Sóstófalva Község Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2018(XI.26..)önkormányzati rendelete

Sóstófalva község Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2018. (XI. 26.) rendelete a Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 2/2018. (II. 22.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2018. 11. 26- 2018. 11. 27

Sóstófalva község Önkormányzata az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


  1. §

Sóstófalva község Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 2/2018. (II. 22.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: SZMSZ) 16. §-a (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


(1) A Képviselő-testület üléséről szóló jegyzőkönyvet az ülést követő 15 napon belül a B-A-Z. Megyei Kormányhivatalhoz kell felterjeszteni a Nemzeti Jogszabálytár felületén.

2.§


Az SZMSZ 16. § (2) bekezdés helyébe a következő rendelkezés lép:


(2) Az ülés megtartásától számított 10 napon belül a jegyző köteles a jegyzőkönyv tervezetét elkészíteni, a jegyzőkönyv hitelesítők részére az önkormányzat kézbesítője útján, zárt borítékban, - a közfeladatot ellátó személynek nem minősülő természetes személyekre vonatkozó részeket anonimizálva – megküldeni, a hitelesítők kötelesek a tervezet átvételétől számított 3 napon belül észrevételeiket, kifogásaikat írásban, a jegyző felé megtenni, mely kifogások és észrevételek alapján a jegyző köteles a jegyzőkönyvet elkészíteni, a hitelesítőkkel aláíratni és határidőben a B-A-Z. Megyei Kormányhivatal felé megküldeni.

3.§


Az SZMSZ 16. § (3) bekezdés helyébe a következő rendelkezés lép:


(3) A jegyzőkönyvben a tárgyalt napirendi pontoknál fel kell tüntetni a napirend tárgyát, az előterjesztőt vagy előterjesztőket, előadókat, hozzászólókat, zárt ülés esetében rögzíteni kell azt is, hogy a meghívottak milyen minőségben vannak jelen.

4.§


Az SZMSZ 16. § (4) bekezdés helyébe a következő rendelkezés lép:


(4) A tárgyalt napirendeknél legalább a tanácskozás lényegét jegyzőkönyvbe kell foglalni. A képviselő-testület valamely tagja kérésére a jegyző köteles a képviselő által elmondottakat szó szerint jegyzőkönyvbe venni. Határozatot és rövidebb rendeletet a jegyzőkönyv szövegébe beépítve, terjedelmesebb rendeletet a jegyzőkönyv mellékletként kell jegyzőkönyvbe foglalni.

5.§


Az SZMSZ 16. § (5) bekezdés helyébe a következő rendelkezés lép:


(5) A jegyzőkönyvhöz csatolni kell: a) a meghívót, b) jelenléti ívet, c) az írásos előterjesztéseket, d) a jegyzőkönyv szövegében nem szereplő rendeletet, e) illetve a képviselők kérése alapján: ea) a képviselői indítványokat, eb) a képviselő hozzászólásokat, ec) a képviselői interpellációkat.

6.§


Az SZMSZ 16. § (6) bekezdés helyébe a következő rendelkezés lép:


(6) A jegyzőkönyv megváltoztatatlanságának és elválaszthatatlanságának biztosítása érdekében oldalait össze kell fogni zsinórral való átfűzéssel.  A jegyzőkönyv minden oldalát folyamatosan sorszámozással kell ellátni, a lapokat pedig olyan módon kell összefűzni, hogy az okirat sérelme nélkül ne legyen megbontható, a jegyzőkönyvet összefogása után hátoldalán az önkormányzat bélyegzőjével ellátott záró cédulával kell rögzíteni.

7.§


Az SZMSZ 16. § (7) bekezdés helyébe a következő rendelkezés lép:


(7) A jegyzőkönyvet minden ülésen Komora István és Minden László hitelesíti, amennyiben nincsenek jelen a képviselő-testület egyedileg dönt a jegyzőkönyv hitelesítők személyéről. A hitelesítés során valamennyi oldat hitelesítik.

8.§


Az SZMSZ 16. § (8) bekezdés helyébe a következő rendelkezés lép:


(8) A választópolgárok-a zárt ülés kivételével- betekinthetnek a képviselő-testület ülésének a jegyzőkönyvébe és mellékleteibe, térítési díj ellenében másolatot kérhetnek.

9.§


Az SZMSZ 16. §-a az alábbi (9) bekezdéssel egészül ki:


(9) A jegyzőkönyvek betekinthetőségéről a jegyzőnek kell gondoskodnia. A jegyzőkönyvnek anyagát csak hivatali dolgozó jelenlétében lehet megtekinteni.

10.§


Az SZMSZ 16. §-a az alábbi (10) bekezdéssel egészül ki:


( 10)  A Képviselő-testület jegyzőkönyveinek naptári évenkénti tárolásáról a jegyző gondoskodik.


11.§


Az SZMSZ 16. §-a az alábbi (11) bekezdéssel egészül ki:


(11) A Képviselő-testület üléseiről és a közmeghallgatásról hangfelvétel készül, ami elmentésre kerül.

12.§


A rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba és az azt követő napon hatályát veszti.