Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata Képviselő-testülete 9/2017. (III.28.) önkormányzati rendelete

a településfejlesztési koncepció, integrált településrendezési stratégia, településrendezési eszköz, arculati kézikönyv és településképi rendelet elfogadásához szükséges partnerségi egyeztetés helyi rendjéről

Hatályos: 2021. 10. 01- 2022. 12. 31

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata Képviselő-testülete 9/2017. (III.28.) önkormányzati rendelete

a településfejlesztési koncepció, integrált településrendezési stratégia, településrendezési eszköz, arculati kézikönyv és településképi rendelet elfogadásához szükséges partnerségi egyeztetés helyi rendjéről1

2021.10.01.

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 23. § (5) bekezdés 5. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § (1) A településfejlesztési koncepciónak (a továbbiakban: koncepció), integrált településfejlesztési stratégiának (a továbbiakban: stratégia) és településrendezési eszköznek vagy azok módosításának a lakossággal, érdekképviseleti, civil és gazdálkodó szervezetekkel, egyházakkal történő véleményeztetése a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet 29/A. §-a és e rendelet szabályai szerint történik.

(2) E rendelet alkalmazásában partnerek: a kerület lakossága, a kerületben működő egyházak, valamint az érdekképviseleti, civil és gazdálkodó szervezetek.

2. § (1) Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata (a továbbiakban: Önkormányzat) a koncepció, stratégia, településrendezési eszköz teljes eljárás szerinti készítéséről, arculati kézikönyv és településképi rendelet készítéséről, valamint településrendezési eszköz teljes eljárás szerinti módosításáról, arculati kézikönyv és településképi rendelet módosításáról előzetes tájékoztatót tesz közzé, melyről a partnereket

a) az Önkormányzat közterületi hirdetőtábláin,

b) az Újbuda újságban,

c) az Önkormányzat honlapján és

d) lakossági fórumon

tájékoztatja.

(2) A készítendő, módosítandó dokumentációval kapcsolatban a tájékoztatóban megjelölt időpontig a partnerek észrevételt, javaslatot tehetnek, véleményt nyilváníthatnak, melyeket benyújthatják papíralapon vagy elektronikus levélben a tájékoztatóban megadott e-mail címre.

(3)2 A beérkezett észrevételeket, javaslatokat, véleményeket a Polgármesteri Hivatal Településrendezési és Településképi Osztálya (a továbbiakban: Településrendezési és Településképi Osztály) összesíti és az ügyirathoz csatolja.

(4)3 A beérkező javaslatokat, véleményeket a Településrendezési és Településképi Osztály megküldi a megbízott tervezőnek, aki azokat szakmailag megvizsgálja.

3. § (1) Az Önkormányzat a településrendezési eszköz teljes, egyszerűsített és tárgyalásos eljárás - kivétel a 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet 32. § (6) bekezdés b) pontja - szerinti készítéséről és módosításáról, továbbá az arculati kézikönyv és településképi rendelet készítéséről, módosításáról munkaközi tájékoztatót tesz közzé, melyről a partnereket

a) az Önkormányzat közterületi hirdetőtábláin,

b) az Újbuda újságban,

c) az Önkormányzat honlapján és

d) lakossági fórumon

tájékoztatja.

(2) Az elkészült dokumentációval kapcsolatban a tájékoztatóban megjelölt időpontig a partnerek észrevételt, javaslatot tehetnek, véleményt nyilváníthatnak, melyeket benyújthatják papíralapon vagy elektronikus levélben a tájékoztatóban megadott e-mail címre.

(3)4 A beérkezett észrevételeket, javaslatokat, véleményeket a Településrendezési és Településképi Osztály összesíti és az ügyirathoz csatolja.

(4)5 A beérkező javaslatokat, véleményeket a Településrendezési és Településképi Osztály megküldi a megbízott tervezőnek, aki azokat szakmailag megvizsgálja. A tervező a vélemények elfogadásáról vagy el nem fogadásáról indokolással ellátott szakmai véleményt ad.

(5) Az elfogadott, el nem fogadott véleményeket és azok indokolását a polgármester az Képviselő-testület Gazdasági Bizottságának (a továbbiakban: Gazdasági Bizottság) ülésén ismerteti. A Gazdasági Bizottság a beérkezett véleményekről határozattal dönt.

4. § (1) Az Önkormányzat a településrendezési eszközök 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet 32. § (6) bekezdés b) pontja szerinti tárgyalásos eljárással történő készítéséről, módosításáról munkaközi tájékoztatót tesz közzé, melyről a partnereket az Önkormányzat honlapján tájékoztatja.

(2) Az elkészült településrendezési eszközzel kapcsolatban a tájékoztatóban megjelölt időpontig a partnerek észrevételt, javaslatot tehetnek, véleményt nyilváníthatnak, melyeket benyújthatják papíralapon vagy elektronikus levélben a tájékoztatóban megadott e-mail címre.

(3)6 A beérkezett észrevételeket, javaslatokat, véleményeket a Településrendezési és Településképi Osztály összesíti és az ügyirathoz csatolja.

(4)7 A beérkező javaslatokat, véleményeket a Településrendezési és Településképi Osztály megküldi a megbízott tervezőnek, aki azokat szakmailag megvizsgálja. A tervező a vélemények elfogadásáról vagy el nem fogadásáról indokolással ellátott szakmai véleményt ad.

(5) Az elfogadott, el nem fogadott véleményeket és azok indokolását a polgármester a Gazdasági Bizottság ülésén ismerteti. A Gazdasági Bizottság a beérkezett véleményekről határozattal dönt.

5. § (1) Az Önkormányzat a településrendezési eszközök állami főépítészi eljárás szerinti módosításáról valamint koncepció, stratégia módosításáról munkaközi tájékoztatót tesz közzé, melyről a partnereket az Önkormányzat honlapján tájékoztatja.

(2) Az elkészült településrendezési eszközzel kapcsolatban a tájékoztatóban megjelölt időpontig a partnerek észrevételt, javaslatot tehetnek, véleményt nyilváníthatnak, melyeket benyújthatják papíralapon vagy elektronikus levélben a tájékoztatóban megadott e-mail címre.

(3)8 A beérkezett észrevételeket, javaslatokat, véleményeket a Településrendezési és Településképi Osztály összesíti és az ügyirathoz csatolja.

(4)9 A beérkező javaslatokat, véleményeket a Településrendezési és Településképi Osztály megküldi a megbízott tervezőnek, aki azokat szakmailag megvizsgálja. A tervező a vélemények elfogadásáról vagy el nem fogadásáról indokolással ellátott szakmai véleményt ad.

(5) Az elfogadott, el nem fogadott véleményeket és azok indokolását a polgármester a Gazdasági Bizottság ülésén ismerteti. A Gazdasági Bizottsága a beérkezett véleményekről határozattal dönt.

6. § (1)10 Koncepció, stratégia és arculati kézikönyv esetén a Településrendezési és Településképi Osztály az elfogadásról szóló képviselő-testületi döntést követő 15 napon belül gondoskodik a dokumentáció teljes terjedelemben történő közzétételéről az Önkormányzat honlapján.

(2) Településrendezési eszköz és településképi rendelet esetében annak kihirdetésére a Képviselő-testület és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló rendeletben foglaltak szerint kerül sor.

7. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

1. melléklet

Dokumentum megnevezése és egyeztetésének módja

tájékoztatás módja készítés esetén

tájékoztatás módja módosítás esetén

előzetes tájékoztató

munkaközi tájékoztató

előzetes tájékoztató

munkaközi tájékoztató

koncepció

teljeskörűen

teljeskörűen

-

honlapon

stratégia

teljeskörűen

teljeskörűen

-

honlapon

teljes eljárás

teljeskörűen

teljeskörűen

teljeskörűen

teljeskörűen

településrendezési

egyszerűsített eljárás

-

teljeskörűen

-

teljeskörűen

eszköz

tárgyalásos eljárás

-

teljeskörűen *

-

teljeskörűen*

állami főépítészi eljárás

-

-

-

honlapon

arculati kézikönyv

teljeskörűen

teljeskörűen

teljeskörűen

teljeskörűen

településképi rendelet

teljeskörűen

teljeskörűen

teljeskörűen

teljeskörűen

* Kormány által kihirdetett veszélyhelyzet esetén honlapon

1

Az önkormányzati rendeletet a Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata Képviselő-testületének 42/2022. (XI. 21.) önkormányzati rendelete 4. §-a hatályon kívül helyezte 2023. január 1. napjával.

2

Módosította: 21/2020. (V. 21.) XI.ÖK rendelet 5. §. A 2. § (3) bekezdése a Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzat Képviselő-testületének 28/2021. (IX. 30.) önkormányzati rendelete 1. § a) pontja szerint módosított szöveg.

3

Módosította: 21/2020. (V. 21.) XI.ÖK rendelet 5. §. A 2. § (4) bekezdése a Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzat Képviselő-testületének 28/2021. (IX. 30.) önkormányzati rendelete 1. § b) pontja szerint módosított szöveg.

4

Módosította: 21/2020. (V. 21.) XI.ÖK rendelet 6. §. A 3. § (3) bekezdése a Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzat Képviselő-testületének 28/2021. (IX. 30.) önkormányzati rendelete 1. § c) pontja szerint módosított szöveg.

5

Módosította: 21/2020. (V. 21.) XI.ÖK rendelet 6. §. A 3. § (4) bekezdése a Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzat Képviselő-testületének 28/2021. (IX. 30.) önkormányzati rendelete 1. § d) pontja szerint módosított szöveg.

6

Módosította: 21/2020. (V. 21.) XI.ÖK rendelet 7. §. A 4. § (3) bekezdése a Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzat Képviselő-testületének 28/2021. (IX. 30.) önkormányzati rendelete 1. § e) pontja szerint módosított szöveg.

7

Módosította: 21/2020. (V. 21.) XI.ÖK rendelet 7. §. A 4. § (4) bekezdése a Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzat Képviselő-testületének 28/2021. (IX. 30.) önkormányzati rendelete 1. § f) pontja szerint módosított szöveg.

8

Módosította: 21/2020. (V. 21.) XI.ÖK rendelet 8. §. Az 5. § (3) bekezdése a Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzat Képviselő-testületének 28/2021. (IX. 30.) önkormányzati rendelete 1. § g) pontja szerint módosított szöveg.

9

Módosította: 21/2020. (V. 21.) XI.ÖK rendelet 8. §. Az 5. § (4) bekezdése a Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzat Képviselő-testületének 28/2021. (IX. 30.) önkormányzati rendelete 1. § h) pontja szerint módosított szöveg.

10

A 6. § (1) bekezdése a Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzat Képviselő-testületének 28/2021. (IX. 30.) önkormányzati rendelete 1. § i) pontja szerint módosított szöveg.