Cegléd Város Önkormányzata 10/2002. (VI. 27.) önkormányzati rendelete

a háziorvosi körzetekről

Hatályos: 2021. 10. 01- 2022. 09. 30

Cegléd Város Önkormányzata 10/2002. (VI. 27.) önkormányzati rendelete

a háziorvosi körzetekről

Cegléd Város Önkormányzata a 2001. évi CVII. törvény az egészségügyi közszolgáltatások nyújtásáról, valamint az orvosi tevékenység végzésének formáiról 26. § (n) bekezdés által előírt kötelezettség alapján valamint az e törvény által módosított 2002. évi II. törvény az önálló orvosi tevékenységről 2. § (1) bekezdés alapján az alábbi rendeletet alkotja:

1. A rendelet célja és hatálya

1. § (1) A rendelet célja: a működtetési jog alapján végezhető önálló orvosi tevékenység csak a települési önkormányzat rendeletében meghatározott háziorvosi körzetben folytatható.

(2) Az 1997. évi CLIV. törvény az egészségügyről 152. § (2) bekezdése alapján a települési önkormányzat Képviselő-testület megállapítja és kialakítja az alapellátások körzeteit.

(3) A rendelet hatálya: a területi ellátási kötelezettséggel Cegléd város közigazgatási területén, működtetési joggal rendelkező háziorvos, házi gyermekorvos, fogorvos (továbbiakban: háziorvos) terjed ki.

2. Az alapellátás (háziorvosi) ellátás szervezete, feladatai

2. § (1) Cegléd városban felnőtt háziorvosi ellátás tizenöt kialakított alapellátási körzetben működik. A felnőtt háziorvosi alapellátási körzetek területét az 1. melléklet állapítja meg.

(2) Cegléd városban házi gyermekorvosi ellátás hét kialakított alapellátási körzetben működik. A házi gyermekorvosi alapellátási körzetek területét és a területi ellátási kötelezettséghez rendelt iskola-orvosi ellátás köznevelési intézményeit a 2. melléklet állapítja meg.

(3) Cegléd városban fogorvosi alapellátás nyolc kialakított alapellátási körzetben működik. A fogorvosi alapellátási körzetek területét a területi ellátási kötelezettséghez rendelt iskola-fogászati ellátás köznevelési intézményeit a 3. melléklet állapítja meg.

(4) Az (1)–(3) bekezdésben nem rögzített egészségügyi alapellátásokat és körzeteik területét a 4. melléklet állapítja meg.

(5)[1] Cegléd városban a védőnői alapellátás tizenkettő körzetben működik. A védőnő alapellátási körzetek területét az 5. melléklet állapítja meg.

3. Záró rendelkezések

3. § (1) A rendeletben nem szabályozott kérdésekben az egészségügyi ellátást szabályozó hatályos jogszabályok az irányadóak.

(2) E rendelet kihirdetését követő napon lép hatályba.

1. melléklet

Cegléd város felnőtt háziorvosi alapellátási körzetei

EÜ_ALAPRENDELET_1_melléklete.docx.pdf

2. melléklet

Cegléd város házi gyermekorvosi alapellátási körzetei és a hozzárendelt iskola-egészségügyi ellátás köznevelési intézményei

EÜ_ALAPRENDELET_2_melléklete.docx.pdf

3. melléklet

Cegléd város fogorvosi alapellátási körzetei és a hozzárendelt iskola-fogászati ellátás köznevelési intézményei

EÜ_ALAPRENDELET_3_melléklete.docx.pdf

4. melléklet

Cegléd Város Önkormányzata egyéb egészségügyi alapellátási feladatainak területe, érintett köznevelési intézmények

EÜ_ALAPRENDELET_4_melléklete.docx.pdf


[1] A 2. § (5) bekezdését a Cegléd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2021. (IX. 30.) önkormányzati rendelete 1. §-a iktatta be.
[2] Az 5. mellékletet a Cegléd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2021. (IX. 30.) önkormányzati rendelete 2. §-a iktatta be.