Sóstófalva Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2016(IX.5..)önkormányzati rendelete

SÓSTÓFALVA ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11/2016. (IX.05.) önkormányzati rendelete a szociális ellátásról szóló 17/2015. (IX.9.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2016. 09. 05- 2016. 09. 06

Sóstófalva község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2016 (VII.14.) önkormányzati rendelete Sóstófalva község Önkormányzat a szociális igazgatásról és szociális ellátásról szóló 1993. évi III. törvény 10.§ (1); 26.§; 32.§ (3); 45.§ (1); 132.§ (4) bekezdésében (továbbiakban: Szt.) kapott felhatalmazás, valamit Magyarország helyi önkormányzatáról szóló 13.§ (1) bekezdés 8.a pontjában kapott feladatkörben eljárva a következőket rendeli el:

                            1.§



A szociális ellátásról szóló (továbbiakban szociális rendelet) 17/2015. (IX.9.) önkormányzati rendelet 8.§ (9) (10) (11) bekezdéssel egészül ki:


(1) A lakhatási támogatás elsősorban természetbeni formában adható, elsőként közkúthasználati díjra, másodsorban szemétszállítási díjra, ezt követően villanyáram, víz- és gázfogyasztás költségeire.

(2) A természetben nyújtott lakhatási támogatást az önkormányzat a közkúthasználati díj fedezésére utalja át költségvetési elszámolási számlájára, a szemétszállítási díjat a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. felé, a további közüzemi díjakat a megállapított vagy a közkúthasználati díj és szemétszállítási díj levonása után megmaradt lakhatási támogatás terhére utalja át közvetlenül a közüzemi szolgáltatók felé. A villanyáram, víz- és gázfogyasztás költségei átutalása tekintetében a kérelem beadásakor nyilatkozik a kérelmező.

(3) A lakhatási támogatás igénylésekor be kell csatolni az esedékes szemétszállítási, villany, víz és gázfogyasztás számláit. A közkúthasználati díjra vonatkozóan az önkormányzat nyilvántartása az irányadó.


                           2.§

A Szociális rendelet 10.§ (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép



                                                                                    10. §

(1) Óvodáztatási támogatás juttatható annak a sóstófalvai állandó bejelentett lakcímmel, vagy tartózkodási hellyel rendelkező szülőnek vagy gyámnak, akinek a családjában az egy főre eső jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 350 %-át.

                                      3.§


A Szociális rendelet 10.§ (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


(2) A 10.§ (1) bekezdése iránti kérelem tárgyév júliusától szeptember 20-ig nyújtható be.


                                     4.§


A Szociális rendelet 11.§ (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezős lép:


(1) Beiskolázási támogatás juttatható annak a sóstófalvai állandó bejelentett lakcímmel, vagy tartózkodási hellyel rendelkező szülőnek vagy gyámnak, akinek a családjában az egy főre eső jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 350 %-át.

                       5.§


A Szociális rendelet 11.§ (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


 A 11.§ (1) bekezdése iránti kérelem tárgyév júliusától szeptember 20-ig nyújtható be.


                       6.§


(1) A rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba és az ezt követő napon hatályát veszti.

Az 1.§ (1) (2) (3) bekezdés rendelkezéseit a folyamatban lévő ügyekre kell alkalmazni.