Békés Város Önkormányzat Képviselő-testületének 21/2019. (X. 11.) önkormányzati rendelete

a Békés Város Szabályozási Tervéről és Építési Szabályzatáról szóló 42/2007. (IX. 7.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2019. 10. 12- 2019. 10. 11

BÉKÉS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

21/2019. (X. 11.) számú rendelete

a Békés Város Szabályozási Tervéről és Építési Szabályzatáról szóló

42/2007. (IX. 7.) önkormányzati rendelet módosításáról


Békés Város Önkormányzat Képviselő-testülete az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény (továbbiakban: Étv.) 62.§. (6) bekezdés 6. pontjában kapott felhatalmazás alapján, Magyarország Alaptörvényének 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 1. pontjában és az Étv. 13. § (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva, és a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Kormányrendelet 42.§ (4) bekezdés a) pontja szerint a 9. sz. mellékletben meghatározott, véleményezési jogkörében eljáró valamennyi államigazgatási szerv, továbbá Partnerségi egyeztetésről szóló 8/2018. (III. 01.) KT rendeletben meghatározott Partnerek véleményének kikérésével, Békés Város Építési Szabályzatáról a következőket rendeli el:


1. § Békés Város helyi építési szabályzatáról szóló 42/2007. (XI. 7.) önkormányzati rendelete (továbbiakban: Rendelet) 1. § (2) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

„(2) Jelen rendelet együtt alkalmazandó a belterületre készített szabályozási tervvel, kivéve a Kispince utca és környezetére készített (16. melléklet), a Tündér utca környezetére készített, a Csallóközi utca és Veres Péter tér környékére készített (4. melléklet), az Élővízcsatorna környékére készített (5. melléklet, mely a 19. és a 21. melléklettel módosítva érvényes), a Sporttelep és környékére készített (6. melléklet), a Vágóhíd utca és környékére készített (7. melléklet), a Dánfokra készített (8. melléklet), a Gyékény utca melletti tömbre készített (l I. melléklet), a Dánfok déli területére készített (17. melléklet), A Vica sor-Cseresznye utca-Csabai út által határolt tömbre készített (18. melléklet), a Vashalom telektömbjére készített (20. melléklet) szabályozási tervek területét, ahol azokat kell alkalmazni, a külterületre készített szabályozási tervvel, kivéve a Vésztői úti ipartelepre készített (12. melléklet), a Borosgyánra készített (14. melléklet), a 470-es út környezetére készített, a Muronyi út környezetére készített, a Mezőberényi út mentére készített, a Malomasszony kertre készített (9. melléklet), a Mézfeldolgozó tömbjére készített (13. melléklet), a Homokbánya és környezetére készített (15. melléklet) szabályozási tervek területét, ahol azokat kell alkalmazni. Jelen rendeletet 1., 2., és 3. mellékletével együtt kell alkalmazni.”


2. § A Rendelet új, 21. melléklettel egészül ki, amely jelen rendelet 1. melléklete.


3. § A Rendelet IV. fejezete (SAJÁTOS JOGINTÉZMÉNYEK) az alábbi új szabályozással egészül ki:

„115/A. §.

(1) Beültetési kötelezettségű telekrészen épület nem létesíthető.

(2) A beültetési kötelezettségre jelölt terület min. 95 %-át kétszintes növényállománnyal kell beépíteni. A kötelezettségre jelölt területen 30 m2-ként 1 db fát kell ültetni. A fennmaradó területeken gyepet kell kialakítani.”


4. § A Rendelet belterületi szabályozási tervének jelmagyarázata az alábbi jellel egészül ki:

beültetési kötelezettséggel érintett ter


5. § (1) Jelen rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba és az azt követő napon hatályát veszti.

(2) A rendelet hatálybalépésének napján folyamatban lévő ügyekben is alkalmazandó abban az esetben, ha az építtető számára kedvezőbb előírást tartalmaz.



            Izsó Gábor s.k.                                                                   Tárnok Lászlóné s.k.

             polgármester                                                                                jegyző


A rendelet kihirdetésre került: 2019. október hó 11. napján


Tárnok Lászlóné s.k.

        jegyző