Balatonszőlős Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2021. (XI. 23.) önkormányzati rendelete

az egészségügyi alapellátási körzetek megállapításáról

Hatályos: 2021. 11. 24

Balatonszőlős Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2021. (XI. 23.) önkormányzati rendelete

az egészségügyi alapellátási körzetek megállapításáról

2021.11.24.

Balatonszőlős Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az egészségügyi alapellátásról szóló 2015. évi CXXIII. törvény 6. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 4. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, az egészségügyi alapellátásról szóló 2015. évi CXXIII. törvény 6. § (2) bekezdésében biztosított véleményezési jogkörében eljáró alapellátásért felelős Országos Kórházi Főigazgatóság, az Országos Tisztifőorvos és a Veszprém Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya véleményének kikérésével a következőket rendeli el:

1. § A rendelet hatálya kiterjed Balatonszőlős község közigazgatási területén területi ellátási kötelezettséggel működő háziorvosi körzetre, házi gyermekorvosi körzetre, fogorvosi körzetre, az alapellátáshoz kapcsolódó ügyeleti ellátásra, védőnői ellátás körzetére, valamint az iskola-egészségügyi ellátásra.

2. § (1) Balatonszőlős Község Önkormányzat teljes közigazgatási területe egy háziorvosi és egy házi gyermekorvosi körzetet alkot.

(2) A körzet székhelye: 8245 Pécsely, Iskola utca 181.

3. § (1) Az alapellátáshoz kapcsolódó ügyeleti ellátást az önkormányzat a Balatonfüredi Többcélú Társulás útján látja el.

(2) Az ügyeleti ellátás székhelye: 8230 Balatonfüred, Csárda u. 1.

4. § (1) Balatonszőlős Község Önkormányzatának teljes közigazgatási területe egy védőnői körzetet alkot.

(2) A körzet székhelye: 8245 Pécsely, Templom utca 94.

5. § (1) Balatonszőlős Község Önkormányzatának teljes közigazgatási területe egy fogorvosi alapellátási körzetet alkot.

(2) A fogorvosi alapellátási körzet székhelye: 8230 Balatonfüred, Csárda utca 1.

(3) Balatonszőlős Község Önkormányzatának teljes közigazgatási területe a fogorvosi ügyelet vonatkozásában egy fogorvosi körzetet alkot.

(4) A rendelési időn túli fogorvosi ügyelet székhelye: 8200 Veszprém, Halle utca 5/E.

6. § Az óvodai és az iskola-egészségügyi ellátás a háziorvos és védőnő együttes szolgáltatásából áll, mely a gyermek által látogatott oktatási intézményben biztosított.

7. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.