Tarcal község képviselő testületének 10/2020 (VII.2.) önkormányzati rendelete

a közterületi térfigyelő kamerarendszerről

Hatályos: 2020. 07. 03

Tarcal Község Önkormányzat Képviselőtestülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, a közterület-felügyeletről szóló 1999. évi LXVIII. törvény 7.§ (3) bekezdésében biztosított felhatalmazás alapján, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13§. (1) bekezdés 17. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1.§


(1) Tarcal Község Önkormányzat Képviselőtestülete a település közigazgatási területén közterületi térfigyelő kamerarendszert működtet.


(2) A közterületi térfigyelő kamerarendszer működtetésének célja:


a./ a közbiztonság növelése, a bűnmegelőzés, a közterület általános rendjének biztosítása,

b./ a megfigyelt közterületen található vagyon megóvása, felügyelete,

c./ a bűnüldöző tevékenység segítése,

d./ a lakosság és a településre látogatok biztonságérzetének növelése, a jogsértések megelőzése, visszaszorítása. 



(3) A közterületi térfigyelő kamerarendszer az önkormányzat tulajdonát képező műszaki eszközök összessége, melyek biztosítják a közterületi képfelvétel jogszabályban előírt módon történő rögzítését, tárolását, továbbítását.


(4) A rögzített felvételeken felismerhető a megfigyelt közterületre belépő személyek képmása, illetve a megfigyelt közterületre behajtó gépjárművek rendszáma.


(5) A rögzített felvételeket 30 nap elteltével törölni kell.


(6) A közterületi térfigyelő kamerarendszer keretén belül kihelyezett kamerák helyét, valamint a megfigyelt közterületeket a rendelet 1. sz. melléklete határozza meg.


(7) Az (5) bekezdés szerinti adatokat az önkormányzat honlapján közzé kell tenni.


2. §

A Képviselőtestület a közterületi térfigyelő kamerarendszer üzemeltetésével és kezelésével a jegyzőt bízza meg.

3.§

A jegyző a közterületi térfigyelő kamerarendszer üzemeltetésére és kezelésére, a felvételek rögzítésére, törlésére, felhasználására, továbbítására, valamint a fentiekben nem említett bármely más adat kezelésére kizárólag a közterület-felügyeletről szóló törvényben és az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvényben, valamint a közterületi térfigyelő kamerarendszer működtetésére vonatkozó üzemeltetési szabályzatban meghatározottak szerint jogosult.

4.§

A közterületi térfigyelő kamerarendszer működtetésének költségeit az önkormányzat az éves  költségvetési rendeletében biztosítja.


5.§


Jelen rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, de rendelkezéseit a hatályba lépése előtt telepített közterületi térfigyelő kamerákra is alkalmazni kell.




                           Butta László sk.                                   Dr. Kovács Zoltán sk. 

                           polgármester                                                jegyző



Mellékletek