Nyírtelek város önkormányzat képviselő testületének 9/2016 (V.10..) önkormányzati rendelete

a Helyi civil szervezetek önkormányzati támogatásának rendjéről

Hatályos: 2021. 06. 15

Nyírtelek város önkormányzat képviselő testületének 9/2016 (V.10..) önkormányzati rendelete

a Helyi civil szervezetek önkormányzati támogatásának rendjéről

Nyírtelek Város Önkormányzata Képviselőtestülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában, valamint a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011.évi CLXXXIX. törvény 41. § (9) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva, a következő rendeletet alkotja:

Általános rendelkezések

1. § (1) Nyírtelek Város Önkormányzata Képviselő-testülete (a továbbiakban: Képviselő-testület) e rendeletben állapítja meg a civil szervezetekkel kapcsolatos részletes feladatait és kötelezettségeit, valamint az Önkormányzat költségvetéséből civil szervezetek támogatására fordítandó összeg felhasználásának szabályait.

(2) A támogatás céljára felhasználható előirányzat összegét a Képviselő-testület évente - a város anyagi lehetőségeitől függően- a költségvetési rendeletében állapítja meg.

(3) E rendelet szabályait kell alkalmazni az éves költségvetési rendeletben civil szervezetek működési támogatására elkülönített keretre.

A rendelet célja

2. § (1) A rendelet célja a civil társadalom erősítése, a civil szervezetek helyi társadalmi szerepvállalásának elősegítése, az önkormányzattal való jó együttműködés előmozdítása az önkormányzati feladatok hatékonyabb ellátásáért.

(2) A Képviselő-testület elismeri és támogatja azt a tevékenységet, amelyet a Nyírteleken élő vagy dolgozó polgárok önszerveződő közösségei végeznek az önkormányzati feladatok megvalósítása, a polgárok közéletbe való bevonása, a település fejlesztése és szépítése, a környezetvédelem, az arra rászorulók támogatása, a kultúra és a hagyományok ápolása, a lakosság művelődése, az oktatás, az egészségvédelem, a sportolás, az esélyegyenlőség, és a közrend- közbiztonság megteremtése érdekében.

(3) Ezen szervezetek közötti esélyegyenlőség biztosítása érdekében szükséges a támogatás feltételeinek, az eljárás rendjének, a támogatásokkal történő elszámolás módjának egységes szabályozása.

A rendelet hatálya

3. § (1) E rendelet hatálya kiterjed a Nyírtelek Város közigazgatási területén rendszeresen működő, az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011.évi CLXXV. törvény hatálya alá tartozó civil szervezetekre, amelyek az Önkormányzat közigazgatási területén székhellyel rendelkeznek és az Önkormányzat illetékességi területén működnek, feltéve, hogy az alapító okiratuknak (alapszabályuknak) megfelelő tevékenységet folytatnak.

Értelmező rendelkezések

4. § (1) E rendelet alkalmazásában civil szervezet:

  • a) a Magyarországon nyilvántartásba vett egyesület – a párt, a szakszervezet és a kölcsönös biztosító egyesület kivételével -,
  • b) az alapítvány - a közalapítvány és a pártalapítvány kivételével -

(2) E rendelet alkalmazásában támogatható civil szervezet a támogatásra irányuló kérelmének, illetve pályázatának benyújtása előtt legalább egy évvel jogerősen bírósági nyilvántartásba vett civil szervezet.

(3) Az Önkormányzat közigazgatási területén kívüli székhellyel rendelkező civil szervezetek, csak kivételes esetben, elsősorban önkormányzati vagy humanitárius érdekből támogathatók.

(4) Az Önkormányzat költségvetési lehetőségeitől függően a 2. § megfogalmazott célok megvalósulása érdekében a civil szervezetek számára jelen rendelet keretei között, azonos feltételek mellett, pályázati úton pénzügyi támogatást biztosít a működéshez, valamint rendezvényeikhez, pályázaton való részvételhez, eszközbeszerzéshez.

A támogatások fajtái

5. § [1] (1) Közvetett infrastrukturális támogatás: a Nyírtelek Város tulajdonában lévő ingatlanok - kivéve a Közösségi ház, a Vigadó épülete - használatának biztosítása heti egy alkalommal maximum 2 óra időtartamban, a Közösségi ház épülete évente egy alkalommal ingyenesen használható.

(2) Az Önkormányzat a civil szervezetek részére pénzügyi támogatást a költségvetésében jóváhagyott cél jelleggel nyújtott támogatás előirányzatból biztosítja.

(3) A civil szervezet akkor részesíthető támogatásban, ha azt olyan pártpolitikától mentes közösségi célú feladat ellátására kívánja fordítani, amely a város lakosságának érdekeit szolgálja.

A támogatások nyújtása

6. § a. A cél jelleggel nyújtott támogatás előirányzatból. pályázat valamint a Képviselő-testület egyedi döntése alapján támogatásban részesíthetők éves működési kiadásaik finanszírozásához, valamint a szervezet közreműködésével létrejövő városi rendezvények, saját programok, szakmai események színvonalas megvalósításának támogatására a civil szervezetek.

(2) Működési kiadásnak minősülnek különösen:

  • a) anyagköltségek:
    • aa) sportmez, cipő, sportszerek, jelmez, táncosok ruházata,
    • ab) irodaszer, nyomtatvány
    • ac) fenntartási és üzemeltetési anyagok: a működési célt szolgáló bármely berendezés, gép használatához szükséges, egy éven belül elhasználódó anyagok, irodai eszközök
    • ad) egyéb anyagköltség (dekoráció, endezvényhez, programokhoz, kiállításokhoz szükséges anyagok, eszközök, kották),
  • b) posta, telefon, kommunikációs költségek,
  • c) szórólapok, kiadványok, plakátok, dokumentálás költségei

(3) Működési kiadásnak csak az a költség, ráfordítás tekinthető, amely a civil szervezet létesítő okiratában meghatározott célok megvalósítását közvetlenül szolgálja.

A pályázat

7. § (1) A Képviselő-testület minden évben, egyetlen alkalommal, legkésőbb január 31. napjáig írja ki a pályázatot, amelyben részletesen meghatározza a pályázati feltételeket.

(2) A pályázatot a helyben szokásos módon kell meghirdetni.

(3) A pályázat során a civil szervezet egyidejűleg több tevékenységre is kérhet támogatást.

(4) Több civil szervezet is benyújthat közös pályázatot közös programra, de ilyen esetben egyértelműen meg kell jelölni a végrehajtásért és elszámolásért felelős szervezetet.

(5) A pályázati felhívásnak tartalmaznia kell:

  • a) pályázat kiírójának megnevezését,
  • b) a pályázat célját
  • c) a pályázat benyújtására jogosultak körét,
  • d) a pályázat tartalmi elemeit
  • e) a pályázathoz csatolandó dokumentumok megjelölését,
  • f) a pályázati nyomtatványok elérhetőségét, igénylésének módját,
  • g) a pályázat benyújtásának módját, helyét, határidejét,
  • h) a hiánypótlás lehetőségét, határidejét,
  • i) a pályázat elbírálásának rendjét, határidejét
  • j) az eredményről történő értesítés módját, határidejét,
  • k) a szerződéskötésre vonatkozó szabályokat,
  • l) a támogatás igénybevételének módját, feltételét,
  • m) az elszámolható költségek körét és az elszámolás módját, határidejét,
  • n) az ellenőrzés módját

A pályázat benyújtásának módja, a pályázat elbírálása

8. § (1) A támogatás iránti pályázatot az Ügyrendi, Vagyonnyilatkozat Nyilvántartó és Ellenőrző Bizottsághoz (továbbiakban: Bizottság) kell írásban, 2 példányban benyújtani.

(2) A pályázatot az e rendelet 1/A és 1/B mellékletét képező PÁLYÁZATI ADATLAPON kell benyújtani, amelyhez az ott felsorolt mellékleteket is csatolni kell.

(3) Amennyiben az igénylés benyújtása hiányosan történt, a Bizottság írásban felhívja a kérelmezőt arra, hogy a felhívás kézbesítésétől számított 8 napon belül a hiányosságot pótolja. Amennyiben a pályázó a hiánypótlást felhívás ellenére sem teljesíti, vagy nem határidőben teljesíti, a pályázat nem támogatható.

(4) A pályázati dokumentációnak tartalmaznia kell:

  • a) a pályázó nevét, székhelyét, levelezési címét, adószámát, bírósági nyilvántartásba vétel számát, a nyilatkozattételre jogosult személy nevét, elérhetőségét, a nyilvántartottak számát,
  • b) a pályázó számlavezető pénzintézetének megnevezését és a pályázó számlaszámát
  • c) a pályázat nevét,
  • d) az igényelt támogatás célját, a felhasználás módját és az igényelt összeget,
  • e) a támogatás felhasználására vonatkozó tételes költségszámítást, megjelölve a pályázati cél megvalósításához rendelkezésre álló saját forrás összegét
  • f) a pályázati cél megvalósításának kezdő és befejező időpontját

(5) A pályázathoz csatolandó dokumentumok:

  • a) a civil szervezet működésének igazolására: a bíróság általi bejegyzésről szóló végzésnek 30 napnál nem régebbi másolatát és a civil szervezet alapszabályát vagy működésének egyéb alapdokumentumát.
  • b) a civil szervezet előző évi tevékenységéről szóló tájékoztatót, különös tekintettel a végzett feladatokra, elért eredményekre, valamint az előző támogatás felhasználásáról szóló bizonylatok fénymásolatát;

(6) Amennyiben a civil szervezet korábban már részesült támogatásban, melynek során a (5) bekezdés b) pontjában szereplő dokumentumokat már benyújtotta és azokban az előző támogatás óta eltelt időszakban változás nem következett be, akkor e dokumentumok benyújtása mellőzhető.

(7) A pályázónak pályázati díjat nem kell fizetnie.

9. § (1) A beérkezett pályázatokat a benyújtási határidőt követő 30 napon belül a Bizottság megvizsgálja és indokolással ellátott javaslatot tesz a támogatás odaítélésére illetőleg annak összegére. A támogatásról a Képviselő-testület dönt.

(2) A Bizottság vizsgálata különösen arra terjed ki, hogy

  • a) a civil szervezet tevékenysége mennyiben közérdekű, illetőleg a támogatásban részesítendő célkitűzés összhangban van-e e rendelet céljaival, mennyiben szolgálja azt és szakmai szempontból mennyiben megvalósítható.
  • b) a civil szervezet az előző évben kapott pénzügyi támogatással megfelelően elszámolt-e;
  • c) a támogatásban részesítendő cél megvalósításához – a támogatás esetleges összegét is figyelembe véve – rendelkezik-e a megfelelő pénzügyi és egyéb feltételekkel;
  • d) a támogatásban részesítendő cél eléréséhez a civil szervezetnek vannak-e más partnerei és egyéb támogatói;
  • e) a támogatásban részesítendő cél megvalósítása igényli-e az önkormányzat egyéb támogatását.

A támogatás felhasználása

10. § (1) A pénzügyi támogatás megállapításáról szóló határozatban meg kell jelölni azt is, hogy a támogatás felhasználása milyen célra történhet.

(2) A támogatásban részesülő civil szervezet a kapott támogatást csak a döntésben, ill. a támogatási szerződésben meghatározott célra használhatja fel. A támogatás eltérő célra történő felhasználása csak akkor lehetséges, ha ehhez a döntést hozó előzőleg hozzájárult.

(3) Nem részesíthető pénzügyi támogatásban kettő naptári év időtartamban az a civil szervezet

a. amely az előző évben kapott pénzügyi támogatással nem, vagy nem megfelelően számolt el.

b. az előző évben kapott támogatást a jóváhagyott céltól eltérően használta fel.

A támogatás kifizetése és felhasználásának elszámolása

11. § (1) A megállapított pénzügyi támogatás folyósítására, felhasználására és elszámolására vonatkozóan az Önkormányzat a támogatott civil szervezettel - jelen rendelet 2. számú melléklete szerinti – támogatási szerződést köt.

(2) A támogatási szerződésnek tartalmaznia kell:

a. a támogató és támogatott pontos megnevezését, székhelyét, levelezési címét, képviselőjét,

b. a támogatásról szóló döntés számát, a döntéshozó megnevezését,

c. a támogatott cél pontos meghatározását,

d. a támogatás összegét,

e. a támogatás átutalásának határidejét, a támogatott számlavezető bankját, bankszámlaszámát,

f. a finanszírozás ütemezését, amennyiben nem egy összegben történik a folyósítás,

g. a támogatással történő elszámolás határidejét

h. a visszafizetési kötelezettségre, a pályázati rendszerből való kizárás lehetőségére vonatkozó rendelkezést

(3) A civil szervezet a kapott támogatás felhasználásáról köteles elszámolni.

(4) Az elszámolás magában foglalja

a. a szakmai, tartalmi beszámolót,

b. a pénzügyi beszámolót és annak mellékleteként a támogatás összegének felhasználásáról szóló eredeti számlák, számviteli bizonylatok - támogatási szerződésben meghatározott módon - hitelesített másolati példányát (továbbiakban pénzügyi beszámoló).

(5) A szakmai és pénzügyi beszámolót a döntést hozó szervhez kell benyújtani. A pénzügyi beszámoló egy példányát a Pénzügyi Bizottság részére is meg kell küldeni.

(6) A benyújtott számlákról bizonylatösszesítőt kell készíteni, a 3. számú melléklet szerinti adattartalommal.

(7) Az elszámolásra kötelezettnek a számlákat záradékolnia kell. A záradékolás során támogatás felhasználásához kapcsolódó számla eredeti példányára rá kell vezetni, hogy „…. Ft összegű támogatás Nyírtelek Város Önkormányzatával kötött …… számú támogatási szerződés terhére elszámolva. A támogatási összeg más célra nem lett elszámolva.” Az elszámoláshoz a záradékolt számlák hiteles másolatát kell csatolni.

(8) A civil szervezetek részére juttatott támogatások elszámolását a Pénzügyi Bizottság ellenőrzi és véleményezi.

(9) Amennyiben a pénzügyi elszámolás alapján megállapítható, hogy a támogatott nem a támogatási szerződésben foglalt céloknak megfelelően használta fel az elnyert támogatást, vagy annak egy részét, a támogatott köteles a Pénzügyi Bizottság felszólításától számított 8 napon belül az önkormányzat részére visszafizetni a kifizetett támogatás nem megfelelően felhasznált részét.

(10) A támogatás felhasználására vonatkozó elszámolásokat a Polgármesteri Hivatal belső ellenőrzési feladatát ellátó belső ellenőr is jogosult ellenőrizni.

Egyéb rendelkezések

12. § (1) A Képviselőtestület által a civil szervezetek részére megállapított pénzügyi támogatásokról a Polgármesteri Hivatal Adó- és Pénzügyi irodája Hivatal Adó- és Pénzügyi Irodája nyilvántartást vezet.

(2) A nyilvántartás tartalmazza (4. melléklet szerint) a támogatásban részesült szervezetek megnevezését, nyilvántartási azonosítóját (sorszámát), az elszámolási kötelezettség előírását, határidejét, annak teljesítését, továbbá a támogatás - jelen rendelet szabályainak és a támogatási szerződésben foglaltaknak - megfelelő felhasználására vonatkozó megállapítást.

Közzététel

13. § (1) A civil szervezetek részére megállapított pénzügyi támogatásokról, valamint a támogatott célokról tájékoztatót kell közzétenni Nyírtelek város honlapján, a döntést követő 15 napon belül. A honlapon megjelenő tájékoztató elérhetőségét 5 évig biztosítani kell.

(2) A közzétételről a jegyző gondoskodik.

14. §

Záró rendelkezések

(1) Jelen rendelet 2016. május 10. napján lép hatályba.

(2) E rendelet hatályba lépésével egyidejűleg hatályát veszti a civil szervezetek pénzügyi támogatásának rendjéről szóló 3/2004.(II.17.) önkormányzati rendelet.

1/A SZÁMÚ MELLÉKLET A 9/2016.(V.10.)

ÖNKORMÁNYZATI RENDELETHEZ

Beérkezett: ...........................

Azonosító: ...........................

P Á L Y Á Z A T I A D A T L A P

KULTURÁLIS TEVÉKENYSÉGEK TÁMOGATÁSÁRA 20….. ÉVRE

A pályázó neve:

………………………………………………………………………………………….

Címe:

………………………………………………………………………………………

postacíme: …………………………………..……. Megye:

…………………………………………..

telefon: …………………..……. Fax: ………………..….. E-mail:

…………………………………..

szervezeti működési formája (kérjük aláhúzni): egyesület, alapítvány,

adószáma: .......................................... - ….. - …………

a számlavezető pénzintézet neve

:……………………………………………………………………

számlaszáma: ............................................... - ……………………….. -

…………………………

A pályázó szervezet vezetője:

……………………………………..……………………………………

A pályázatért felelős személy neve:

……………………………...……………………………………..

Tel: ……………………………. Fax: ………………………. E-mail:

……………………………….

A pályázati téma rövid leírása:

……………………………………………………………………….

…………………………………………………………………………………………………

…………………………………………………………………………………………………

…………………….

…………………………………………………………………………………………………

………….

…………………………………………………………………………………………………

………….

…………………………………………………………………………………………………

…………………………………………………………………………………………………

…………………….

A pályázati munka kezdete: 2016. ……………….. hó ……………. nap

vége: 2016 …………….….. hó ……………. nap

Az igényelt támogatással kapcsolatos adatok:

(A részletes KÖLTSÉGTERV kötelező melléklet!)

3.1 A megvalósítás teljes költségigénye (Bruttó): …….…..……….………,- Ft

3.2 Megvalósításhoz meglévő saját forrás összege: …….…..……….………,- Ft Saját forrás mértéke:

- %

3.3 Más forrás(ok)ból rendelkezésre álló összeg: …….…..……….………,- Ft

A forrás megnevezése: …………………………………….

3.4 Igényelt támogatási összeg:

…….…..……….………,- Ft Ebből visszaigényelhető ÁFA összege: …….…..……….………,- Ft

(Csak abban az esetben kell kitölteni, ha ÁFÁ-t igényelnek vissza!)

A korábban kapott támogatások összege:

2010. év …………………………….,- Ft

2011. év

…………………………….,- Ft

2012. év

…………………………….,- Ft

2013. év

…………………………….,- Ft

2014. év

……………………………..- Ft

2015.év

……………………………..- Ft

Kelt.: ………………………., …………..év …………. hó ……….. nap

P.H.

…............................................................

a pályázó (felelős vezető)

aláírása

A pályázó ÁFA- levonási joggal rendelkezik-e? (kérjük aláhúzni):

Igen Nem

A pályázathoz kötelezően benyújtandó mellékletek:

a) A pályázati téma részletes kifejtése (tartalma, célja, eredménye) /max. 3 oldal/

b) A civil szervezet bíróság általi bejegyzésről szóló 30 napnál nem régebbi másolata

c) A civil szervezet alapszabálya

d) Részletes költségterv

e) Érintettségi nyilatkozat

f) Közzétételi kérelem

1/B melléklet a 9/2016.(V.10.)önkormányzati rendelethez

Beérkezett: ...............................

Azonosító: ................................

P Á L Y Á Z A T I A D A T L A P

működési támogatásra 20….évre

I.A szervezet adatai:

1. neve:

2. címe:

3. adószáma:

4. számlaszáma:

5. képviselője (név, mobil telefon, e-mail):

6. cégbírósági bejegyzés száma:

7. célja:

8. tagjainak száma:

9. tevékenysége, jelentősebb programjai a megelőző 2 évben:

10. jelentősebb nem önkormányzati támogatói az előző 2 évben:

11. ……… évi bevételeinek kalkulált összege:………………….. Ft

12. ……… évi kalkulált összes működési költség:……………….. Ft

II. A……………. évi működés részletezése

1.címe:Működési költségek

2. helyszíne:………………………………… időtartama:……………… év 01.01- 12.31.

3. célja:

4. 20….. évi tervezett költségvetés (e forintban)

Megnevezés

Saját forrás

Igényelt támogatás

I.Személyi költségek

(megbízási díj, tiszteletdíj)

I. Összesen:

Ft

Ft

Ft

II.Dologi költségek

közüzemi díjak:

kommunikációs költségek:

Egyéb anyagköltség:

II.Összesen:

Ft

Ft

Ft

III.Eszköz

(kis értékű tárgyi eszköz

beszerzése)

1.

2.

3.

III.Összesen:

Ft

Ft

Ft

IV.Egyéb költségek

1.

Bankköltség:

2.

Ügyvédi, egyéb

eljárási díj:

3.

IV.Összesen:

Ft

Ft

Ft

Mindösszesen(I+II+III+IV

sorok):

Ft

Ft

Ft

(A kért támogatás felhasználási tervét külön kérjük mellékelni)

Nyilatkozom, hogy Nyírtelek Város Önkormányzatától kapott korábbi támogatásokkal elszámoltam, a pályázó szervezetnek lejárt köztartozása nincs.

Dátum:……………………………………

PH

aláírás (pályázó)

A pályázathoz kötelezően benyújtandó mellékletek:

a) A pályázati téma részletes kifejtése (tartalma, célja, eredménye) /max. 3 oldal/

b) A civil szervezet bíróság általi bejegyzésről szóló 30 napnál nem régebbi másolata

c) A civil szervezet alapszabálya

d) Részletes költségterv

e) Érintettségi nyilatkozat

f) Közzétételi kérelem

2.számú. melléklet 2.számú melléklet a 9/2016.(V.10.)önkormányzati rendelethez

Sorszám:

TÁMOGATÁSI SZERZŐDÉS

Mely létrejött egyrészről

Nyírtelek Város Önkormányzata (4461 Nyírtelek, Petőfi Sándor u. 28. szám, Törzsszám: 732363; Adószám: 15732365-2-15; KSH szám: 15732365-8411-321-15) képviseli Szekeres József polgármester (továbbiakban, mint Támogató), másrészről …………………………… (4461 Nyírtelek, ………………………. szám adószám:………………….), képviselője: ………………………, mint Támogatott között alulírott napon és helyen az alábbi feltételekkel:

1) Támogató kötelezettséget vállal arra, hogy Nyírtelek Város Önkormányzata 20….évi költségvetéséről és a költségvetés vitelének szabályairól szóló …./20….(……..) önkormányzati rendelete; cél jelleggel nyújtott támogatás előirányzat terhére

…………….- Ft, azaz ………………… forint összegű támogatást nyújt Támogatott részére az Önkormányzat cél jelleggel nyújtott támogatás pénzügyi keretre benyújtott támogatási kérelme valamint Nyírtelek Város Önkormányzata Képviselő-testületének …./20….. (……..) KT. határozata alapján.

2) A Támogató az 1. pontban foglalt támogatást jelen támogatási szerződésben foglalt ütemezésben utalja a Támogatott …………………………………… pénzintézetnél vezetett ……………………………………………… számú számlájára.

3) A Támogatott a támogatás összegét kizárólag az 12. pontban foglalt célra használhatja fel, jelen szerződésben foglaltak szerint 20…... december 31-ig.

4) Támogatott köteles a támogatás összegét egyéb pénzeszközeitől elkülönítetten nyilvántartani, valamint az érvényes számviteli, pénzügyi, adó és egyéb gazdálkodási, illetve EU jogharmonizáció szabályai szerint kezelni, s ezen szabályokat gazdálkodási tevékenysége ellátása során megtartani.

5) Az 12. pontban foglalt támogatási cél meghiúsulása esetén Támogatott köteles - 15 napon belül - a Támogató Nyírtelek Város Képviselő-testületét írásban értesíteni, a támogatás céljának módosítását kérni. Támogatott a támogatási cél meghiúsulása esetén köteles a támogatás összege felhasználásának megszüntetésére azonnali intézkedést tenni, s a támogatás összegét zároltan kezelni.

6) Támogatott a Támogató Nyírtelek Város Képviselő-testületének döntését követően, az új támogatási cél meghatározása után használhatja fel a támogatás összegét. Abban az esetben, amennyiben Nyírtelek Város Képviselő-testülete a támogatás céljának megváltoztatásához nem járul hozzá, a Támogatott a támogatás összegének részbeni felhasználása esetén a fennmaradó összeget, a támogatási cél meghiúsulása esetén a támogatás teljes összegét köteles Nyírtelek Város Önkormányzat képviselő-testületének 11744003-15404596-00000000 számú költségvetési elszámolási számlájára 8 napon belül visszafizetni.

7) Amennyiben a támogatás összegét nem a jelen támogatási szerződésben meghatározott célra használja fel, azt a felek szerződésszegésnek minősítik, melynek alapján Támogatott köteles a támogatás összegét a folyósítás napjától a visszatérítés napjáig számított jegybanki alapkamat kétszeresének megfelelő késedelmi kamattal növelten a Támogató számlájára visszafizetni.

8) A Támogatott a szerződés teljesítéséről a felhasználást követően köteles elszámolni,

9) A Támogató jogosult a szakmai és pénzügyi beszámolót elbírálni. A Képviselőtestület Pénzügyi Bizottsága jogosult a támogatás felhasználását pénzügyileg ellenőrizni. Az ellenőrzésre helyszínen is sor kerülhet. A Támogatott a támogatás összegének felhasználásához köteles az ellenőrzéshez szükséges adatokat, dokumentumokat az ellenőrzést végző rendelkezésére bocsátani. A támogatás összegének felhasználását az Állami Számvevőszék is jogosult vizsgálni.

10) A Támogatott – a támogatási cél részbeni vagy teljes megváltozása esetén – írásbeli kérelemmel jogosult az elszámolási idő meghosszabbítását kérni, melyet a Támogató engedélyezhet. A meghosszabbítást, illetve a támogatási cél részbeni vagy teljes megváltoztatását indokolni szükséges. A meghosszabbítás legfeljebb 3 hónapig terjedhet.

11) A támogatási cél megváltoztatásának engedélyezése a Támogatási Szerződést módosítja.

12) A támogatás felhasználásának célja és egyéb rendelkezések:

12.1.A támogatás összege az alábbi célra/célokra használható fel:

…………………………………………………………………………………………

…………………………………………………………………………………………

12.2. A támogatás összegének ütemezése: ………………………

12.3. Egyéb rendelkezések:…………………………………………
Jelen Támogatási Szerződésben nem szabályozott kérdésekben felek magukra nézve a Ptk. Szabályait tekintik irányadónak. Vitás kérdésekben felek Nyíregyházi Járásbíróság illetékességét kötik ki.
13) Jelen Támogatási Szerződést a felek elolvasás és értelmezés után helybenhagyólag aláírták.
Nyírtelek, 20….………………..,…………..

………………………

………………………..

Nyírtelek Város Önkormányzata

Szekeres József

polgármester

Támogató

Támogatott

3. számú. melléklet 3. számú melléklet a 9/2016. (V.10.) önkormányzati rendelethez

……………………………

szervezet neve

szerződés sorszáma:

/20…..

Elszámolás*

A 20….. évi céljelleggel nyújtott önkormányzati támogatás felhasználásáról

A 20…... évi támogatás összege: ……………………….. Ft

A támogatás összegét a szerződésben meghatározott célra használtuk fel, az alábbi számlák** szerint, melyek másolatait mellékeljük.

Számla száma Számla kelte Számla tárgya, megnevezése Számla bruttó összege (Ft)

Összesen:

Melléklet:………..db

Nyírtelek, 20….…………………………..

…..……….…………………………….. támogatott szervezet képviselője

*Céljelleggel nyújtott támogatás esetében **Számla vagy számviteli bizonylat

(Az elszámoló lap szükség szerint sokszorosítható.)

4. számú. melléklet 4. számú melléklet a 9/2016. (V.10.) önkormányzati rendelethez

CIVIL SZERVEZETEK ÖNKORMÁNYZATI TÁMOGATÁSÁNAK

NYILVÁNTARTÁSA A 20…...ÉVBEN

A civil

Nyilván-

Az elszámolási

A felhasználásra

szervezet

tartási

kötelezettség

vonatkozó

neve:

azonosítója:

teljesítésének

megállapítás:

határideje:


[1] Az 5. § a Nyírtelek Város Önkormányzat Képviselő-testülete 7/2021. (VI. 14.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.