Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 3 / 2021 (II.17.) Önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2021. évi költségvetéséről

Hatályos: 2021. 11. 19- 2022. 02. 17

Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 3 / 2021 (II.17.) Önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2021. évi költségvetéséről

2021.11.19.

Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzatának Polgármestere a veszélyhelyzet kihirdetéséről és a veszélyhelyzeti intézkedések hatálybalépéséről szóló 27/2021. (I.29.) Korm. rendelet 1. §-ban kihirdetett veszélyhelyzetre figyelemmel, a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdése alapján a Képviselő-testület feladat-és hatáskörét gyakorolva az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f.) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

A rendelet hatálya

1. § A rendelet hatálya a képviselő-testületre, annak bizottságára, a polgármesteri hivatalra és az önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szervekre (intézményekre) terjed ki.

A költségvetés bevételei és kiadásai

2. § (1)1 A Képviselő-testület az önkormányzat 2021. évi költségvetését:

a) 1.649.599.922.-Ft Költségvetési bevétellel

b) 1.649.599.922.-Ft Költségvetési kiadással

c) 0 Ft Költségvetési egyenleggel ebből

d) 0 Ft működési (hiány,többlet)

e) 0 Ft felhalmozási (hiány,többlet) állapítja meg. A költségvetési kiadások fedezetére az Önkormányzat bevonja az előző évben képződött maradvány összegét 195.775.712.-Ft-ban.

(2) Az (1) bekezdésben megállapított költségvetési bevételek forrásonkénti, a költségvetési kiadások jogcímenkénti megoszlását önkormányzati szinten, továbbá a finanszírozási bevételeket és kiadásokat a rendelet 1. melléklete alapján határozza meg a képviselő-testület.

(3) A bevételek és kiadások előirányzat-csoportok, kiemelt előirányzatok és azon belül kötelező feladatok, önként vállalt feladatok, államigazgatási feladatok bontása az 2., 3., 4. mellékletek szerint kerül megállapításra.

(4) A működési és felhalmozási bevételek és kiadások előirányzatai mérlegszerű bemutatását önkormányzati szinten az 5. és a 6. melléklet részletezi.

(5) A működési hiány belső finanszírozásának érdekében a képviselő-testület az előző év költségvetés maradványának igénybevételét rendeli el.

(6) A felhalmozási hiány finanszírozása érdekében az adott évi saját bevételek 20 %-át, de legfeljebb 10 millió forintot meghaladó fejlesztési célú adósságot keletkeztető ügylet megkötésére a Kormány hozzájárulása szükséges.

Intézményi térítési díjak

2/A. §2 A kihordásos lakossági étkezés térítési díj összege 472.-Ft/fő/nap.

A költségvetés részletezése

3. § A Képviselő-testület az önkormányzat 2021. évi költségvetését részletesen a következők szerint állapítja meg:

(1) Az Önkormányzat adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségeit a 3. melléklet részletezi. (nemleges)

(2) Az Önkormányzat saját bevételeinek részletezését az adósságot keletkeztető ügyletből származó tárgyévi fizetési kötelezettség megállapításához a 8. melléklet tartalmazza. (nemleges)

(3) Az Önkormányzat 2021. évi adósságot keletkeztető fejlesztési céljait az 9. melléklet részletezi. (nemleges)

(4) Az Önkormányzat a költségvetésében szereplő beruházások kiadásainak beruházásonkénti részletezését a 10. melléklet szerint határozza meg.

(5) Az önkormányzat költségvetésében szereplő felújítások kiadásait felújításonként a 11. melléklet szerint részletezi.

(6) Az EU-s támogatással megvalósuló programokat és projekteket, valamint az önkormányzaton kívül megvalósuló projektekhez való hozzájárulást a 12. melléklet szerint hagyja jóvá.

(7) A 2. § (1) bekezdésében megállapított bevételek és kiadások önkormányzati, polgármesteri hivatali és költségvetési szervenkénti megoszlását, és az éves (tervezett) létszám előirányzatot és a közfoglalkoztatottak létszámát költségvetési szervenként, feladatonként 13., 14., 15., 16., mellékletek szerint határozza meg.

(8) Az Önkormányzat a kiadások között 5.880.000.- Ft céltartalékot állapít meg.

A költségvetés végrehajtásának szabályai

4. § (1) Az önkormányzati szintű költségvetés végrehajtásáért a polgármester, a könyvvezetéssel kapcsolatos feladatok ellátásáért a jegyző a felelős.

(2) Az Önkormányzat gazdálkodásának biztonságáért a képviselő-testület, a gazdálkodás szabályszerűségéért a polgármester felelős.

(3) A költségvetési hiány csökkentése érdekében év közben folyamatosan figyelemmel kell kísérni a kiadások csökkentésének és a bevételek növelésének lehetőségeit.

(4) Az önkormányzat és az önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szervek esetében normatív jutalmak és céljuttatás, projektprémium költségvetési kiadási előirányzatai terhére a költségvetési évben együttesen a törvény szerinti illetmények, munkabérek rovat eredeti előirányzatának 10%-áig, vállalható kötelezettség.

(5) Az önkormányzat és az önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szerv állományába tartozó személy részére megbízási díj vagy más szerződés alapján díjazás a munkaköri leírása szerint számára előírható feladatra nem fizethető. Más esetben díjfizetésére a feladatra vonatkozóan előzetesen írásban kötött szerződés az Ávr. és a belső szabályzat szabályai szerint igazolt teljesítése után kerülhet sor. A szerződésben ki kell kötni, hogy a díj kizárólag abban az esetben illeti meg a költségvetési szerv állományába tartozó személyt, ha a szerződésben rögzített feladat mellett a munkakörébe tartozó feladatainak is maradéktalanul eleget tett.

(6) Amennyiben a költségvetési szerv harminc napon túli, lejárt esedékességű elismert tartozásállományának mértéke két egymást követő hónapban eléri az éves eredeti kiadási előirányzatának 10%-át vagy a százötven millió forintot, az irányító szerv a költségvetési szervhez önkormányzati biztost jelöl ki..

(7) A költségvetési szerv vezetője e rendelet 17. mellékletében foglalt adatlapon köteles a tartozásállományról adatot szolgáltatni. A költségvetési szerv az általa lejárt esedékességű elismert tartozásállomány tekintetében – nemleges adat esetén is – havonta a tárgyhó 25-i állapotnak megfelelően a tárgyhónapot követő hó 5-ig az önkormányzat jegyzője részére köteles adatszolgáltatást teljesíteni.

(8) Kiegészítő támogatás igényléséről a működőképességet veszélyeztető helyzet esetében a polgármester gondoskodik, külön képviselő-testületi döntés alapján.

(9) A finanszírozási bevételekkel és kiadásokkal kapcsolatos hatásköröket a Képviselő-testület gyakorolja.

Az előirányzatok módosítása

5. § (1) Az Önkormányzat bevételeinek és kiadásainak módosításáról, a kiadási előirányzatok közötti átcsoportosításról a (2) és (4) bekezdésben foglalt kivétellel a Képviselő-testület dönt.

(2) A képviselő-testület az Önkormányzat bevételeinek és kiadásainak módosítását és a kiadási kiemelt előirányzatok közötti átcsoportosítás jogát 2.000.000.-Ft összegig a polgármesterre átruházza.

(3) Az (2) bekezdésben foglalt átcsoportosításról a polgármester negyedévente köteles beszámolni, a költségvetés módosítására egyidejűleg javaslatot tenni. Az átruházott hatáskörű előirányzat-módosítási jogkör 2021. december 31-ig gyakorolható.

(4) A költségvetési szerv a költségvetése kiemelt előirányzatain belüli rovatok között átcsoportosítást hajthat végre.

(5) A képviselő-testület a költségvetési rendelet 5. § (2) bekezdés szerinti előirányzat-módosítás, előirányzat-átcsoportosítás átvezetéseként - az első negyedév kivételével - negyedévenként, de legkésőbb az éves költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig, december 31-ei hatállyal módosítja a költségvetési rendeletét. Ha év közben az Országgyűlés a hozzájárulások, támogatások előirányzatait zárolja, azokat csökkenti, törli, az intézkedés kihirdetését követően haladéktalanul a képviselő-testület elé kell terjeszteni a költségvetési rendelet módosítását.

(6) A költségvetési szerv alaptevékenysége körében szellemi tevékenység szerződéssel, számla ellenében történő igénybevételére szolgáló kiadási előirányzat csak a személyi juttatások terhére növelhető.

(7) Amennyiben az önkormányzat év közben a költségvetési rendelet készítésekor nem ismert többletbevételhez jut, vagy bevételei a tervezettől elmaradnak, arról a polgármester a képviselő-testületet tájékoztatja.

(8) A képviselő-testület által jóváhagyott kiemelt előirányzatokat valamennyi költségvetési szerv köteles betartani. Az előirányzat túllépés fegyelmi felelősséget von maga után.

(9) Az önkormányzat saját forrásai terhére - a képviselő-testület hivatalánál (Polgármesteri Hivatal) foglalkoztatott köztisztviselők vonatkozásában - a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvényben foglaltaktól eltérően - az illetményalapot 46.380.-Ft-ban állapítja meg.

A gazdálkodás szabályai

6. § (1) A költségvetési szervek rendeletben meghatározott bevételi és kiadási előirányzatai felett az intézmények vezetői előirányzat-felhasználási jogkörrel rendelkeznek.

(2) A költségvetési szervek az alapfeladataik ellátását szolgáló személyi juttatásokkal és az azokhoz kapcsolódó járulékok és egyéb közterhek előirányzataival minden esetben, egyéb előirányzatokkal a 12/2018. (II.14.) Kt. határozattal és a 13/2018. (II.14.) Kt. határozattal elfogadott munkamegosztási megállapodásban foglaltaknak megfelelően rendelkeznek.

(3) Valamennyi költségvetési szerv vezetője köteles belső szabályzatban rögzíteni a működéshez, gazdálkodáshoz kapcsolódóan a gazdálkodás vitelét meghatározó szabályokat, a mindenkor érvényes központi szabályozás figyelembevételével, illetve a szükséges módosításokat végrehajtani. A szabályozásbeli hiányosságért, a felelősség a mindenkori intézményvezetőt terheli.

(4) A polgármesteri hivatal, valamint a költségvetési szervek az évközi előirányzat-módosításokról a jegyző által elrendelt formában kötelesek naprakész nyilvántartást vezetni.

A költségvetés végrehajtásának ellenőrzése

7. § (1) Az önkormányzati költségvetési szervek ellenőrzése a belső kontrollrendszer keretében valósul meg, melynek létrehozásáért, működtetésért és továbbfejlesztéséért az önkormányzat esetében a jegyző, az intézmények esetében az intézményvezető felelős.

(2) Az Önkormányzat a belső ellenőrzés kialakításáról megbízási szerződés útján gondoskodik. A megfelelő működtetésről és a függetlenség biztosításáról a jegyző köteles gondoskodni.

Záró és vegyes rendelkezések

8. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

1. melléklet3

Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata 2021. évi költségvetés összevont mérlege
1.1.1 sz. táblázat

1.1. melléklet a 3/2021. (II.17.) önkormányzati rendelethez

Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata

2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉS

ÖSSZEVONT MÉRLEGE

B E V É T E L E K

1. sz. táblázat

Forintban

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2021. évi előirányzat

I.sz módosítási javaslat

Módosított előirányzat

A

B

C

D

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

307 057 993

27 112 301

334 170 294

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

98 030 587

374 026

98 404 613

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

89 685 480

5 298 790

94 984 270

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti, étkeztetési feladatainak támogatása

75 984 886

8 428 849

84 413 735

1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

9 357 040

155 232

9 512 272

1.5.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

34 000 000

12 806 712

46 806 712

1.6.

Elszámolásból származó bevételek

48 692

48 692

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

46 670 446

19 509 946

66 180 392

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről (Humán,OEP)

46 670 446

19 509 946

66 180 392

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás (Humán)

32 234 446

-2 299 944

29 934 502

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

261 782 554

36 018 488

297 801 042

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

261 782 554

36 018 488

297 801 042

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

205 000 000

205 000 000

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+…+4.7.)

217 600 000

420 283 000

637 883 000

4.1.

Építményadó

50 000 000

6 884 000

56 884 000

4.2.

Idegenforgalmi adó

4.3.

Iparűzési adó

146 000 000

410 662 000

556 662 000

4.4.

Talajterhelési díj

4 000 000

737 000

4 737 000

4.5.

Gépjárműadó

4.6.

Telekadó

17 600 000

2 000 000

19 600 000

4.7.

Kommunális adó

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

50 035 070

37 071 917

87 106 987

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

7 000 000

20 691 412

27 691 412

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

5.4.

Tulajdonosi bevételek

7 380 505

7 380 505

5.5.

Ellátási díjak

30 035 070

30 035 070

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

10 000 000

9 000 000

19 000 000

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

3 000 000

3 000 000

5.8.

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

5.11.

Egyéb működési bevételek

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

6.1.

Immateriális javak értékesítése

6.2.

Ingatlanok értékesítése

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.4.

Részesedések értékesítése

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

24 682 495

24 682 495

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

24 682 495

24 682 495

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

6 000 000

6 000 000

8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

6 000 000

6 000 000

8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

883 146 063

570 678 147

1 453 824 210

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

10.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.2.

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.4.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

194 313 000

1 462 712

195 775 712

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

194 313 000

1 462 712

195 775 712

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

13.3.

Lekötött betétek megszüntetése

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

15.

Váltóbevételek

16.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

17.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

194 313 000

1 462 712

195 775 712

18.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

1 077 459 063

572 140 859

1 649 599 922

K I A D Á S O K

2. sz. táblázat

Forintban

Sor-
szám

Kiadási jogcímek

2021. évi előirányzat

I.sz módosítási javaslat

Módosított előirányzat

A

B

C

D

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.+1.18.)

589 269 634

257 263 320

846 532 954

1.1.

Személyi juttatások

297 130 601

34 206 500

331 337 101

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

46 055 243

4 341 683

50 396 926

1.3.

Dologi kiadások

181 439 736

105 532 099

286 971 835

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

23 000 000

3 886 200

26 886 200

1.5

Egyéb működési célú kiadások

35 764 054

19 215 900

54 979 954

1.6.

- az 1.5-ből: - Előző évi elszámolásból származó befizetések (normatíva visszafizetés)

1 850 000

-244 551

1 605 449

1.7.

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

29 914 054

244 551

30 158 605

1.8.

- Elvonások és befizetések

1.9.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

1.10.

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

1.11.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

1.12.

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

1.13.

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

1.14.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

1.15.

- Árkiegészítések, ártámogatások

1.16.

- Kamattámogatások

1.17.

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

4 000 000

19 215 900

23 215 900

1.18.

Tartalékok

5 880 000

90 080 938

95 960 938

1.19.

- az 1.18-ból: - Általános tartalék

1.20.

- Céltartalék

5 880 000

90 080 938

95 960 938

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

477 267 110

314 877 539

792 144 649

2.1.

Beruházások

439 767 110

246 775 009

686 542 119

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

299 208 270

299 208 270

2.3.

Felújítások

37 500 000

68 102 530

105 602 530

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

2.5.

Egyéb felhalmozási célú kiadások

2.6.

2.5.-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

2.7.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

2.8.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

2.9.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

2.10.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

2.11.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

2.12.

- Lakástámogatás

2.13.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

1 066 536 744

572 140 859

1 638 677 603

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

4.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)

5.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

5.2.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

5.3.

Kincstárjegyek beváltása

5.4.

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

5.5.

Belföldi kötvények beváltása

5.6.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.4.)

10 922 319

10 922 319

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

10 922 319

10 922 319

6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

6.3.

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

6.4.

Pénzügyi lízing kiadásai

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)

7.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

7.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

9.

Váltókiadások

10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

10 922 319

10 922 319

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

1 077 459 063

572 140 859

1 649 599 922

KÖLTSÉGVETÉSI, FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK EGYENLEGE

3. sz. táblázat

Forintban

1

Költségvetési hiány, többlet ( költségvetési bevételek 9. sor - költségvetési kiadások 3. sor) (+/-)

-183 390 681

-1 462 712

2.

Finanszírozási bevételek, kiadások egyenlege (finanszírozási bevételek 17. sor - finanszírozási kiadások 10. sor)
(+/-)

183 390 681

1 462 712

2. melléklet4

Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata 2021. évi költségvetés KÖTELEZŐ FELADATOK MÉRLEGE
1.1.2 sz. táblázat

1.2. sz. tábla a 3/2021. (II.17.) önkormányzati rendelethez

Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata

2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉS

KÖTELEZŐ FELADATOK MÉRLEGE

B E V É T E L E K

1. sz. táblázat

Forintban

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2021. évi előirányzat

I.sz módosítási javaslat

Módosított előirányzat

A

B

C

D

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

241 741 243

27 112 301

268 853 544

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

32 713 837

374 026

33 087 863

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

89 685 480

5 298 790

94 984 270

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti, étkeztetési feladatainak támogatása

75 984 886

8 428 849

84 413 735

1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

9 357 040

155 232

9 512 272

1.5.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

34 000 000

12 806 712

46 806 712

1.6.

Elszámolásból származó bevételek

48 692

48 692

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

24 924 660

19 509 946

44 434 606

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

24 924 660

19 509 946

44 434 606

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

10 488 660

-2 299 944

8 188 716

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

261 782 554

36 018 488

297 801 042

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

261 782 554

36 018 488

297 801 042

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

205 000 000

205 000 000

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+…+4.7.)

194 488 046

419 783 000

614 271 046

4.1.

Építményadó

26 888 046

6 884 000

33 772 046

4.2.

Idegenforgalmi adó

4.3.

Iparűzési adó

146 000 000

410 162 000

556 162 000

4.4.

Talajterhelési díj

4 000 000

737 000

4 737 000

4.5.

Gépjárműadó

4.6.

Telekadó

17 600 000

2 000 000

19 600 000

4.7.

Kommunális adó

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

50 035 070

37 071 917

87 106 987

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

7 000 000

20 691 412

27 691 412

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

5.4.

Tulajdonosi bevételek

7 380 505

7 380 505

5.5.

Ellátási díjak

30 035 070

30 035 070

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

10 000 000

9 000 000

19 000 000

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

3 000 000

3 000 000

5.8.

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

5.11.

Egyéb működési bevételek

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

6.1.

Immateriális javak értékesítése

6.2.

Ingatlanok értékesítése

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.4.

Részesedések értékesítése

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

24 682 495

24 682 495

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

24 682 495

24 682 495

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

6 000 000

6 000 000

8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

6 000 000

6 000 000

8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

772 971 573

570 178 147

1 343 149 720

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

10.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.2.

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.4.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

194 313 000

1 427 055

195 740 055

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

194 313 000

1 427 055

195 740 055

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

13.3.

Lekötött betétek megszüntetése

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

15.

Váltóbevételek

16.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

17.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

194 313 000

1 427 055

195 740 055

18.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

967 284 573

571 605 202

1 538 889 775

K I A D Á S O K

2. sz. táblázat

Forintban

Sor-
szám

Kiadási jogcímek

2021. évi előirányzat

I.sz módosítási javaslat

Módosított előirányzat

A

B

C

D

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.+1.18.)

481 095 144

256 727 663

737 822 807

1.1.

Személyi juttatások

226 278 000

34 206 500

260 484 500

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

35 073 090

4 341 683

39 414 773

1.3.

Dologi kiadások

159 100 000

105 496 442

264 596 442

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

23 000 000

3 886 200

26 886 200

1.5

Egyéb működési célú kiadások

31 764 054

18 715 900

50 479 954

1.6.

- az 1.5-ből: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

1 850 000

-244 551

1 605 449

1.7.

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

29 914 054

244 551

30 158 605

1.8.

- Elvonások és befizetések

1.9.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

1.10.

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

1.11.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

1.12.

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

1.13.

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

1.14.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

1.15.

- Árkiegészítések, ártámogatások

1.16.

- Kamattámogatások

1.17.

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

18 715 900

18 715 900

1.18.

Tartalékok

5 880 000

90 080 938

95 960 938

1.19.

- az 1.18-ból: - Általános tartalék

1.20.

- Céltartalék

5 880 000

90 080 938

95 960 938

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

475 267 110

314 877 539

790 144 649

2.1.

Beruházások

437 767 110

246 775 009

684 542 119

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

299 208 270

299 208 270

2.3.

Felújítások

37 500 000

68 102 530

105 602 530

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

2.5.

Egyéb felhalmozási célú kiadások

2.6.

2.5.-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

2.7.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

2.8.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

2.9.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

2.10.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

2.11.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

2.12.

- Lakástámogatás

2.13.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

956 362 254

571 605 202

1 527 967 456

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

4.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)

5.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

5.2.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

5.3.

Kincstárjegyek beváltása

5.4.

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

5.5.

Belföldi kötvények beváltása

5.6.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.4.)

10 922 319

10 922 319

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

10 922 319

10 922 319

6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

6.3.

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

6.4.

Pénzügyi lízing kiadásai

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)

7.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

7.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

7.3.

Külföldi értékpapírok beváltása

7.4.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. szervezeteknek

7.5.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

9.

Váltókiadások

10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

10 922 319

10 922 319

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

967 284 573

571 605 202

1 538 889 775

KÖLTSÉGVETÉSI, FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK EGYENLEGE

3. sz. táblázat

Forintban

1

Költségvetési hiány, többlet ( költségvetési bevételek 9. sor - költségvetési kiadások 3. sor) (+/-)

-183 390 681

-1 427 055

-184 817 736

2.

Finanszírozási bevételek, kiadások egyenlege (finanszírozási bevételek 17. sor - finanszírozási kiadások 10. sor)
(+/-)

183 390 681

1 427 055

184 817 736

3. melléklet5

Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata 2021. évi KÖLTSÉGVETÉS ÖNKÉNT VÁLLALT FELADATOK MÉRLEGE
1.1.3 sz. táblázat

1.3. sz. tábla a 3/2021. (II.17.) önkormányzati rendelethez

Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata

2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉS

ÖNKÉNT VÁLLALT FELADATOK MÉRLEGE

B E V É T E L E K

1. sz. táblázat

Forintban

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2021. évi előirányzat

I.sz módosítási javaslat

Módosított előirányzat

A

B

C

D

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti, étkeztetési feladatainak támogatása

1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

1.5.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

1.6.

Elszámolásból származó bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

21 745 786

21 745 786

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

21 745 786

21 745 786

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

21 745 786

21 745 786

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+…+4.7.)

500 000

500 000

4.1.

Építményadó

4.2.

Idegenforgalmi adó

4.3.

Iparűzési adó

500 000

500 000

4.4.

Talajterhelési díj

4.5.

Gépjárműadó

4.6.

Telekadó

4.7.

Kommunális adó

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

5.4.

Tulajdonosi bevételek

5.5.

Ellátási díjak

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

5.8.

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

5.11.

Egyéb működési bevételek

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

6.1.

Immateriális javak értékesítése

6.2.

Ingatlanok értékesítése

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.4.

Részesedések értékesítése

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

21 745 786

500 000

22 245 786

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

10.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.2.

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.4.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

13.3.

Lekötött betétek megszüntetése

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

15.

Váltóbevételek

16.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

17.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

18.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

21 745 786

500 000

22 245 786

K I A D Á S O K

2. sz. táblázat

Forintban

Sor-
szám

Kiadási jogcímek

2021. évi előirányzat

I.sz módosítási javaslat

Módosított előirányzat

A

B

C

D

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.+1.18.)

21 745 786

500 000

22 245 786

1.1.

Személyi juttatások

3 910 000

3 910 000

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

606 050

606 050

1.3.

Dologi kiadások

13 229 736

13 229 736

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5

Egyéb működési célú kiadások

4 000 000

500 000

4 500 000

1.6.

- az 1.5-ből: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

1.7.

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

1.8.

- Elvonások és befizetések

1.9.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

1.10.

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

1.11.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

1.12.

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

1.13.

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

1.14.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

1.15.

- Árkiegészítések, ártámogatások

1.16.

- Kamattámogatások

1.17.

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

4 000 000

500 000

4 500 000

1.18.

Tartalékok

1.19.

- az 1.18-ból: - Általános tartalék

1.20.

- Céltartalék

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

2.1.

Beruházások

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

2.3.

Felújítások

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

2.5.

Egyéb felhalmozási célú kiadások

2.6.

2.5.-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

2.7.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

2.8.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

2.9.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

2.10.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

2.11.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

2.12.

- Lakástámogatás

2.13.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

21 745 786

500 000

22 245 786

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

4.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)

5.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

5.2.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

5.3.

Kincstárjegyek beváltása

5.4.

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

5.5.

Belföldi kötvények beváltása

5.6.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.4.)

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

6.3.

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

6.4.

Pénzügyi lízing kiadásai

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)

7.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

7.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

7.3.

Külföldi értékpapírok beváltása

7.4.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. szervezeteknek

7.5.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

9.

Váltókiadások

10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

21 745 786

500 000

22 245 786

KÖLTSÉGVETÉSI, FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK EGYENLEGE

3. sz. táblázat

Forintban

1

Költségvetési hiány, többlet ( költségvetési bevételek 9. sor - költségvetési kiadások 3. sor) (+/-)

2.

Finanszírozási bevételek, kiadások egyenlege (finanszírozási bevételek 17. sor - finanszírozási kiadások 10. sor)
(+/-)

4. melléklet6

Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata 2021. évi KÖLTSÉGVETÉS ÁLLAMIGAZGATÁSI FELADATOK MÉRLEGE
1.1.4 sz. táblázat

1.4. sz. tábla a 3/2021. (II.17.) önkormányzati rendelethez

Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata

2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉS

ÁLLAMIGAZGATÁSI FELADATOK MÉRLEGE

B E V É T E L E K

1. sz. táblázat

Forintban

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2021. évi előirányzat

I.sz módosítási javaslat

Módosított előirányzat

A

B

C

D

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

65 316 750

65 316 750

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

65 316 750

65 316 750

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti, étkeztetési feladatainak támogatása

1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

1.5.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

1.6.

Elszámolásból származó bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+…+4.7.)

23 111 954

23 111 954

4.1.

Építményadó

23 111 954

23 111 954

4.2.

Idegenforgalmi adó

4.3.

Iparűzési adó

4.4.

Talajterhelési díj

4.5.

Gépjárműadó

4.6.

Telekadó

4.7.

Kommunális adó

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

5.4.

Tulajdonosi bevételek

5.5.

Ellátási díjak

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

5.8.

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

5.11.

Egyéb működési bevételek

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

6.1.

Immateriális javak értékesítése

6.2.

Ingatlanok értékesítése

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.4.

Részesedések értékesítése

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

88 428 704

88 428 704

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

10.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.2.

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.4.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

35 657

35 657

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

35 657

35 657

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

13.3.

Lekötött betétek megszüntetése

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

15.

Váltóbevételek

16.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

17.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

35 657

35 657

18.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

88 428 704

35 657

88 464 361

K I A D Á S O K

2. sz. táblázat

Forintban

Sor-
szám

Kiadási jogcímek

2021. évi előirányzat

I.sz módosítási javaslat

Módosított előirányzat

A

B

C

D

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.+1.18.)

86 428 704

35 657

86 464 361

1.1.

Személyi juttatások

66 942 601

66 942 601

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

10 376 103

10 376 103

1.3.

Dologi kiadások

9 110 000

35 657

9 145 657

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5

Egyéb működési célú kiadások

1.6.

- az 1.5-ből: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

1.7.

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

1.8.

- Elvonások és befizetések

1.9.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

1.10.

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

1.11.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

1.12.

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

1.13.

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

1.14.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

1.15.

- Árkiegészítések, ártámogatások

1.16.

- Kamattámogatások

1.17.

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

1.18.

Tartalékok

1.19.

- az 1.18-ból: - Általános tartalék

1.20.

- Céltartalék

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

2 000 000

2 000 000

2.1.

Beruházások

2 000 000

2 000 000

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

2.3.

Felújítások

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

2.5.

Egyéb felhalmozási célú kiadások

2.6.

2.5.-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

2.7.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

2.8.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

2.9.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

2.10.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

2.11.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

2.12.

- Lakástámogatás

2.13.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

88 428 704

35 657

88 464 361

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

4.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)

5.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

5.2.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

5.3.

Kincstárjegyek beváltása

5.4.

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

5.5.

Belföldi kötvények beváltása

5.6.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.4.)

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

6.3.

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

6.4.

Pénzügyi lízing kiadásai

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)

7.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

7.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

7.3.

Külföldi értékpapírok beváltása

7.4.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. szervezeteknek

7.5.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

9.

Váltókiadások

10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

88 428 704

35 657

88 464 361

KÖLTSÉGVETÉSI, FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK EGYENLEGE

3. sz. táblázat

Forintban

1

Költségvetési hiány, többlet ( költségvetési bevételek 9. sor - költségvetési kiadások 3. sor) (+/-)

-35 657

-35 657

2.

Finanszírozási bevételek, kiadások egyenlege (finanszírozási bevételek 17. sor - finanszírozási kiadások 10. sor)
(+/-)

35 657

35 657

5. melléklet7

Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata 2021. évi KÖLTSÉGVETÉS MŰKÖDÉSI CÉLÚ BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK MÉRLEGE (Önkormányzati szinten)
1.2.1 sz. táblázat

2.1. sz. tábla a 3/2021. (II.17.) önkormányzati rendelethez

I. Működési célú bevételek és kiadások mérlege
(Önkormányzati szinten)

Forintban

Sor-
szám

Bevételek

Kiadások

Megnevezés

2021. évi előirányzat

I.sz módosítási javaslat

Módosított előirányzat

Megnevezés

2021. évi előirányzat

I.sz módosítási javaslat

Módosított előirányzat

A

B

C

D

A

B

C

D

1.

Önkormányzatok működési támogatásai

307 057 993

27 112 301

334 170 294

Személyi juttatások

297 130 601

34 206 500

331 337 101

2.

Működési célú támogatások államháztartáson
belülről

46 670 446

19 509 946

66 180 392

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

46 055 243

4 341 683

50 396 926

3.

2.-ból EU-s támogatás

32 234 446

-2 299 944

29 934 502

Dologi kiadások

181 439 736

105 532 099

286 971 835

4.

Közhatalmi bevételek

217 600 000

420 283 000

637 883 000

Ellátottak pénzbeli juttatásai

23 000 000

3 886 200

26 886 200

5.

Működési bevételek

50 035 070

37 071 917

87 106 987

Egyéb működési célú kiadások

35 764 054

19 215 900

54 979 954

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

24 682 495

24 682 495

Tartalékok

5 880 000

90 080 938

95 960 938

7.

6.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

8.

9.

10.

11.

12.

13.

Költségvetési bevételek összesen (1.+2.+4.+5.+6.+8.+…+12.)

621 363 509

528 659 659

1 150 023 168

Költségvetési kiadások összesen (1.+...+12.)

589 269 634

257 263 320

846 532 954

14.

Hiány belső finanszírozásának bevételei (15.+…+18. )

Értékpapír vásárlása, visszavásárlása

15.

Költségvetési maradvány igénybevétele

Likviditási célú hitelek törlesztése

16.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

Rövid lejáratú hitelek törlesztése

17.

Betét visszavonásából származó bevétel

Hosszú lejáratú hitelek törlesztése

18.

Értékpapír értékesítése

Kölcsön törlesztése

19.

Hiány külső finanszírozásának bevételei (20.+…+21.)

Forgatási célú belföldi, külföldi értékpapírok vásárlása

20.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

21.

Egyéb

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

22.

Váltóbevételek

Váltókiadások

23.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

24.

Működési célú finanszírozási bevételek összesen (14.+19.+22.+23.)

Működési célú finanszírozási kiadások összesen (14.+...+23.)

25.

BEVÉTEL ÖSSZESEN (13.+24.)

621 363 509

528 659 659

1 150 023 168

KIADÁSOK ÖSSZESEN (13.+24.)

589 269 634

257 263 320

846 532 954

26.

Költségvetési hiány:

-

Költségvetési többlet:

32 093 875

271 396 339

303 490 214

27.

Bruttó hiány:

-

Bruttó többlet:

32 093 875

271 396 339

303 490 214

6. melléklet8

FELHAMOZÁSI CÉLÚ BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK MÉRLEGE (Önkormányzati szinten)
1.2.2 sz. táblázat

2.2. sz. tábla a 3/2021. (II.17.) önkormányzati rendelethez

II. Felhalmozási célú bevételek és kiadások mérlege
(Önkormányzati szinten)

Forintban

Sor-
szám

Bevételek

Kiadások

Megnevezés

2021. évi előirányzat

I.sz módosítási javaslat

Módosított előirányzat

Megnevezés

2021. évi előirányzat

I.sz módosítási javaslat

Módosított előirányzat

A

B

C

D

A

B

C

D

1.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

261 782 554

36 018 488

297 801 042

Beruházások

439 767 110

246 775 009

686 542 119

2.

1.-ből EU-s támogatás

205 000 000

205 000 000

1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

299 208 270

299 208 270

3.

Felhalmozási bevételek

Felújítások

37 500 000

68 102 530

105 602 530

4.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök átvétele

6 000 000

6 000 000

3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

5.

4.-ből EU-s támogatás (közvetlen)

Egyéb felhalmozási kiadások

6.

Egyéb felhalmozási célú bevételek

7.

8.

9.

10.

11.

Tartalékok

12.

Költségvetési bevételek összesen: (1.+3.+4.+6.+…+11.)

261 782 554

42 018 488

303 801 042

Költségvetési kiadások összesen: (1.+3.+5.+...+11.)

477 267 110

314 877 539

792 144 649

13.

Hiány belső finanszírozás bevételei ( 14+…+18)

194 313 000

1 462 712

195 775 712

Értékpapír vásárlása, visszavásárlása

14.

Költségvetési maradvány igénybevétele

194 313 000

1 462 712

195 775 712

Hitelek törlesztése

15.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

Rövid lejáratú hitelek törlesztése

16.

Betét visszavonásából származó bevétel

Hosszú lejáratú hitelek törlesztése

17.

Értékpapír értékesítése

Kölcsön törlesztése

18.

Egyéb belső finanszírozási bevételek

Befektetési célú belföldi, külföldi értékpapírok vásárlása

19.

Hiány külső finanszírozásának bevételei (20+…+24 )

Betét elhelyezése

20.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

Pénzügyi lízing kiadásai

21.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele

22.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

23.

Értékpapírok kibocsátása

24.

Egyéb külső finanszírozási bevételek

25.

Felhalmozási célú finanszírozási bevételek összesen (13.+19.)

194 313 000

1 462 712

195 775 712

Felhalmozási célú finanszírozási kiadások összesen
(13.+...+24.)

26.

BEVÉTEL ÖSSZESEN (12+25)

456 095 554

43 481 200

499 576 754

KIADÁSOK ÖSSZESEN (12+25)

477 267 110

314 877 539

792 144 649

27.

Költségvetési hiány:

215 484 556

Költségvetési többlet:

-

-

-

28.

Bruttó hiány:

21 171 556

Bruttó többlet:

-

-

-

7. melléklet

Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségei
1.3 sz. táblázat

3. sz. tábla a 3/2021. (II.17.) önkormányzati rendelet hez

Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségei

Forintban

Sor-
szám

MEGNEVEZÉS

Évek

Összesen
(F=C+D+E)

2022.

2023.

2024.

A

B

C

D

E

1.

-

2.

-

3.

-

4.

-

5.

-

6.

ÖSSZES KÖTELEZETTSÉG

-

-

-

-

8. melléklet

Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata saját bevételeinek részletezése az adósságot keletkeztető ügyletből származó tárgyévi fizetési kötelezettség megállapításához
1.4 sz. táblázat

4.sz. tábla a 3/2021. (II.17.) önkormányzati rendelet hez

Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata saját bevételeinek részletezése az adósságot keletkeztető ügyletből származó tárgyévi fizetési kötelezettség megállapításához

Forintban

Sor-
szám

Bevételi jogcímek

2021. évi előirányzat

A

B

1.

Helyi adóból és a települési adóból származó bevétel

2.

Az önkormányzati vagyon és az önkormányzatot megillető vagyoni értékű jog értékesítéséből és hasznosításából származó bevétel

3.

Osztalék, koncessziós díj és hozambevétel

4.

Tárgyi eszköz és az immateriális jószág, részvény, részesedés, vállalat értékesítéséből vagy privatizációból származó bevétel

5.

Bírság-, pótlék- és díjbevétel

6.

Kezesség-, illetve garanciavállalással kapcsolatos megtérülés

SAJÁT BEVÉTELEK ÖSSZESEN*

-

*Az adósságot keletkeztető ügyletekhez történő hozzájárulás részletes szabályairól szóló 353/2011. (XII.31.) Korm. Rendelet 2. § (1) bekezdése alapján.

9. melléklet

Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata 2021. évi adósságot keletkeztető fejlesztési céljai
1.5 sz. táblázat

5.sz. tábla a 3/2021. (II.17.) önkormányzati rendelet hez

Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata 2021. évi adósságot keletkeztető fejlesztési céljai

Forintban

Sor-
szám

Fejlesztési cél leírása

Fejlesztés várható kiadása

A

B

1.

2.

3.

4.

ADÓSSÁGOT KELETKEZTETŐ ÜGYLETEK VÁRHATÓ EGYÜTTES ÖSSZEGE*

-

* Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi CXCIV. törvény 8. § (2) bekezdése szerinti adósságot keletkezető ügyletek.

10. melléklet9

Beruházási (felhalmozási) kiadások előirányzata beruházásonként
1.6 sz. táblázat

6. sz. tábla a 3/2021. (II.17.) önkormányzati rendelethez

Beruházási (felhalmozási) kiadások előirányzata beruházásonként

Forintban

Beruházás megnevezése

Teljes költség

Kivitelezés kezdési és befejezési éve

Felhasználás 2020. XII.31-ig

2021. évi előirányzat

2021. utáni szükséglet

A

B

C

D

E

F=(B-D-E)

Szinyei szobor és park építés

15 000 000

2021

15 000 000

Kerékpárút építés, föld vásárlása

94 208 270

2021

94 208 270

Kastály tervezési költség

2 965 450

2021

2 965 450

VÁTI Településrendezési terv

3 175 000

2021

3 175 000

Temető kerítés készítése

2 035 812

2021

2 035 812

Óvoda napelem kialakítása

1 897 888

2021

1 897 888

Kossuth utcai játszótér

3 095 244

2021

3 095 244

Bölcsőde egy csoport bővítés

85 000 000

2021

85 000 000

Piactér kialakítása

120 000 000

2021

120 000 000

Iskola hátsó udvari parkoló kialakítása

5 350 000

2021

5 350 000

Óvoda bővítés( tornaszoba, csoportszoba)

61 300 000

2021

61 300 000

Illegális hulladéklerakó felszámolása

1 408 176

2021

1 408 176

Rekortán pálya köré kerítés készítés

1 500 000

2021

1 500 000

Telek vásárlás

1 800 000

2021

1 800 000

Szennyvízátemelők korszerűsítéséhez pályázati önerő

15 000 000

2021

15 000 000

Buszmegállók készítése

5 000 000

2021

5 000 000

Közterületi parkolók építése

7 531 270

2021

7 531 270

Konyha eszközök beszerzése

1 500 000

2021

1 500 000

Óvodai udvari játékok és belső berendezés

10 000 000

2021

10 000 000

Hivatal kisértékű eszközök beszerzése

2 000 000

2021

2 000 000

eredeti előirányzat

439 767 110

2021

439 767 110

Kerékpárút hozzájárulás

6 000 000

2021

6 000 000

IFKA pályázat

10 319 000

2021

10 319 000

Óvodai játszóudvar

2 404 206

2021

2 404 206

SEGA út építése

259 000 000

2021

259 000 000

közfoglalkoztatás program

872 803

2021

872 803

fordított áfa átvezetése

-40 321 000

2021

-40 321 000

konyhai eszköz vásárlás

1 500 000

2021

1 500 000

közterületi parkolók kialakítása

2 500 000

2021

2 500 000

Szinyei szobor és park építés

2 000 000

2021

2 000 000

egyéb kisértékű eszközök

2 500 000

2021

2 500 000

I.sz. rendeletmódosítás összesen

246 775 009

246 775 009

ÖSSZESEN:

686 542 119

686 542 119

11. melléklet10

Felújítási kiadások előirányzata felújításonként
1.7 sz. táblázat

7. sz. tábla a 3/2021. (II.17.) önkormányzati rendelethez

Felújítási kiadások előirányzata felújításonként

Forintban

Felújítás megnevezése

Teljes költség

Kivitelezés kezdési és befejezési éve

Felhasználás 2020. XII.31-ig

2021. évi előirányzat

2021. utáni szükséglet

A

B

C

D

E

F=(B-D-E)

Belterületi járdák felújítása

30 000 000

30 000 000

Király hegyi út felújítása

7 500 000

7 500 000

eredeti előirányzat

37 500 000

37 500 000

Belterületi járda felújítás

4 000 000

4 000 000

Király hegyi út felújítás

2 500 000

2 500 000

Belterületi utak, járdák Alkotmány út

40 330 971

40 330 971

MFP Temetői út felújítás

13 396 531

13 396 531

Művelődési ház terasz felújítás

7 875 028

7 875 028

I.sz. rendelet módosítás összesen

68 102 530

68 102 530

ÖSSZESEN:

105 602 530

105 602 530

12. melléklet

Önkormányzaton kívüli EU-s projekthez történő hozzájárulás
1.8 sz. táblázat

8.sz. tábla a 3/2021. (II.17.) önkormányzati rendelet hez

Önkormányzaton kívüli EU-s projekthez történő hozzájárulás

Forintban

Támogatott neve

Előirányzat

Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata

Összesen:

Európai uniós támogatással megvalósuló projektek

bevételei, kiadásai, hozzájárulások

EU-s projekt neve, azonosítója:*

TOP-5.1.2-15-BO1-2016-00011 Helyi foglalkoztatási együttműködés - Paktum

Forintban

Források

Támogatási szerződés szerinti bevételek, kiadások

Összes tervezett
forrás, kiadás

Évenkénti ütemezés

2021. előtti tervezett forrás, kiadás

2021. évi eredeti előirányzat

2021. év utáni tervezett forrás,
kiadás

A

B=(C+D+E)

C

D

E

Saját erő

- saját erőből központi támogatás

EU-s forrás

69 738 700

69 738 700

Társfinanszírozás

Hitel

Egyéb forrás

Források összesen:

69 738 700

69 738 700

Személyi jellegű

29 430 864

27 617 514

1 813 350

Beruházások, beszerzések

4 718 213

4 718 213

Szolgáltatások igénybe vétele

34 924 530

34 264 530

660 000

Adminisztratív költségek

665 093

665 093

Kiadások összesen:

69 738 700

67 265 350

2 473 350

EU-s projekt neve, azonosítója:

EFOP-1.5.2-16-2017-00034 (Humán szolgáltatások)

Forintban

Források

Támogatási szerződés szerinti bevételek, kiadások

Összes tervezett
forrás, kiadás

Évenkénti ütemezés

2021. előtti tervezett forrás, kiadás

2021. évi eredeti előirányzat

2021. év utáni tervezett forrás,
kiadás

A

B=(C+D+E)

C

D

E

Saját erő

- saját erőből központi támogatás

EU-s forrás

96 447 895

64 213 449

32 234 446

Társfinanszírozás

Hitel

Egyéb forrás

Források összesen:

96 447 895

64 213 449

32 234 446

Személyi jellegű

48 463 560

48 463 560

Beruházások, beszerzések

11 202 475

11 202 475

Szolgáltatások igénybe vétele

36 064 860

27 058 404

9 006 456

Adminisztratív költségek

720 000

720 000

Kiadások összesen:

96 450 895

87 444 439

9 006 456

EU-s projekt neve, azonosítója:

TOP-5.3.1.-16-BO1-2017-00028 Helyi identitás

Forintban

Források

Támogatási szerződés szerinti bevételek, kiadások

Összes tervezett
forrás, kiadás

Évenkénti ütemezés

2021. előtti tervezett forrás, kiadás

2021. évi eredeti előirányzat

2021. év utáni tervezett forrás,
kiadás

A

B=(C+D+E)

C

D

E

Saját erő

- saját erőből központi támogatás

EU-s forrás

15 148 700

15 148 700

Társfinanszírozás

Hitel

Egyéb forrás

Források összesen:

15 148 700

15 148 700

Személyi jellegű

10 133 700

7 205 775

2 819 645

108 280

Beruházások, beszerzések

1 560 000

1 560 000

Szolgáltatások igénybe vétele

3 455 000

3 455 000

Adminisztratív költségek

Kiadások összesen:

15 148 700

8 765 775

6 274 645

108 280

EU-s projekt neve, azonosítója:

TOP-1.4.1-19-BO1-2019-00035 Új bölcsődei férőhelyek létesítése

Forintban

Források

Támogatási szerződés szerinti bevételek, kiadások

Összes tervezett
forrás, kiadás

Évenkénti ütemezés

2021. előtti tervezett forrás, kiadás

2021. évi eredeti előirányzat

2021. év utáni tervezett forrás,
kiadás

A

B=(C+D+E)

C

D

E

Saját erő

- saját erőből központi támogatás

EU-s forrás

85 000 000

85 000 000

Társfinanszírozás

Hitel

Egyéb forrás

Források összesen:

85 000 000

85 000 000

Személyi jellegű

Beruházások, beszerzések

74 658 290

74 658 290

Szolgáltatások igénybe vétele

10 341 710

10 341 710

Adminisztratív költségek

Kiadások összesen:

85 000 000

85 000 000

EU-s projekt neve, azonosítója:

TOP-3.1.1-16-B01-2017-00013 Kerékpárút-hálózat kiépítése Sajókeresztúr és Szirmabesenyő között

Forintban

Források

Támogatási szerződés szerinti bevételek, kiadások

Összes tervezett
forrás, kiadás

Évenkénti ütemezés

2021. előtti tervezett forrás, kiadás

2021. évi eredeti előirányzat

2021. év utáni tervezett forrás,
kiadás

A

B=(C+D+E)

C

D

E

Saját erő

21 773 600

21 773 600

- saját erőből központi támogatás

EU-s forrás

76 300 750

1 473 600

74 827 150

Társfinanszírozás

Hitel

Egyéb forrás

Források összesen:

98 074 350

1 473 600

96 600 750

Személyi jellegű

Beruházások, beszerzések

89 510 350

89 510 350

Szolgáltatások igénybe vétele

8 564 000

3 866 080

4 697 920

Adminisztratív költségek

Kiadások összesen:

98 074 350

3 866 080

94 208 270

EU-s projekt neve, azonosítója:

TOP-1.1.3-15-BO1-2019-00047 Vásárcsarnok és piactér kialakítása

Forintban

Források

Támogatási szerződés szerinti bevételek, kiadások

Összes tervezett
forrás, kiadás

Évenkénti ütemezés

2021. előtti tervezett forrás, kiadás

2021. évi eredeti előirányzat

2021. év utáni tervezett forrás,
kiadás

A

B=(C+D+E)

C

D

E

Saját erő

- saját erőből központi támogatás

EU-s forrás

120 000 000

120 000 000

Társfinanszírozás

Hitel

Egyéb forrás

Források összesen:

120 000 000

120 000 000

Személyi jellegű

Beruházások, beszerzések

108 673 810

108 673 810

Szolgáltatások igénybe vétele

11 326 190

11 326 190

Adminisztratív költségek

Kiadások összesen:

120 000 000

120 000 000

13. melléklet11

Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata összes bevétel, kiadás
1.9.1 sz. táblázat

9.1. sz. tábla a 3/2021. (II.17.) önkormányzati rendelethez

Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata

Összes bevétel, kiadás

Forintban

Száma

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

Előirányzat

I.sz módosítási javaslat

Módosított előirányzat

A

B

C

D

Bevételek

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

307 057 993

27 112 301

334 170 294

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

98 030 587

374 026

98 404 613

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

89 685 480

5 298 790

94 984 270

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti, étkeztetési feladatainak támogatása

75 984 886

8 428 849

84 413 735

1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

9 357 040

155 232

9 512 272

1.5.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

34 000 000

12 806 712

46 806 712

1.6.

Elszámolásból származó bevételek

48 692

48 692

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

46 670 446

19 509 946

66 180 392

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

46 670 446

19 509 946

66 180 392

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás ( Humán)

32 234 446

-2 299 944

29 934 502

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

261 782 554

36 018 488

297 801 042

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

261 782 554

36 018 488

297 801 042

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

205 000 000

205 000 000

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+...+4.7.)

217 600 000

420 283 000

637 883 000

4.1.

Építményadó

50 000 000

6 884 000

56 884 000

4.2.

Idegenforgalmi adó

4.3.

Iparűzési adó

146 000 000

410 662 000

556 662 000

4.4.

Talajterhelési díj

4 000 000

737 000

4 737 000

4.5.

Gépjárműadó

4.6.

Telekadó

17 600 000

2 000 000

19 600 000

4.7.

Kommunális adó

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

7 000 000

34 380 505

41 380 505

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

7 000 000

18 000 000

25 000 000

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

5.4.

Tulajdonosi bevételek ( REGIHU)

7 380 505

7 380 505

5.5.

Ellátási díjak

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

9 000 000

9 000 000

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

5.8.

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

5.11.

Egyéb működési bevételek

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

6.1.

Immateriális javak értékesítése

6.2.

Ingatlanok értékesítése

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.4.

Részesedések értékesítése

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

24 682 495

24 682 495

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz IFKA

24 682 495

24 682 495

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

6 000 000

6 000 000

8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz ( Kerékpár út hozzájárulás)

6 000 000

6 000 000

8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

840 110 993

567 986 735

1 408 097 728

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

10.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.2.

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.4.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

194 313 000

1 313 879

195 626 879

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

194 313 000

1 313 879

195 626 879

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

13.3.

Lekötött betétek megszüntetése

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

15.

Váltóbevételek

16.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

17.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

194 313 000

1 313 879

195 626 879

18.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

1 034 423 993

569 300 614

1 603 724 607

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5+1.18.)

279 805 935

239 495 436

519 301 371

1.1.

Személyi juttatások

94 859 000

23 853 500

118 712 500

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

14 703 145

2 735 980

17 439 125

1.3.

Dologi kiadások

105 599 736

99 722 918

205 322 654

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

23 000 000

3 886 200

26 886 200

1.5

Egyéb működési célú kiadások

35 764 054

19 215 900

54 979 954

1.6.

az 1.5-ből: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

1 850 000

-244 551

1 605 449

1.7.

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

29 914 054

244 551

30 158 605

1.8.

- Elvonások és befizetések

1.9.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

1.10.

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

1.11.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

1.12.

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

1.13.

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

1.14.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

1.15.

- Árkiegészítések, ártámogatások

1.16.

- Kamattámogatások

1.17.

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

4 000 000

19 215 900

23 215 900

1.18.

Tartalékok

5 880 000

90 080 938

95 960 938

1.19.

az 1.18-ból: - Általános tartalék

1.20.

- Céltartalék

95 960 938

95 960 938

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

463 767 110

313 377 539

777 144 649

2.1.

Beruházások

426 267 110

245 275 009

671 542 119

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

299 208 270

299 208 270

2.3.

Felújítások

37 500 000

68 102 530

105 602 530

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

2.6.

2.5.-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

2.7.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

2.8.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

2.9.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

2.10.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

2.11.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

2.12.

- Lakástámogatás

2.13.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

743 573 045

552 872 975

1 296 446 020

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

4.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)

5.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

5.2.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

5.3.

Kincstárjegyek beváltása

5.4.

Éven belüli lejáatú belföldi értékpapírok beváltása

5.5.

Belföldi kötvények beváltása

5.6.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.5.)

290 850 948

16 427 639

307 278 587

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

10 922 319

10 922 319

6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

6.3.

Központi, irányító szervi támogatás

279 928 629

16 427 639

296 356 268

6.4.

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

6.5.

Pénzügyi lízing kiadásai

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)

7.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

7.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

7.3.

Külföldi értékpapírok beváltása

7.4.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. szervezeteknek

7.5.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

9.

Váltókiadások

10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

290 850 948

16 427 639

307 278 587

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

1 034 423 993

569 300 614

1 603 724 607

Éves tervezett létszám előirányzat
(fő)

28

28

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

31

31

14. melléklet12

Szirmabesenyői Polgármesteri Hivatal összes bevétel, kiadás
1.9.2 sz. táblázat

9.2. sz. tábla a 3/2021. (II.17.) önkormányzati rendelethez

Szirmabesenyői Polgármesteri Hivatal

Összes bevétel, kiadás

Forintban

Száma

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

Előirányzat

I.sz módosítási javaslat

Módosított előirányzat

A

B

C

D

Bevételek

1.

Működési bevételek (1.1.+…+1.11.)

1.1.

Készletértékesítés ellenértéke

1.2.

Szolgáltatások ellenértéke

1.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

1.4.

Tulajdonosi bevételek

1.5.

Ellátási díjak

1.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

1.7.

Általános forgalmi adó visszatérülése

1.8.

Kamatbevételek

1.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

1.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

1.11.

Egyéb működési bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+2.3.)

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

2.3.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

2.4.

2.3-ból EU támogatás

3.

Közhatalmi bevételek

4.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (4.1.+…+4.3.)

4.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

4.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

4.3.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

4.4.

4.3.-ból EU-s támogatás

5.

Felhalmozási bevételek (5.1.+…+5.3.)

5.1.

Immateriális javak értékesítése

5.2.

Ingatlanok értékesítése

5.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

7.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

8.

Költségvetési bevételek összesen (1.+…+7.)

9.

Finanszírozási bevételek (9.1.+…+9.3.)

88 428 704

35 657

88 464 361

9.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

35 657

35 657

9.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

9.3.

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

88 428 704

88 428 704

10.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (8.+9.)

88 428 704

35 657

88 464 361

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

86 428 704

35 657

86 464 361

1.1.

Személyi juttatások

66 942 601

66 942 601

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

10 376 103

10 376 103

1.3.

Dologi kiadások

9 110 000

35 657

9 145 657

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5.

Egyéb működési célú kiadások

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+…+2.3.)

2 000 000

2 000 000

2.1.

Beruházások

2 000 000

2 000 000

2.2.

Felújítások

2.3.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

2.4.

2.3.-ból EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

3.

Finanszírozási kiadások

4.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.+3.)

88 428 704

35 657

88 464 361

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

13

13

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

15. melléklet13

Szirmabesenyői Napsugár Óvoda és Bölcsőde összes bevétel, kiadás
1.9.3 sz. táblázat

9.3. sz. tábla a 3/2021. (II.17.) önkormányzati rendelethez

Szirmabesenyői Napsugár Óvoda és Bölcsőde

Összes bevétel, kiadás

Forintban

Száma

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

Előirányzat

I.sz módosítási javaslat

Módosított előirányzat

A

B

C

D

Bevételek

1.

Működési bevételek (1.1.+…+1.11.)

1.1.

Készletértékesítés ellenértéke

1.2.

Szolgáltatások ellenértéke

1.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

1.4.

Tulajdonosi bevételek

1.5.

Ellátási díjak

1.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

1.7.

Általános forgalmi adó visszatérülése

1.8.

Kamatbevételek

1.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

1.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

1.11.

Egyéb működési bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+2.3.)

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

2.3.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

2.4.

2.3.-ból EU támogatás

3.

Közhatalmi bevételek

4.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (4.1.+4.2.)

4.1.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

4.2.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

4.3.

4.2.-ből EU-s támogatás

5.

Felhalmozási bevételek (5.1.+…+5.3.)

5.1.

Immateriális javak értékesítése

5.2.

Ingatlanok értékesítése

5.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

7.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

8.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (1.+…+7.)

9.

Finanszírozási bevételek (9.1.+…+9.3.)

130 679 035

5 331 873

136 010 908

9.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

33 083

33 083

9.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

9.3.

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

130 679 035

5 298 790

135 977 825

10.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (8.+9.)

130 679 035

5 331 873

136 010 908

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

120 679 035

5 331 873

126 010 908

1.1.

Személyi juttatások

91 497 000

4 115 000

95 612 000

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

14 182 035

638 350

14 820 385

1.3.

Dologi kiadások

15 000 000

578 523

15 578 523

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5.

Egyéb működési célú kiadások

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+…+2.3.)

10 000 000

2.1.

Beruházások

10 000 000

2.2.

Felújítások

2.3.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

2.4.

2.3.-ból EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

3.

Finanszírozási kiadások

4.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.+3.)

130 679 035

5 331 873

136 010 908

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

23

4

27

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

16. melléklet14

Szirmabesenyői Segítő Szolgálat és Konyha összes bevétel, kiadás
1.9.4 sz. táblázat

9.4. sz. tábla a 3/2021. (II.17.) önkormányzati rendelethez

Szirmabesenyői Segítő Szolgálat és Konyha

Összes bevétel, kiadás

Forintban

Száma

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

Előirányzat

I.sz módosítási javaslat

Módosított előirányzat

A

B

C

D

Bevételek

1.

Működési bevételek (1.1.+…+1.11.)

43 035 070

2 691 412

45 726 482

1.1.

Készletértékesítés ellenértéke

1.2.

Szolgáltatások ellenértéke

2 691 412

2 691 412

1.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

1.4.

Tulajdonosi bevételek

1.5.

Ellátási díjak

30 035 070

30 035 070

1.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

10 000 000

10 000 000

1.7.

Általános forgalmi adó visszatérülése

3 000 000

3 000 000

1.8.

Kamatbevételek

1.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

1.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

1.11.

Egyéb működési bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+2.3.)

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

2.3.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

2.4.

2.3.-ból EU támogatás

3.

Közhatalmi bevételek

4.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (4.1.+4.2.)

4.1.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

4.2.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

4.3.

4.2.-ből EU-s támogatás

5.

Felhalmozási bevételek (5.1.+…+5.3.)

5.1.

Immateriális javak értékesítése

5.2.

Ingatlanok értékesítése

5.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

7.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

8.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (1.+…+7.)

43 035 070

2 691 412

45 726 482

9.

Finanszírozási bevételek (9.1.+…+9.3.)

60 820 890

11 208 942

72 029 832

9.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

80 093

80 093

9.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

9.3.

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

60 820 890

11 128 849

71 949 739

10.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (8.+9.)

103 855 960

13 900 354

117 756 314

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

102 355 960

12 400 354

114 756 314

1.1.

Személyi juttatások

43 832 000

6 238 000

50 070 000

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

6 793 960

967 353

7 761 313

1.3.

Dologi kiadások

51 730 000

5 195 001

56 925 001

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5.

Egyéb működési célú kiadások

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+…+2.3.)

1 500 000

1 500 000

3 000 000

2.1.

Beruházások

1 500 000

1 500 000

3 000 000

2.2.

Felújítások

2.3.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

2.4.

2.3.-ból EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

3.

Finanszírozási kiadások

4.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.+3.)

103 855 960

13 900 354

117 756 314

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

15

15

Közfoglalkoztatottak
létszáma (fő)

17. melléklet

Adatszolgáltatás az elismert tartozásállományról
1.10 sz. táblázat

10. sz. tábla a 3/2021. (II.17.) önkormányzati rendelet hez

Adatszolgáltatás
az elismert tartozásállományról

Költségvetési szerv neve:

…………………………………

Költségvetési szerv számlaszáma:

…………………………………

Éves eredeti kiadási előirányzat: …………… Ft

30 napon túli elismert tartozásállomány összesen: ……………… Ft

Forintban

Sor-
szám

Tartozásállomány megnevezése

30 nap
alatti
állomány

30-60 nap
közötti
állomány

60 napon
túli
állomány

Át-ütemezett

Összesen:

1.

Állammal szembeni tartozások

2.

Központi költségvetéssel szemben fennálló tartozás

3.

Elkülönített állami pénzalapokkal szembeni tartozás

4.

TB alapokkal szembeni tartozás

5.

Tartozásállomány önkormányzatok és intézmények
felé

6.

Egyéb tartozásállomány

7.

Összesen:

......................, 2021. .......................... hó ..... nap

költségvetési szerv vezetője

18. melléklet

Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata - Tájékoztató a 2019. évi tény, 2020. évi várható és 2021. évi terv adatokról
1.1 sz. tájékoztató táblázat

1. sz. tájékoztató tábla a 3/2021. (II.17.) önkormányzati rendelet hez

Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata

Tájékoztató a 2019. évi tény, 2020. évi várható és 2021. évi terv adatokról

B E V É T E L E K

1. sz. táblázat

Forintban

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2019. évi tény

2020. évi várható

2021. évi előirányzat

A

B

C

D

E

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

232 952 981

247 775 893

307 057 993

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

46 375 147

62 519 457

98 030 587

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

73 727 342

78 203 495

89 685 480

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

74 943 718

84 727 692

75 984 886

1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

5 798 788

7 637 573

9 357 040

1.5.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

32 107 986

14 687 676

34 000 000

1.6.

Elszámolásból származó bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

61 745 767

113 916 426

46 670 446

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

145 504

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

61 745 767

113 770 922

46 670 446

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

46 353 356

32 234 446

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

64 364 953

410 038 947

261 782 554

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

410 038 947

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

64 364 953

261 782 554

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

205 000 000

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+4.2.+4.3.+4.4.)

276 086 953

255 000 000

217 600 000

4.1.

Építményadó

70 653 834

48 000 000

50 000 000

4.2.

Idegenforgalmi adó

4.3.

Iparűzési adó

184 556 531

180 000 000

146 000 000

4.4.

Talajterhelési díj

4 410 311

4 000 000

4 000 000

4.5.

Gépjárműadó

16 466 277

4.6.

Telekadó

23 000 000

17 600 000

4.7.

Kommunális adó

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

75 993 441

85 755 853

50 035 070

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

358 280

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

16 328 802

22 110 700

7 000 000

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

5.4.

Tulajdonosi bevételek

3 166 275

16 600 000

5.5.

Ellátási díjak

25 077 458

25 254 000

30 035 070

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

10 235 366

11 314 308

10 000 000

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

3 200 000

3 000 000

5.8.

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

648 002

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

5.11.

Egyéb működési bevételek

20 179 258

7 276 845

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

856 000

196 850

6.1.

Immateriális javak értékesítése

6.2.

Ingatlanok értékesítése

856 000

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

196 850

6.4.

Részesedések értékesítése

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

140 000

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

140 000

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

712 140 095

1 112 683 969

883 146 063

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+…+10.3.)

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

10.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.2.

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.4.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

766 270 121

255 395 480

194 313 000

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

766 270 121

255 395 480

194 313 000

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

8 179 654

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

8 179 654

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

13.3.

Lekötött betétek megszüntetése

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

15.

Váltóbevételek

16.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

17.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

774 449 775

255 395 480

194 313 000

18.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

1 486 589 870

1 368 079 449

1 077 459 063

K I A D Á S O K

2. sz. táblázat

Forintban

Sor-
szám

Kiadási jogcímek

2019. évi tény

2020. évi várható

2021. évi előirányzat

A

B

C

D

E

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.+1.18.)

761 541 008

707 490 084

589 269 634

1.1.

Személyi juttatások

316 362 469

348 689 212

297 130 601

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

59 337 248

57 902 956

46 055 243

1.3.

Dologi kiadások

311 353 888

228 655 982

181 439 736

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

19 928 642

23 886 200

23 000 000

1.5

Egyéb működési célú kiadások

54 558 761

22 934 775

35 764 054

1.6.

- az 1.5-ből: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

1 989 931

3 188 475

1 850 000

1.7.

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

29 914 054

1.8.

- Elvonások és befizetések

1.9.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

1.10.

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

1.11.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

1.12.

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

27 026 790

1.13.

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

1.14.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

1.15.

- Árkiegészítések, ártámogatások

1.16.

- Kamattámogatások

1.17.

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

25 542 040

19 746 300

4 000 000

1.18.

Tartalékok

25 420 959

5 880 000

1.19.

- az 1.18-ból: - Általános tartalék

1.20.

- Céltartalék

25 420 959

5 880 000

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

460 435 087

652 409 711

477 267 110

2.1.

Beruházások

136 227 358

448 627 464

439 767 110

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

122 509 449

86 052 708

299 208 270

2.3.

Felújítások

324 207 729

203 782 247

37 500 000

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

276 588 590

120 000 000

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

2.6.

2.5.-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

2.7.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

2.8.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

2.9.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

2.10.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

2.11.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

2.12.

- Lakástámogatás

2.13.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

1 221 976 095

1 359 899 795

1 066 536 744

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

4.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)

5.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

5.2.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

5.3.

Kincstárjegyek beváltása

5.4.

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

5.5.

Belföldi kötvények beváltása

5.6.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.4.)

6 713 093

8 179 654

10 922 319

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

8 179 654

10 922 319

6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

6 713 093

6.3.

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

6.4.

Pénzügyi lízing kiadásai

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)

7.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

7.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

7.3.

Külföldi értékpapírok beváltása

7.4.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. Szervezeteknek

7.5.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

9.

Váltókiadások

10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

6 713 093

8 179 654

10 922 319

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

1 228 689 188

1 368 079 449

1 077 459 063

19. melléklet

Többéves kihatással járó döntések számszerűsítése évenkénti bontásban és összesítve célok szerint
2.1 sz. tájékoztató táblázat

2. sz. tájékoztató tábla a 3/2021. (II.17.) önkormányzati rendelet hez

Többéves kihatással járó döntések számszerűsítése évenkénti bontásban és összesítve célok szerint

Forintban

Sor-
szám

Kötelezettség jogcíme

Köt. váll.
éve

2021 előtti kifizetés

Kiadás vonzata évenként

Összesen

2021.

2022.

2023.

2023.
után

A

B

C

D

E

F

G

H

I=(D+E+F+G+H)

1.

Működési célú finanszírozási kiadások
(hiteltörlesztés, értékpapír vásárlás, stb.)

2.

............................

3.

............................

4.

Felhalmozási célú finanszírozási kiadások
(hiteltörlesztés, értékpapír vásárlás, stb.)

5.

............................

6.

............................

7.

Beruházási kiadások beruházásonként

8.

............................

9.

Felújítási kiadások felújításonként

10.

............................

11.

Egyéb (Pl.: garancia és kezességvállalás, stb.)

12.

............................

Összesen (1+4+7+9+11)

20. melléklet

Az önkormányzat által adott közvetett támogatások (kedvezmények)
3.1 sz. tájékoztató táblázat

3. sz. tájékoztató tábla a 3/2021. (II.17.) önkormányzati rendelet hez

Az önkormányzat által adott közvetett támogatások
(kedvezmények)

Forintban

Sor-
szám

Bevételi jogcím

Kedvezmény nélkül elérhető bevétel

Kedvezmények összege

A

B

C

D

1.

Ellátottak térítési díjának méltányosságból történő elengedése

6 000 000

6 000 000

2.

Ellátottak kártérítésének méltányosságból történő elengedése

3.

Lakosság részére lakásépítéshez nyújtott kölcsön elengedése

4.

Lakosság részére lakásfelújításhoz nyújtott kölcsön elengedése

5.

Helyi adóból biztosított kedvezmény, mentesség összesen

71 000 000

489 000

6.

-ebből: Építményadó

71 000 000

489 000

7.

Telekadó

9.

Magánszemélyek kommunális adója

10.

Idegenforgalmi adó tartózkodás után

11.

Idegenforgalmi adó épület után

12.

Iparűzési adó állandó jelleggel végzett iparűzési tevékenység után

13.

Gépjárműadóból biztosított kedvezmény, mentesség

14.

Helyiségek hasznosítása utáni kedvezmény, mentesség

15.

Eszközök hasznosítása utáni kedvezmény, mentesség

16.

Egyéb kedvezmény

4 000 000

315 000

17.

Egyéb kölcsön elengedése

18.

19.

20.

21.

22.

23.

24.

25.

26.

27.

Összesen:

81 000 000

6 804 000

21. melléklet

Előirányzat-felhasználási terv 2021. évre
4.1 sz. tájékoztató táblázat

4. sz. tájékoztató tábla a 3/2021. (II.17.) önkormányzati rendelet hez

Előirányzat-felhasználási terv 2021. évre

Megnevezés

Január

Február

Március

Április

Május

Június

Július

Auguszt.

Szept.

Okt.

Nov.

Dec.

Összesen:

1.

Bevételek

2.

Önkormányzatok működési támogatásai

22 755 000

22 755 000

22 755 000

22 755 000

22 755 000

39 755 000

22 755 000

22 755 000

22 755 000

39 755 000

22 755 000

22 752 993

307 057 993

3.

Működési célú támogatások ÁH-on belül

1 203 000

1 203 000

15 203 000

1 203 000

1 203 000

1 203 000

1 203 000

1 203 000

19 437 446

1 203 000

1 203 000

1 203 000

46 670 446

4.

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belül

37 593 429

120 000 000

56 782 554

3 883 000

21 532 000

21 991 571

261 782 554

5.

Közhatalmi bevételek

65 000 000

24 413 270

19 386 730

108 800 000

217 600 000

6.

Működési bevételek

4 170 000

4 170 000

4 170 000

4 170 000

4 170 000

4 170 000

4 816 270

3 523 730

8 340 000

4 170 000

4 165 070

50 035 070

7.

Felhalmozási bevételek

8.

Működési célú átvett pénzeszközök

9.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

10.

Finanszírozási bevételek

19 600 000

112 058 270

36 033 000

26 621 730

194 313 000

11.

Bevételek összesen:

61 551 429

47 728 000

107 128 000

140 186 270

148 128 000

81 161 000

79 163 000

48 161 000

211 298 730

53 181 000

49 660 000

50 112 634

1 077 459 063

12.

Kiadások

13.

Személyi juttatások

24 760 000

24 760 000

24 760 000

24 760 000

24 760 000

24 760 000

24 760 000

24 760 000

24 760 000

24 760 000

24 760 000

24 770 601

297 130 601

14.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

3 838 000

3 838 000

3 838 000

3 838 000

3 838 000

3 838 000

3 838 000

3 838 000

3 838 000

3 838 000

3 838 000

3 837 243

46 055 243

15.

Dologi kiadások

10 000 000

10 000 000

12 000 000

14 000 000

17 000 000

15 000 000

15 000 000

17 000 000

18 000 000

17 000 000

18 000 000

18 439 736

181 439 736

16.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

880 000

880 000

880 000

880 000

880 000

880 000

3 882 000

880 000

4 300 000

5 900 000

1 379 000

1 379 000

23 000 000

17.

Egyéb működési célú kiadások

2 500 000

6 250 000

4 350 000

2 500 000

14 260 000

1 683 000

1 683 000

1 683 000

1 683 000

1 683 000

1 683 000

1 686 054

41 644 054

18.

Beruházások

8 651 110

2 000 000

61 300 000

94 208 270

87 390 000

35 000 000

30 000 000

121 217 730

439 767 110

19.

Felújítások

37 500 000

37 500 000

20.

Egyéb felhalmozási kiadások

21.

Finanszírozási kiadások

10 922 319

10 922 319

22.

Kiadások összesen:

61 551 429

47 728 000

107 128 000

140 186 270

148 128 000

81 161 000

79 163 000

48 161 000

211 298 730

53 181 000

49 660 000

50 112 634

1 077 459 063

23.

Egyenleg

22. melléklet15

A 2021. évi általános működés és ágazati feladatok támogatásának alakulása jogcímenként
5.1 sz. tájékoztató táblázat

5.1 sz. tájékoztató tábla a 3/2021. (II.17.) önkormányzati rendelethez

A 2021. évi általános működés és ágazati feladatok támogatásának alakulása jogcímenként

Forintban

2020. évi XC. törvény 2. melléklete száma*

Jogcím

2021. évi tervezett támogatás összesen

I.sz módosítási javaslat

Módosított előirányzat

A

B

C

D

E

Önkormányzati Hivatal működésének támogatása

65 316 750

374 026

65 690 776

Zöldterület gazdálkodás támogatása

5 483 520

5 483 520

Közvilágítás támogatása

9 472 000

9 472 000

Köztemető fenntartás

1 257 663

1 257 663

Közutak támogatása

4 858 254

4 858 254

Egyéb önkormányzati feladatok támogatása

11 642 400

11 642 400

Óvodapedagógusok és kisegítők bértámogatása + Óvodaműködtetési támogatás

89 685 480

5 298 790

94 984 270

Könyvtári, közművelődési feladatok támogatása

9 357 040

155 232

9 512 272

Család és gyermekjóléti

4 100 000

4 100 000

Szociális étkeztetés

6 636 000

675 700

7 311 700

Házi segítségnyújtás - szociális segítés

50 000

50 000

Házi segítségnyújtás - személyi gondozás

2 541 000

731 220

3 272 220

Bölcsődei ellátás

24 632 000

24 632 000

Gyermekétkeztetés támogatása

38 025 886

1 223 496

39 249 382

Kieső iparűzési adó támogatása

34 000 000

-9 795 388

24 204 612

Szociális ágazati pótlék

5 798 433

5 798 433

Lakossági víz-, csatorna támogatás

18 715 900

18 715 900

Szociális célú tűzifa támogatás

3 886 200

3 886 200

Elszámolásból származó bevétel

48 692

48 692

Összesen:

307 057 993

27 112 301

334 170 294

* Magyarország 2021. évi központi költségvetéséról szóló törvény

23. melléklet16

KIMUTATÁS a 2021. évben céljelleggel juttatott támogatásokról
6.1 sz. tájékoztató táblázat

6.1 sz. tájékoztató tábla a 3/2021. (II.17.) önkormányzati rendelethez

KIMUTATÁS a 2021 évben céljelleggel juttatott támogatásokról

Forintban

Sor-
szám

Támogatott szervezet neve

Támogatás célja

Támogatás összege

I.sz módosítási javaslat

Módosított előirányzat

1.

Szirmabesenyői Sport Egyesület

működési kiadás

3 000 000

3 000 000

2.

Szirmabesenyői Polgárőr Egyesület

működési kiadás

1 000 000

1 000 000

3.

Szirmabesenyői Görögkatolikus Parókia

működési kiadás

200 000

200 000

4.

Fércelődők

működési kiadás

300 000

300 000

5.

Érv lakossági víz-, csatorna támogatás

működési kiadás

18 715 900

18 715 900

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

21.

22.

23.

24.

25.

26.

27.

28.

Összesen:

4 000 000

19 215 900

23 215 900

24. melléklet

Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata - 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI ÉVET KÖVETŐ 3 ÉV TERVEZETT BEVÉTELEI, KIADÁSAI
7.1 sz. tájékoztató táblázat

7. sz. tájékoztató tábla a 3/2021. (II.17.) önkormányzati rendelet hez

Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata

2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI ÉVET KÖVETŐ 3 ÉV TERVEZETT

BEVÉTELEI, KIADÁSAI

1. sz. táblázat

Forintban

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2022. évi

2023. évi

2024. évi

A

B

C

D

E

1.

Önkormányzat működési támogatásai

248 000 000

250 000 000

252 000 000

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

30 000 000

34 000 000

37 000 000

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

25 000 000

25 000 000

25 000 000

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+4.2.+4.3.+4.4.)

274 000 000

284 000 000

294 000 000

4.1.

Építményadó

50 000 000

50 000 000

50 000 000

4.2.

Idegenforgalmi adó

4.3.

Iparűzési adó

200 000 000

210 000 000

220 000 000

4.4.

Talajterhelési díj

4 000 000

4 000 000

4 000 000

4.5.

Gépjárműadó

4.6.

Telekadó

20 000 000

20 000 000

20 000 000

4.7.

Kommunális adó

5.

Működési bevételek

86 000 000

89 000 000

90 000 000

6.

Felhalmozási bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

100 000 000

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

763 000 000

682 000 000

698 000 000

10.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

11.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+10)

763 000 000

682 000 000

698 000 000

K I A D Á S O K

2. sz. táblázat

Forintban

Sor-szám

Kiadási jogcímek

2022. évi

2023. évi

2024. évi

A

B

C

D

E

1.

Működési költségvetés kiadásai

638 000 000

657 000 000

673 000 000

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.2.+2.3.)

125 000 000

25 000 000

25 000 000

2.1.

Beruházások

125 000 000

25 000 000

25 000 000

2.2.

Felújítások

2.3.

Egyéb felhalmozási kiadások

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

763 000 000

682 000 000

698 000 000

4.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN:

5.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+4.)

763 000 000

682 000 000

698 000 000

1

A 2. § (1) bekezdése a Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2021. (XI. 18.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

2

A 2/A. § a Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2021. (XI. 18.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

3

Az 1. melléklet a Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2021. (XI. 18.) önkormányzati rendelete 3. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

4

A 2. melléklet a Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2021. (XI. 18.) önkormányzati rendelete 3. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

5

A 3. melléklet a Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2021. (XI. 18.) önkormányzati rendelete 3. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

6

A 4. melléklet a Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2021. (XI. 18.) önkormányzati rendelete 3. § (4) bekezdésével megállapított szöveg.

7

Az 5. melléklet a Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2021. (XI. 18.) önkormányzati rendelete 3. § (5) bekezdésével megállapított szöveg.

8

A 6. melléklet a Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2021. (XI. 18.) önkormányzati rendelete 3. § (6) bekezdésével megállapított szöveg.

9

A 10. melléklet a Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2021. (XI. 18.) önkormányzati rendelete 3. § (7) bekezdésével megállapított szöveg.

10

A 11. melléklet a Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2021. (XI. 18.) önkormányzati rendelete 3. § (8) bekezdésével megállapított szöveg.

11

A 13. melléklet a Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2021. (XI. 18.) önkormányzati rendelete 3. § (9) bekezdésével megállapított szöveg.

12

A 14. melléklet a Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2021. (XI. 18.) önkormányzati rendelete 3. § (10) bekezdésével megállapított szöveg.

13

A 15. melléklet a Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2021. (XI. 18.) önkormányzati rendelete 3. § (11) bekezdésével megállapított szöveg.

14

A 16. melléklet a Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2021. (XI. 18.) önkormányzati rendelete 3. § (12) bekezdésével megállapított szöveg.

15

A 22. melléklet a Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2021. (XI. 18.) önkormányzati rendelete 3. § (13) bekezdésével megállapított szöveg.

16

A 23. melléklet a Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2021. (XI. 18.) önkormányzati rendelete 3. § (14) bekezdésével megállapított szöveg.