Aszaló Község Önkormányzat Képviselő-testülete 5/2021. (V.13.) önkormányzati rendelete

a szociális bérlakások bérletéről

Hatályos: 2021. 06. 14- 2021. 10. 11 12:00

Aszaló Község Önkormányzat Képviselő-testülete 5/2021. (V. 13.) önkormányzati rendelete

a szociális bérlakások bérletéről

Aszaló Község Önkormányzatának Polgármestere a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 27/2021. (I.29.) Korm. rendelet 1. §-ában kihirdetett veszélyhelyzetre figyelemmel, a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdése alapján a Képviselő-testület feladat-és hatáskörét gyakorolva, a lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló 1993. évi LXXVIII. törvény (továbbiakban: Lakástörvény) 2. mellékletében kapott felhatalmazás alapján Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 9. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a szociális bérlakások bérletéről az alábbiakat rendeli el:

1. § (1) E rendelet szabályozza Aszaló Község Önkormányzat (továbbiakban: Önkormányzat) tulajdonában álló szociális bérlakások bérletének szabályait.

(2) Az Önkormányzat tulajdonában lévő, szociális bérlakás céljából rendelkezésre álló lakások listáját e rendelet 1. melléklet tartalmazza.

2. § E rendelet alkalmazásában: jövedelem, vagyon, család, közeli hozzátartozó, rendszeres pénzellátás, kereső tevékenység, egyedülálló fogalmak meghatározásánál a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény (továbbiakban: Szoctv.) 4. § a), b), c), d), i), j), l) pontjaiban meghatározottak az irányadók.

3. § (1) Az Önkormányzat Képviselő-testülete a szociális bérlakások hasznosítására pályázatot ír ki az EFOP-2.4.1-16-2017-00026 „Szegregált élethelyzetek felszámolása Aszaló Községében” című pályázat alapján.

(2) A pályázati felhívást Aszaló Község Önkormányzati Hivatal (továbbiakban: Önkormányzati Hivatal) 3841 Aszaló, Rákóczi út 87. szám alatti épületében lévő belső hirdetőtábláján kell közzé tenni úgy, hogy a felhívás közzétételének napja, és a pályázat benyújtására megjelölt határnap között rendelkezésre álló időtartam 8 napnál kevesebb nem lehet. A közzététel időpontja a pályázati kiírás Önkormányzati Hivatal hirdetőtáblájára történt kifüggesztésének időpontja.

(3) A pályázati felhívásnak az alábbiakat kell tartalmaznia:

  • a) a pályázók személyi körét e rendelet 4. §-ában foglaltaknak megfelelően,
  • b) a szociális bérlakás pontos címét, alapterületét, szobaszámát, komfortfokozatát,
  • c) a megállapított lakbér havi összegét,
  • d) a bérleti jogviszony időtartamát,
  • e) a pályázatok elbírálásánál az előnyben részesítés eseteit,
  • f) a pályázat benyújtásának módját, helyét és határidejét,
  • g) a pályázat elbírálásának várható időpontját,
  • h) a szociális bérlakás használatával együtt járó együttműködési kötelezettségek tartalmát.

(4) A pályázatot kizárólag pályázati kiírás alapján e rendelet 2. melléklet szerinti formanyomtatványon lehet benyújtani.

(5) Érvénytelen a pályázat:

  • a) ha a pályázó pályázatát nem e rendelet 2. melléklete szerinti hiánytalanul kitöltött formanyomtatványon, annak mellékleteivel, a pályázati felhívásban foglaltaknak megfelelő módon, helyen és határidőben nyújtotta be, vagy
  • b) ha a pályázat nem felel meg a 4. §-ban foglalt feltételek bármelyikének.

4. § A pályázónak az alábbi együttes feltételeknek kell megfelelnie:

  • a) az EFOP-1.6.2-16-2017-00029 azonosító számú „Szegregált élethelyzetek felszámolása Aszaló Községében” című projektbe bevont célszemély, aki rendelkezik egyéni vagy családi fejlesztési tervvel,
  • b) a pályázónak, illetőleg a vele együtt költöző személyeknek az egy főre jutó havi jövedelme nem haladja meg a mindenkori nyugdíjminimum 250%-át, amelynek számításánál az Szoctv. 10. § (1)-(5) bekezdések rendelkezéseit kell megfelelően alkalmazni,
  • c) a pályázó közüzemi díj hátralékkal nem rendelkezik a pályázat benyújtásakor,
  • d) a pályázó nagykorú magyar állampolgár,
  • e) a pályázó, vagy a vele együtt költöző személyek bármelyikének a bérbeadóval kötött bérleti szerződése nem az együttélés követelményeivel ellentétes, botrányos, vagy tűrhetetlen magatartás tanúsítása miatt került megszüntetésre a pályázat benyújtását megelőző 5 éven belül,
  • f)[1] nyilatkozik arról, hogy vállalja a bérleti szerződés fennállása alatt életvitelszerűen fog lakni a bérelt ingatlanban,
  • g)[2] nyilatkozatában vállalja, hogy minden tanköteles korú gyermeke tankötelezettségének eleget tesz.

5. § (1) A pályázatokat az Önkormányzat Képviselő-testülete bírálja el az általa meghatározott szempontrendszer alapján, - melyet az EFOP-1.6-2-16-2017-00029 azonosító számú projekt felhívása céljával összhangban alkotott meg – amelyet e rendelet 4. melléklet tartalmaz.

(2) Amennyiben a pályázó valótlan adatot közöl, vagy a döntéshozót bármilyen módon megtéveszti, úgy a kijelölést vissza kell vonni, vagy a már megkötött bérleti szerződést fel kell mondani.

(3) Amennyiben érvényes pályázat nem került benyújtásra a szociális bérlakásra új pályázatot kell kiírni.

(4) A pályázat kiírója a pályázat eredménytelenné nyilvánításának jogát fenntartja.

6. § (1) A bérleti szerződést az EFOP-2.4.1-16-2017-00026” Szegregált élethelyzetek felszámolása Aszaló Községében” projekt fenntartási időszakára kell megkötni. A bérleti szerződés fennállása alatt a bérlő köteles a lakások és helyiségek bérletére, valamint elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló 1993. évi LXXVIII. törvény 3. § (2) bekezdésében foglaltak szerint életvitelszerűen a lakásban lakni. Ennek megszegése felmondási oknak minősül.

(2) A bérleti szerződés vonatkozik a lakás, valamint a bérleti szerződés mellékletét képező lakás berendezéseinek használatára is.

(3) A bérlő a lakásból való két hónapot meghaladó indokolt távollétét és annak időtartamát köteles írásban a bérbeadó részére 8 napon belül bejelenteni. A bérlő bejelentési, igazolási kötelezettségét és a mulasztás jogkövetkezményeit a szerződésnek tartalmaznia kell. A bérlőnek a távollét okát igazolnia kell.

7. § Az e rendeletben szabályozott eljárásokban az ügyfélnek küldött iratokat hivatalos irat formájában kell közölni. Ha a postai úton történő kézbesítés azért hiúsul meg, mert a címzett, vagy a meghatalmazottja úgy nyilatkozik, hogy a küldeményt „nem veszi át”, az iratot a kézbesítés megkísérlésének napján kézbesítettnek kell tekinteni. Ha az irat „nem kereste” jelzéssel érkezik vissza, az iratot a postai kézbesítés második megkísérlésének napját követő 5. munkanapon kézbesítettnek kell tekinteni.

8. § (1) A bérbeadó a szociális bérlakások rendeltetésszerű és gondos használatát, továbbá a bérlői kötelezettségek teljesítését a bérlő nyugalmának zavarása nélkül a lakásban munkanapokon, előzetes értesítés alapján, 8-18 óra között, az éves ellenőrzési tervben foglaltak szerinti időben, évente legalább 6 alkalommal ellenőrzi. Nem rendeltetésszerű használatra vonatkozó bejelentés esetén előzetes értesítés nélkül is végezhető ellenőrzés.

(2) A bérlő köteles tűrni a bérbeadó igazolt képviselője általi ellenőrzést.

(3) A bérlő a (2) bekezdésen túli rendkívüli káresemény, hibafeltárás, -elhárítás, illetőleg veszélyhelyzet fennállása miatt az ellenőrzést tűrni, valamint a lakáson belül szükséges hibaelhárítás elvégzését is köteles biztosítani.

(4) Az ellenőrzés során feltárt hiányosságok megszüntetésére a bérlőt 15 napon belül írásban, határidő kitűzésével köteles felhívni és a végrehajtást ellenőrizni.

(5) Amennyiben a bérbeadó az ellenőrzés során vagy más módon tudomást szerez arról, hogy a bérlő a lakást előzetes bérbeadói hozzájárulás nélkül más célra használta, bérleti jogát másnak átengedte, a lakást elcserélte, albérletbe adta, köteles a szükséges intézkedéseket megtenni.

9. § (1) A szociális bérlakást csak lakás céljára lehet használni.

(2) A bérlő köteles

  • a) e rendelet 3. mellékletben foglalt bérleti díjat megfizetni.
  • b) a lakás átvételétől számított 30 napon belül a közüzemi szolgáltatások igénybevételére vonatkozó szerződéseket az önkormányzattal közösen megkötni,
  • c) az Önkormányzati Hivatallal együttműködni és a közüzemi díjak befizetésének szolgáltató általi igazolását az arra történő felhívást követően a felhívásban jelzett határidőben belül benyújtani.
  • d) gondoskodni szükség szerint a szociális bérlakás burkolatainak, ajtajainak és ablakainak, valamint berendezéseinek karbantartásáról, felújításáról, pótlásáról, cseréjéről, figyelemmel a Lakástörvény 13. § (2) - (3) bekezdésében foglaltakra.
  • e) a szociális bérlakást és az ahhoz tartozó helyiségeket járvány és közegészségügyi szempontoknak is megfelelően tisztán tartani, a szükséges rovar és rágcsálóirtást elvégeztetni.
  • f) életvitelszerűen a szociális bérlakásban lakni.
  • g) a szociális bérlakás állagát megóvni, az abban okozott kárt megtéríteni, az épület környezetét rendben tartani.
  • h) a közös helyiségeket tisztán tartani, megóvni és a használatával összefüggő külön szolgáltatások díjainak, közüzemi költségeinek a szociális bérlakásra jutó hányadát folyamatosan fizetni.
  • i) a szerződés megszűnésekor köteles a szociális bérlakást tiszta, rendezett állapotban (legalább minden helyiség tisztasági meszelését követően) visszaadni a bérbeadónak,
  • j) a bérleti szerződés meghosszabbítható, illetve a lakás a bérlő részére értékesíthető (a projekt fenntartási időszakát követően) az Önkormányzat Képviselő-testületének döntése alapján.

(3) A felek akár a szerződéskötéskor, akár a megszűnésekor megállapodhatnak abban, hogy a lakás visszaadásakor a lakást és a – Lakástörvény 91/A. §-ában megjelölt – lakásberendezéseket a bérbeadó teszi rendeltetésszerű használatra alkalmassá, a kölcsönösen elfogadott bérlői költségtérítés fejében.

(4) A bérlő a Lakástörvényben megjelölt kivételeken túl, a szociális bérlakásba csak a bérbeadó írásbeli hozzájárulásával fogadhatja be

  • a) élettársát,
  • b) testvérét, féltestvérét,
  • c) életvitelszerűen a lakásban lakó gyermeke házastársát.

(5) A bérlő a szociális bérlakást nem adhatja albérletbe. Ennek be nem tartása súlyos szerződésszegésnek minősül.

10. § (1) A mindenkor érvényes lakbérek mértékét e rendelet 3. melléklete tartalmazza.

(2) A bérleti szerződés külön kitételként tartalmazza, hogy a bérbeadó az önkormányzati rendelet módosítása esetén jogosult a szerződés bérleti díjra vonatkozó részét egyoldalúan módosítani a rendelet hatálybalépésével egyidejűleg.

(3) A módosított lakbér közlésére irányadó eljárás a Lakástörvény 6. § (1)–(2) bekezdése.

(4) A lakbért külön számla ellenében a tárgyhó 15. napjáig kell a bérbeadó részére megfizetni.

11. § A jelen rendelet mellékleteiben rögzített adatokat az Önkormányzati Hivatal, valamint e rendelet alapján döntésre és intézkedésre jogosult más szervek, az adatvédelmi törvény előírásai szerint kezelik és használják fel.

12. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

1. melléklet

Aszaló Község Önkormányzata tulajdonában lévő szociális bérlakás céljából rendelkezésre álló lakások:

Hrsz

Cím

Alap-
terület

Szoba
szám

Komfortfokozat

Építés/felújítás
éve

1

Aszaló, 129. hrsz.

3841 Aszaló, Rákóczi u. 56.

64,96

3

összkomfort

2020

2

Aszaló, 129. hrsz.

3841 Aszaló, Rákóczi u. 56.

64,96

3

összkomfort

2020

3

Aszaló, 129. hrsz.

3841 Aszaló, Rákóczi u. 56.

64,96

3

összkomfort

2020

4

Aszaló, 183. hrsz.

3841 Aszaló, Bécsi út 60.

74,31

3

összkomfort

2020

5

Aszaló, 183. hrsz.

3841 Aszaló, Bécsi út 60.

74,31

3

összkomfort

2020

6

Aszaló, 183. hrsz.

3841 Aszaló, Bécsi út 60.

74,31

3

összkomfort

2020

2. melléklet

Pályázati kiírás szociális bérlakások igénybevételére és formanyomtatványok

Aszaló Község Önkormányzata

3841 Aszaló, Rákóczi út 87.

Pályázati kiírás

szociális bérlakások igénybevételére

Aszaló Község Önkormányzata Képviselő-testületének a szociális bérlakások bérletéről szóló 5/2021. (V.13.) önkormányzati rendelete (továbbiakban: rendelet) alapján pályázatot hirdet jelen pályázat 1. melléklete szerinti szociális bérlakások igénybevételére.

Az Önkormányzat a az EFOP-2.4.1-16-2017-00026 ”Szegregált élethelyzetek felszámolása Aszaló Községében” című pályázat alapján írja ki a pályázatot.

I./ Az 1. számú mellékletben szereplő bérlakásokra pályázatot nyújthatnak be azok a szociálisan rászoruló személyek, családok, akik a fenti rendelet 4. §-ában foglaltaknak megfelelnek, melyek az alábbiak:

1. A pályázónak az alábbi együttes feltételeknek kell megfelelnie:
II./ A pályázatokat jelen felhívás 2. melléklete szerinti pályázati adatlapon és annak mellékleteivel lehet benyújtani Aszaló Község Önkormányzatához címezve 2021. június 21. napján 12.00 óráig, személyesen vagy postai úton. A pontos beérkezés dokumentálásra kerül (óra, perc), mert a lakások kiválasztásánál előnyt jelenthet azonos pontszám esetén.
III./ Az 1. melléklet szerinti bérlakások lakbére havi 20.000,- Ft a lakások fenntartási költéségének a megfizetése a bérlő kötelezettsége.
IV./ A bérleti szerződés a projekt fenntartási időszakára kerül megkötésre. A bérleti szerződés fennállása alatt a bérlő köteles a lakások és helyiségek bérletére, valamint elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló 1993. évi LXXVIII. törvény (továbbiakban: Lakástörvény) 3. § (2) bekezdésében foglaltak szerint életvitelszerűen a lakásban lakni. Ennek megszegése felmondási oknak minősül.
A bérleti szerződés vonatkozik a lakás, valamint a bérleti szerződés mellékletét képező lakás berendezéseinek használatára is.
V./ A pályázatokat Aszaló Község Önkormányzat Képviselő-testülete bírálja el a benyújtási határidőt követő első testületi ülésén zárt ülés keretében.
Azonos pontszám esetén az időrendileg hamarabb beérkezett pályázat lesz nyertes.
Amennyiben valamelyik nyertes pályázó, bármilyen okból kifolyólag nem kívánja elfogadni a szociális bérlakást, abban az esetben automatikusan a nem nyertes pályázók közül a soron következő lép a helyére.
Az önkormányzat fenntartja a jogot, hogy érvényteleníti a benyújtott pályázatok eredményét és új pályázati kiírást kezdeményez, amennyiben a EFOP-2.4.1 pályázat megvalósítandó műszakmai szakmai eredménye nem teljesül.
VI./ A pályázatok elbírálásánál az előnyben részesítés esetei lehetnek:
- Rendszeresen részt vett az EFOP-1.6.2-16-2017 pályázat programjain
- Rendezett lakókörnyezetben él
VII./ A bérbeadó és bérlő együttműködési kötelezettségei az alábbiak:

  • a) Az EFOP-1.6.2-16-2017-00029 azonosító számú „szegregált élethelyzetek felszámolása Aszaló Községében” című projektbe bevont célszemély, aki rendelkezik egyéni vagy családi fejlesztési tervvel
  • b) a pályázónak, illetőleg a vele együtt költöző személyeknek az egy főre jutó havi jövedelme nem haladja meg a mindenkori nyugdíjminimum 250%-át, amelynek számításánál az Sztv. 10. § (1)-(5) bekezdések rendelkezéseit kell megfelelően alkalmazni,
  • c) a pályázó közüzemi díj hátralékkal nem rendelkezik a pályázat benyújtásakor,
  • d) a pályázó nagykorú magyar állampolgár,
  • e) a pályázó, vagy a vele együtt költöző személyek bármelyikének a bérbeadóval kötött bérleti szerződése nem az együttélés követelményeivel ellentétes, botrányos, vagy tűrhetetlen magatartás tanúsítása miatt került megszüntetésre a pályázat benyújtását megelőző 5 éven belül,
  • f) nyilatkozik arról, hogy vállalja a bérleti szerződés fennállása alatt életvitelszerűen fog lakni a bérelt ingatlanban,
  • g)[4] nyilatkozatában vállalja, hogy minden tankötelezett korú gyermeke tankötelezettségének eleget tesz.

2. A bérbeadó a szociális bérlakások rendeltetésszerű és gondos használatát, továbbá a bérlői kötelezettségek teljesítését a bérlő nyugalmának zavarása nélkül jogosult a lakásban munkanapokon, előzetes értesítés alapján, 8-18 óra között, az éves ellenőrzési tervben foglaltak szerinti időben, havonta, de legalább kéthavonta ellenőrizni. Nem rendeltetésszerű használatra vonatkozó bejelentés esetén előzetes értesítés nélkül is végezhető ellenőrzés.

3. A bérlő köteles tűrni a bérbeadó igazolt képviselője általi ellenőrzést.

4. A bérlő a 3. pontban túli rendkívüli káresemény, hibafeltárás, -elhárítás esetén illetőleg veszélyhelyzet fennállása miatt kénytelen az ellenőrzést tűrni, valamint a lakáson belül szükséges hibaelhárítás elvégzését is köteles biztosítani.

5. Az ellenőrzés során feltárt hiányosságok megszüntetésére a bérlőt 15 napon belül írásban, határidő kitűzésével köteles felhívni és a végrehajtást ellenőrizni.

6. Amennyiben a bérbeadó az ellenőrzés során vagy más módon tudomást szerez arról, hogy a bérlő a lakást előzetes bérbeadói hozzájárulás nélkül más célra használta, bérleti jogát másnak átengedte, a lakást elcserélte, albérletbe adta, köteles a szükséges intézkedéseket megtenni.

7. A szociális bérlakást csak lakás céljára lehet használni.

8. A bérlő köteles

  • a) e rendelet 3. mellékletben foglalt bérleti díjat megfizetni.
  • b) a lakás átvételétől számított 30 napon belül a közüzemi szolgáltatások igénybevételére vonatkozó szerződéseket az önkormányzattal közösen megkötni,
  • c) az Önkormányzati Hivatallal együttműködni majd, és a közüzemidíjak befizetésének szolgáltató általi igazolását az önkormányzat által meghatározott határidőn belül benyújtani.
  • d) gondoskodni szükség szerint a szociális bérlakás burkolatainak, ajtajainak és ablakainak, valamint berendezéseinek karbantartásáról, felújításáról, pótlásáról, cseréjéről, figyelemmel a Lakástörvény 13. § (2) - (3) bekezdésében foglaltakra.
  • e) a szociális bérlakást és az ahhoz tartozó helyiségeket járvány és közegészségügyi szempontoknak is megfelelően tisztán tartani, a szükséges rovar és rágcsálóirtást elvégeztetni.
  • f) életvitelszerűen a szociális bérlakásban lakni.
  • g) a szociális bérlakás állagát megóvni, az abban okozott kárt megtéríteni, az épület környezetét rendben tartani.
  • h) a közös helyiségeket tisztántartani megóvni és a használatával összefüggő külön szolgáltatások díjainak, közüzemi költségeinek a szociális bérlakásra jutó hányadát folyamatosan fizetni.
  • i) a szerződés megszűnésekor köteles a szociális bérlakást tiszta, rendezett állapotban (legalább minden helyiség tisztasági meszelését követően) visszaadni a bérbeadónak,
  • j) a bérleti szerződés meghosszabbítható, illetve a lakás a bérlő részére értékesíthető (a projekt fenntartási időszakát követően) az Önkormányzat Képviselő-testületének döntése alapján.

9. A felek akár a szerződéskötéskor, akár a megszűnésekor megállapodhatnak abban, hogy a lakás visszaadásakor a lakást és a – Lakástörvény 91/A. §-ában megjelölt – lakásberendezéseket a bérbeadó teszi rendeltetésszerű használatra alkalmassá, a kölcsönösen elfogadott bérlői költségtérítés fejében.

10. A bérlő a Lakástörvényben megjelölt kivételeken túl, a szociális bérlakásba csak a bérbeadó írásbeli hozzájárulásával feltétellel fogadhatja be

  • a) élettársát,
  • b) testvérét, féltestvérét,
  • c) életvitelszerűen a lakásban lakó gyermeke házastársát.

11. A bérlő a szociális bérlakást nem adhatja albérletbe. Ennek be nem tartása súlyos szerződésszegésnek minősül.
Valótlan adatok közlése és/vagy valótlan nyilatkozatok tétele automatikusan a pályázó által benyújtott pályázat elutasításával jár. Az esetleges lakásbérleti szerződés megkötése után a vállalt kötelezettségeket vagy nyilatkozatokat nem, vagy nem megfelelően teljesíti a bérlő (például nem a pályázatában megjelölt számú személy költözik és lakik életvitelszerűen a bérelt ingatlanban) abban az esetben a bérleti szerződése semmisé válik és az érvényes pályázatot beadott, de szociális bérlakásban nem részesült pályázók közül a pontszáma alapján soron következő lép a helyébe.
Aszaló, 2021.05.14.
Dr. Mészáros István
polgármester
1. melléklet

Hrsz

Cím

Alap-
terület

Szoba
szám

Komfortfokozat

Építés/felújítás
éve

1

Aszaló, 129. hrsz.

3841 Aszaló, Rákóczi u. 56.

64,96

3

összkomfort

2020

2

Aszaló, 129. hrsz.

3841 Aszaló, Rákóczi u. 56.

64,96

3

összkomfort

2020

3

Aszaló, 129. hrsz.

3841 Aszaló, Rákóczi u. 56.

64,96

3

összkomfort

2020

4

Aszaló, 183. hrsz.

3841 Aszaló, Bécsi út 60.

74,31

3

összkomfort

2020

5

Aszaló, 183. hrsz.

3841 Aszaló, Bécsi út 60.

74,31

3

összkomfort

2020

6

Aszaló, 183. hrsz.

3841 Aszaló, Bécsi út 60.

74,31

3

összkomfort

2020

2. melléklet

PÁLYÁZATI ADATLAP

szociális helyzet alapján történő szociális bérlakás bérbeadásához

Figyelem!

A pályázat elbírálásakor kizárólag ezen adatlapon meghatározott módon igazolt körülmények vehetők figyelembe!

A pályázat – az egyéb feltételek teljesülése esetén – kizárólag abban az esetben tekinthető érvényesnek, ha azt hiánytalanul kitöltött adatlapon nyújtották be!

PÁLYÁZATI JELENTKEZÉSI LAP

szociális b é r l a k á s b é r l é s é r e

Pályázók személyi adatai:

Pályázó 1.

Pályázó (házastárs, élettárs)

Név

Születési név

Születési hely

Születési idő

Anyja születési neve

Családi állapot

Állampolgárság

Lakóhely
(Állandó lakcím)

Tartózkodási hely
(Ideiglenes lakcím)

Telefonszám

Pályázókkal együtt költöző személyek:

Név
(lánykori név is)

Születési
helye

Születési
idő

Anyja születési neve

Családi állapota

Rokonsági fok

1. ……………………. ……………….. ………….. ….……………… ………….. …………..

2. ……………………. ……………….. ………….. ….……………… ………….. …………..

3. ……………………. ……………….. ………….. ….……………… ………….. …………..

4. ……………………. ……………….. ………….. ….……………… ………….. …………..

5. ……………………. ……………….. ………….. ….……………… ………….. …………..

6. ……………………. ……………….. ………….. ….……………… ………….. …………..

7. ……………………. ……………….. ………….. ….……………… ………….. …………..

8. ……………………. ……………….. ………….. ….……………… ………….. …………..

9. ……………………. ……………….. ………….. ….……………… ………….. …………..

10. ……………………. ……………….. ………….. ….……………… ………….. …………..

A pályázó és vele együtt költöző személyek:

Az EFOP-1.6.2-16-2017-00024 programban fejlesztési tervvel rendelkezik, illetve családi fejlesztési tervvel érintett családtag.

igen

nem

A kérelem benyújtásának időpontjában ténylegesen lakott lakás adatai:

szobáinak száma: .......................... ,

a lakásban lakók száma: ............................... fő.

komfort fokozata:

- szükséglakás,

- komfort nélküli,

- félkomfortos,

- komfortos,

- összkomfortos

A lakásban tartózkodás jogcíme:

- saját tulajdon

- családtag tulajdona

- lakás bérlője (albérlő)

egyéb: ................................

Rendezett lakókörnyezetben él (tiszta udvar, rendes ház):

igen

nem

Pályázó és együtt költöző személyek jövedelmi adatai

A jövedelmek típusai

Pályázó
1. jövedelme

Házastárs/élettárs jövedelme

Együttköltözők jövedelme

1

Munkaviszonyból,
munkavégzésre
irányuló egyéb jogviszonyból származó
nettó jövedelem és
táppénz

2

Társas és egyéb
vállalkozásból
származó jövedelem

3

Ingatlan, ingó
vagyontárgyak
értékesítéséből,
vagyoni értékű jog
átruházásából
származó jövedelem

4

Nyugellátás, baleseti nyugellátás, egyéb
nyugdíjszerű
ellátások

5

A gyermekek ellátásához és
gondozásához
kapcsolódó
támogatások
(GYED, GYES,
GYET, családi
pótlék, tartásdíj,
stb.)

6

Önkormányzat,
járási hivatal és
munkaügyi szervek
által folyósított
rendszeres pénzbeli
ellátás (álláskeresési
ellátások, bérpótló
juttatás, rendszeres
szociális segély,
ápolási díj stb.)

7

Föld bérbeadásából származó jövedelem

8

Egyéb (pl. ösztöndíj,
értékpapírból
származó jövedelem,
kis összegű
kifizetések stb.)

9

Havi nettó jövedelem
összesen

Egy főre jutó havi családi nettó jövedelem: ..................................... Ft/hó.

(összjövedelem / család létszáma)

Lakcímkártya másolatát mellékelem:

Igen

Nem

NYILATKOZAT

1.

Alulírott .............................................. (név) kérelmem kedvező elbírálása esetén vállalom, hogy a bérleti szerződés fennállása alatt a bérbeadott lakásban életvitelszerűen lakom a pályázatomban megjelölt számú személyekkel. A bérbeadás feltételeit megismertem és azt elfogadom. Büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy az általam közölt adatok a valóságnak megfelelnek.

.........................., ……. év …………………. hó ……. nap

......................................................

pályázó

NYILATKOZAT

2.

Alulírott ........................................ (név) büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy díjhátralékkal (közüzemi szolgáltatók-önkormányzatok, egyéb) felé nem rendelkezem.

.........................., ……. év …………………. hó ……. nap

......................................................

pályázó

NYILATKOZAT

3.

Alulírott ............................................... (név) büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy tanköteles korú gyermekem/gyermekeim tankötelezettségeiknek eleget tesznek.[5]

.........................., ……. év …………………. hó ……. nap

......................................................

pályázó

3. melléklet

Aszaló Község Önkormányzata tulajdonában lévő szociális bérlakás céljából rendelkezésre álló lakások bérleti díja:

Aszaló Község Önkormányzata tulajdonában lévő szociális bérlakás céljából rendelkezésre álló lakások bérleti díja: 20.000,- Ft/hó

4. melléklet

Aszaló Község Önkormányzata tulajdonában lévő szociális bérlakás céljából rendelkezésre álló lakások pontozási rendszere:

1. A pályázó a projekt programjaiban részt vett
rendszeresen: 3 pont
néhányan alkalommal: 1 pont
nem vesz részt: 0 pont

2. szociális munkásokkal együttműködik
Igen: 1 pont
Nem: 0 pont

3. A pályázatban eltöltött időszak hossza
projekt indulásától fogva: 5 pont
6 hónapnál kevesebb ideig: 0 pont

4. A pályázó a beadás időpontjában nem rendelkezik ingatlan tulajdonnal és az elmúlt 1 évben sem rendelkezett ingatlan tulajdonnal
Nem rendelkezik ingatlan tulajdonnal: 10 pont
Rendelkezik ingatlan tulajdonnal: 0 pont

5. Az ingatlan, amelyben a pályázó lakik, annak típusa:
Lakhatásra alkalmatlan: 7 pont
szükséglakás: 5 pont
komfort nélküli: 4 pont
félkomfortos: 3 pont
komfortos: 2 pont
összkomfortos: 1 pont

6. Három vagy több generáció együtt él
Igen: 3 pont
Nem: 0 pont

7. A pályázó:
házastársával vagy élettársával él, 4 nél több gyermeket nevelnek: 10 pont
házastársával vagy élettársával él es 3 vagy 4 gyermeket nevelnek: 7 pont
gyermeket egyedül nevelő személy: 5 pont
házastársával vagy élettársával él, 3 nál kevesebb gyermeket nevelnek:4 pont
házastársával vagy élettársával él: 3 pont
pályázó vagy a vele együtt költöző közeli hozzátartozója tartós betegségben, vagy fogyatékossággal él: 2 pont
egyedülálló: 1 pont

8. A pályázó gyermekének(einek) igazolatlan hiányzása nincs és igazolt hiányzásainak száma nem éri el a 250 órát.
Nincs: 5 pont
Van: 3 pont

9. A pályázó vagy házastársa/élettársa
Munkaviszonnyal rendelkezik: 5 pont
Közfoglalkoztatott: 3 pont
Nem rendelkezik munkaviszonnyal: 0 pont

10. A pályázó lakását/lakókörnyezetét lehetőségeihez mérten karban tartja, udvara rendezett
Igen: 5 pont
Nem: 0 pont

11. A pályázó díjhátralékkal (közüzemi szolgáltatók-önkormányzat stb. felé) nem rendelkezik
Nem rendelkezik: 5 pont
Rendelkezik: 0 pont


[1] A 4. § f) pontja az Aszaló Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8/2021. (VI. 11.) önkormányzati rendelete 1. § a) pontja szerint módosított szöveg.
[2] A 4. § g) pontja az Aszaló Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8/2021. (VI. 11.) önkormányzati rendelete 2. § a) pontja szerint módosított szöveg.
[3] A 2. melléklet 1. pontja az Aszaló Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8/2021. (VI. 11.) önkormányzati rendelete 1. § b) pontja szerint módosított szöveg.
[4] A 2. melléklet 1. pont g) alpontja az Aszaló Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8/2021. (VI. 11.) önkormányzati rendelete 2. § b) pontja szerint módosított szöveg.
[5] A 2. melléklet 11. pontja az Aszaló Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8/2021. (VI. 11.) önkormányzati rendelete 2. § c) pontja szerint módosított szöveg.