Kissikátor Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2015. (IX. 30.) önkormányzati rendelete

a települési támogatásról és az egyéb szociális ellátásokról szóló 3/2015. (II.11.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2015. 09. 30- 2015. 10. 02



Kissikátor Község Önkormányzat Képviselő-testület

9/2015. (IX.30.) önkormányzati rendelete

a  3/2015. (II.11.) önkormányzati rendelete a települési támogatásról és az egyéb szociális ellátásokról  módosításáról






Kissikátor Község Önkormányzat  Képviselő-testület a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló módosított 1993. évi III. törvény  (a továbbiakban Szt.) 1. § (2) bekezdésében, 10. § (1) bekezdésében, 25. §  (3) bekezdés b. pontjában 26. §-ban, 32. § (3) bekezdésében 45. § (1) bekezdésében, 48. § (4) bekezdésében, 92. § (1)-(2) bekezdésében a 132.§ (4) bekezdés a) és g) pontjában és a 134/E. § -ban,   kapott felhatalmazás alapján  az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében és Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 8. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva Kissikátor Község Önkormányzat Képviselő-testület 3/2015. (II.11.) önkormányzati rendelete a települési támogatásról és az egyéb szociális ellátásokról  módosításáról a következőket rendeli el:


1.§


(1) Kissikátor Község Önkormányzat Képviselő-testület 3/2015. (II.11.) önkormányzati rendelete a települési támogatásról és az egyéb szociális ellátásokról  3. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


Szociális rászorultságtól függő és egyéb támogatások formái:

  1. lakhatási támogatás
  2. rendkívüli települési támogatás
  3. temetési támogatás
  4. tanévkezdéshez kapcsolódó támogatás


(2) Kissikátor Község Önkormányzat Képviselő-testület 3/2015. (II.11.) önkormányzati rendelete a települési támogatásról és az egyéb szociális ellátásokról  3. § (5) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


Az e rendeletben meghatározott szociális feladat és hatásköröket a 2. § b)  c) és d) pontok tekintetében és az Szt 48. §-ában meghatározott szociális hatáskörök gyakorlását Kissikátor Község Önkormányzat Képviselő-testülete  polgármesterre ruházza át.  A 2. § b) és d) pontja szerinti támogatásokról a polgármester a képviselő-testületet soron következő ülésén tájékoztatja.



2.§


Kissikátor Község Önkormányzat Képviselő-testület 3/2015. (II.11.) önkormányzati rendelete a települési támogatásról és az egyéb szociális ellátásokról  4. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


Az e rendeletben szabályozott ellátások megállapítása – kivétel az Szt. 45. § (5) bekezdés és a 3. § (2) bekezdés d) pontja -  kérelemre történik, az e célra rendszeresített formanyomtatványon. A kérelemhez csatolni kell az egyes ellátásokra való jogosultság megállapításához a kérelem nyomtatványon felsorolt igazolásokat.  




3.§


Kissikátor Község Önkormányzat Képviselő-testület 3/2015. (II.11.) önkormányzati rendelete a települési támogatásról és az egyéb szociális ellátásokról kiegészül 8A. § –sal:


Tanévkezdéshez kapcsolódó támogatás

8/A. §

(1) Tanévkezdéshez kapcsolódó támogatásban részesül jövedelemvizsgálat nélkül a településen állandó bejelentett lakóhellyel rendelkező tanulói jogviszonyt illetve hallgatói jogviszonyt igazoló általános iskolai, középiskolai tanulmányokat folytató kiskorú törvényes képviselője és a felsőfokú nappali tanulmányokat folytató fiatal felnőtt.     

(2) A támogatás mértéke:

b) általános iskolás esetében:            8.000,- Ft/év

c) középiskolás esetében:                  13.000,- Ft/év

d) felsőfokú nappali tanulmányokat folytató hallgatói jogviszonyban álló diák: 32.000,- Ft/év.    

  


4.§

(1) Jelen rendelet  a kihirdetést követő napon lép hatályba.


            Kocsik László                                                                      Henyecz Sándorné

            polgármester                                                                                   jegyző



A rendelet kihirdetésre került 2015. szeptember 30-án.

                                                                                 


                                                                                                                                                                                                                                                                                                Henyecz Sándorné

                                                                                                                      jegyző