Kissikátor Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2013. (IX. 11.) önkormányzati rendelete

a közterület filmforgatási célú használatáról

Hatályos: 2013. 09. 12

Kissikátor Község Önkormányzat Képviselő-testülete

9/2013. (IX. 11.) önkormányzati rendelete

a közterület filmforgatási célú használatáról



Kissikátor Község Önkormányzatának képviselő-testülete Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bek. 2. pontja pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, a mozgóképről szóló 2004. évi II. törvény 37. § (4)-(5) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a következőket rendeli el:  


  1. §


A képviselő-testülete filmforgatás célú közterület használattal összefüggő, a mozgóképről szóló 2004. évi II. törvényben (továbbiakban Mgtv.) a települési önkormányzat tulajdonában lévő közterület filmforgatási célú igénybevétele során a települési önkormányzat részére megállapított hatáskört Kissikátor Község Polgármestere gyakorolja.


  1. §



A hatósági szerződés abban az esetben hagyható jóvá, ha a kérelmező a következő feltételek teljesítését vállalja a hatósági szerződésben:

  1. az eredeti állapot helyreállítását,
  2. az igénybe vett közterület és a közterületen elhelyezett tárgyak rendben- és tisztán tartását,
  3. a keletkezett hulladék elszállításáról való gondoskodást,
  4. a filmforgatással érintett lakosság és a vállalkozás tájékoztatását a filmforgatással kapcsolatos lényeges információkról,
  5. az esetleges forgalomkorlátozásról szóló tájékoztatót
  6. a filmforgatás során a szomszédos lakó ingatlanok gyalogos vagy gépkocsival történő megközelíthetőségének folyamatos biztosítása,
  7. a filmforgatás miatti vagy az azzal összefüggésbe hozható esetleges károk megtérítését, beleértve a harmadik személy által az önkormányzat felé érvényesített kárt is.
  1. §


  1. Az önkormányzat tulajdonában lévő közterület filmforgatású célú igénybevételéért használati díjat kell fizetni, forgatási helyszín, technikai kiszolgálás 400,- Ft/négyzetméter/nap, stáb parkolás 100 Ft/négyzetméter/nap.
  2. A filmforgatást akadályozó, de a kérelmezőnek nem felróható, valamint a rendkívüli természeti események estén a közterület-használati engedélyt olyan időtartamban kell meghosszabbítani és a közterület használatot engedélyezni, ameddig a filmforgatás akadályozott volt. A közterület használatot ilyen esemény esetén az akadály elhárulása után azonnal, természeti esemény esetén az esetleges kárelhárítást és helyreállítást követően legfeljebb 3 napon belül újra biztosítani kell.   
  3. A filmforgatás célú közterület-használat nem haladhatja meg az egy hét időtartamot.
  4. Amennyiben a közterületre vonatkozóan már közterület használat iránt kérelmet nyújtottak be a már benyújtott kérelem az elbírálás során elsőbbséget élvez.
  5. Ha a hatósági szerződés megküldésének időpontjában a közterületre vonatkozóan érvényes közterület használati szerződés van, a közterület használat jóváhagyását meg kell tagadni. 
  6. Vasárnap és ünnepnapra vonatkozó közterület-használat nem hagyható jóvá. A közterület használatra naponta 7 óra és 22 óra közötti időtartamra vonatkozhat.
  7. Mentes a közterület használati díj alól:


  1. oktatási, tudományos, ismeretterjesztő témájú,
  2. a települést, vagy az önkormányzat intézményeit bemutató,
  3. az önkormányzat, vagy intézményei rendezvényeiről készült film.


              

  1. §


A rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba.



            Kocsik  László                                                         Henyecz Sándorné           

              polgármester                                                                     jegyző


Záradék


A rendelet kihirdetés került 2013. szeptember 11-én. 



                                                                                              Henyecz Sándorné

                                                                                                    jegyző