Békésszentandrás Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete 4/2021. (V. 6.) önkormányzati rendelete

4/2021.(V.6) önkormányzati rendelete a köztisztviselőket megillető szociális, jóléti, kulturális és egészségügyi juttatásokról és támogatásokról

Hatályos: 2021. 05. 07 00:01

Békésszentandrás Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete 4/2021. (V. 6.) önkormányzati rendelete

Békésszentandrás Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete hatáskörében eljáró Polgármesterének 4/2021.(V.6) önkormányzati rendelete a köztisztviselőket megillető szociális, jóléti, kulturális és egészségügyi juttatásokról és támogatásokról

2021.05.07.

Békésszentandrás Nagyközség Önkormányzat Polgármestere a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 226. § (7) bekezdésében és a 237. §-ában kapott felhatalmazás alapján az Alaptörvény 32. cikk. (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében, a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdésében foglaltak alapján eljárva, Békésszentandrás Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének rendeletalkotási hatáskörét gyakorolva a következőket rendeli el:

Általános rendelkezések

1. § (1) A rendelet hatálya a Békésszentandrási Polgármesteri Hivatal köztisztviselőire terjed ki.

(2) A 2.§-ban meghatározott juttatásokat és támogatásokat a polgármester tekintetében is alkalmazni kell (a továbbiakban együtt: köztisztviselő).

(3) A rendelet 2. §-ában meghatározott juttatások mértékét, feltételeit, az elbírálás és elszámolás rendjét a jegyző az Egységes Közszolgálati Szabályzatban állapítja meg.

(4) A köztisztviselők részre e rendeletben foglalt juttatások megállapítása és kifizetése, csak az adott évi költségvetési rendeletben biztosított forrás terhére teljesíthetők.

Köztisztviselők juttatásai, támogatásai

2. § A köztisztviselők részére az alábbi juttatások, támogatások adhatók:

a) Családalapítási támogatás egyösszegű - vissza nem térítendő - gyermekszületési támogatás.

b) Szociális támogatás:

ba) iskolakezdési támogatás

bb) rendkívüli (eseti) pénzbeli szociális segély

bc) temetési segély

c) Albérleti díj hozzájárulás

d) Tanulmányok támogatása

e) Képernyő előtti munkavégzéshez szükséges védőszemüveg megvásárlásához támogatás

f) Munkába járás költségtérítésének támogatása

g) Illetményelőleg

h) Karácsonyi ünnepek alkalmából ajándékcsomag

i) Köztisztviselők munkájának elismerése

ia) jutalmazás

ib) nyugállományba vonuló köztisztviselő díjazása

j) Ruházati költségtérítés

A juttatások, támogatások forrása

3. § (1) A juttatásokra, támogatásokra az adott évben kifizethető keretösszeget a Képviselő-testület mindig az önkormányzat gazdasági helyzetének függvényében az adott évre vonatkozó költségvetési rendeletében állapítja meg.

(2) Ha az adott költségvetési évre a Képviselő-testület a juttatásokra előirányzatot nem állapított meg, vagy a juttatásokra, támogatásokra megállapított keret kevésnek bizonyul, a jegyző év közben pótelőirányzatot kérhet. A képviselő-testület e kérésnek a költségvetési rendelete módosításával tehet eleget, a juttatásokra előirányzatot állapíthat meg, vagy a megállapított előirányzatot megemelheti.

Záró rendelkezések

4. § E rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba. Rendelkezéseit 2021. január 01. napjával kell alkalmazni.