő-testület gyógyszer, illetve gyógyászati segédeszköz támogatást állapíthat meg annak a szociálisan rászorult személynek, aki az alábbi feltételeknek együttesen megfelel:

a) a kérelmező háztartásában az egy főre jutó havi jövedelem az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 250 %-át, egyedül élő esetén annak 300 %-át nem haladja meg,

b) 3 hónapot meghaladó, rendszeres gyógyító ellátás költségének mértéke az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 20 %-át meghaladja.

(2) A kérelemhez csatolni kell a háziorvos által kiállított igazolást, valamint a gyógyszertár által kiállított költségigazolást, a 3 hónapot meghaladó rendszeres gyógyszer illetve gyógyászati segédeszköz szükségletről. A támogatás megállapítása iránti kérelemhez mellékelni kell a háztartás tagjainak a kérelem benyújtását megelőző havi jövedelemigazolását.

(3) A gyógyszertámogatás havi összege a gyógyszerköltség 80 %-a, maximum 10.000 Ft.

(4) Nem részesülhet támogatásban az, aki közgyógyellátási igazolvánnyal rendelkezik, vagy a közgyógyellátásra való jogosultság feltételeinek megfelel.

(5) A jogosultságot a kérelem benyújtása hónapjának 1. napjától maximum egy évre lehet megállapítani, azonban ha ezen időtartam alatt a jogosult részére közgyógyellátás kerül megállapításra, a részére folyósított gyógyszertámogatás a közgyógyellátásra való jogosultság napjától megszűnik. A támogatás kifizetése utólag, minden hónap 10. napjáig a kérelmező által megjelölt módon kell kifizetni.

(6) A támogatásra való jogosultságot, ha jogosult lakcíme a folyósítás időtartama alatt megváltozik, vagy a jogosult meghal, a változás illetve a haláleset hónapjának utolsó napjával meg kell szüntetni.

(7) A gyógyszer-, gyógyászati segédeszköz támogatás iránti kérelmekről a Képviselő-testület által átruházott hatáskörben, a Szociális és Ügyrendi Bizottság dönt.

(8) A települési támogatás megállapítása iránti kérelmet az 2. melléklet szerinti formanyomtatványon kell benyújtani.

5. § [4]

„Zalavár Büszke Rám” program

(1) A gyermek születésekor, óvodai és iskolai kezdéshez kapcsolódó költségek mérséklésére, illetve a 65. életévüket betöltött lakosok szociális támogatására rendkívüli települési támogatás adható:

a) gyermek születését követően, gyermekenként egyszeri 30.000,- Ft

b) a gyermek a Zalavári Óvoda köznevelési intézménybe történő beíratását (ideértve az intézménybe történő átíratást is) követően gyermekenként egyszeri 20.000,- Ft

c) a gyermek a zalavári általános iskola alsó tagozatába történő beíratását (ideértve az intézménybe történő átíratást is) követően, az első évfolyam megkezdésekor gyermekenként egyszeri 25.000,- Ft

d) 0-18 éves korú gyermekek (adott év december 31-ig tölti be a 18. életévét) évente egy alkalommal gyermekenként 10.000,- forint

e) azoknak a időkorúaknak, akik az adott év december 31-ig töltik be a 65. életévüket és ennél idősebbek, évente egy alkalommal 10.000,- Ft.

(2) Az (1) bekezdés a) pontja szerinti gyermek születését követő egyszeri 30.000,- Ft összegű támogatás azon gyermek jogán nyújtható, ahol az újszülött és a kérelmező szülő állandó vagy tartózkodási lakóhelye az újszülött születésének időpontjában Zalavár községben van és életvitelszerűen Zalaváron is él. A gyermek születésének tényére, a szülő személyének megállapítására, a születés időpontjára a gyermek születési anyakönyvi kivonatában szereplő adatok az irányadók, melynek másolati példányát a kérelemhez csatolni kell. A támogatás megállapítása iránti kérelemhez mellékelni kell a háztartás tagjainak a kérelem benyújtását megelőző havi jövedelemigazolását is.

A kérelmet az újszülött 6 hónapos koráig lehet benyújtani. A határidő elmulasztása jogvesztő.

A támogatás akkor nyújtható, ha a kérelmező családjában az egy főre jutó havi nettó jövedelem az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 700 %-át nem haladja meg.

(3) Az (1) bekezdés b) pontja szerinti gyermek a Zalavári Óvodába történő beíratását követően az egyszeri 20.000,- Ft összegű támogatás azon gyermek jogán nyújtható, ahol a gyermek és a kérelmező szülő állandó vagy tartózkodási lakóhelye a beíratás időpontjában Zalavár községben van és életvitelszerűen Zalaváron is él, továbbá az óvodai szolgáltatást ténylegesen igénybe is veszi. A gyermek beíratásának tényére a Zalavári Óvoda által kiadott beíratásról szóló igazolás másolati példányát a kérelemhez csatolni kell. A támogatás megállapítása iránti kérelemhez mellékelni kell a háztartás tagjainak a kérelem benyújtását megelőző havi jövedelemigazolását is.

A kérelmet a gyermek beíratásától számított 60 napig lehet benyújtani. A határidő elmulasztása jogvesztő.

A támogatás akkor nyújtható, ha a kérelmező családjában az egy főre jutó havi nettó jövedelem az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 700 %-át nem haladja meg.

(4) Az (1) bekezdés c) pontja szerinti gyermek a zalavári általános iskola alsó tagozatára történő beíratását követően az egyszeri 25.000,- Ft összegű támogatás azon gyermek jogán nyújtható, ahol a gyermek és a kérelmező szülő állandó vagy tartózkodási lakóhelye a beíratás időpontjában Zalavár községben van és életvitelszerűen Zalaváron is él, továbbá az iskolai szolgáltatást ténylegesen igénybe is veszi. A gyermek beíratásának tényére a Sármelléki Általános Iskola Zalavári Telephelye által kiadott beíratásról szóló igazolás másolati példányát a kérelemhez csatolni kell. A támogatás megállapítása iránti kérelemhez mellékelni kell a háztartás tagjainak a kérelem benyújtását megelőző havi jövedelemigazolását is.

A kérelmet a gyermek beíratásától számított 60 napig lehet benyújtani. A határidő elmulasztása jogvesztő.

A támogatás akkor nyújtható, ha a kérelmező családjában az egy főre jutó havi nettó jövedelem az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 700 %-át nem haladja meg.

(5) Az (1) bekezdés d) pontja szerint évente egy alkalommal gyermekenként maximum 10.000,- forint rendkívüli települési támogatásban részesíti azokat a 0-18 éves korú gyermekek (adott év december 31-ig tölti be a 18. életévét) szüleit, akik zalavári állandó lakóhellyel vagy tartózkodási lakhellyel rendelkeznek és életvitelszerűen is Zalaváron tartózkodnak.

A gyermeknevelési települési támogatás megállapításának feltétele, hogy kérelmező családjában az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 700%-át.

A támogatás megállapítása iránti kérelemhez mellékelni kell a háztartás tagjainak a kérelem benyújtását megelőző havi jövedelemigazolását is. A kérelmet tárgyév szeptember 1. naptól szeptember 30. napig lehet benyújtani. A határidő elmulasztása jogvesztő.

(6) Az (1) bekezdés e) pontja szerint évente egy alkalommal 10.000,- forint rendkívüli települési támogatásban részesíti azokat a zalavári állandó vagy tartózkodási lakóhellyel rendelkező, és életvitelszerűen Zalaváron élő személyeket, akik az adott év december 31-ig töltik be a 65. életévüket, illetve annál idősebbek.

A támogatás megállapítása iránti kérelemhez mellékelni kell a háztartás tagjainak a kérelem benyújtását megelőző havi jövedelemigazolását is.

A támogatás akkor nyújtható, ha a kérelmező családjában az egy főre jutó havi nettó jövedelem az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 700 %-át nem haladja meg.

A kérelmet tárgyév október 1. napjától október 30. napig lehet benyújtani. A határidő elmulasztása jogvesztő.

(7) A települési támogatás megállapítása iránti kérelmet az 3. melléklet szerinti formanyomtatványon kell benyújtani.

RENDKÍVÜLI TELEPÜLÉSI TÁMOGATÁSOK

6. § [5]

Eseti jelleggel nyújtott támogatás

(1) A Képviselő-testület eseti jelleggel támogatást nyújt annak a szociálisan rászorult személynek, aki önhibáján kívül, létfenntartást veszélyeztető rendkívüli élethelyzetbe került vagy létfenntartási gonddal küzd, és akinek a háztartásában az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 250 %-át, egyedül élő esetén nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 300 %-át. Létfenntartását veszélyeztető rendkívüli élethelyzetbe került, illetve létfenntartási gonddal küzdő személynek kell tekinteni, aki önmaga, illetve családja létfenntartásáról más módon nem tud gondoskodni, vagy alkalmanként jelentkező többletkiadások - így különösen betegséghez, halálesethez, elemi kár elhárításához, a válsághelyzetben lévő várandós anya gyermekének megtartásához, iskoláztatáshoz, a gyermek fogadásának előkészítéséhez, a nevelésbe vett gyermek családjával való kapcsolattartásához, a gyermek családba való visszakerülésének elősegítéséhez kapcsolódó kiadások - vagy a gyermek hátrányos helyzete miatt anyagi segítségre szorulnak.

(2) Az eseti jelleggel nyújtott támogatás megállapítható alkalmanként és havi rendszerességgel, maximum 3 havi időtartamra is.

(3) Az alkalmanként és a havi rendszerességgel adott eseti jelleggel nyújtott támogatás egyszeri összege nem lehet kevesebb 3.000,- Ft-nál, de nem haladhatja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 300 %-át.

(4) Különös méltánylást érdemlő sürgős esetben, ha az igénylő életkörülményei az azonnali segítséget indokolják (pl.: elemi kár, környezeti katasztrófa, tűzeset), a Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy az igénylő részére jövedelmi viszonyokra való tekintet nélkül, azonnali rendkívüli települési támogatást állapítson meg, melynek összege maximum: 100.000 Ft. Az így hozott döntésről a soron következő ülésen tájékoztatja a testületet.

(5) Nem állapítható meg rendkívüli, eseti jelleggel nyújtott települési támogatás annak az aktív korú személynek, aki álláskeresőként, illetve akinek a családjában élő személy munkanélküliként a munkahely keresés céljából nem működik együtt az illetékes Járási Hivatal Járási Munkaügyi Központjával. Valamint a kérelmező nem tett lépéseket a társadalombiztosítás keretébe tartozó ellátás megállapítására.

(6) Az eseti jelleggel nyújtott települési támogatás természetbeni vagy pénzbeli ellátásként nyújtható, évente legfeljebb hat alkalommal.

(7) A természetben eseti jelleggel nyújtott települési támogatás lehet:

a) az önkormányzat által fenntartott konyháról történő meleg étel biztosítása,

b) élelmiszercsomag,

c) vásárlási utalvány.

(8) Az eseti jelleggel nyújtott támogatás megállapítása iránti kérelemhez mellékelni kell a háztartás tagjainak a kérelem benyújtását megelőző havi jövedelemigazolását.

(9) Az eseti jelleggel nyújtott települési támogatás iránti kérelmekről, a Képviselő-testület által átruházott hatáskörben, a Szociális és Ügyrendi Bizottság dönt.

(10) A települési támogatás megállapítása iránti kérelmet az 4. melléklet szerinti formanyomtatványon kell benyújtani.

7. §

Halálesethez kapcsolódó támogatás

(1) A Képviselő-testület halálesethez kapcsolódó támogatást állapíthat meg annak, aki az elhalt személy eltemettetéséről annak ellenére gondoskodott, hogy arra nem volt köteles, vagy köteles volt ugyan, de a temetési költségek viselése a saját, illetve a családja létfenntartását súlyosan veszélyezteti. A támogatás iránti kérelmet a haláleset napját követő 30 napon belül lehet benyújtani. A határidő elmulasztása jogvesztő.

(2) Halálesethez kapcsolódó támogatásban csak azt a személyt lehet részesíteni, akinek családjában az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 300 %-át.

(3) Halálesethez kapcsolódó támogatás összege 25.000 Ft.

(4) A kérelemhez csatolni kell a halotti anyakönyvi kivonat másolatát és a temetés költségeiről a támogatást kérő, vagy vele azonos lakcímen élő, az elhunyt törvényes örököse nevére kiállított számlák másolati példányát.

(5) A halálesethez kapcsolódó támogatás megállapításához szükséges az eltemettető nyilatkozata arról, hogy az elhunyt után nem részesült más önkormányzatnál temetési segélyben, és a hadigondozásról szóló 1994. évi XLV. törvény alapján temetési hozzájárulásban, valamint mellékelni kell a háztartás tagjainak a kérelem benyújtását megelőző havi jövedelemigazolását.

(6) A halálesethez kapcsolódó települési támogatás iránti kérelmekről, a Képviselő-testület által átruházott hatáskörben, a polgármester dönt.

(7) A települési támogatás megállapítása iránti kérelmet az 5. melléklet szerinti formanyomtatványon kell benyújtani.

8. §

Köztemetés

(1) A köztemetés elrendelése esetén a Szt. 48. §-ának szabályai szerint kell eljárni.

(2) A köztemetés elrendelése esetén, a Képviselő-testület által átruházott hatáskörben, a polgármester dönt.

III. FEJEZET SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ ELLÁTÁSOK

9. §

Étkeztetés

(1) A Képviselő-testület étkeztetés keretében gondoskodik azoknak a szociálisan rászorultaknak a legalább napi egyszeri meleg étkeztetéséről, akik ezt önmaguk, illetve eltartottjaik részére tartósan vagy átmeneti jelleggel nem képesek biztosítani, különösen:

a) koruk

b) egészségi állapotuk

c) fogyatékosságuk

d) pszichiátriai, szenvedélybetegségük

e) hajléktalanságuk miatt

(2) Életkora miatt rászoruló személy az, aki a 65. életévét betöltötte.

(3) Egészségi állapota miatt rászoruló személy az, aki a háziorvos vagy kezelőorvos igazolása alapján, önmaga ellátásáról részben vagy teljesen nem képes gondoskodni.

(4) Fogyatékossága miatt rászoruló személy az, aki önmaga ellátására részben képes, és fogyatékosságát jogszabályban foglaltak szerint igazolja.

(5) Pszichiátriai betegsége, illetve szenvedélybetegsége miatt rászoruló személy az, aki fekvőbeteg-gyógyintézeti kezelést nem igényel, önmaga ellátására részben képes. A pszichiátriai, illetve szenvedélybetegséget a 9/1999. (XI.24.) SZCSM rendelet 22. § (2) bekezdés ab) pontjában meghatározott szakvéleménnyel kell igazolni.

(6) Hajléktalansága miatt rászoruló az a személy, aki – nyilatkozata szerint – bejelentett lakóhellyel nem rendelkezik, kivéve azon személyeket, akiknek a hajléktalan szállás a bejelentett lakóhelye.

(7) Az étkeztetésre való jogosultság megállapítható határozott és határozatlan időre.

(8) A határozatlan időre megállapított étkeztetésre való jogosultság megszűnik, ha a jogosult:

a) 2 hónapon keresztül nem fizet térítési díjat,

b) elhalálozik,

c) kéri az ellátás megszüntetését,

d) 6 hónap időtartamban nem veszi igénybe az ellátást.

(9) Az étkeztetésért fizetendő térítési díjakat külön rendelet szabályozza.

(10) Az étkeztetés iránti kérelmekről a Képviselő-testület által átruházott hatáskörben, a polgármester dönt. Az ellátás igénybevételének megkezdését megelőzően a polgármester az ellátást igénylővel, illetve törvényes képviselőjével az Szt. 94/C. § szerinti írásbeli megállapodást köt. A polgármester külön eljárás nélkül köteles ellátást nyújtani a hajléktalan személyek, továbbá azon jogosultak részére, akik egészségi állapotuk miatt, illetve segítségnyújtásra alkalmas családtag hiányában nem képesek a kérelmet megfelelően benyújtani, és az eljárás időtartama alatt ellátásuk nem lenne biztosított.

(11) A (9) bekezdés alapján külön rendeletben megállapított személyi térítési díj és/vagy a kiszállítási díj korlátlanul mérsékelhető vagy elengedhető, különösen

a) ha a kérelmező egyszemélyes háztartást vezet, és átmenetileg vagy tartósan jövedelemmel nem rendelkezik

a) ha a kérelmező egyszemélyes háztartást vezet, és a havi jövedelme nem éri el az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegét

(12) A települési támogatás megállapítása iránti kérelmet az 6. melléklet szerinti formanyomtatványon kell benyújtani. Az étkeztetésre való jogosultság feltételeit évente felül kell vizsgálni.

10. §

Házi segítségnyújtás

(1) A házi segítségnyújtással kapcsolatos feladatokat Zalavár Község Önkormányzata a Keszthely és Környéke Kistérségi Többcélú Társulás Szociális Szolgáltató Központtal kötött feladatellátási szerződés útján biztosítja.

11. §

Családsegítés

(1) A családsegítéssel kapcsolatos feladatokat Zalavár Község Önkormányzata a Keszthely és Környéke Kistérségi Többcélú Társulás Szociális Szolgáltató Központtal kötött feladatellátási szerződés útján biztosítja.

12. §

Jelzőrendszeres házi segítségnyújtás

(1) A jelzőrendszeres házi segítségnyújtással kapcsolatos feladatokat Zalavár Község Önkormányzata a Keszthely és Környéke Kistérségi Többcélú Társulás Szociális Szolgáltató Központtal kötött feladatellátási szerződés útján biztosítja.

IV. FEJEZET ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK

13. § (1) E rendelet 2015. március 1. napján lép hatályba.

(2) A rendelet kihirdetéséről a jegyző a helyben szokásos módon gondoskodik.

(3) E rendelet hatálybalépésével egyidejűleg Zalavár Község Önkormányzat Képviselő-testületének a szociális természetbeni és személyes gondoskodást nyújtó ellátások helyi szabályairól szóló 6/2000. (IV.12.) önkormányzati rendelete hatályát veszti.

1. melléklet [10]

Lakhatási támogatás iránti kérelem

A lakhatási támogatás iránti kérelem benyújtásához szükséges nyomtatvány

Lakhatási támogatás kérelem.pdf

2. melléklet [11]

Gyógyszer-, gyógyászati segédeszköz támogatási kérelem

A gyógyszer-, gyógyászati segédeszköz támogatás iránti kérelem benyújtásához szükséges nyomtatvány.

Gyógyszer, gyógyászati segédeszköz támogatási kérelem.pdf

3. melléklet [12]

Zalavár Büszke Rám program támogatási kérelme

A Zalavár Büszke Rám program támogatási kérelemhez benyújtandó nyomtatvány.

Zalavár Büszke Rám támogatási kérelem.pdf

4. melléklet [13]

Eseti ellátás iránti kérelem

Az eseti ellátás támogatási kérelemhez benyújtandó nyomtatvány.

Eseti ellátás támogatási kérelem.pdf

5. melléklet [14]

Halálesethez kapcsolódó támogatás iránti kérelem

A halálesethez kapcsolódó támogatás iránti kérelemhez benyújtandó nyomtatvány.

Halálesethez kapcsolódó támogatási kérelem.pdf

6. melléklet [15]

Szociális étkeztetés iránti kérelem

A szociális étkeztetés iránt benyújtott kérelemhez szükséges nyomtatvány.

Szociális étkeztetés kérelem.pdf


[1] Módosította az 1/2018. (II. 1.) önkormányzati rendelet. Hatályos 2018. február 2. napjától. Az 1. § (3) bekezdése a Zalavár Község Önkormányzat Képviselő-testülete 4/2021. (VI. 3.) önkormányzati rendelete 6. §-a szerint módosított szöveg.
[2] Módosította a 2/2021. (III. 17.) önkormányzati rendelet. Hatályos 2021. március 18-tól.
[3] Módosította a 2/2021. (III. 17.) önkormányzati rendelet. Hatályos 2021. március 18-tól.
[4] Módosította a 2/2021. (III. 17.) önkormányzati rendelet. Hatályos 2021. március 18-tól.
[5] Módosította a 2/2021. (III. 17.) önkormányzati rendelet. Hatályos 2021. március 18-tól.
[6] A (1) bekezdés a Zalavár Község Önkormányzat Képviselő-testülete 4/2021. (VI. 3.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.
[7] A (4) bekezdése a Zalavár Község Önkormányzat Képviselő-testülete 4/2021. (VI. 3.) önkormányzati rendelete 5. §-a szerint módosított szöveg.
[8] A (10) bekezdés a Zalavár Község Önkormányzat Képviselő-testülete 4/2021. (VI. 3.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.
[9] A (12) bekezdés a Zalavár Község Önkormányzat Képviselő-testülete 4/2021. (VI. 3.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg.
[10] Az 1. mellékletet a Zalavár Község Önkormányzat Képviselő-testülete 4/2021. (VI. 3.) önkormányzati rendelete 4. § (1) bekezdése iktatta be.
[11] A 2. mellékletet a Zalavár Község Önkormányzat Képviselő-testülete 4/2021. (VI. 3.) önkormányzati rendelete 4. § (2) bekezdése iktatta be.
[12] A 3. mellékletet a Zalavár Község Önkormányzat Képviselő-testülete 4/2021. (VI. 3.) önkormányzati rendelete 4. § (3) bekezdése iktatta be.
[13] A 4. mellékletet a Zalavár Község Önkormányzat Képviselő-testülete 4/2021. (VI. 3.) önkormányzati rendelete 4. § (4) bekezdése iktatta be.
[14] Az 5. mellékletet a Zalavár Község Önkormányzat Képviselő-testülete 4/2021. (VI. 3.) önkormányzati rendelete 4. § (5) bekezdése iktatta be.
[15] A 6. mellékletet a Zalavár Község Önkormányzat Képviselő-testülete 4/2021. (VI. 3.) önkormányzati rendelete 4. § (6) bekezdése iktatta be.