Tarcal község képviselő testületének 6/2017 (IV.18.) önkormányzati rendelete

a településfejlesztési és településrendezési dokumentumok, valamint az egyes településrendezési sajátos jogintézmények partnerségi egyeztetési szabályairól

Hatályos: 2017. 04. 19- 2022. 11. 30

Tarcal község képviselő testületének 6/2017 (IV.18.) önkormányzati rendelete

a településfejlesztési és településrendezési dokumentumok, valamint az egyes településrendezési sajátos jogintézmények partnerségi egyeztetési szabályairól1

2017.04.19.

Tarcal Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 6/A.§ (3) bekezdésében biztosított felhatalmazás alapján, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 1.pontja és a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI.18.) Korm. rendelet 29.§-ában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el.

1. § Tarcal Község településfejlesztési koncepciójának, integrált településfejlesztési stratégiájának, településrendezési eszközeinek, valamint az egyes településrendezési sajátos jogintézményeinek (településképi rendelet, települési arculat kézikönyv) a készítése vagy azok módosítása széles körű egyeztetés keretén belül, a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI.18.) Korm. rendeletben (továbbiakban: Korm. rendelet) foglalt, valamint az e rendelet szerinti partnerségi egyeztetés szabályai szerint történik.

2. § A polgármester a Korm. rendelet 29/A §. /1/ és /2/ bekezdése szerinti tájékoztatási helyeken túl a partnerségi egyeztetésre további tájékoztatási helyként az önkormányzati fényújságot jelöli meg, a lakossági fórum tartását pedig a következőképpen szabályozza:

a) lakossági fórumot az 1. § szerinti valamennyi dokumentum készítése, módosítása alkalmával tartani kell, melynek tárgyáról, helyéről és időpontjáról a lakossági fórum időpontja előtt legalább 8 nappal korábban a közterületen elhelyezett hirdetőtáblákon, az önkormányzati fényújságon, valamint az önkormányzat honlapján elhelyezett hirdetmény útján kell értesíteni az érdekelteket.

b) a lakossági fórumról jelenléti ív és jegyzőkönyv készül, amely írásban rögzíti az elhangozott javaslatokat, észrevételeket.

3. § (1) Az önkormányzat a partnerek tájékoztatásának elősegítésére a település honlapjára a véleményezésre elkészült dokumentációt, az észrevételezéshez szükséges részletességű és szükség esetén alátámasztó munkarészeket tartalmazó ismertetést tölt fel.

(2) A polgármester az (1) bekezdés szerinti tájékoztatás megjelenéséről felhívást tesz közzé a közterületen elhelyezett hirdetőtáblákon, az önkormányzati fényújságon, valamint az önkormányzat honlapján, továbbá a Tarcali Hírekben.

(3) A partnerek észrevételeiket, javaslataikat a lakossági fórumon szóban vagy a lakossági fórumtól számított 8 napon belül írásban, papír alapon, továbbá elektronikusan tehetik meg.

4. § (1) A partnerségi egyeztetés során beérkezett vélemények dokumentálása, nyilvántartása az alábbiak szerint történik:

a) a név és cím nélkül beérkezett véleményeket figyelmen kívül kell hagyni,

b) a névvel és címmel ellátott véleményeket az iratkezelési szabályok szerint iktatni kell, s az ügy előadói ívében kell elhelyezni,

c) valamennyi beérkező véleményt tartalmazó nyilvántartásról táblázatot kell készíteni, majd a településrendezési eszköz készítésével megbízott tervezőnek kell átadni, aki a véleményeket értékeli, s szakmai javaslatot, valamint választ készít.

(2) Az elfogadott javaslatokról, véleményekről készített összefoglalót az ügy előadói ívében kell megőrizni.

(3) Az el nem fogadott javaslatok, vélemények indoklásának módja, dokumentálásának, nyilvántartásának rendje:

a) az el nem fogadott javaslatra a tervező részletes indoklással ellátott választ készít,

b) az el nem fogadott javaslatokról készített összegzést az ügy előadói ívében kell elhelyezni.

(4) A véleményezési eljárást lezáró Képviselő-testületi döntést, valamint a beérkezett véleményekről, javaslatokról készült összefoglalót a település honlapján közzé kell tenni.

5. § A településfejlesztési és településrendezési dokumentumok, valamint az egyes településrendezési sajátos jogintézmények elfogadásáról – túl azon hogy az elfogadott településfejlesztési koncepciót, integrált településfejlesztési stratégiát, településrendezési eszközöket továbbá a településképi rendeletet, arculati kézikönyvet a település honlapján közzé kell tenni – a döntés nyilvánosságának biztosítása érdekében a közterületi hirdetőtáblákon, az önkormányzati fényújságon, a Tarcali Hírek lapjain, a kábel tévén tájékoztatást kell közzé tenni

6. § A rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba, de rendelkezéseit a folyamatban lévő ügyekben is alkalmazni kell.

1

Az önkormányzati rendeletet a Tarcal Község Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 7. §-a hatályon kívül helyezte 2022. december 1. napjával. Az önkormányzati rendeletet a Tarcal Község Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 7. §-a hatályon kívül helyezte 2022. december 1. napjával.