Lábod Község Önkormányzat Képviselő-testülete 7/2021. (VII.5.) önkormányzati rendelete

a hivatali helyiségen kívüli, valamint a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés és családi esemény engedélyezésének szabályairól, valamint a házasságkötésért és családi eseményért fizetendő díjak mértékéről szóló 6/2017. (VI. 25.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2021. 07. 08- 2021. 07. 08

Lábod Község Önkormányzat Képviselő-testülete 7/2021. (VII. 5.) önkormányzati rendelete

a hivatali helyiségen kívüli, valamint a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés és családi esemény engedélyezésének szabályairól, valamint a házasságkötésért és családi eseményért fizetendő díjak mértékéről szóló 6/2017. (VI. 25.) önkormányzati rendelet módosításáról

Lábod Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. §. (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az anyakönyvi eljárásról szóló 2010. évi I. törvény (továbbiakban: At.) 96. §. a.)-b) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. §. (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a hivatali helyiségen kívüli, valamint a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés és családi esemény engedélyezésének szabályairól, valamint a házasságkötésért és családi eseményért fizetendő díjak mértékéről szóló 6/2017. (VI. 25.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: Ör) módosításáról a következőket rendeli el:

1. § A hivatali helyiségen kívüli, valamint a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés és családi esemény engedélyezésének szabályairól, valamint a házasságkötésért és családi eseményért fizetendő díjak mértékéről szóló Lábod Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2017 (VI.25.) 1. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

  • „1. Házasságkötést és családi eseményt lebonyolítani munkanapokon, valamint szombaton is lehet. A közeli haláleseti állapotot kivéve munkaszüneti napokon házasságot kötni nem lehet.”

2. § A hivatali helyiségen kívüli, valamint a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés és családi esemény engedélyezésének szabályairól, valamint a házasságkötésért és családi eseményért fizetendő díjak mértékéről szóló Lábod Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2017 (VI.25.) 1. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

  • „1. A hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötésért és családi eseményért eseményenként 10.000.- Ft + mindenkor hatályos ÁFA szolgáltatási díjat kell fizetni, mely tartalmazza a személyi és tárgyi feltételek biztosítását.”

3. § A hivatali helyiségen kívüli, valamint a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés és családi esemény engedélyezésének szabályairól, valamint a házasságkötésért és családi eseményért fizetendő díjak mértékéről szóló Lábod Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2017 (VI.25.) 3. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

  • „3. Az anyakönyvvezetőt a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötésért és családi eseményben történő közreműködéséért eseményenként bruttó 10.000.- Ft díjazás illeti meg.”

4. § Ez a rendelet 2021. július 8-án lép hatályba.