Sóstófalva Község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2018(VIII.21..)önkormányzati rendelete

Sóstófalva község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2018. (VIII. 21) önkormányzati rendelete a szociális ellátásról szóló 17/2015. (IX. 9.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2018. 08. 21- 2018. 08. 22

Sóstófalva község Önkormányzat Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és szociális ellátásról szóló 1993. évi III. törvény 10. § (1) bekezdésben, a 26. §, a 32. § (3) bekezdésben, a 45. § (1) bekezdésben és a 132. § (4) bekezdésben (továbbiakban: Szoc. tv.) kapott felhatalmazás, valamint Magyarország helyi önkormányzatáról szóló 13. § (1) bekezdés 8. a. pontjában kapott feladatkörben eljárva a következőket rendeli el:

  1. §

A szociális ellátásról szóló 17/2015. (IX. 5.) önkormányzati rendelet 4. § (3) bekezdése a következő mondattal egészül ki:

A rendeletben szabályozott szociális ellátások iránti kérelmeket a Gesztelyi Közös Önkormányzati Hivatal székhelyén vagy kirendeltségén lehet benyújtani.

2. §

A rendelet 4. §-a a következő (9) bekezdéssel egészül ki:

(9) A havonta folyósítandó ellátás esetében, ha az ellátásra jogosultság az ellátás folyósításának időtartama alatt szűnik meg az igényjogosult lakóhelyének megváltozás vagy halála miatt, a megszűnés hónapjában a támogatást teljes összegben kell folyósítani.

3. §

A rendelet a következő 4/A. §-al egészül ki:

  1. A hatáskör gyakorlója jogosult a megállapított támogatás feltételeinek és felhasználásának ellenőrzésére.
  2. Amennyiben a segélyben/támogatásban részesülő a Szoc. tv-ben és jelen rendeletben meghatározott feltételekkel nem rendelkezik, vagy azok megsértésével nyújtott szociális ellátást vesz igénybe, a Szoc. tv. 17. §-ban foglalt jogkövetkezmények terhelik.
  1. §

A rendelet a 7/A. §-a következő (3) bekezdéssel egészül ki:

  1. Abban az esetben, ha az étkezési támogatásra jogosult iskolás vagy óvodás gyermek a meleg étkeztetést nem tudja igénybe venni (nem tartózkodik a lakóhelyén), a törvényes képviselője köteles az igénybevételi napot megelőző második napon, illetve amennyiben a hét első napját érinti a lemondás – előző hét pénteken 10.00 óráig jelenteni a Gesztelyi Közös Önkormányzati Hivatal Sóstófalvai Kirendeltségén.

5. §

A rendelet 12. § (1) bekezdés e) pontja után folytatólagosan az f) pont az alábbi:

f) gyermekjóléti és családsegítő szolgálat. ”A Harangod Vidéki Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálat Intézményfenntartói Társulás útján” hatályát veszti.

6. §


Arendelet 15. §-ának első mondata helyébe a következő rendelkezés lép:

A térítési díj csökkentése vagy elengedése a képviselő-testület hatásköre.

7. §


A rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba és az azt követő napon hatályát veszti.