Hevesaranyos Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2021. (IX. 22.) önkormányzati rendelete

a szociális célú tüzelőanyag juttatás feltételeiről

Hatályos: 2021. 09. 23

Hevesaranyos Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2021. (IX. 22.) önkormányzati rendelete

a szociális célú tüzelőanyag juttatás feltételeiről

Hevesaranyos Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében és a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 8. a. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § Hevesaranyos Község Önkormányzata térítésmentesen tűzifát biztosít azon szociálisan rászoruló személyeknek, akik Hevesaranyos Község közigazgatási területén bejelentett állandó lakóhelyén vagy tartózkodási helyén életvitelszerűen él, jelen rendeletben meghatározott egyéb feltételeknek megfelel. A támogatás lakóingatlanonként egy személy számára állapítható meg.

2. § (1) A lakóingatlanonként adható támogatás mértéke legalább 1 erdei m3 legfeljebb 2 erdei m3, melynek általános mértékéről a képviselő-testület a rendelkezésre álló keretösszeg ismeretében dönt.

(2) A juttatott tűzifát az önkormányzat 2022. február 15-ig köteles a jogosult részére térítésmentesen kiszállítani.

3. § (1) Szociális célú tűzifa juttatásban részesül az a személy, aki 2021. szeptember 30-án a Hevesaranyosi Községi Önkormányzattól lakhatáshoz kapcsolódó rendszeres települési támogatásban részesül és lakását nem földgázzal fűti. Ezen kérelmek vonatkozásában a polgármester jogosult dönteni.

(2) A rendelkezésre álló keretösszeg alapján támogatásban részesül kérelem alapján az a személy, akinek háztartásában az 1 főre eső jövedelem a mindenkori legkisebb öregségi nyugdíj 400 %-át nem haladja meg. Ezen kérelmek vonatkozásában a képviselő- testület jogosult dönteni.

(3) A kérelem erre rendszeresített formanyomtatványon adható be az Egerbaktai Közös Önkormányzati Hivatal Hevesaranyosi Kirendeltségén. A kérelem szintén nevezett hivatalos helyiségben érhető el, valamint Hevesaranyos Községi Önkormányzat honlapján.

4. § Amennyiben a jogosult jelen rendelet alapján részére biztosított tűzifát értékesíti, vagy utólag megállapításra kerül, hogy azt nem a jogosult igényelte és kapta, a következő évek során ugyanezen jogcímen való juttatásból kizárható.

5. § Hatályát veszti Hevesaranyos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének a szociális tűzifa juttatás feltételeiről szóló 11/2018.(X.17.) számú önkormányzati rendelete.

6. § Ez a rendelet 2021. szeptember 23-án lép hatályba.