Sóstófalva Község Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2016(X.20..)önkormányzati rendelete

Sóstófalva Község Önkormányzat Képviselő-testületének szociális ellátásról szóló 17/2015(IX.9.)önkormányzati rendeletének módosításáról

Hatályos: 2016. 10. 20- 2016. 10. 21

 Sóstófalva Község Önkormányzat képviselő-testülete a szociális igazgatásról és szociális ellátásról szóló 1993. évi III. törvény 10.§ (1); 26.§; 32.§ (3); 45.§ (1) bekezdéseiben (továbbiakban: Szt.) kapott felhatalmazás, valamint Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 13. § (1) bekezdés 8a pontjában kapott feladatkörben eljárva a következőket rendeli el.

1.§


A szociális ellátásról  szóló 17/2015(IX.09.) önkormányzati rendelet  11/B.§-al egészül ki. egészül ki..

Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíj támogatás

(1) A „Bursa Hungarica” Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat keretében  ösztöndíj állapítható meg  annak a pályázatát határidőben benyújtó és a benyújtás időpontjában Hernádkakban bejelentett lakóhellyel rendelkező pályázónak, aki megfelel a „Bursa Hungarica” Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszerre vonatkozó Általános Szerződési Feltételekben meghatározott előírásoknak és e rendelet szabályai szerint szociális rászorultsága megállapítható.

(2) Az ösztöndíjra való jogosultság megállapítása szempontjából szociálisan rászorulónak kell tekinteni azt a pályázót, akinél az egy háztartásban élők egy főre jutó havi nettó jövedelme nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 350 %-át. Amennyiben a gyermeket egyedülálló szülő, vagy más törvényes képviselő gondozza, vagy ha a pályázóval egy háztartásában igazoltan tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos személy van, a szociális rászorultság akkor állapítható meg, ha a háztartás egy főre jutó nettó jövedelme nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 400 %-át.

(3) Az ösztöndíj időtartamát és az egyéb feltételeket a mindenkori pályázati felhívás tartalmazza, melyet a Képviselő-testület hagy jóvá.



(4) A felsőoktatási intézménybe jelentkezők szociális rászorultságát a Képviselő-testület évente egyszer köteles felülvizsgálni.

(5) Az önkormányzat által folyósított ösztöndíj havi összege 4.000,-Ft/fő/hó  mértékig terjedhet

(6) Az ösztöndíj elnyerésére beadott pályázatok elbírálása a Képviselő-testület hatáskörébe tartozik.”

2. §


A rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba  és az azt követő napon hatályát veszti.