Nyírtelek Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2021. (IX.28.) önkormányzati rendelete

a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételi rendjéről, és a fizetendő térítési díjak megállapításáról szóló 9/2018. (VI.28.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2021. 09. 29- 2021. 09. 29

Nyírtelek Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2021. (IX. 28.) önkormányzati rendelete

a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételi rendjéről, és a fizetendő térítési díjak megállapításáról szóló 9/2018. (VI.28.) önkormányzati rendelet módosításáról

A Képviselő-testület a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 92. § (1) bekezdés a) pontjában, a 62. § (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 8a. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva – a következőket rendeli el:

1. § A személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételi rendjéről, és a fizetendő térítési díjak megállapításáról szóló Nyírtelek város önkormányzat képviselő testületének 9/2018 (VI.28..) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A tanyagondnoki szolgáltatás ellátási körzetei:

  • a) Nyírtelek – Varjúlapos tanya lakosai (1. tanyagondnoki szolgáltatás),
  • b) Nyírtelek – Gyulatanya lakosai (2. tanyagondnoki szolgáltatás),
  • c) Nyírtelek – Bedőbokor tanya lakosai (3. tanyagondnoki szolgáltatás)”

2. § A személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételi rendjéről, és a fizetendő térítési díjak megállapításáról szóló Nyírtelek város önkormányzat képviselő testületének 9/2018 (VI.28..) önkormányzati rendelete 4. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„4. § (1) Az igénylő a Nyírteleki Szociális Szolgáltató Központ intézményvezetőjéhez benyújtott kérelem alapján az 1.§-ban felsorolt szolgáltatásokat kérelmezheti.

(2) Az intézményvezető külön eljárás nélkül az ellátást igénylő azonnali elhelyezéséről, ellátásáról gondoskodik, ha az ellátást igénylő az életét, testi épségét veszélyeztető helyzetben van és annak elhárítása más módon nem lehetséges.

(3) A szükséges eljárást az ellátás biztosításától függetlenül utólag ilyen esetben is le kell folytatni.

(4) Az ellátás igénybevételének megkezdése előtt az intézményvezetőnek az ellátást igénylővel, illetve törvényes képviselőjével kötendő megállapodás vonatkozásában a szabályozás körét a Képviselő-testület a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvényben (a továbbiakban: Szt.) foglaltakon túlmenően nem bővíti.

(5) Az intézményi jogviszony megszűnésének eseteit és módjait a Képviselő-testület az Szt.-ben foglaltakon túlmenően nem bővíti.

(6) A (4) bekezdés szerinti megállapodás felmondásának szabályait a Képviselő-testület az Szt.-ben foglaltakon túlmenően nem bővíti.

(7) A térítési díjat az igénybevétel napjától havonként a tárgyhónapot követő hónap 10. napjáig kell befizetni az ellátást nyújtó intézmény elszámolási számlájára.”

3. § Ez a rendelet 2021. szeptember 29-én lép hatályba.