Dombegyház Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2021. (IX.10.) önkormányzati rendelete

a település helyi építési szabályairól szóló 17/2003. (X. 29.) számú rendeletének módosításáról

Hatályos: 2021. 09. 11- 2021. 09. 12

Dombegyház Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2021. (IX. 10.) önkormányzati rendelete

a település helyi építési szabályairól szóló 17/2003. (X. 29.) számú rendeletének módosításáról

Dombegyház Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében és az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 62. § (6) bekezdés 6. pontjában kapott felhatalmazás alapján, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 1. pontjában biztosított feladatkörében eljárva, a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet 37. § (2) bekezdés b) pontja szerint a 9. mellékletben biztosított véleményezési jogkörében eljáró Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Erdészeti Osztályával, a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóságával, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal, a Csongrád-Csanád Megyei katasztrófavédelmi Igazgatósággal, a Honvédelmi Minisztérium Hatósági Főosztályával, Állami Légügyi Főosztályával, az Innovációs és Technológiai Minisztérium Vasúti Hatósági Főosztályával, Hajózási Hatósági Főosztályával, Légügyi Felügyeleti hatósági Főosztályával, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Hatósági Főosztály Bányászati Osztályával, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Hivatalával, a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatósággal, az Országos Vízügyi Főigazgatósággal, a Békés Megyei Rendőr-főkapitánysággal, Budapest Főváros Kormányhivatal Országos Közúti és Hajózási Hatósági Főosztály Gyorsforgalmi Útügyi Osztályával, a Békés Megyei Kormányhivatal állami főépítészével, Földhivatali Főosztályával, Népegészségügyi Főosztályával, Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztályával, Közlekedési, Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály Útügyi Osztályával, az Építésügyi és Örökségvédelmi Főosztályával és a partnerségi egyeztetés szabályai szerinti partnerekkel a következőket rendeli el:

1. § A település helyi építési szabályairól szóló 17/2003 (X.29.) önkormányzati rendelet 1. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) [1]Dombegyház közigazgatási területén az épített környezet alakításáról és védelméről szóló törvény szerinti építési tevékenységet folytatni és ezekre hatósági engedélyt adni e rendeletben és ennek

  • a) 1. mellékletét képező, állattartó létesítmények védőtávolságaira vonatkozó szabályozásban,
  • b) 2. mellékletét képező SZ-1 jelű M=1:10000 méretarányú külterületi szabályozási tervben,
  • c) 3. mellékletét képező SZ-2 jelű M=1:2000 méretarányú belterületi szabályozási tervben foglaltak szerint megengedett.”

2. § A település helyi építési szabályairól szóló 17/2003 (X.29.) önkormányzati rendelet (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(4) [4]A Gip-I. jelű övezeten belül mezőgazdasági telephelyek helyezkednek el. Az övezeten belül állattartó telepek is létesíthetők. Az övezetben a meglevő önálló lakóépületek megtarthatók, felújíthatók, bővíthetők és korszerűsíthetők”

3. § A település helyi építési szabályairól szóló 17/2003 (X.29.) önkormányzati rendelet 2. melléklete helyébe az 1. melléklet lép.

4. § Hatályát veszti a település helyi építési szabályairól szóló 17/2003 (X.29.) önkormányzati rendelet 2. melléklet címe.

5. § Ez a rendelet 2021. szeptember 11-én lép hatályba.