Vértestolna Község Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2021. (VII.21.) önkormányzati rendelete

a hivatali helyiségen kívüli, valamint a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés engedélyezésének szabályairól és díjairól

Hatályos: 2021. 07. 22

Vértestolna Község Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2021. (VII. 21.) önkormányzati rendelete

a hivatali helyiségen kívüli, valamint a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés engedélyezésének szabályairól és díjairól

Vértestolna Község Önkormányzatának képviselő-testülete az anyakönyvi eljárásról szóló 2010. évi I. törvény 96. §-ában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § A rendelet alkalmazásában:

  • 1. hivatali helyiség: Vértestolna Község Önkormányzatának házasságkötő terme.
  • 2. hivatali munkaidőn kívüli házasságkötés: Tardosi Közös Önkormányzati Hivatal ügyrendjében meghatározott munkaidőn kívüli házasságkötés.

2. § (1) A hivatali helyiségen kívüli, valamint a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés esetén a szándék bejelentésével egyidejűleg írásban kérelmet kell benyújtani. A kérelemben meg kell jelölni:

  • a) a házasságkötés pontos helyszínét,
  • b) a házasságkötés időpontját,
  • c) nyilatkozatot arról, hogy:
    • ca) a helyszínen az eseményhez méltó körülmények biztosítottak,
    • cb) a házasságkötés épületen kívül, szabadban történő lebonyolítása esetén az anyakönyv elhelyezéséhez fedett hely biztosított,
  • d) a külső helyszín indokát.

(2) A hivatali helyiségen kívüli, valamint a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötésért az 1. mellékletben meghatározott díjat kell megfizetni, amely tartalmazza az anyakönyvvezető részére fizetendő díjat is.

(3) A díjat Tardosi Közös Önkormányzati Hivatal házipénztárába, vagy Tardosi Közös Önkormányzati Hivatal pénzforgalmi bankszámlájára történő utalással kell megfizetni.

3. § [1] Hatályát veszti a hivatali helyiségen kívüli, valamint a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés engedélyezésének szabályairól és díjairól szóló 5/2012. (II.8.) önkormányzati rendelet.

4. § Ez a rendelet 2021. július 22-én lép hatályba.

1. melléklet

a 8/2021. (VII.21.) önkormányzati rendelethez

1. Hivatali helyiségen kívüli házasságkötésért az anyakönyvvezetőnek fizetendő díj: 20.000.- Ft/alkalom

2. Az anyakönyvvezetőnek a munkaidőn kívüli házasságkötésért fizetendő díj: 15.000.- Ft/alkalom


[1] A hatályvesztés időpontja 2021.07.23.