Böhönye Község Önkormányzat Képviselő-testülete 12/2021. (VI.11.) önkormányzati rendelete

a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatok elbírálásának szabályairól

Hatályos: 2021. 06. 15

Böhönye Község Önkormányzat Képviselő-testülete 12/2021. (VI. 11.) önkormányzati rendelete

a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatok elbírálásának szabályairól

Böhönye Község Önkormányzatának Polgármestere a Magyarország Alaptörvénye 32. cikkének (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében eljárva - figyelemmel a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdésében foglaltakra, valamint a Kormány által a veszélyhelyzet kihirdetéséről és a veszélyhelyzeti intézkedések hatálybalépéséről szóló 27/2021. (I.29.) Korm. rendelettel Magyarország egész területére kihirdetett veszélyhelyzetre – a következőket rendeli el:

1. § A rendelet hatálya kiterjed a Böhönyén lakóhellyel rendelkező, a mindenkori Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjrendszere vonatkozó pályázati felhívás szerint pályázatot benyújtó felsőoktatási hallgatókra, valamint felsőoktatási tanulmányokat kezdő fiatalokra.

2. § (1) A pályázatok benyújtása, elbírálása és folyósítása a felsőoktatásban részt vevő hallgatók juttatásairól és az általuk fizetendő egyes térítésekről szóló 51/2007.(III.26.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Korm. rendelet) alapján, az adott évi Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjrendszere vonatkozó pályázati felhívásban foglaltak szerint, illetve ahhoz kapcsolódó általános szerződési feltételekben meghatározottak szerint történik.

(2) A beérkezett pályázatokat Böhönye Községi Önkormányzat Képviselő-testületének Szociális Bizottsága zárt bizottsági ülésen véleményezi, amelyről bizottsági határozatot hoz.

(3) A pályázatokról a bizottsági véleményezést követően a Képviselő-testület dönt.

(4) A pályázatokra vonatkozó döntést a Böhönyei Közös Önkormányzati Hivatal készíti elő.

3. § A Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjrendszer keretében megítélt támogatás legkisebb összege havi 1.000-Ft/fő összegnél nem lehet kevesebb, de a havi 5.000,- Ft/fő összeget nem haladhatja meg.

4. § Az e rendeletben nem szabályozott kérdésekben Korm. rendelet előírásai, a települési önkormányzatok számára előírt mindenkori általános szerződési feltételek, valamint a mindenkori pályázati kiírásban foglaltak az irányadók.

5. § E rendelet 2021. június 15-én lép hatályba.