Ligetfalva község önkormányzata képviselő testületének 2/2021 (II.15..) önkormányzati rendelete

Ligetfalva község Önkormányzat 2021. évi költségvetéséről

Hatályos: 2021. 10. 20- 2022. 04. 27

Ligetfalva község önkormányzata képviselő testületének 2/2021 (II.15..) önkormányzati rendelete

Ligetfalva község Önkormányzat 2021. évi költségvetéséről

Ligetfalva község Önkormányzat Polgármestere a veszélyhelyzet kihirdetéséről és a veszélyhelyzeti intézkedések hatálybalépéséről szóló 27/2021. (I. 29.) Korm. rendeleta katasztrófavédelemről szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdése alapján a képviselő-testület feladat- és hatáskörében eljárva, az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV törvény (továbbiakban:Áht.) 23 §-ának (2) bekezdése a.) b.) pontja, valamint a 368/2011 (XII.31.) Kormányrendelet (továbbiakban Ávr) 24. §. (1) és (2) bekezdése alapján a Magyar Köztársaság 2021. évi költségvetéséről szóló 2020. évi XC. törvény alapján , az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32.cikk (1) bekezdése f.) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva Ligetfalva község Önkormányzat 2021. évi költségvetéséről az alábbi rendeletet alkotja:

A rendelet hatálya

1. § A rendelet hatálya kiterjed Ligetfalva község Önkormányzatra és költségvetési szerveire.

2. § (1) Az Önkormányzat költségvetési szerve: önállóan gazdálkodó költségvetési szerv Ligetfalva Község Önkormányzat Képviselő-testülete.

(2) Az Önkormányzat címrendjét teljeskörűen az 1. melléklet tartalmazza. Az önálló és részben önállóan gazdálkodó költségvetési szervek külön-külön címet alkotnak.

Az önkormányzat bevételei-kiadásai

3. § A Képviselő-testület az önkormányzat – beleértve intézményeit– 2021. évi költségvetésének

  • a)[1] kiadási főösszegét 41973511 forintban,
  • b)[2] bevételi főösszegét 41973511 forintban állapítja meg.

A költségvetési bevételek

4. § . (1) Az Önkormányzat 2021. évi költségvetési bevételeinek forrásonkénti részletezését a 2, 2/a, 2/b melléklet tartalmazza.
(2) Az Önkormányzat a magánszemélyek kommunális adójából származó 460000 Ft bevételt működési bevételként tervezi és használja fel.

A költségvetési kiadások

5. § (1) A Képviselő-testület az önkormányzat , illetve a 2. §-ban meghatározott címek működési kiadásait kiemelt előirányzatonként és kötelező alapfeladat illetve önként vállalt feladat szerinti csoportosításban a 3. melléklet szerint állapítja meg.

(2) Az Önkormányzat működési és felhalmozási célú bevételi és kiadási előirányzatokat tájékoztató jelleggel mérlegszerű éves bontásban a 4. melléklet mutatja be.

(3) Az ellátottak pénzbeli juttatásait a 5. melléklet tartalmazza.

(4) Működési célú tartalékot az Önkormányzat 646044 Ft-ban képez

(5) A 2021. évi tervezett bevételek-kiadásokat havi bontásban a rendelet 6. mellékletében levő előirányzat felhasználási ütemterv tartalmazza. Az előirányzat felhasználási ütemterv terv szerinti teljesítéséről a polgármester gondoskodik.

6. § (1) Az önkormányzat felhalmozási kiadásai összesen: 25663504 forint.

(2) Az önkormányzat 2. §-ban meghatározott címek felújítási és felhalmozási kiadásait a 7. melléklet tartalmazza. EU támogatással megvalósuló projekt nincs 2021. évben folyamatban.

7. § (1) A 2021. , 2022 . , 2023. és 2024. évek prognosztizált bevételi és kiadási előirányzatait a 8. és 9. melléklet tartalmazza.

(3) A többéves kihatással járó döntésekből származó kötelezettséget a 10. melléklet tartalmazza.

A költségvetési létszámkeret

8. § (1) A Képviselő-testület az önkormányzat létszám-előirányzatát 2 fő átlagos statisztikai állományi létszámban (átlaglétszám) állapítja meg

(2) Az Önkormányzat létszám-előirányzatát a képviselő-testület a 11. mellékletben feltüntetettek szerint állapítja meg.

A költségvetés végrehajtására vonatkozó szabályok

9. § (1) Az önállóan működő és gazdálkodó és az önállóan működő költségvetési szerveknek költségvetési alapokmányaikat a rendelet mellékleteiben meghatározott összegekkel kell összeállítaniuk.

(2) Az önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szervek költségvetése együttesen foglalja magában a saját, valamint a hozzárendelt önállóan működő költségvetési szervek előirányzatait.

(3) A Képviselő-testület felhatalmazza az önkormányzati költségvetési szerveket a költségvetésben előírt bevételek beszedésére és a jóváhagyott kiadások teljesítésére.

(4) A költségvetési szerveknél valamint a tervezett saját bevételek elmaradása nem vonja automatikusan maga után a költségvetési támogatás növekedését. A kiadási előirányzatok, amennyiben a tervezett saját bevételek nem folynak be, nem teljesíthetők.

(5) A létszámgazdálkodásért és a személyi juttatások előirányzatainak jogszerű felhasználásért a költségvetési szerv vezetője felel, és egyben gondoskodik az intézményi létszám és személyi juttatások előirányzat nyilvántartás, továbbá a kötelezettségvállalás nyilvántartás vezetéséről. A költségvetési szerveknél üres álláshely csak a fenntartó előzetes hozzájárulásával tölthető be.

(6) A költségvetési szervek a 2021. évben keletkezett pénzmaradványuk évközi felhasználását a polgármesterrel történő előzetes egyeztetést követően teljesíthetik.

(7) E rendelettel nem szabályozott személyi juttatások és munkaerővel való gazdálkodás tekintetében az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31) Korm. rendelet (a továbbiakban: Ávr.) előírásait kell alkalmazni.

10. § (1) Az önkormányzat és a költségvetési szervei bevételi és kiadási előirányzatai év közben megváltoztathatók.

(2) A kiadási előirányzatok , címek, célok és feladatok közötti átcsoportosítás jogát a Képviselő-testület gyakorolja.

(3) Az Önkormányzat , valamint intézményei gazdálkodási feladatait a Zalacsányi Közös Önkormányzati Hivatal látja el.

11. § (1) A Képviselő-testület kizárólagos hatáskörébe tartozik a költségvetési rendelet módosítása.

(2) Ha év közben az Országgyűlés, a Kormány, illetve valamely költségvetési fejezet vagy elkülönített állami pénzalap az önkormányzat számára pótelőirányzatot biztosít, arról a polgármester a képviselő-testületet tájékoztatni köteles. A pótelőirányzatról a polgármester a képviselő-testületet negyedévenként köteles tájékoztatni. A képviselő-testület legalább félévenként – adott év június 30-ig, illetve december 31-ig dönt a költségvetési rendeletének pótelőirányzatok szerinti módosításáról.

(3) Az önkormányzat képviselő-testülete a jóváhagyott kiemelt előirányzatokon belül a részelőirányzatoktól – az államháztartás működési rendjéről szóló 368/2011.(XII.31.) Korm. rendeletben foglaltak figyelembevételével – előirányzat-módosítás nélkül is eltérhet.

12. § (1) Az önkormányzat önállóan gazdálkodó költségvetési szerve(i) saját hatáskörben előirányzat-módosítást hajthatnak végre. Az előirányzat-módosításról a jegyző előkészítésében a polgármester a képviselő-testületet 30 napon belül tájékoztatni köteles. A képviselő-testület az önállóan gazdálkodó intézmény saját hatáskörben végrehajtott előirányzat-változásai miatt a költségvetési rendeletet legalább negyedévenként – adott év június 30-ig, szeptember 30.-ig, illetve december 31-ig –, de legkésőbb a költségvetési beszámoló elkészítésének határidőjéig módosítja.

(2) Az önkormányzat önállóan gazdálkodó költségvetési szerve(i) szabadon, de a 368/2011.(XII.31.) Korm. rendelet 36. §. (1)-(3) bekezdésben foglaltak, valamint e rendelet (3) bekezdésében foglaltak figyelembevételével módosíthatják egyes kiemelt, ezen belül részelőirányzataikat.

(3) A képviselő-testület feljogosítja az önállóan gazdálkodó költségvetési szerveket– s ennek érdekében ezen költségvetési rendeletben a költségvetési szervek eredeti költségvetésében előirányozza – a tárgyi eszköz felújítási, illetve egyéb felhalmozási pénzeszközökkel való önálló gazdálkodásra.

13. § A meghatározott tartalékok előirányzatának módosításáról a polgármester 1.000.000 forintig saját hatáskörben intézkedhet, ezt meghaladóan a tartalékok előirányzatának módosításáról csak a képviselő-testület dönthet a költségvetési rendelet módosítás során.

14. § (1) Az önkormányzat a rendeletben meghatározott kiadásokat nem lépheti túl, kivéve, ha a költségvetési támogatásból vagy a saját bevételből származó többletbevételből a Képviselő-testület az előirányzatot módosítja.

(2) A többletbevétel felhasználása a saját hatáskörű előirányzat-módosítás és az azzal egyidejűleg történő – képviselő-testületi – tájékoztatás után történhet.

(3) 60 napon túli tartozás állományokról és azok megszüntetésére tett intézkedésről a jegyző félévente köteles beszámolni a Képviselő-testületnek.

(4) Önkormányzati biztost kell kirendelni az Ávr-ben és a Mötv-ben foglaltak szerint, ha az Önkormányzat által fenntartott költségvetési szerv 30 napon túli tartozás állományának mértéke eléri éves előirányzatának 10%-át és e tartozását egy hónap alatt sem képes 30 nap alá szorítani.

15. § Az Önkormányzat és intézményei bevételeiket és kiadásaikat az OTP Bank Nyrt Zalaszentgróti Fiókjánál vezetett számlájukon teljesítik. Az önkormányzati gazdálkodás során az év közben létrejött hiány finanszírozási módja a hitelfelvétel a számlavezető pénzintézettől.

16. § (1) Az önkormányzati gazdálkodás során az év közben létrejött költségvetési többletet értékpapír vásárlás, illetve pénzintézeti pénzlekötés útján hasznosíthatja.

(2) Az (1) bekezdés szerinti hasznosítással kapcsolatos szerződések, illetve pénzügyi műveletek lebonyolítását 500.000 forintig a képviselő-testület a polgármester hatáskörébe utalja.A polgármester a megtett intézkedéséről a következő képviselő-testületi ülésen tájékoztatást ad.

(3) A (2) bekezdésben meghatározott összeget meghaladó költségvetési többlet felhasználásáról a képviselő-testület határozatban dönt.

17. § (1) A képviselő-testület a köztisztviselők illetményalapját 2021. évre 46.380,- Ft-ban állapítja meg.

(2) Az Önkormányzati Hivatal köztisztviselői a 2021. évi költségvetési törvény alapján a köztisztviselői illetményalap ötszörösének megfelelő évi bruttó keretösszegű cafetéria juttatásban részesülnek.

Záró rendelkezések

18. § (1) Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, rendelkezéseit azonban 2021. január 1. napjától kell alkalmazni.

(2) A rendelet kihirdetéséről a jegyző a helyben szokásos módon gondoskodik.

1. melléklet

Címrend

Címszám:

Címnév:

1.

Ligetfalva Község Önkormányzata

2. melléklet [3]

Az önkormányzati költségvetési szervhez nem tartozó feladatok cím 2021. évi tervezett bevételei forrásonként

Ft-ban

Bevételi forrás megnevezése

eredeti előirányzat

működési bevétel

felhalmozási bevétel

módosított előirányzat

működési bevétel

felhalmozási bevétel

I.Működési bevételek összesen

460 000

0

463 810

0

1.Intézményi működési bevételek

0

0

0

3 810

0

0

2.Közhatalmi bevételek

460 000

0

460 000

0

2.2 Helyi adók

460 000

0

460 000

0

2.3 Átengedett központi adó

0

0

0

0

2.4 Pótlék, bírságok egyéb sajátos bevételek

0

0

0

0

0

0

2.5 Talajterhelési díj

0

0

II. Kapott támogatások (önkorm.ktgvetési

16 151 104

0

16 151 104

0

támogatása) összesen

1.Önkormányzati hivatal működésnek támogatása

0

0

2.Zöldterülettel kapcs. Támogatások

768 600

0

768 600

0

3.Közvilágítás fenntartásának támogatása

480 000

0

480 000

0

4.Köztemető fenntartásával kapcs. Feladatok tám.

287 040

0

287 040

0

5.Közutak fenntartásának támogatása

222 914

0

222 914

0

6.Polgármester illetmény támogatása

0

0

7.Egyéb kötelező önkormányzati feladatok támogatása

0

0

8.Egyéb önk. Támogatás

6 000 000

0

6 000 000

0

9.Óvodapedagógusok munkáját közvetlenül segítők

0

0

támogatása

10.Óvodaműködtetési támogatás

0

0

11.Óvodapedagógusok pótlólagos összeg

0

0

12.Ingyenes és kedvezményes gyermekétkeztetés

0

0

támogatása

13.Hozzájárulás a pénzbeli szociális ellátásokhoz

1 641 000

0

1 641 000

0

14.Falugondnok támogatása

4 479 000

0

4 479 000

0

15.Lakott külterülettel kapcsolatos feladatok támogatása

2 550

0

2 550

0

16.Nyilvános könyvtár támogatása

2 270 000

0

2 270 000

0

17.Üdülőhelyi feladatok támogatása

0

0

III.Egyéb működési bevételek

1 826 086

0

1 826 086

0

1.Működési célú pénzeszköz átvétel ÁHT-n belülről

1 826 086

0

1 826 086

0

IV.Közponosított előirányzat bevételek

0

0

1.Felhalmozási és tőke jellegű bevételek

0

0

1.1 Tárgyi eszközök,immateriális javak értékesítése

0

0

1.2 Önkormányzatok sajátos felhalmozási és

0

0

tőke bevételei

0

0

2.Támogatás értékű felhalmozási bevétel

0

0

3.Felhalmozási célú pénzeszköz átvétel ÁHT-n kívülről

0

0

Költségvetési bevételek összesen:

0

0

A(I.+II.+III.+IV)

18 437 190

0

18 441 000

0

V.Költségvetési hiány belső finanszírozására szolgáló

0

0

pénzforgalom nélküli bevételek

Előző év pénzmaradványának igénybevétele

23 532 511

0

23 532 511

0

1.működési célra

0

0

2.felhalmozási célra

23 532 511

0

23 532 511

0

B.

0

0

B.Költségvetési hiány belső finanszírozására szolgáló

23 532 511

0

23 532 511

0

pénzforgalom nélküli bevételek össszesen (V.)

0

0

Bevételek összesn: (A+B)

41 969 701

0

41 973 511

0

2/a. melléklet 2/[4]

Önkormányzat bevételei szakfeladatonként

Megnevezés

2021. évi módosított előirányzat

Működési bevételek

Költségvetési bevételek

Felhal-mozási bevételek

Kapott támogatás

Támog.ért. bevét.

Pénzeszköz-átvételek

Tartósan adott kölcsönök

Pénzma-radvány

Hosszú lejáratú kötelez.

Rövid lejáratú hitel

Összesen

Adó, illeték kiszabása,beszedése

460 000

460 000

Önkormányzatok,valamint többcélú kistérségi társulások elszámolásai

9 402 104

1 826 086

23 532 511

34 760 701

Önkormányzatok és többcélú kistérségi társulások igazgatási tevékenysége

3 810

3 810

Könyvtári állomány gyarapítása

2 270 000

2 270 000

Falugondnoki szolgálat

4 479 000

4 479 000

ÖNKORM. BEVÉTEL ÖSSZESEN

463 810

16 151 104

0

1 826 086

0

0

0

23 532 511

0

0

41 973 511

2/b. melléklet 2/

2021. évi helyi adó bevétel

Ft-ban

Helyi adók

460 000

Kommunális adó

460 000

Átengedett központi adók

0

Gépjárműadó

0

Összesen:

460 000

3. melléklet [5]

2021. évi költségvetés várható kiadások jogcímenként

Ft-ban

Megnevezés

2021. évi eredeti előirányzat

2021. évi módosított előirányzat

Önkormányzat

Mindösszesen

Önkormányzat

Mindösszesen

Önként vállalt feladat

Kötelező feladat

Önként vállalt feladat

Kötelező feladat

Működési kiadások

15 660 153

15 660 153

15 663 963

15 663 963

1.

Működési kiadások

14 847 852

14 847 852

14 796 662

14 796 662

1.

Személyi juttatások

6 007 452

6 007 452

5 997 552

5 997 552

2.

Munkaadókat terh. járulékok és szoc. hozzájár. adó

883 239

883 239

893 139

893 139

3.

Dologi kiadások

6 316 161

6 316 161

6 207 109

6 207 109

4.

Egyéb folyó kiadások

0

112 862

112 862

5.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1 641 000

1 641 000

1 586 000

1 586 000

2.

Működési célú támogatásértékű kiadások

583 005

583 005

638 005

638 005

3.

Működési célú pénzeszközátadások

229 296

229 296

229 296

229 296

Felhalmozási kiadások

25 663 504

25 663 504

25 663 504

25 663 504

1.

Felújítás

0

93 000

93 000

2.

Beruházások

25 663 504

25 663 504

25 570 504

25 570 504

3.

Felhalmozási célú péneszközátadások

0

0

0

0

Kölcsönök

0

0

1.

Működési célú kölcsönök

0

0

0

0

1.

Kölcsön nyújtása

0

0

0

0

2.

Kölcsön törlesztése

0

0

0

0

2.

Felhalmozási célú kölcsönök

0

0

0

0

1.

Kölcsön nyújtása

0

0

0

0

2.

Kölcsön törlesztése

0

0

0

0

Tartalék előirányzatok

646 044

646 044

646 044

646 044

1.

Általános tartalék

646 044

646 044

646 044

646 044

2.

Céltartalék

0

0

0

0

1.

Működési célú céltartalékok

0

0

2.

Felhalmozási célú céltartalékok

0

0

0

0

Költségvetési kiadások összesen:

41 969 701

41 969 701

41 973 511

41 973 511

1

Értékpapírok vásárlásának kiadása

0

0

1.

Értékpapírok vás. - Működési célú kiadások

0

0

2.

Értékpapírok vás. - Felhalmozási célú kiadások

0

0

2.

Hitelek törlesztése és kötvénybeváltás kiadásai

0

0

1.

Műk. célú hitel törlesztése és kötvénybevált.

0

0

2.

Felhalm. célú hitel törlesztése és kötvénybevált.

0

0

3.

Előző évei rövid lej. kötvénykib. visszafiz., rend.

0

0

4.

Megelőlegezés

0

0

Finanszírozási kiadások összesen

0

0

KIADÁSOK ÖSSZESEN

41 969 701

41 969 701

41 973 511

41 973 511

0

0

1.

Működési célú kiadások

16 310 007

2.

Felhalmozási célú kiadások

25 663 504

KIADÁSOK ÖSSZESEN

41 969 701

41 969 701

41 973 511

41 973 511

4. melléklet [6]

Az önkormányzat 2021. évi működési és felhalmozás célú bevételei és kiadásai tájékoztató jelleggel mérlegszerűen

Bevétel

Kiadás

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Intézményi működési bevételek

460 000

463 810

Személyi juttatások

6 007 452

5 997 552

Közhatalmi bevételek

Munkaadói járulékok

883 239

893 139

Kapott támogtások

17 977 190

17 977 190

Dologi kiadások

6 316 161

6 207 109

Központosított előirányzat

Ellátottak pénzbeli juttatása

1 641 000

1 586 000

Támogatásértékű támogatások

ÁHT-n kívüli pénze. Átadás

229 296

229 296

Előző évi működési célú pénzmaradvány igénybevétel

Támogatásértékű pénze. Átadás

583 005

638 005

Egyéb folyó kiadások

0

112 862

Tartalék

646 044

646 044

Működési bevétel összesen:

18 437 190

18 441 000

Működési költségvetés összesen:

16 306 197

16 310 007

Felhalmozási és tőkejellegű bevétel

Beruházási kiadások

25 663 504

25 570 504

Felhalmozás célú pénzeszköz átv. ÁHT-n kívülről

Felújítás

93 000

Előző évi felhalmozási célú pénzmaradvány igénybevétel

23 532 511

23 532 511

Felhalmozási bevétel összesen:

23 532 511

23 532 511

Felhalmozási költségvetés összesen:

25 663 504

25 663 504

Finansz.Kiad.Megelőlegezés:

Összesen

41 969 701

41 973 511

Összesen

41 969 701

41 973 511

5. melléklet

Ellátottak pénzbeli juttatásai

Eredeti előirányzat

Megnevezése

(adatok Ft-ban)

Települési támogatás

200 000

Átmeneti segély

1 326 000

Temetési segély

60 000

Ellátottal pénzbeli juttatásai összesen:

1 586 000

6. melléklet [7]

Előirányzat-felhasználási ütemterv

Ft-ban

Megnevezés

I.

II.

III.

IV.

V.

VI.

VII.

VIII.

IX.

X.

XI.

XII.

Össz.:

BEVÉTELEK

Intézményi műk. bevételek

230 000

3 810

230 000

463 810

Közhatalmi bevételek

0

Kapott támogatás

1 498 099

1 498 099

1 498 099

1 498 099

1 498 099

1 498 099

1 498 099

1 498 099

1 498 099

1 498 099

1 498 099

1 498 101

17 977 190

Műk. Célú tám. Ért. bevételek

0

Pénzmaradvány

1 961 043

1 961 043

1 961 043

1 961 043

1 961 043

1 961 043

1 961 043

1 961 043

1 961 043

1 961 043

1 961 043

1 961 038

23 532 511

Bevételek összesen

3 459 142

3 459 142

3 689 142

3 462 952

3 459 142

3 459 142

3 459 142

3 459 142

3 689 142

3 459 142

3 459 142

3 459 139

41 973 511

KIADÁSOK

Személyi juttatások

499 796

499 796

499 796

499 796

499 796

499 796

499 796

499 796

499 796

499 796

499 796

499 796

5 997 552

Munkaadókat terhelő járulékok

74 428

74 428

74 428

74 428

74 428

74 428

74 428

74 428

74 428

74 428

74 428

74 428

893 139

Dologi kiadások

517 259

517 259

517 259

517 259

517 259

517 259

517 259

517 259

517 259

517 259

517 259

517 259

6 207 109

Beruházás

25 663 504

25 663 504

Ellátottak pénzbeni juttatásai

132 167

132 167

132 167

132 167

132 167

132 167

132 167

132 167

132 167

132 167

132 167

132 167

1 586 000

Támogatásértékű kiadás

19 108

19 108

19 108

19 108

19 108

19 108

19 108

19 108

19 108

19 108

19 108

19 108

229 296

ÁHT kívüli pénzeszköz átadás

53 167

53 167

53 167

53 167

53 167

53 167

53 167

53 167

53 167

53 167

53 167

53 167

638 005

Tartalék

646 044

646 044

Egyéb folyó kiadások

112 862

112 862

Kiadások összesen:

1 295 925

1 295 925

1 295 925

1 408 787

26 959 429

1 295 925

1 295 925

1 295 925

1 295 925

1 295 925

1 295 925

1 941 969

41 973 511

7. melléklet [8]

Felhalmozási kiadások

2021. évi eredeti előirányzat

2021. évi módosított előirányzat

Megnevezés

Önkormányzat

Önkormányzat

1.

Autó és gépek vásárlása

20 207 503

20 374 157

Áfa

5 456 001

5 196 347

2.

Vízmű felújítás

0

73 000

ÁFA

0

20 000

25 663 504

25 663 504

Felhalmozási kiadások összesen

25 663 504

25 663 504

Felhalmozási kiadások mindösszesen:

8. melléklet

Gördülő tervezés

Ft-ban

Sor-szám

Bevételek

2021

2022

2023

2024

Megnevezés

1

2

Összesen

Működési

Összesen

Működési

Összesen

Működési

Összesen

Működési

1.

Intézményi működési bevétel

460 000

460 000

1 040 000

1 040 000

1 100 000

1 100 000

1 150 000

1 150 000

2.

Önkormányzat sajátos működési bevételei

17 977 190

17 977 190

14 000 000

14 000 000

14 000 000

14 000 000

14 500 000

14 500 000

3.

Önkormányzat működési támogatása

4.

Támogatásértékű bevételek

5.

Működési célú pénzeszközátvétel, Központosított előirányzat

6.

Nyilvános könyvtár

7.

Előző évi működési célú pénzmaradvány igénybevétele

23 532 511

23 532 511

3 000 000

3 000 000

2 800 000

2 800 000

2 600 000

2 600 000

8.

Költségvetési bevételek összesen:

41 969 701

41 969 701

18 040 000

18 040 000

17 900 000

17 900 000

18 250 000

18 250 000

9.

Értékpapír kibocsátása, értékesítése

10.

Hitelek felvétele

11.

Kapott kölcsön, nyújtott kölcsön visszatér.

12.

Forgatási célú belf.,külf. Értékpapírok kibocsátása, értékesítése

13.

Betét visszavonásából származó bevétel

14.

Egyéb működési finanszírozási célú bevétel

15.

Finanszírozási célú bevételek

16.

Függő, átfutó, kiegyenlítő bevételek

17.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

41 969 701

41 969 701

18 040 000

18 040 000

17 900 000

17 900 000

18 250 000

18 250 000

9. melléklet

Gördülő tervezés

Ft-ban

Sor-szám

KIADÁSOK

2021

2022

2023

2024

Megnevezés

1

2

Összesen

Működési

Összesen

Működési

Összesen

Működési

Összesen

Működési

1.

Személyi juttatások

6 007 452

6 007 452

6 000 000

6 000 000

6 000 000

6 000 000

6 100 000

6 100 000

2.

Munkaadókat terhelő járulék

883 239

883 239

1 170 000

1 170 000

1 170 000

1 170 000

1 067 500

1 067 500

3.

Dologi kiadások

6 316 161

6 316 161

7 000 000

7 000 000

7 100 000

7 100 000

7 300 000

7 300 000

4.

ÁHT kívüli pénzeszköz átadás

229 296

229 296

1 200 000

1 200 000

1 200 000

1 200 000

1 300 000

1 300 000

5.

Támogatásértékű pénzeszköz átadás

583 005

583 005

115 000

115 000

120 000

120 000

140 000

140 000

6.

Szociális juttatások

1 641 000

1 641 000

1 300 000

1 300 000

1 350 000

1 350 000

1 550 000

1 550 000

7.

Tartalék

646 044

646 044

937 500

937 500

960 000

960 000

792 500

792 500

8.

Feladat finanszírozás

8.

Költségvetési kiadások összesen:

16 306 197

16 306 197

17 722 500

17 722 500

17 900 000

17 900 000

18 250 000

18 250 000

9.

Beruházás

25 663 504

25 663 504

317 500

317 500

10.

Likviditási hitelek törlesztése

11.

Rövid lejáratú hitelek törlesztése

12.

Hosszú lejáratú hitelek törlesztése

13.

Kölcsön törlesztése, adott kölcsön

14.

Befektetési célú belf., külf. értékpapírok vásárlása

15.

Forgatási célú belföldi, külföldi étékpapírok vásárlása

16.

Betét elhelyezése

17.

Egyéb

18.

Finanszírozási célú kiadások

19.

Függő, átfutó, kiegyenlítő kiadások

20.

KIADÁSOK ÖSSZESEN

41 969 701

41 969 701

17 722 500

17 722 500

17 900 000

17 900 000

18 250 000

18 250 000

21.

Költségvetési többlet:

10. melléklet

Több éves kihatással járó feladatok

2021. év

2022. év

2023. év

2024. év

2025. év

Összesen

Megnevezése

120 000

125 000

130 000

130 000

130 000

635 000

Vagyonbiztosítás

60 876

63 920

67 116

70 472

73 996

336 380

Háziorvosi ügyeleti díj

Több éves feladatok összesen

180 876

188 920

197 116

200 472

203 996

971 380

11. melléklet

Létszám

Intézmény megnevezése

Összesen

Polgármester

Közalkalmazott

Egyéb

Ligetfalva Község Önkormányzata

2

1

1

0


[1] A 3. § a) pontja a Ligetfalva Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2021. (X. 19.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.
[2] A 3. § b) pontja a Ligetfalva Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2021. (X. 19.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.
[3] A 2. melléklet a Ligetfalva Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2021. (X. 19.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.
[4] A 2/a. melléklet a Ligetfalva Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2021. (X. 19.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.
[5] A 3. melléklet a Ligetfalva Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2021. (X. 19.) önkormányzati rendelete 2. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.
[6] A 4. melléklet a Ligetfalva Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2021. (X. 19.) önkormányzati rendelete 2. § (4) bekezdésével megállapított szöveg.
[7] A 6. melléklet a Ligetfalva Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2021. (X. 19.) önkormányzati rendelete 2. § (5) bekezdésével megállapított szöveg.
[8] A 7. melléklet a Ligetfalva Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2021. (X. 19.) önkormányzati rendelete 2. § (6) bekezdésével megállapított szöveg.