Nagyhalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2021 (II.15..) önkormányzati rendelete

Naqyhalász Város Polgármesterének 1/2021. (II. 15.) számú rendelete az önkormányzat 2021. évi költségvetéséről

Hatályos: 2022. 03. 12

Nagyhalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2021 (II.15..) önkormányzati rendelete

Naqyhalász Város Polgármesterének 1/2021. (II. 15.) számú rendelete az önkormányzat 2021. évi költségvetéséről

2022.03.12.

Nagyhalász Város Önkormányzata Képviselő-testülete hatáskörében eljáró Nagyhalász Város Polgármestere a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdése értelmében az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § A rendelet hatálya a képviselő-testületre, annak bizottságaira, a polgármesteri hivatalra és az önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szervekre (intézményekre) terjed ki.

2. § (1)1 A képviselő-testület az önkormányzat 2021. évi költségvetését 1.824.872.116,- Ft költségvetési bevétellel, 2.084.304.969,- költségvetési kiadással és 259.432.853,- Ft költségvetési hiánnyal (ebből 190.574.637,- működési hiány, 69.858.216,- Ft felhalmozási hiány) állapítja meg.

(2) Az (1) bekezdésben megállapított költségvetési bevételek forrásonkénti, a költségvetési kiadások jogcímenkénti megoszlását önkormányzati szinten, továbbá a finanszírozási bevételeket és kiadásokat a rendelet 1. melléklete alapján határozza meg a képviselő-testület.

(3) A bevételek és kiadások előirányzat-csoportok, kiemelt előirányzatok és azon belül kötelező feladatok, önként vállalt feladatok, államigazgatási feladatok szerinti bontásban az 2., 3., 4. mellékletek szerint állapítja meg.

(4) A működési és felhalmozási bevételek és kiadások előirányzatai mérlegszerű bemutatását önkormányzati szinten az 5. és a 6. melléklet részletezi.

(5) A költségvetési hiány belső finanszírozásának érdekében a képviselő-testület az előző évek költségvetési maradványának igénybevételét rendeli el.

3. § (1) Az Önkormányzat adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségeit a 7. melléklet részletezi.

(2) Az Önkormányzat saját bevételeinek részletezését az adósságot keletkeztető ügyletből származó tárgyévi fizetési kötelezettség megállapításához a 8. melléklet tartalmazza.

(3) Nagyhalász Város Önkormányzat 2021. évi adósságot keletkeztető fejlesztési céljai a 9. mellékletben látható (Nemleges)

(4) Az Önkormányzat költségvetésében szereplő beruházások kiadásainak beruházásonkénti részletezését a 10. melléklet szerint határozza meg.

(5) Az önkormányzat költségvetésében szereplő felújítások kiadásait felújításonként a 11. melléklet szerint részletezi.

(6) Az EU-s támogatással megvalósuló programokat és projekteket a 12. melléklet szerint hagyja jóvá.

(7) A 2. § (1) bekezdésében megállapított bevételek és kiadások önkormányzati, polgármesteri hivatali, továbbá költségvetési szervenkénti megoszlását, és az éves (tervezett) létszám előirányzatot és a közfoglalkoztatottak létszámát költségvetési szervenként, feladatonként és azon belül kötelező feladatok, önként vállalt feladatok, államigazgatási feladatok szerinti bontásban a 13. melléklet, 14. melléklet, 15. melléklet, 16. melléklet, 17. melléklet, 18. melléklet, 19. melléklet, 20. melléklet, 21. melléklet, 22. melléklet, 23. melléklet, 24. melléklet, 25. melléklet, 26. melléklet, 27. melléklet, 28. melléklet szerint határozza meg.

(8) Az Önkormányzat a kiadások között 5.987.505,- Ft tartalékot állapít meg. Az általános tartalék összege 3.987.505,- Ft, mely az évközi többletigények, valamint az elmaradt bevételek pótlására szolgál. Céltartalékként 2.000.000,- Ft került tervezésre, melyet az év közben megjelenő pályázatok önerejének biztosítására fordítunk

4. § (1) Az önkormányzati szintű költségvetés végrehajtásáért a polgármester, a könyvvezetéssel kapcsolatos feladatok ellátásáért a jegyző a felelős.

(2) Az Önkormányzat gazdálkodásának biztonságáért a képviselő-testület, a gazdálkodás szabályszerűségéért a polgármester felelős.

(3) A költségvetési hiány csökkentése érdekében évközben folyamatosan figyelemmel kell kísérni a kiadások csökkentésének és a bevételek növelésének lehetőségeit.

(4) A költségvetési szerveknél a jutalmazásra fordítható és kifizethető összeg nem haladhatja meg a rendszeres személyi juttatások előirányzatának 1/12 részét. Ennek fedezetére a személyi juttatások évközi megtakarítása és a személyi juttatások előirányzatának növelésére fordítható forrás szolgálhat.

(5) Az önkormányzat és az önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szerv állományába tartozó személy részére megbízási díj vagy más szerződés alapján díjazás a munkaköri leírása szerint számára előírható feladatra nem fizethető. Más esetben díjfizetésére a feladatra vonatkozóan előzetesen írásban kötött szerződés az Ávr. és a belső szabályzat szabályai szerint igazolt teljesítése után kerülhet sor. A szerződésben ki kell kötni, hogy a díj kizárólag abban az esetben illeti meg a költségvetési szerv állományába tartozó személyt, ha a szerződésben rögzített feladat mellett a munkakörébe tartozó feladatainak is maradéktalanul eleget tett

(6) Amennyiben a költségvetési szerv harminc napon túli, lejárt esedékességű elismert tartozásállományának mértéke két egymást követő hónapban eléri az éves eredeti kiadási előirányzatának 10%-át vagy a százötven millió forintot, az irányító szerv a költségvetési szervhez önkormányzati biztost jelöl ki.

(7) A költségvetési szerv vezetője e rendelet 29. mellékletében foglalt adatlapon köteles a tartozásállományról adatot szolgáltatni. A költségvetési szerv az általa lejárt esedékességű elismert tartozásállomány tekintetében – kivéve nemleges adat esetén – havonta a tárgyhó 25-i állapotnak megfelelően a tárgyhónapot követő hó 5-ig az önkormányzat jegyzője részére köteles adatszolgáltatást teljesíteni.

(8) Kiegészítő támogatás igényléséről a működőképességet veszélyeztető helyzet esetében a polgármester gondoskodik, külön képviselő-testületi döntés alapján.

(9) A finanszírozási bevételekkel és kiadásokkal kapcsolatos hatásköröket a Képviselő-testület gyakorolja.

5. § (1) Az Önkormányzat bevételeinek és kiadásainak módosításáról, a kiadási előirányzatok közötti átcsoportosításról a (2) és (4) bekezdésben foglalt kivétellel a Képviselő-testület dönt.

(2) A képviselő-testület az Önkormányzat bevételeinek és kiadásainak módosítását és a kiadási kiemelt előirányzatok közötti átcsoportosítás jogát 50.000.000,- Ft összeghatárig - mely esetenként az 5.000.000,- Ft összeghatárt nem haladhatja meg - a polgármesterre átruházza.

(3) A (2) bekezdésben foglalt átcsoportosításról a polgármester negyedévente köteles beszámolni, a költségvetés módosítására egyidejűleg javaslatot tenni. Az átruházott hatáskörű előirányzat-módosítási jogkör 2021. december 31-ig gyakorolható.

(4) A költségvetési szerv a költségvetése kiemelt előirányzatain belüli rovatok között átcsoportosítást hajthat végre.

(5) A képviselő-testület a költségvetési rendelet 5. § (2) bekezdés szerinti előirányzat-módosítás, előirányzat-átcsoportosítás átvezetéseként - az első negyedév kivételével – negyedévenként, de legkésőbb az éves költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig, december 31-ei hatállyal módosítja a költségvetési rendeletét. Ha év közben az Országgyűlés a hozzájárulások, támogatások előirányzatait zárolja, azokat csökkenti, törli, az intézkedés kihirdetését követően haladéktalanul a képviselő-testület elé kell terjeszteni a költségvetési rendelet módosítását.

(6) A költségvetési szerv alaptevékenysége körében szellemi tevékenység szerződéssel, számla ellenében történő igénybevételére szolgáló kiadási előirányzat csak a személyi juttatások terhére növelhető.

(7) Amennyiben az önkormányzat év közben a költségvetési rendelet készítésekor nem ismert többletbevételhez jut, vagy bevételei a tervezettől elmaradnak, arról a polgármester a képviselő-testületet tájékoztatja.

(8) A képviselő-testület által jóváhagyott kiemelt előirányzatokat valamennyi költségvetési szerv köteles betartani. Az előirányzat túllépés fegyelmi felelősséget von maga után.

(9) Az önkormányzat saját forrásai terhére - a képviselő-testület hivatalánál (polgármesteri hivatal) foglalkoztatott köztisztviselők vonatkozásában - a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvényben foglaltaktól eltérően - az illetményalapot 46.380,- Ft-ban állapítja meg.

(10) Az önkormányzat a polgármesteri hivatalnál foglalkoztatott vezető köztisztviselők vonatkozásában – saját forrásai terhére - 10 %-os vezetői pótléket állapít meg.

(11) Az önkormányzat polgármesteri hivatalnál foglalkoztatott felsőfokú végzettségű köztisztviselők vonatkozásában - saját forrásai terhére - 20 %-os illetménykiegészítést állapít meg.

6. § (1) A költségvetési szervek rendeletben meghatározott bevételi és kiadási előirányzatai felett az intézmények vezetői előirányzat-felhasználási jogkörrel rendelkeznek.

(2) A költségvetési szervek az alapfeladatai ellátását szolgáló személyi juttatásokkal és az azokhoz kapcsolódó járulékok és egyéb közterhek előirányzataival minden esetben, egyéb előirányzatokkal a munkamegosztási megállapodásban foglaltaknak megfelelően rendelkezik.

(3) Valamennyi költségvetési szerv vezetője köteles belső szabályzatban rögzíteni a működéshez, gazdálkodáshoz kapcsolódóan a gazdálkodás vitelét meghatározó szabályokat, a mindenkor érvényes központi szabályozás figyelembe vételével, illetve a szükséges módosításokat végrehajtani. A szabályozásbeli hiányosságért, a felelősség a mindenkori intézményvezetőt terheli.

(4) A polgármesteri hivatal, valamint a költségvetési szervek az évközi előirányzat-módosításokról a jegyző által elrendelt formában kötelesek naprakész nyilvántartást vezetni.

7. § (1) Az önkormányzati költségvetési szervek ellenőrzése a belső kontrollrendszer keretében valósul meg, melynek létrehozásáért, működtetésért és továbbfejlesztéséért az önkormányzat esetében a jegyző, az intézmények esetében az intézményvezető felelős.

(2) Az Önkormányzat a belső ellenőrzés kialakításáról vállalkozó útján gondoskodik. A megfelelő működtetésről és a függetlenség biztosításáról a jegyző köteles gondoskodni.

1. melléklet az 1/2021. (II.15.) számú önkormányzati rendelethez2

Nagyhalász Város Önkormányzat 2021. évi költségvetésének összevont mérlege

Nagyhalász Város Önkormányzat 2021. évi költségvetésének összevont mérlege

1. sz. táblázat BEVÉTELEK

Forintban

Sor-
szám

Bevételi jogcím

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat IV.

Módosított előirányzat V.

A

B

C

D

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

486 041 929

495 749 903

496 472 203

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

203 226 542

203 876 688

203 876 688

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti, étkeztetési feladatainak támogatása

230 578 491

255 290 027

255 670 456

1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

12 499 200

13 232 560

13 232 560

1.5.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

39 737 696

22 365 688

22 707 559

1.6.

Elszámolásból származó bevételek

984 940

984 940

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

181 254 969

252 910 373

252 910 373

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

181 254 969

252 910 373

252 910 373

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

141 223 106

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

550 534 580

857 508 239

949 443 539

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

22 373 350

111 308 650

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

550 534 580

835 134 889

838 134 889

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

353 308 018

802 321 794

802 321 794

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+…+4.7.)

60 500 000

72 500 000

72 500 000

4.1.

Magánszemélyek kommunális adója

10 000 000

10 000 000

10 000 000

4.2.

Idegenforgalmi adó

4.3.

Iparűzési adó

50 000 000

62 000 000

62 000 000

4.4.

Talajterhelési díj

50 000

50 000

4.5.

Gépjárműadó

4.6.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

4.7.

Egyéb közhatalmi bevételek

450 000

450 000

500 000

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

22 068 496

23 798 496

23 858 496

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

5 994 400

10 994 400

10 994 400

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

9 291 800

6 021 800

6 081 800

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

5.4.

Tulajdonosi bevételek

5.5.

Ellátási díjak

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

1 672 488

1 672 488

1 672 488

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

5.8.

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

5.11.

Egyéb működési bevételek

5 109 808

5 109 808

5 109 808

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

16 000 000

27 700 000

27 700 000

6.1.

Immateriális javak értékesítése

6.2.

Ingatlanok értékesítése

16 000 000

27 700 000

27 700 000

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.4.

Részesedések értékesítése

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

1 987 505

1 987 505

1 987 505

8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

1 987 505

1 987 505

1 987 505

8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

1 318 387 479

1 732 154 516

1 824 872 116

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

10.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása

11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

256 411 753

258 860 896

258 860 896

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

256 411 753

258 860 896

258 860 896

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

2 771 000

21 195 126

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

2 771 000

21 195 126

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

13.3.

Betétek megszüntetése

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

15.

Váltóbevételek

16.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

17.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

256 411 753

261 631 896

280 056 022

18.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

1 574 799 232

1 993 786 412

2 104 928 138

K I A D Á S O K

2. sz. táblázat

Forintban

Sor-
szám

Kiadási jogcímek

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat IV.

Módosított előirányzat V.

A

B

C

D

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.+1.18.)

986 096 750

1 016 714 283

1 036 315 709

1.1.

Személyi juttatások

351 776 188

363 399 494

362 599 494

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

39 101 985

40 361 050

40 280 602

1.3.

Dologi kiadások

332 299 661

343 571 864

368 019 371

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

56 997 680

50 477 539

50 477 539

1.5

Egyéb működési célú kiadások

199 933 731

216 916 831

214 938 703

1.6.

- az 1.5-ből: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

1.7.

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

1.8.

- Elvonások és befizetések

1.9.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

1.10.

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

1.11.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

1.12.

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

181 461 087

192 549 187

190 229 187

1.13.

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

1.14.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

1.15.

- Árkiegészítések, ártámogatások

1.16.

- Kamattámogatások

1.17.

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

18 472 644

24 367 644

24 709 516

1.18.

Tartalékok

5 987 505

1 987 505

1.19.

- az 1.18-ból: - Általános tartalék

3 987 505

1 987 505

1.20.

- Céltartalék

2 000 000

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

570 850 313

956 448 960

1 047 989 260

2.1.

Beruházások

570 850 313

512 514 756

512 119 756

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

340 423 751

346 808 018

346 808 018

2.3.

Felújítások

443 934 204

535 869 504

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

304 895 070

304 895 070

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

2.6.

2.5.-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

2.7.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

2.8.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

2.9.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

2.10.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

2.11.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

2.12.

- Lakástámogatás

2.13.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

1 556 947 063

1 973 163 243

2 084 304 969

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

4.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)

5.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

5.2.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

5.3.

Kincstárjegyek beváltása

5.4.

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

5.5.

Belföldi kötvények beváltása

5.6.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.4.)

17 852 169

20 623 169

20 623 169

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

17 852 169

20 623 169

20 623 169

6.3.

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

6.4.

Pénzügyi lízing kiadásai

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)

7.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

7.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

7.3.

Külföldi értékpapírok beváltása

7.4.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. Szervezeteknek

7.5.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

9.

Váltókiadások

10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

17 852 169

20 623 169

20 623 169

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

1 574 799 232

1 993 786 412

2 104 928 138

KÖLTSÉGVETÉSI, FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK EGYENLEGE

3. sz. táblázat

Forintban

1

Költségvetési hiány, többlet ( költségvetési bevételek 9. sor - költségvetési kiadások 3. sor) (+/-)

-238 559 584

-241 008 727

-259 432 853

2.

Finanszírozási bevételek, kiadások egyenlege (finanszírozási bevételek 17. sor - finanszírozási kiadások 10. sor) (+/-)

238 559 584

241 008 727

259 432 853

2. melléklet az 1/2021. (II.15.) számú önkormányzati rendelethez3

Nagyhalász Város Önkormányzat 2021. évi költségvetés kötelező feladatainak mérlege

Nagyhalász Város Önkormányzat 2021. évi költségvetés kötelező feladatainak mérlege

1. sz. táblázat B E V É T E L E K

Forintban

Sor-
szám

Bevételi jogcím

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat IV.

Módosított előirányzat V.

A

B

C

D

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

486 041 929

495 749 903

496 472 203

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

203 226 542

203 876 688

203 876 688

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti, étkeztetési feladatainak támogatása

230 578 491

255 290 027

255 670 456

1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

12 499 200

13 232 560

13 232 560

1.5.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

39 737 696

22 365 688

22 707 559

1.6.

Elszámolásból származó bevételek

984 940

984 940

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

181 254 969

252 910 373

252 910 373

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

181 254 969

252 910 373

252 910 373

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

141 223 106

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

550 534 580

857 508 239

949 443 539

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

22 373 350

111 308 650

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

550 534 580

835 134 889

838 134 889

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

353 308 018

802 321 794

802 321 794

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+...+4.7.)

60 500 000

72 500 000

72 500 000

4.1.

Magánszemélyek kommunális adója

10 000 000

10 000 000

10 000 000

4.2.

Idegenforgalmi adó

4.3.

Iparűzési adó

50 000 000

62 000 000

62 000 000

4.4.

Talajterhelési díj

50 000

50 000

4.5.

Gépjárműadó

4.6.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

4.7.

Egyéb közhatalmi bevételek

450 000

450 000

500 000

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

16 658 688

18 388 688

18 448 688

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

5 994 400

10 994 400

10 994 400

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

8 991 800

5 721 800

5 781 800

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

5.4.

Tulajdonosi bevételek

5.5.

Ellátási díjak

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

1 672 488

1 672 488

1 672 488

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

5.8.

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

5.11.

Egyéb működési bevételek

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

16 000 000

27 700 000

27 700 000

6.1.

Immateriális javak értékesítése

6.2.

Ingatlanok értékesítése

16 000 000

27 700 000

27 700 000

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.4.

Részesedések értékesítése

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

1 987 505

1 987 505

1 987 505

8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

1 987 505

1 987 505

1 987 505

8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

1 312 977 671

1 726 744 708

1 819 462 308

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

10.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása

11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

244 537 202

246 765 771

246 765 771

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

244 537 202

246 765 771

246 765 771

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

2 771 000

21 195 126

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

2 771 000

21 195 126

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

13.3.

Betétek megszüntetése

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

15.

Váltóbevételek

16.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

17.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

244 537 202

249 536 771

267 960 897

18.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

1 557 514 873

1 976 281 479

2 087 423 205

K I A D Á S O K

2. sz. táblázat

Forintban

Sor-
szám

Kiadási jogcímek

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat IV.

Módosított előirányzat V.

A

B

C

D

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.+1.18.)

853 516 171

879 042 594

898 644 020

1.1.

Személyi juttatások

250 939 452

262 562 758

262 282 758

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

24 594 791

25 853 856

25 853 408

1.3.

Dologi kiadások

315 063 012

321 244 105

345 091 612

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

56 997 680

50 477 539

50 477 539

1.5

Egyéb működési célú kiadások

199 933 731

216 916 831

214 938 703

1.6.

- az 1.5-ből: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

1.7.

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

1.8.

- Elvonások és befizetések

1.9.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

1.10.

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

1.11.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

1.12.

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

181 461 087

192 549 187

190 229 187

1.13.

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

1.14.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

1.15.

- Árkiegészítések, ártámogatások

1.16.

- Kamattámogatások

1.17.

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

18 472 644

24 367 644

24 709 516

1.18.

Tartalékok

5 987 505

1 987 505

1.19.

- az 1.18-ból: - Általános tartalék

3 987 505

1 987 505

1.20.

- Céltartalék

2 000 000

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

564 500 313

954 543 960

1 046 084 260

2.1.

Beruházások

564 500 313

510 609 756

510 214 756

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

340 423 751

346 808 018

346 808 018

2.3.

Felújítások

443 934 204

535 869 504

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

304 895 070

304 895 070

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

2.6.

2.5.-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

2.7.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

2.8.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

2.9.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

2.10.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

2.11.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

2.12.

- Lakástámogatás

2.13.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

1 418 016 484

1 833 586 554

1 944 728 280

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

4.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)

5.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

5.2.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

5.3.

Kincstárjegyek beváltása

5.4.

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

5.5.

Belföldi kötvények beváltása

5.6.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.4.)

17 852 169

20 623 169

20 623 169

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

17 852 169

20 623 169

20 623 169

6.3.

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

6.4.

Pénzügyi lízing kiadásai

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)

7.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

7.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

7.3.

Külföldi értékpapírok beváltása

7.4.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. Szervezeteknek

7.5.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

9.

Váltókiadások

10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

17 852 169

20 623 169

20 623 169

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

1 435 868 653

1 854 209 723

1 965 351 449

KÖLTSÉGVETÉSI, FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK EGYENLEGE

3. sz. táblázat

Forintban

1

Költségvetési hiány, többlet ( költségvetési bevételek 9. sor - költségvetési kiadások 3. sor) (+/-)

-105 038 813

-106 841 846

-125 265 972

2.

Finanszírozási bevételek, kiadások egyenlege (finanszírozási bevételek 17. sor - finanszírozási kiadások 10. sor) (+/-)

226 685 033

228 913 602

247 337 728

3. melléklet az 1/2021. (II.15.) számú önkormányzati rendelethez

Nagyhalász Város Önkormányzat 2020. évi költségvetés önként vállalt feladatainak mérlege

B E V É T E L E K

1. sz. táblázat

Forintban!

Sor-
szám

Bevételi jogcím

Eredeti előirányzat

A

B

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti, étkeztetési feladatainak támogatása

1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

1.5.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

1.6.

Elszámolásból származó bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+…+4.7.)

4.1.

Építményadó

4.2.

Idegenforgalmi adó

4.3.

Iparűzési adó

4.4.

Talajterhelési díj

4.5.

Gépjárműadó

4.6.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

4.7.

Egyéb közhatalmi bevételek

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

5.4.

Tulajdonosi bevételek

5.5.

Ellátási díjak

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

5.8.

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

5.11.

Egyéb működési bevételek

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

6.1.

Immateriális javak értékesítése

6.2.

Ingatlanok értékesítése

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.4.

Részesedések értékesítése

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

10.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása

11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

3 264 501

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

3 264 501

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

13.3.

Betétek megszüntetése

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

15.

Váltóbevételek

16.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

17.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

3 264 501

18.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

3 264 501

K I A D Á S O K

2. sz. táblázat

Forintban!

Sor-
szám

Kiadási jogcímek

Eredeti előirányzat

A

B

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.+1.18.)

3 264 501

1.1.

Személyi juttatások

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

1.3.

Dologi kiadások

3 264 501

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5

Egyéb működési célú kiadások

1.6.

- az 1.5-ből: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

1.7.

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

1.8.

- Elvonások és befizetések

1.9.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

1.10.

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

1.11.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

1.12.

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

1.13.

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

1.14.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

1.15.

- Árkiegészítések, ártámogatások

1.16.

- Kamattámogatások

1.17.

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

1.18.

Tartalékok

1.19.

- az 1.18-ból: - Általános tartalék

1.20.

- Céltartalék

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

2.1.

Beruházások

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

2.3.

Felújítások

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

2.6.

2.5.-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

2.7.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

2.8.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

2.9.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

2.10.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

2.11.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

2.12.

- Lakástámogatás

2.13.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

3 264 501

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

4.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)

5.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

5.2.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

5.3.

Kincstárjegyek beváltása

5.4.

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

5.5.

Belföldi kötvények beváltása

5.6.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.4.)

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

6.3.

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

6.4.

Pénzügyi lízing kiadásai

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)

7.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

7.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

7.3.

Külföldi értékpapírok beváltása

7.4.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. Szervezeteknek

7.5.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

9.

Váltókiadások

10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

3 264 501

KÖLTSÉGVETÉSI, FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK EGYENLEGE

3. sz. táblázat

Forintban!

1

Költségvetési hiány, többlet ( költségvetési bevételek 9. sor - költségvetési kiadások 3. sor) (+/-)

-3 264 501

2.

Finanszírozási bevételek, kiadások egyenlege (finanszírozási bevételek 17. sor - finanszírozási kiadások 10. sor) (+/-)

3 264 501

4. melléklet az 1/2021. (II.15.) számú önkormányzati rendelethez4

Nagyhalász Város Önkormányzat 2021. évi költségvetés államigazgatási feladatainak mérlege

Nagyhalász Város Önkormányzat 2021. évi költségvetés államigazgatási feladatainak mérlege

1. sz. táblázat B E V É T E L E K

forintban

Sor-
szám

Bevételi jogcím

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat I.

Módosított előirányzat III.

A

B

C

D

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti, étkeztetési feladatainak támogatása

1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

1.5.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

1.6.

Elszámolásból származó bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+...+4.7.)

4.1.

Építményadó

4.2.

Idegenforgalmi adó

4.3.

Iparűzési adó

4.4.

Talajterhelési díj

4.5.

Gépjárműadó

4.6.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

4.7.

Egyéb közhatalmi bevételek

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

5 409 808

5 409 808

5 409 808

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

300 000

300 000

300 000

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

5.4.

Tulajdonosi bevételek

5.5.

Ellátási díjak

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

5.8.

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

5.11.

Egyéb működési bevételek

5 109 808

5 109 808

5 109 808

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

6.1.

Immateriális javak értékesítése

6.2.

Ingatlanok értékesítése

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.4.

Részesedések értékesítése

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

5 409 808

5 409 808

5 409 808

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

10.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása

11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

8 610 050

8 830 624

8 830 624

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

8 610 050

8 830 624

8 830 624

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

13.3.

Betétek megszüntetése

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

15.

Váltóbevételek

16.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

17.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

8 610 050

8 830 624

8 830 624

18.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

14 019 858

14 240 432

14 240 432

K I A D Á S O K

2. sz. táblázat

forintban

Sor-
szám

Kiadási jogcímek

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat I.

Módosított előirányzat III.

A

B

C

D

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.+1.18.)

129 316 078

133 981 652

134 407 188

1.1.

Személyi juttatások

100836736

100836736

100836736

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

14 507 194

14 507 194

14 507 194

1.3.

Dologi kiadások

13 972 148

18 637 722

19 063 258

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5

Egyéb működési célú kiadások

1.6.

- az 1.5-ből: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

1.7.

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

1.8.

- Elvonások és befizetések

1.9.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

1.10.

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

1.11.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

1.12.

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

1.13.

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

1.14.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

1.15.

- Árkiegészítések, ártámogatások

1.16.

- Kamattámogatások

1.17.

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

1.18.

Tartalékok

1.19.

- az 1.18-ból: - Általános tartalék

1.20.

- Céltartalék

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

6 350 000

1 905 000

1 905 000

2.1.

Beruházások

6 350 000

1 905 000

1 905 000

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

2.3.

Felújítások

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

2.6.

2.5.-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

2.7.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

2.8.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

2.9.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

2.10.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

2.11.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

2.12.

- Lakástámogatás

2.13.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

135 666 078

135 886 652

136 312 188

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

4.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)

5.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

5.2.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

5.3.

Kincstárjegyek beváltása

5.4.

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

5.5.

Belföldi kötvények beváltása

5.6.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.4.)

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

6.3.

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

6.4.

Pénzügyi lízing kiadásai

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)

7.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

7.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

7.3.

Külföldi értékpapírok beváltása

7.4.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. Szervezeteknek

7.5.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

9.

Váltókiadások

10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

135 666 078

135 886 652

136 312 188

KÖLTSÉGVETÉSI, FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK EGYENLEGE

3. sz. táblázat

forintban

1

Költségvetési hiány, többlet ( költségvetési bevételek 9. sor - költségvetési kiadások 3. sor) (+/-)

-130 256 270

-130 476 844

-130 902 380

2.

Finanszírozási bevételek, kiadások egyenlege (finanszírozási bevételek 17. sor - finanszírozási kiadások 10. sor) (+/-)

8 610 050

8 830 624

8 830 624

5. melléklet az 1/2021. (II.15.) számú önkormányzati rendelethez5

Működési célú bevételek és kiadások mérlege (Önkormányzati szinten)

I. Működési célú bevételek és kiadások mérlege
(Önkormányzati szinten)

Bevételek

Kiadások

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosított ei. IV.

Módosított ei. V.

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosított ei. IV.

Módosított ei. V.

A

B

C

D

E

F

G

H

Önkormányzatok működési támogatásai

486 041 929

495 749 903

496 472 203

Személyi juttatások

351 776 188

363 399 494

363 119 494

Működési c.támogatások áht-on belülről

181 254 969

252 910 373

252 910 373

Munkaadókat terhelő jár. és szochó

39 101 985

40 361 050

40 360 602

2.-ból EU-s támogatás

141 223 106

Dologi kiadások

332 299 661

343 571 864

367 419 371

Közhatalmi bevételek

60 500 000

72 500 000

72 500 000

Ellátottak pénzbeli juttatásai

56 997 680

50 477 539

50 477 539

Működési bevételek

22 068 496

23 798 496

23 858 496

Egyéb működési célú kiadások

199 933 731

216 916 831

214 938 703

Működési célú átvett pénzeszközök

Tartalékok

5 987 505

1 987 505

6.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

Költségvetési bevételek összesen (1.+2.+4.+5.+6.+8.+9.)

749 865 394

844 958 772

845 741 072

Költségvetési kiadások összesen (1.+...+9.)

986 096 750

1 016 714 283

1 036 315 709

Hiány finansz. bevételei (12.+…+15. )

254 083 525

189 607 680

190 002 680

Értékpapír vásárlása, visszavásárlása

Költségvetési maradvány igénybevétele

254 083 525

189 607 680

190 002 680

Likviditási célú hitelek törlesztése

Vállalkozási maradvány igénybevétele

Rövid lejáratú hitelek törlesztése

Betét visszavonásából származó bevétel

Hosszú lejáratú hitelek törlesztése

Egyéb belső finanszírozási bevételek

Kölcsön törlesztése

Hiány külső finansz. Bev. (17.+18.)

Forgatási célú értékpapírok vásárlása

Likviditási hitelek, kölcsönök felvétele

Pénzesz.lekötött betétként elhelyezése

Értékpapírok bevételei

Adóssághoz nem kapcs. Szárm. ügyletek

17 852 169

20 623 169

20 623 169

Váltóbevételek

Váltókiadások

Adóssághoz nem kapcs. Szárm. ügyletek

2 771 000

21 195 126

Működési célú finanszírozási bevételek összesen (11.+16.+19.+20.)

254 083 525

192 378 680

211 197 806

Működési célú finanszírozási kiadások összesen (11.+...+20.)

17 852 169

20 623 169

20 623 169

BEVÉTEL ÖSSZESEN (10.+21.)

1 003 948 919

1 037 337 452

1 056 938 878

KIADÁSOK ÖSSZESEN (10.+21.)

1 003 948 919

1 037 337 452

1 056 938 878

Költségvetési hiány:

236 231 356

171 755 511

190 574 637

Költségvetési többlet:

-

-

-

Bruttó hiány:

-

Bruttó többlet:

-

-

-

6. melléklet az 1/2021. (II.15.) számú önkormányzati rendelethez6

Felhalmozási célú bevételek és kiadások mérlege (Önkormányzati szinten)

Sor-
szám

Bevételek

Kiadások

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosított ei.IV.

Módosított ei.V.

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosított ei.IV.

Módosított ei.V.

A

B

C

D

E

F

G

H

1.

Felhalmozási c. tám. áht-on belülről

550 534 580

857 508 239

949 443 539

Beruházások

570 850 313

512 514 756

512 119 756

2.

1.-ből EU-s támogatás

353 308 580

788 028 829

802 321 794

1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

340 423 751

346 808 018

346 808 018

3.

Felhalmozási bevételek

16 000 000

27 700 000

27 700 000

Felújítások

443 934 204

535 869 504

4.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

1 987 505

1 987 505

1 987 505

3-ból EUs forr.ból megva.felújít.

304 895 070

304 895 070

5.

4.-ből EU-s támogatás (közvetlen)

Egyéb felhalmozási kiadások

6.

Egyéb felhalmozási célú bevételek

7.

8.

Tartalékok

9.

Költségvetési bevételek összesen: (1.+3.+4.+6.+…+8.)

568 522 085

887 195 744

979 131 044

Költségvetési kiadások összesen: (1.+3.+5.+...+8.)

570 850 313

956 448 960

1 047 989 260

10.

Hiány belső finansz. Bevét. ( 11+…+15)

2328228

69 253 216

68 858 216

Értékpapír vásárlása, visszavásárlása

11.

Költségvetési maradvány igénybevétele

2328228

69 253 216

68 858 216

Hitelek törlesztése

12.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

Rövid lejáratú hitelek törlesztése

13.

Betét visszavonásából származó bevétel

Hosszú lejáratú hitelek törlesztése

14.

Értékpapír értékesítése

Kölcsön törlesztése

15.

Egyéb belső finanszírozási bevételek

Befektetési célú értékpapírok vás.

16.

Hiány külső finansz. Bevét. (17+…+21 )

Betét elhelyezése

17.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök

Pénzügyi lízing kiadásai

18.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök

19.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök

20.

Értékpapírok kibocsátása

21.

Egyéb külső finanszírozási bevételek

22

Felhalmozási célú finanszírozási bevételek összesen (10.+16.)

2 328 228

69 253 216

68 858 216

Felhalmozási célú finanszírozási kiadások összesen (10.+...+21.)

23

BEVÉTEL ÖSSZESEN (9+22)

570 850 313

956 448 960

1 047 989 260

KIADÁSOK ÖSSZESEN (9+22)

570 850 313

956 448 960

1 047 989 260

24

Költségvetési hiány:

2328228

69253216

68858216

Költségvetési többlet:

-

-

-

25

Bruttó hiány:

-

-

-

Bruttó többlet:

-

-

-

7. melléklet az 1/2021. (II.15.) számú önkormányzati rendelethez

Nagyhalász Város Önkormányzat adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségei

Forintban!

Sorszám

MEGNEVEZÉS

Évek

Összesen
(F=C+D+E)

2021.

2022.

2023.

A

B

C

D

E

1.

-

2.

-

3.

-

4.

-

5.

-

6.

ÖSSZES KÖTELEZETTSÉG

-

-

-

-

8. melléklet az 1/2021. (II.15.) számú önkormányzati rendelethez

Nagyhalász Város Önkormányzat saját bevételeinek részletezése az adósságot keletkeztető ügyletből származó tárgyévi fizetési kötelezettség megállapításához

Forintban!

Sorszám

Bevételi jogcímek

Eredeti előirányzat

A

B

1.

Helyi adóból és a települési adóból származó bevétel

60 050 000

2.

Az önkormányzati vagyon és az önkormányzatot megillető vagyoni értékű jog értékesítéséből és hasznosításából származó bevétel

3.

Osztalék, koncessziós díj és hozambevétel

4.

Tárgyi eszköz és az immateriális jószág, részvény, részesedés, vállalat értékesítéséből vagy privatizációból származó bevétel

5.

Bírság-, pótlék- és díjbevétel

450 000

6.

Kezesség-, illetve garanciavállalással kapcsolatos megtérülés

SAJÁT BEVÉTELEK ÖSSZESEN*

60 500 000

*Az adósságot keletkeztető ügyletekhez történő hozzájárulás részletes szabályairól szóló 353/2011. (XII.31.) Korm. Rendelet 2. § (1) bekezdése alapján.

9. melléklet az 1/2021. (II.15.) számú önkormányzati rendelethez

Nagyhalász Város Önkormányzat 2021. évi adósságot keletkeztető fejlesztési céljai

Forintban!

Fejlesztési cél leírása

Fejlesztés várható kiadása

A

B

1.

2.

3.

4.

ADÓSSÁGOT KELETKEZTETŐ ÜGYLETEK VÁRHATÓ EGYÜTTES ÖSSZEGE

-

10. melléklet az 1/2021. (II.15.) számú önkormányzati rendelethez7

Beruházási (felhalmozási) kiadások előirányzata beruházásonként

Beruházási (felhalmozási) kiadások előirányzata beruházásonként

forintban

Beruházás megnevezése

Teljes költség

Kivitelezés kezdési éve

Felhasználás 2020. 12.31-ig

2021. évi eredeti előirányzat

2021. év utáni szükséglet

A

B

C

D

E

F=(B-D-E)

Ingatlanvásárlás

31 600 000

2021.

31 600 000

Közfoglalkoztatás keretében megvásárolt anyagok

36 340 198

2021.

36 340 198

Léüzem beruházásához anyagbeszerzés

101 420 167

2020.

10 932 160

90 488 007

ITS

1 500 000

2021.

1 500 000

Tárgyi eszköz beszerzése (önkormányzat)

5 080 000

2021.

5 080 000

VP6-7.2.1-7.4.1.3-17 Piac beruházása

46 051 661

2019.

32 292 839

13 758 822

TOP-2.1.2.-15-SB1-2017-00038 Zöldváros beuházása

98 580 757

2019.

96 590 757

1 990 000

TOP-3.2.1.-16-SB1-2018-00033 Energetikai pályázat

109 049 842

2019.

106 841 713

2 208 129

TOP-5.2.1-16-SB1-2020-00007 Társ.együttműk.erősítő pr.

2 540 000

2021.

2 540 000

TOP-4.3.1-16-SB1-2020-00005 Leromlott városi ter.reh.

319 926 800

2021.

319 926 800

Kisértékű eszköz, informatikai eszköz (Polg.Hiv.)

1 905 000

2021.

1 905 000

Kisértékű tárgyi eszköz (Könyvtár)

792 800

2021.

792 800

Kisértékű tárgyi eszköz (Műv.Ház)

240 000

2021.

240 000

Településrend.terv+Főépítész

3 750 000

2021.

3 750 000

ÖSSZESEN:

758 777 225

246 657 469

512 119 756

11. melléklet az 1/2021. (II.15.) számú önkormányzati rendelethez8

Felújítási kiadások előirányzata felújításonként

Felújítási kiadások előirányzata felújításonként

forintban

Felújítás megnevezése

Teljes költség

Kivitelezés kezdési és befejezési éve

Felhasználás 2020. 12.31-ig

2021. évi előirányzat

2021. év utáni szükséglet

A

B

C

D

E

F=(B-D-E)

Csapadékvíz II.ütem (TOP-2.1.3.16)

304 895 070

2021.

304 895 070

Művelődési ház padló felújítása

6 670 409

2021

6 670 409

Külterületi utak felúj (VP-s pályázat)

2 309 495

2021.

2 309 495

Hunyadi utca felújítása

22 792 176

2021

22 792 176

Gyümölcsléfeldolgozó üzem felújítása

107 267 054

2021

107 267 054

Kerékpárút felújítása (BM)

91 935 300

2021

91 935 300

ÖSSZESEN:

535 869 504

535 869 504

12. melléklet az 1/2021. (II.15.) számú önkormányzati rendelethez

Európai uniós támogatással megvalósuló projektek bevételei, kiadásai, hozzájárulások

EU-s pojekt neve, azonosítója:

EFOP-3.3.2-16-2016-00137

"Tudásgyarapítás a közművelődés segítségével"

Ezer forintban!

Források

2021. előtt

2021.

2021. után

Összesen

Saját erő

0

- saját erőből központi támogatás

0

EU-s forrás

24 993 626

24 993 626

Társfinanszírozás

0

Hitel

0

Egyéb forrás

0

0

Források összesen:

24 993 626

0

0

24 993 626

Kiadások, költségek

2021. előtt

2021.

2021. után

Összesen

Működési kiadások

19 780 594

2 713 670

22 494 264

Felhalmozási kiadások

2 499 362

2 499 362

0

0

0

Összesen:

22 279 956

2 713 670

0

24 993 626

EU-s pojekt neve, azonosítója:

EFOP-3.7.3-16-2017-00202

"Mindent tudni akarok! - Egész életen át tartó tanulás Nagyhalászban" (Könyvtár)

Ezer forintban!

Források

2021. előtt

2021.

2021. után

Összesen

Saját erő

0

- saját erőből központi támogatás

0

EU-s forrás

5 698 472

5 698 472

Társfinanszírozás

0

Hitel

0

Egyéb forrás

0

Pénzmaradvány igénybevétele

0

Források összesen:

5 698 472

0

0

5 698 472

Kiadások, költségek

2021. előtt

2021.

2021. után

Összesen

Működési kiadások

4 410 526

550 831

4 961 357

Felhalmozási kiadások

737 115

737 115

0

0

0

Összesen:

5 147 641

550 831

0

5 698 472

EU-s projekt neve, azonosítója:

TOP-2.1.2-15-SB1-2017-00038

"Zöld város kialakítása - Nagyhalász környezettudatos megújítása"

Ezer forintban!

Források

2021. előtt

2021.

2021. után

Összesen

Saját erő

0

- saját erőből központi támogatás

0

EU-s forrás

103 619 300

103 619 300

Társfinanszírozás

0

Hitel

0

Egyéb forrás

0

Pénzmaradvány igénybevétele

0

Források összesen:

103 619 300

0

0

103 619 300

Kiadások, költségek

2021. előtt

2021.

2021. után

Összesen

Működési kiadások

3 283 370

1 755 173

5 038 543

Felhalmozási kiadások

96 590 757

1 990 000

98 580 757

0

0

0

Összesen:

99 874 127

3 745 173

0

103 619 300

EU-s projekt neve, azonosítója:

TOP-3.2.1-16-SB1-2018-00033

"Nagyhalász Város Önkormányzat épületeinek energetikai korszerűsítése"

Ezer forintban!

Források

2021. előtt

2021.

2021. után

Összesen

Saját erő

142 469

142 469

- saját erőből központi támogatás

0

EU-s forrás

111 941 544

111 941 544

Társfinanszírozás

0

Hitel

0

Egyéb forrás

0

Pénzmaradvány igénybevétele

0

Források összesen:

112 084 013

0

0

112 084 013

Kiadások, költségek

2021. előtt

2021.

2021. után

Összesen

Működési kiadások

303 671

2 730 500

3 034 171

Felhalmozási kiadások

106 841 713

2 208 129

109 049 842

0

0

0

Összesen:

107 145 384

4 938 629

0

112 084 013

EU-s pojekt neve, azonosítója:

VP6-7.2.1-7.4.1.3-17

"Helyi termékértékesítést szolgáló piacok infrastruktúrális fejlesztése"

Ezer forintban!

Források

2021. előtt

2021.

2021. után

Összesen

Saját erő

9 078 043

9 078 043

- saját erőből központi támogatás

0

EU-s forrás

24 341 218

24 341 218

48 682 436

Társfinanszírozás

0

Hitel

0

Egyéb forrás

0

Pénzmaradvány igénybevétele

0

Források összesen:

33 419 261

24 341 218

0

57 760 479

Kiadások, költségek

2021. előtt

2021.

2021. után

Összesen

Működési kiadások

2 321 801

9 387 017

11 708 818

Felhalmozási kiadások

32 292 839

13 758 822

46 051 661

0

0

0

Összesen:

34 614 640

23 145 839

0

57 760 479

EU-s pojekt neve, azonosítója:

TOP-5.2.1-16-SB1-2020-00007

Társadalmi együttműködés erősítését szolg. Helyi szintű komplex pr. Nagyhalászban

Ezer forintban!

Források

2021. előtt

2021.

2021. után

Összesen

Saját erő

0

- saját erőből központi támogatás

0

EU-s forrás

93 607 531

93 607 531

Társfinanszírozás

0

Hitel

0

Egyéb forrás

0

Pénzmaradvány igénybevétele

0

Források összesen:

0

93 607 531

0

93 607 531

Kiadások, költségek

2021. előtt

2021.

2021. után

Összesen

Működési kiadások

91 067 531

91 067 531

Felhalmozási kiadások

2 540 000

2 540 000

0

0

0

Összesen:

0

93 607 531

0

93 607 531

EU-s pojekt neve, azonosítója:

TOP-4.3.1-16-SB1-2020-00005

Leromlott városi területek rehabilitációja

Ezer forintban!

Források

2021. előtt

2021.

2021. után

Összesen

Saját erő

362 289 410

362 289 410

- saját erőből központi támogatás

0

EU-s forrás

0

Társfinanszírozás

0

Hitel

0

Egyéb forrás

0

Pénzmaradvány igénybevétele

0

Források összesen:

0

362 289 410

0

362 289 410

Kiadások, költségek

2021. előtt

2021.

2021. után

Összesen

Működési kiadások

42 362 610

42 362 610

Felhalmozási kiadások

319 926 800

319 926 800

0

0

0

Összesen:

0

362 289 410

0

362 289 410

13. melléklet az 1/2021. (II.15.) számú önkormányzati rendelethez9

Önkormányzat - Összes bevétel, kiadás

Megnevezés

Önkormányzat

01

Feladat

Összes bevétel, kiadás

01

forintban

Száma

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

Eredeti ei.

Módosított ei. IV.

Módosított ei. V.

A

B

C

D

Bevételek

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

486 041 929

495 749 903

496 472 203

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

203 226 542

203 876 688

203 876 688

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti, étkeztetési feladatainak támogatása

230 578 491

255 290 027

255 670 456

1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

12 499 200

13 232 560

13 232 560

1.5.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

39 737 696

22 365 688

22 707 559

1.6.

Elszámolásból származó bevételek

984 940

984 940

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

181 254 969

252 910 373

252 910 373

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

181 254 969

252 910 373

252 910 373

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

141 223 106

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

550 534 580

857 508 239

949 443 539

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

22 373 350

111 308 650

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

550 534 580

835 134 889

838 134 889

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

353 308 018

802 321 794

802 321 794

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+...+4.7.)

60 500 000

72 500 000

72 500 000

4.1.

Magánszemélyek kommunális adója

10 000 000

10 000 000

10 000 000

4.2.

Idegenforgalmi adó

4.3.

Iparűzési adó

50 000 000

62 000 000

62 000 000

4.4.

Talajterhelési díj

50 000

50 000

4.5.

Gépjárműadó

4.6.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

4.7.

Egyéb közhatalmi bevételek

450 000

450 000

500 000

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

16 258 688

17 988 688

17 988 688

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

5 994 400

5 994 400

10 994 400

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

8 591 800

10 321 800

5 321 800

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

5.4.

Tulajdonosi bevételek

5.5.

Ellátási díjak

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

1 672 488

1 672 488

1 672 488

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

5.8.

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

5.11.

Egyéb működési bevételek

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

16 000 000

27 700 000

27 700 000

6.1.

Immateriális javak értékesítése

6.2.

Ingatlanok értékesítése

16 000 000

27 700 000

27 700 000

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.4.

Részesedések értékesítése

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

1 987 505

1 987 505

1 987 505

8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

1 987 505

1 987 505

1 987 505

8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

1 312 577 671

1 726 344 708

1 819 002 308

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

10.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása

11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

242 260 164

244 486 043

244 486 043

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

242 260 164

244 486 043

244 486 043

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

2 771 000

21 195 126

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

2 771 000

21 195 126

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

13.3.

Betétek megszüntetése

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

15.

Váltóbevételek

16.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

17.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

242 260 164

247 257 043

265 681 169

18.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

1 554 837 835

1 973 601 751

2 084 683 477

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5+1.18.)

820 113 753

848 939 695

874 391 092

1.1.

Személyi juttatások

236 735 052

249 838 358

249 838 358

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

22 471 223

23 950 288

23 950 288

1.3.

Dologi kiadások

297 988 562

305 769 174

335 186 204

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

56 997 680

50 477 539

50 477 539

1.5

Egyéb működési célú kiadások

199 933 731

216 916 831

214 938 703

1.6.

az 1.5-ből: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

1.7.

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

1.8.

- Elvonások és befizetések

1.9.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

1.10.

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

1.11.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

1.12.

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

181 461 087

192 549 187

190 229 187

1.13.

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

1.14.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

1.15.

- Árkiegészítések, ártámogatások

1.16.

- Kamattámogatások

1.17.

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

18 472 644

24 367 644

24 709 516

1.18.

Tartalékok

5 987 505

1 987 505

1.19.

az 1.18-ból: - Általános tartalék

3 987 505

1 987 505

1.20.

- Céltartalék

2 000 000

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

563 230 313

953 116 160

1 045 051 460

2.1.

Beruházások

563 230 313

509 181 956

509 181 956

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

340 423 751

346 808 018

346 808 018

2.3.

Felújítások

443 934 204

535 869 504

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

304 895 070

304 895 070

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

2.6.

2.5.-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

2.7.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

2.8.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

2.9.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

2.10.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

2.11.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

2.12.

- Lakástámogatás

2.13.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

1 383 344 066

1 802 055 855

1 919 442 552

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

4.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)

5.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

5.2.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

5.3.

Kincstárjegyek beváltása

5.4.

Éven belüli lejáatú belföldi értékpapírok beváltása

5.5.

Belföldi kötvények beváltása

5.6.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.5.)

171 493 769

171 545 896

165 240 925

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

17 852 169

20 623 169

20 623 169

6.3.

Központi, irányító szervi támogatás

153 641 600

150 922 727

144 617 756

6.4.

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

6.5.

Pénzügyi lízing kiadásai

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)

7.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

7.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

7.3.

Külföldi értékpapírok beváltása

7.4.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. szervezeteknek

7.5.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

9.

Váltókiadások

10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

171 493 769

171 545 896

165 240 925

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

1 554 837 835

1 973 601 751

2 084 683 477

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

6

6

6

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

159

173

173

14. melléklet az 1/2021. (II.15.) számú önkormányzati rendelethez10

Önkormányzat - Kötelező feladatok bevételei, kiadásai

Megnev.

Önkormányzat

01

Feladat

Kötelező feladatok bevételei, kiadása

02

forintban

Száma

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

Eredeti ei.

Módosítás IV.

Mód. V.

A

B

C

D

Bevételek

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

486 041 929

495 749 903

496 472 203

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

203 226 542

203 876 688

203 876 688

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti, étkeztetési feladatainak támogatása

230 578 491

255 290 027

255 670 456

1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

12 499 200

13 232 560

13 232 560

1.5.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

39 737 696

22 365 688

22 707 559

1.6.

Elszámolásból származó bevételek

984 940

984 940

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

181 254 969

252 910 373

252 910 373

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

181 254 969

252 910 373

252 910 373

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

141 223 106

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

550 534 580

857 508 239

949 443 539

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

22 373 350

111 308 650

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

550 534 580

835 134 889

838 134 889

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

353 308 018

802 321 794

802 321 794

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+...+4.7.)

60 500 000

72 500 000

72 500 000

4.1.

Magánszemélyek kommunális adója

10 000 000

10 000 000

10 000 000

4.2.

Idegenforgalmi adó

4.3.

Iparűzési adó

50 000 000

62 000 000

62 000 000

4.4.

Talajterhelési díj

50 000

50 000

4.5.

Gépjárműadó

4.6.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

4.7.

Egyéb közhatalmi bevételek

450 000

450 000

500 000

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

16 258 688

17 988 688

17 988 688

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

5 994 400

5 994 400

10 994 400

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

8 591 800

10 321 800

5 321 800

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

5.4.

Tulajdonosi bevételek

5.5.

Ellátási díjak

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

1 672 488

1 672 488

1 672 488

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

5.8.

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

5.11.

Egyéb működési bevételek

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

16 000 000

27 700 000

27 700 000

6.1.

Immateriális javak értékesítése

6.2.

Ingatlanok értékesítése

16 000 000

27 700 000

27 700 000

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.4.

Részesedések értékesítése

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

1 987 505

1 987 505

1 987 505

8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

1 987 505

1 987 505

1 987 505

8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

1 312 577 671

1 726 344 708

1 819 002 308

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

10.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása

11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

242 260 164

244 486 043

244 486 043

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

242 260 164

244 486 043

244 486 043

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

2 771 000

21 195 126

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

2 771 000

21 195 126

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

13.3.

Betétek megszüntetése

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

15.

Váltóbevételek

16.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

17.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

242 260 164

247 257 043

265 681 169

18.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

1 554 837 835

1 973 601 751

2 084 683 477

Kiadások

Eredeti ei.

Módosítás III.

Mód. IV.

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5+1.18.)

820 113 753

846 926 717

874 391 092

1.1.

Személyi juttatások

236 735 052

249 838 358

249 838 358

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

22 471 223

23 950 288

23 950 288

1.3.

Dologi kiadások

297 988 562

306 113 656

335 186 204

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

56 997 680

52 257 539

50 477 539

1.5

Egyéb működési célú kiadások

199 933 731

212 779 371

214 938 703

1.6.

az 1.5-ből: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

1.7.

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

1.8.

- Elvonások és befizetések

1.9.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

1.10.

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

1.11.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

1.12.

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

181 461 087

188 411 727

190 229 187

1.13.

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

1.14.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

1.15.

- Árkiegészítések, ártámogatások

1.16.

- Kamattámogatások

1.17.

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

18 472 644

24 367 644

24 709 516

1.18.

Tartalékok

5 987 505

1 987 505

1.19.

az 1.18-ból: - Általános tartalék

3 987 505

1 987 505

1.20.

- Céltartalék

2 000 000

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

563 230 313

949 445 751

1 045 051 460

2.1.

Beruházások

563 230 313

616 449 010

509 181 956

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

340 423 751

346 808 018

346 808 018

2.3.

Felújítások

332 996 741

535 869 504

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

304 895 070

304 895 070

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

2.6.

2.5.-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

2.7.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

2.8.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

2.9.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

2.10.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

2.11.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

2.12.

- Lakástámogatás

2.13.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

1 383 344 066

1 796 372 468

1 919 442 552

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

4.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)

5.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

5.2.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

5.3.

Kincstárjegyek beváltása

5.4.

Éven belüli lejáatú belföldi értékpapírok beváltása

5.5.

Belföldi kötvények beváltása

5.6.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.5.)

171 493 769

175 216 305

165 240 925

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

17 852 169

20 623 169

20 623 169

6.3.

Központi, irányító szervi támogatás

153 641 600

154 593 136

144 617 756

6.4.

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

6.5.

Pénzügyi lízing kiadásai

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)

7.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

7.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

7.3.

Külföldi értékpapírok beváltása

7.4.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. szervezeteknek

7.5.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

9.

Váltókiadások

10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

171 493 769

175 216 305

165 240 925

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

1 554 837 835

1 971 588 773

2 084 683 477

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

6

6

6

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

159

173

173

15. melléklet az 1/2021. (II.15.) számú önkormányzati rendelethez

Önkormányzat - Önként vállalt feladatok bevételei, kiadásai

Megevezés

Önkormányzat

01

Feladat
megnevezése

Önként vállalt feladatok bevételei, kiadása

03

forintban

Száma

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

Előirányzat

A

B

Bevételek

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti, étkeztetési feladatainak támogatása

1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

1.5.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

1.6.

Elszámolásból származó bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+4.2.+4.3.+4.4.)

4.1.

Építményadó

4.2.

Idegenforgalmi adó

4.3.

Iparűzési adó

4.4.

Talajterhelési díj

4.5.

Gépjárműadó

4.6.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

4.7.

Egyéb közhatalmi bevételek

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

5.4.

Tulajdonosi bevételek

5.5.

Ellátási díjak

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

5.8.

Kamatbevételek és más nyereség jellegű bevételek

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

5.11.

Egyéb működési bevételek

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

6.1.

Immateriális javak értékesítése

6.2.

Ingatlanok értékesítése

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.4.

Részesedések értékesítése

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

10.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása

11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

13.3.

Betétek megszüntetése

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

15.

Váltóbevételek

16.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

17.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

18.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5+1.18.)

1.1.

Személyi juttatások

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

1.3.

Dologi kiadások

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5

Egyéb működési célú kiadások

1.6.

az 1.5-ből: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

1.7.

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

1.8.

- Elvonások és befizetések

1.9.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

1.10.

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

1.11.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

1.12.

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

1.13.

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

1.14.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

1.15.

- Árkiegészítések, ártámogatások

1.16.

- Kamattámogatások

1.17.

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

1.18.

Tartalékok

1.19.

az 1.18-ból: - Általános tartalék

1.20.

- Céltartalék

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

2.1.

Beruházások

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

2.3.

Felújítások

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

2.6.

2.5.-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

2.7.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

2.8.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

2.9.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

2.10.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

2.11.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

2.12.

- Lakástámogatás

2.13.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

4.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)

5.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

5.2.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

5.3.

Kincstárjegyek beváltása

5.4.

Éven belüli lejáatú belföldi értékpapírok beváltása

5.5.

Belföldi kötvények beváltása

5.6.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.5.)

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

6.3.

Központi, irányító szervi támogatás

6.4.

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

6.5.

Pénzügyi lízing kiadásai

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)

7.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

7.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

7.3.

Külföldi értékpapírok beváltása

7.4.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. szervezeteknek

7.5.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

9.

Váltókiadások

10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

16. melléklet az 1/2021. (II.15.) számú önkormányzati rendelethez

Önkormányzat - Államigazgatási feladatok bevételei, kiadása

Megnevezés

Önkormányzat

01

Feladat
megnevezése

Államigazgatási feladatok bevételei, kiadása

04

forintban

Száma

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

Előirányzat

A

B

Bevételek

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti, étkeztetési feladatainak támogatása

1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

1.5.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

1.6.

Elszámolásból származó bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+4.2.+4.3.+4.4.)

4.1.

Építményadó

4.2.

Idegenforgalmi adó

4.3.

Iparűzési adó

4.4.

Talajterhelési díj

4.5.

Gépjárműadó

4.6.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

4.7.

Egyéb közhatalmi bevételek

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

5.4.

Tulajdonosi bevételek

5.5.

Ellátási díjak

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

5.8.

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

5.11.

Egyéb működési bevételek

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

6.1.

Immateriális javak értékesítése

6.2.

Ingatlanok értékesítése

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.4.

Részesedések értékesítése

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

10.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása

11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

13.3.

Betétek megszüntetése

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

15.

Váltóbevételek

16.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

17.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

18.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5+1.18.)

1.1.

Személyi juttatások

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

1.3.

Dologi kiadások

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5

Egyéb működési célú kiadások

1.6.

az 1.5-ből: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

1.7.

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

1.8.

- Elvonások és befizetések

1.9.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

1.10.

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

1.11.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

1.12.

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

1.13.

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

1.14.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

1.15.

- Árkiegészítések, ártámogatások

1.16.

- Kamattámogatások

1.17.

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

1.18.

Tartalékok

1.19.

az 1.18-ból: - Általános tartalék

1.20.

- Céltartalék

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

2.1.

Beruházások

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

2.3.

Felújítások

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

2.6.

2.5.-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

2.7.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

2.8.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

2.9.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

2.10.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

2.11.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

2.12.

- Lakástámogatás

2.13.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

4.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)

5.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

5.2.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

5.3.

Kincstárjegyek beváltása

5.4.

Éven belüli lejáatú belföldi értékpapírok beváltása

5.5.

Belföldi kötvények beváltása

5.6.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.5.)

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

6.3.

Központi, irányító szervi támogatás

6.4.

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

6.5.

Pénzügyi lízing kiadásai

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)

7.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

7.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

7.3.

Külföldi értékpapírok beváltása

7.4.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. szervezeteknek

7.5.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

9.

Váltókiadások

10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

17. melléklet az 1/2021. (II.15.) számú önkormányzati rendelethez11

Polgármesteri Hivatal - Összes bevétel, kiadás

Ktgv-i szerv megnev.

Polgármesteri hivatal

02

Feladat

Összes bevétel, kiadás

Száma

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

Eredeti ei.

Módosított ei. I.

Módosított ei.III.

A

B

C

D

Bevételek

1.

Működési bevételek (1.1.+…+1.11.)

5 409 808

5 409 808

5 409 808

1.1.

Készletértékesítés ellenértéke

1.2.

Szolgáltatások ellenértéke

300 000

300 000

300 000

1.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

1.4.

Tulajdonosi bevételek

1.5.

Ellátási díjak

1.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

1.7.

Általános forgalmi adó visszatérülése

1.8.

Kamatbevételek

1.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

1.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

1.11.

Egyéb működési bevételek

5 109 808

5 109 808

5 109 808

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+2.3.)

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

2.3.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

2.4.

2.3-ból EU támogatás

3.

Közhatalmi bevételek

4.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (4.1.+…+4.3.)

4.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

4.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

4.3.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

4.4.

4.3.-ból EU-s támogatás

5.

Felhalmozási bevételek (5.1.+…+5.3.)

5.1.

Immateriális javak értékesítése

5.2.

Ingatlanok értékesítése

5.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

7.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

8.

Költségvetési bevételek összesen (1.+…+7.)

5 409 808

5 409 808

5 409 808

9.

Finanszírozási bevételek (9.1.+…+9.3.)

130 256 270

130 476 844

130 902 380

9.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

8 610 050

8 830 624

8 830 624

9.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

9.3.

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

121 646 220

121 646 220

122 071 756

10.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (8.+9.)

135 666 078

135 886 652

136 312 188

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

129 316 078

133 981 652

134 407 188

1.1.

Személyi juttatások

100 836 736

100 836 736

100 836 736

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

14 507 194

14 507 194

14 507 194

1.3.

Dologi kiadások

13 972 148

18 637 722

19 063 258

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5.

Egyéb működési célú kiadások

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+…+2.3.)

6 350 000

1 905 000

1 905 000

2.1.

Beruházások

6 350 000

1 905 000

1 905 000

2.2.

Felújítások

2.3.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

2.4.

2.3.-ból EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

3.

Finanszírozási kiadások

4.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.+3.)

135 666 078

135 886 652

136 312 188

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

21

21

21

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

18. melléklet az 1/2021. (II.15.) számú önkormányzati rendelethez

Polgármesteri Hivatal - Kötelező feladatok bevételei, kiadásai

Költségvetési szerv megnevezése

Polgármesteri hivatal

02

Feladat
megnevezése

Kötelező feladatok bevételei, kiadásai

01

forintban

Száma

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

Előirányzat

A

B

Bevételek

1.

Működési bevételek (1.1.+…+1.11.)

1.1.

Készletértékesítés ellenértéke

1.2.

Szolgáltatások ellenértéke

1.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

1.4.

Tulajdonosi bevételek

1.5.

Ellátási díjak

1.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

1.7.

Általános forgalmi adó visszatérülése

1.8.

Kamatbevételek

1.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

1.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

1.11.

Egyéb működési bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+2.3.)

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

2.3.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

2.4.

2.3-ból EU támogatás

3.

Közhatalmi bevételek

4.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (4.1.+…+4.3.)

4.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

4.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

4.3.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

4.4.

4.3.-ból EU-s támogatás

5.

Felhalmozási bevételek (5.1.+…+5.3.)

5.1.

Immateriális javak értékesítése

5.2.

Ingatlanok értékesítése

5.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

7.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

8.

Költségvetési bevételek összesen (1.+…+7.)

9.

Finanszírozási bevételek (9.1.+…+9.3.)

9.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

9.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

9.3.

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

10.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (8.+9.)

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

1.1.

Személyi juttatások

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

1.3.

Dologi kiadások

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5.

Egyéb működési célú kiadások

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+…+2.3.)

2.1.

Beruházások

2.2.

Felújítások

2.3.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

2.4.

2.3.-ból EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

3.

Finanszírozási kiadások

4.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.+3.)

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

19. melléklet az 1/2021. (II.15.) számú önkormányzati rendelethez

Polgármesteri Hivatal - Önként vállalt feladatok bevételei, kiadásai

Költségvetési szerv
megnevezése

Polgármesteri hivatal

02

Feladat
megnevezése

Önként vállalt feladatok bevételei, kiadásai

02

forintban

Száma

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

Előirányzat

A

B

Bevételek

1.

Működési bevételek (1.1.+…+1.11.)

1.1.

Készletértékesítés ellenértéke

1.2.

Szolgáltatások ellenértéke

1.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

1.4.

Tulajdonosi bevételek

1.5.

Ellátási díjak

1.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

1.7.

Általános forgalmi adó visszatérülése

1.8.

Kamatbevételek

1.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

1.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

1.11.

Egyéb működési bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+2.3.)

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

2.3.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

2.4.

2.3-ból EU támogatás

3.

Közhatalmi bevételek

4.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (4.1.+…+4.3.)

4.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

4.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

4.3.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

4.4.

4.3.-ból EU-s támogatás

5.

Felhalmozási bevételek (5.1.+…+5.3.)

5.1.

Immateriális javak értékesítése

5.2.

Ingatlanok értékesítése

5.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

7.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

8.

Költségvetési bevételek összesen (1.+…+7.)

9.

Finanszírozási bevételek (9.1.+…+9.3.)

9.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

9.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

9.3.

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

10.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (8.+9.)

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

1.1.

Személyi juttatások

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

1.3.

Dologi kiadások

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5.

Egyéb működési célú kiadások

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+…+2.3.)

2.1.

Beruházások

2.2.

Felújítások

2.3.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

2.4.

2.3.-ból EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

3.

Finanszírozási kiadások

4.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.+3.)

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

20. melléklet az 1/2021. (II.15.) számú önkormányzati rendelethez12

Polgármesteri Hivatal - Államigazgatási feladatok bevételei, kiadásai

Költségvetési szerv megnevezése

Polgármesteri hivatal

02

Feladat megnevezése

Államigazgatási feladatok bevételei, kiadásai

03

Száma

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

Eredeti ei.

Módosított ei. I.

Módosított ei. III.

A

B

C

D

Bevételek

1.

Működési bevételek (1.1.+…+1.11.)

5 409 808

5 409 808

5 409 808

1.1.

Készletértékesítés ellenértéke

1.2.

Szolgáltatások ellenértéke

300 000

300 000

300 000

1.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

1.4.

Tulajdonosi bevételek

1.5.

Ellátási díjak

1.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

1.7.

Általános forgalmi adó visszatérülése

1.8.

Kamatbevételek

1.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

1.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

1.11.

Egyéb működési bevételek

5 109 808

5 109 808

5 109 808

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+2.3.)

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

2.3.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

2.4.

2.3-ból EU támogatás

3.

Közhatalmi bevételek

4.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (4.1.+…+4.3.)

4.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

4.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

4.3.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

4.4.

4.3.-ból EU-s támogatás

5.

Felhalmozási bevételek (5.1.+…+5.3.)

5.1.

Immateriális javak értékesítése

5.2.

Ingatlanok értékesítése

5.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

7.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

8.

Költségvetési bevételek összesen (1.+…+7.)

5 409 808

5 409 808

5 409 808

9.

Finanszírozási bevételek (9.1.+…+9.3.)

130 256 270

130 476 844

130 902 380

9.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

8 610 050

8 830 624

8 830 624

9.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

9.3.

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

121 646 220

121 646 220

122 071 756

10.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (8.+9.)

135 666 078

135 886 652

136 312 188

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

129 316 078

133 981 652

134 407 188

1.1.

Személyi juttatások

100 836 736

100 836 736

100 836 736

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

14 507 194

14 507 194

14 507 194

1.3.

Dologi kiadások

13 972 148

18 637 722

19 063 258

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5.

Egyéb működési célú kiadások

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+…+2.3.)

6 350 000

1 905 000

1 905 000

2.1.

Beruházások

6 350 000

1 905 000

1 905 000

2.2.

Felújítások

2.3.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

2.4.

2.3.-ból EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

3.

Finanszírozási kiadások

4.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.+3.)

135 666 078

135 886 652

136 312 188

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

21

21

21

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

21. melléklet az 1/2021. (II.15.) számú önkormányzati rendelethez13

Anóka Eszter Városi Könyvtár - Összes bevétel, kiadás

Költségvetési szerv megnevezése

Anóka Eszter Város Könyvtár

03

Feladat megnevezése

Összes bevétel, kiadás

Száma

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

Eredeti ei.

Módosítás IV.

Módosítás V.

A

B

C

D

Bevételek

1.

Működési bevételek (1.1.+…+1.11.)

200 000

200 000

200 000

1.1.

Készletértékesítés ellenértéke

1.2.

Szolgáltatások ellenértéke

200 000

200 000

200 000

1.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

1.4.

Tulajdonosi bevételek

1.5.

Ellátási díjak

1.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

1.7.

Általános forgalmi adó visszatérülése

1.8.

Kamatbevételek

1.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

1.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

1.11.

Egyéb működési bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+2.3.)

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

2.3.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

2.4.

2.3.-ból EU támogatás

3.

Közhatalmi bevételek

4.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (4.1.+4.2.)

4.1.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

4.2.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

4.3.

4.2.-ből EU-s támogatás

5.

Felhalmozási bevételek (5.1.+…+5.3.)

5.1.

Immateriális javak értékesítése

5.2.

Ingatlanok értékesítése

5.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

7.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

8.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (1.+…+7.)

200 000

200 000

200 000

9.

Finanszírozási bevételek (9.1.+…+9.3.)

16 752 049

17 278 049

15 139 633

9.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

978 633

978 633

978 633

9.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

9.3.

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

15 773 416

16 299 416

14 161 000

10.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (8.+9.)

16 952 049

17 478 049

15 339 633

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

16 317 049

16 685 249

14 546 833

1.1.

Személyi juttatások

7 304 400

7 304 400

7 824 400

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

1 091 268

1 091 268

1 193 120

1.3.

Dologi kiadások

7 921 381

8 289 581

5 529 313

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5.

Egyéb működési célú kiadások

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+…+2.3.)

635 000

792 800

792 800

2.1.

Beruházások

635 000

792 800

792 800

2.2.

Felújítások

2.3.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

2.4.

2.3.-ból EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

3.

Finanszírozási kiadások

4.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.+3.)

16 952 049

17 478 049

15 339 633

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

2

2

2

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

22. melléklet az 1/2021. (II.15.) számú önkormányzati rendelethez14

Anóka Eszter Városi Könyvtár - Kötelező feladatok bevételei, kiadásai

Költségvetési szerv megnevezése

Anóka Eszter Városi Könyvtár

03

Feladat megnevezése

Kötelező feladatok bevételei, kiadásai

01

Száma

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

Erdeti ei.

Módosítás IV.

Módosítás V.

A

B

C

D

Bevételek

1.

Működési bevételek (1.1.+…+1.11.)

200 000

200 000

200 000

1.1.

Készletértékesítés ellenértéke

1.2.

Szolgáltatások ellenértéke

200 000

200 000

200 000

1.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

1.4.

Tulajdonosi bevételek

1.5.

Ellátási díjak

1.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

1.7.

Általános forgalmi adó visszatérülése

1.8.

Kamatbevételek

1.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

1.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

1.11.

Egyéb működési bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+2.3.)

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

2.3.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

2.4.

2.3.-ból EU támogatás

3.

Közhatalmi bevételek

4.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (4.1.+4.2.)

4.1.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

4.2.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

4.3.

4.2.-ből EU-s támogatás

5.

Felhalmozási bevételek (5.1.+…+5.3.)

5.1.

Immateriális javak értékesítése

5.2.

Ingatlanok értékesítése

5.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

7.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

8.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (1.+…+7.)

200 000

200 000

200 000

9.

Finanszírozási bevételek (9.1.+…+9.3.)

16 201 218

16 727 218

14 588 802

9.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

427 802

427 802

427 802

9.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

9.3.

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

15 773 416

16 299 416

14 161 000

10.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (8.+9.)

16 401 218

16 927 218

14 788 802

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

15 766 218

16 134 418

13 996 002

1.1.

Személyi juttatások

7 304 400

7 304 400

7 824 400

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

1 091 268

1 091 268

1 193 120

1.3.

Dologi kiadások

7 370 550

7 738 750

4 978 482

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5.

Egyéb működési célú kiadások

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+…+2.3.)

635 000

792 800

792 800

2.1.

Beruházások

635 000

792 800

792 800

2.2.

Felújítások

2.3.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

2.4.

2.3.-ból EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

3.

Finanszírozási kiadások

4.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.+3.)

16 401 218

16 927 218

14 788 802

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

2

2

2

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

23. melléklet az 1/2021. (II.15.) számú önkormányzati rendelethez

Anóka Eszter Városi Könyvtár - Önként vállalt feladatok bevételei, kiadásai

Költségvetési
szerv megnevezése

Anóka Eszter Városi Könyvtár

03

Feladat
megnevezése

Önként vállalt feladatok bevételei, kiadásai

02

forintban

Száma

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

Előirányzat

A

B

Bevételek

1.

Működési bevételek (1.1.+…+1.11.)

1.1.

Készletértékesítés ellenértéke

1.2.

Szolgáltatások ellenértéke

1.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

1.4.

Tulajdonosi bevételek

1.5.

Ellátási díjak

1.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

1.7.

Általános forgalmi adó visszatérülése

1.8.

Kamatbevételek

1.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

1.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

1.11.

Egyéb működési bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+2.3.)

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

2.3.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

2.4.

2.3.-ból EU támogatás

3.

Közhatalmi bevételek

4.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (4.1.+4.2.)

4.1.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

4.2.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

4.3.

4.2.-ből EU-s támogatás

5.

Felhalmozási bevételek (5.1.+…+5.3.)

5.1.

Immateriális javak értékesítése

5.2.

Ingatlanok értékesítése

5.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

7.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

8.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (1.+…+7.)

9.

Finanszírozási bevételek (9.1.+…+9.3.)

550 831

9.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

550 831

9.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

9.3.

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

10.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (8.+9.)

550 831

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

550 831

1.1.

Személyi juttatások

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

1.3.

Dologi kiadások

550 831

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5.

Egyéb működési célú kiadások

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+…+2.3.)

2.1.

Beruházások

2.2.

Felújítások

2.3.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

2.4.

2.3.-ból EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

3.

Finanszírozási kiadások

4.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.+3.)

550 831

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

24. melléklet az 1/2021. (II.15.) számú önkormányzati rendelethez

Anóka Eszter Városi Könyvtár - Államigazgatási feladatok bevételei, kiadásai

Költségvetési
szerv megnevezése

Anóka Eszter Városi Könyvtár

03

Feladat
megnevezése

Államigazgatási feladatok bevételei, kiadásai

03

forintban

Száma

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

Előirányzat

A

B

Bevételek

1.

Működési bevételek (1.1.+…+1.11.)

1.1.

Készletértékesítés ellenértéke

1.2.

Szolgáltatások ellenértéke

1.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

1.4.

Tulajdonosi bevételek

1.5.

Ellátási díjak

1.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

1.7.

Általános forgalmi adó visszatérülése

1.8.

Kamatbevételek

1.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

1.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

1.11.

Egyéb működési bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+2.3.)

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

2.3.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

2.4.

2.3.-ból EU támogatás

3.

Közhatalmi bevételek

4.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (4.1.+4.2.)

4.1.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

4.2.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

4.3.

4.2.-ből EU-s támogatás

5.

Felhalmozási bevételek (5.1.+…+5.3.)

5.1.

Immateriális javak értékesítése

5.2.

Ingatlanok értékesítése

5.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

7.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

8.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (1.+…+7.)

9.

Finanszírozási bevételek (9.1.+…+9.3.)

9.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

9.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

9.3.

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

10.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (8.+9.)

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

1.1.

Személyi juttatások

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

1.3.

Dologi kiadások

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5.

Egyéb működési célú kiadások

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+…+2.3.)

2.1.

Beruházások

2.2.

Felújítások

2.3.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

2.4.

2.3.-ból EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

3.

Finanszírozási kiadások

4.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.+3.)

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

25. melléklet az 1/2021. (II.15.) számú önkormányzati rendelethez15

Petőfi Sándor Művelődési Ház - Összes bevétel, kiadás

Költségvetési szerv megnevezése

Petőfi Sándor Művelődési Ház

03

Feladat megnevezése

Összes bevétel, kiadás

Száma

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

Eredeti ei.

Módosítás IV.

Módosítás V.

A

B

C

D

Bevételek

1.

Működési bevételek (1.1.+…+1.11.)

200 000

200 000

260 000

1.1.

Készletértékesítés ellenértéke

1.2.

Szolgáltatások ellenértéke

200 000

200 000

260 000

1.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

1.4.

Tulajdonosi bevételek

1.5.

Ellátási díjak

1.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

1.7.

Általános forgalmi adó visszatérülése

1.8.

Kamatbevételek

1.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

1.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

1.11.

Egyéb működési bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+2.3.)

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

2.3.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

2.4.

2.3.-ból EU támogatás

3.

Közhatalmi bevételek

4.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (4.1.+4.2.)

4.1.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

4.2.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

4.3.

4.2.-ből EU-s támogatás

5.

Felhalmozási bevételek (5.1.+…+5.3.)

5.1.

Immateriális javak értékesítése

5.2.

Ingatlanok értékesítése

5.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

7.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

8.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (1.+…+7.)

200 000

200 000

260 000

9.

Finanszírozási bevételek (9.1.+…+9.3.)

20 784 870

17 117 151

12 950 596

9.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

4 562 906

4 565 596

4 565 596

9.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

9.3.

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

16 221 964

12 551 555

8 385 000

10.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (8.+9.)

20 984 870

17 317 151

13 210 596

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

20 349 870

16 682 151

12 970 596

1.1.

Személyi juttatások

6 900 000

4 900 000

4 100 000

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

1 032 300

732 300

630 000

1.3.

Dologi kiadások

12 417 570

11 049 851

8 240 596

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5.

Egyéb működési célú kiadások

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+…+2.3.)

635 000

635 000

240 000

2.1.

Beruházások

635 000

635 000

240 000

2.2.

Felújítások

2.3.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

2.4.

2.3.-ból EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

3.

Finanszírozási kiadások

4.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.+3.)

20 984 870

17 317 151

13 210 596

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

2

2

2

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

26. melléklet az 1/2021. (II.15.) számú önkormányzati rendelethez16

Petőfi Sándor Művelődési Ház - Kötelező Feladatok bevételei, kiadásai

Költségvetési szerv megnevezése

Petőfi Sándor Művelődési Ház

03

Feladat megnevezése

Kötelező feladatok bevételei, kiadásai

01

Száma

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

Eredeti ei.

Módosítás IV.

Módosítás V.

A

B

C

D

Bevételek

1.

Működési bevételek (1.1.+…+1.11.)

200 000

200 000

260 000

1.1.

Készletértékesítés ellenértéke

1.2.

Szolgáltatások ellenértéke

200 000

200 000

260 000

1.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

1.4.

Tulajdonosi bevételek

1.5.

Ellátási díjak

1.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

1.7.

Általános forgalmi adó visszatérülése

1.8.

Kamatbevételek

1.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

1.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

1.11.

Egyéb működési bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+2.3.)

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

2.3.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

2.4.

2.3.-ból EU támogatás

3.

Közhatalmi bevételek

4.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (4.1.+4.2.)

4.1.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

4.2.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

4.3.

4.2.-ből EU-s támogatás

5.

Felhalmozási bevételek (5.1.+…+5.3.)

5.1.

Immateriális javak értékesítése

5.2.

Ingatlanok értékesítése

5.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

7.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

8.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (1.+…+7.)

200 000

200 000

260 000

9.

Finanszírozási bevételek (9.1.+…+9.3.)

18 071 200

14 403 481

10 236 926

9.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

1 849 236

1 851 926

1 851 926

9.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

9.3.

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

16 221 964

12 551 555

8 385 000

10.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (8.+9.)

18 271 200

14 603 481

10 496 926

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

17 636 200

13 968 481

10 256 926

1.1.

Személyi juttatások

6 900 000

4 900 000

4 100 000

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

1 032 300

732 300

630 000

1.3.

Dologi kiadások

9 703 900

8 336 181

5 526 926

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5.

Egyéb működési célú kiadások

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+…+2.3.)

635 000

635 000

240 000

2.1.

Beruházások

635 000

635 000

240 000

2.2.

Felújítások

2.3.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

2.4.

2.3.-ból EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

3.

Finanszírozási kiadások

4.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.+3.)

18 271 200

14 603 481

10 496 926

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

2

2

2

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

27. melléklet az 1/2021. (II.15.) számú önkormányzati rendelethez

Petőfi Sándor Művelődési Ház - Önként vállalt feladatok bevételei, kiadásai

Költségvetési
szerv megnevezése

Petőfi Sándor Művelődési Ház

03

Feladat
megnevezése

Önként vállalt feladatok bevételei, kiadásai

02

forintban

Száma

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

Előirányzat

A

B

Bevételek

1.

Működési bevételek (1.1.+…+1.11.)

1.1.

Készletértékesítés ellenértéke

1.2.

Szolgáltatások ellenértéke

1.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

1.4.

Tulajdonosi bevételek

1.5.

Ellátási díjak

1.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

1.7.

Általános forgalmi adó visszatérülése

1.8.

Kamatbevételek

1.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

1.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

1.11.

Egyéb működési bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+2.3.)

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

2.3.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

2.4.

2.3.-ból EU támogatás

3.

Közhatalmi bevételek

4.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (4.1.+4.2.)

4.1.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

4.2.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

4.3.

4.2.-ből EU-s támogatás

5.

Felhalmozási bevételek (5.1.+…+5.3.)

5.1.

Immateriális javak értékesítése

5.2.

Ingatlanok értékesítése

5.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

7.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

8.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (1.+…+7.)

9.

Finanszírozási bevételek (9.1.+…+9.3.)

2 713 670

9.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

2 713 670

9.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

9.3.

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

10.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (8.+9.)

2 713 670

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

2 713 670

1.1.

Személyi juttatások

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

1.3.

Dologi kiadások

2 713 670

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5.

Egyéb működési célú kiadások

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+…+2.3.)

2.1.

Beruházások

2.2.

Felújítások

2.3.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

2.4.

2.3.-ból EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

3.

Finanszírozási kiadások

4.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.+3.)

2 713 670

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

28. melléklet az 1/2021. (II.15.) számú önkormányzati rendelethez

Petőfi Sándor Művelődési Ház - Államigazgatási feladatok bevételei, kiadásai

Költségvetési
szerv megnevezése

Petőfi Sándor Művelődési Ház

03

Feladat
megnevezése

Államigazgatási feladatok bevételei, kiadásai

03

forintban

Száma

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

Előirányzat

A

B

Bevételek

1.

Működési bevételek (1.1.+…+1.11.)

1.1.

Készletértékesítés ellenértéke

1.2.

Szolgáltatások ellenértéke

1.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

1.4.

Tulajdonosi bevételek

1.5.

Ellátási díjak

1.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

1.7.

Általános forgalmi adó visszatérülése

1.8.

Kamatbevételek

1.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

1.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

1.11.

Egyéb működési bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+2.3.)

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

2.3.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

2.4.

2.3.-ból EU támogatás

3.

Közhatalmi bevételek

4.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (4.1.+4.2.)

4.1.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

4.2.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

4.3.

4.2.-ből EU-s támogatás

5.

Felhalmozási bevételek (5.1.+…+5.3.)

5.1.

Immateriális javak értékesítése

5.2.

Ingatlanok értékesítése

5.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

7.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

8.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (1.+…+7.)

9.

Finanszírozási bevételek (9.1.+…+9.3.)

9.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

9.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

9.3.

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

10.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (8.+9.)

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

1.1.

Személyi juttatások

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

1.3.

Dologi kiadások

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5.

Egyéb működési célú kiadások

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+…+2.3.)

2.1.

Beruházások

2.2.

Felújítások

2.3.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

2.4.

2.3.-ból EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

3.

Finanszírozási kiadások

4.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.+3.)

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

1

A 2. § (1) bekezdése a Nagyhalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2021. (VI. 9.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. A 2. § (1) bekezdése a Nagyhalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2021. (IX. 2.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. A 2. § (1) bekezdése a Nagyhalász Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2021. (XI. 12.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg. A 2. § (1) bekezdése a Nagyhalász Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2021. (XII. 16.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. A 2. § (1) bekezdése a Nagyhalász Város Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2022. (III. 11.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

2

Az 1. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2021. (VI. 9.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. Az 1. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2021. (IX. 2.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. Az 1. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2021. (XI. 12.) önkormányzati rendelete 3. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. Az 1. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2021. (XII. 16.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. Az 1. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2022. (III. 11.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

3

A 2. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2021. (VI. 9.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 2. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2021. (IX. 2.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 2. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2021. (XI. 12.) önkormányzati rendelete 3. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 2. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2021. (XII. 16.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 2. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2022. (III. 11.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

4

A 4. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2021. (VI. 9.) önkormányzati rendelete 2. § (3) bekezdésével megállapított szöveg. A 4. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2021. (XI. 12.) önkormányzati rendelete 3. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

5

Az 5. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2021. (VI. 9.) önkormányzati rendelete 2. § (4) bekezdésével megállapított szöveg. Az 5. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2021. (IX. 2.) önkormányzati rendelete 2. § (3) bekezdésével megállapított szöveg. Az 5. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2021. (XI. 12.) önkormányzati rendelete 3. § (4) bekezdésével megállapított szöveg. Az 5. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2021. (XII. 16.) önkormányzati rendelete 2. § (3) bekezdésével megállapított szöveg. Az 5. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2022. (III. 11.) önkormányzati rendelete 2. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

6

A 6. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2021. (VI. 9.) önkormányzati rendelete 2. § (5) bekezdésével megállapított szöveg. A 6. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2021. (IX. 2.) önkormányzati rendelete 2. § (4) bekezdésével megállapított szöveg. A 6. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2021. (XI. 12.) önkormányzati rendelete 3. § (5) bekezdésével megállapított szöveg. A 6. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2021. (XII. 16.) önkormányzati rendelete 2. § (4) bekezdésével megállapított szöveg. A 6. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2022. (III. 11.) önkormányzati rendelete 2. § (4) bekezdésével megállapított szöveg.

7

A 10. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2021. (VI. 9.) önkormányzati rendelete 2. § (6) bekezdésével megállapított szöveg. A 10. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2021. (IX. 2.) önkormányzati rendelete 2. § (5) bekezdésével megállapított szöveg. A 10. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2021. (XI. 12.) önkormányzati rendelete 3. § (6) bekezdésével megállapított szöveg. A 10. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2021. (XII. 16.) önkormányzati rendelete 2. § (5) bekezdésével megállapított szöveg. A 10. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2022. (III. 11.) önkormányzati rendelete 2. § (5) bekezdésével megállapított szöveg.

8

A 11. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2021. (VI. 9.) önkormányzati rendelete 2. § (7) bekezdésével megállapított szöveg. A 11. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2021. (IX. 2.) önkormányzati rendelete 2. § (6) bekezdésével megállapított szöveg. A 11. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2021. (XII. 16.) önkormányzati rendelete 2. § (6) bekezdésével megállapított szöveg. A 11. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2022. (III. 11.) önkormányzati rendelete 2. § (6) bekezdésével megállapított szöveg.

9

A 13. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2021. (VI. 9.) önkormányzati rendelete 2. § (8) bekezdésével megállapított szöveg. A 13. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2021. (IX. 2.) önkormányzati rendelete 2. § (7) bekezdésével megállapított szöveg. A 13. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2021. (XI. 12.) önkormányzati rendelete 3. § (7) bekezdésével megállapított szöveg. A 13. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2021. (XII. 16.) önkormányzati rendelete 2. § (7) bekezdésével megállapított szöveg. A 13. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2022. (III. 11.) önkormányzati rendelete 2. § (7) bekezdésével megállapított szöveg.

10

A 14. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2021. (VI. 9.) önkormányzati rendelete 2. § (9) bekezdésével megállapított szöveg. A 14. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2021. (IX. 2.) önkormányzati rendelete 2. § (8) bekezdésével megállapított szöveg. A 14. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2021. (XI. 12.) önkormányzati rendelete 3. § (8) bekezdésével megállapított szöveg. A 14. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2021. (XII. 16.) önkormányzati rendelete 2. § (8) bekezdésével megállapított szöveg. A 14. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2022. (III. 11.) önkormányzati rendelete 2. § (8) bekezdésével megállapított szöveg.

11

A 17. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2021. (VI. 9.) önkormányzati rendelete 2. § (10) bekezdésével megállapított szöveg. A 17. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2021. (XI. 12.) önkormányzati rendelete 3. § (9) bekezdésével megállapított szöveg.

12

A 20. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2021. (VI. 9.) önkormányzati rendelete 2. § (11) bekezdésével megállapított szöveg. A 20. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2021. (XI. 12.) önkormányzati rendelete 3. § (10) bekezdésével megállapított szöveg.

13

A 21. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2021. (VI. 9.) önkormányzati rendelete 2. § (12) bekezdésével megállapított szöveg. A 21. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2021. (XII. 16.) önkormányzati rendelete 2. § (9) bekezdésével megállapított szöveg. A 21. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2022. (III. 11.) önkormányzati rendelete 2. § (9) bekezdésével megállapított szöveg.

14

A 22. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2021. (VI. 9.) önkormányzati rendelete 2. § (13) bekezdésével megállapított szöveg. A 22. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2021. (XII. 16.) önkormányzati rendelete 2. § (10) bekezdésével megállapított szöveg. A 22. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2022. (III. 11.) önkormányzati rendelete 2. § (10) bekezdésével megállapított szöveg.

15

A 25. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2021. (VI. 9.) önkormányzati rendelete 2. § (14) bekezdésével megállapított szöveg. A 25. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2021. (XII. 16.) önkormányzati rendelete 2. § (11) bekezdésével megállapított szöveg. A 25. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2022. (III. 11.) önkormányzati rendelete 2. § (11) bekezdésével megállapított szöveg.

16

A 26. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2021. (VI. 9.) önkormányzati rendelete 2. § (15) bekezdésével megállapított szöveg. A 26. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2021. (XII. 16.) önkormányzati rendelete 2. § (12) bekezdésével megállapított szöveg. A 26. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2022. (III. 11.) önkormányzati rendelete 2. § (12) bekezdésével megállapított szöveg.