Békés Város Önkormányzat Képviselő-testületének 50/2015. (XII.7.) önkormányzati rendelete

A 2016. ÉVI ÁTMENETI GAZDÁLKODÁSRÓL

Hatályos: 2016. 01. 01- 2016. 03. 03

BÉKÉS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

50/2015. (XII. 07.)

ö n k o r m á n y z a t i  r e n d e l e t e

A 2016. ÉVI ÁTMENETI GAZDÁLKODÁSRÓL



Békés Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. tv. 25. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a Magyarország Alaptörvényének 32. cikk (1) bekezdés e) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:



1. § Békés Város Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert, hogy Békés Város Önkormányzatának (a továbbiakban: Önkormányzat) bevételeit a hatályos jogszabályi keretek között beszedje, és kiadásait – külön eljárás nélkül – az előző évi kiadási előirányzatokon belül folytatólagosan teljesítse.


2. § (1) Az önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szervek, a saját hatáskörű önkormányzati működési feladatok, a működési támogatásban részesülő gazdasági társaság részére, az évente ismétlődő rendszeres és egyéb támogatások, pénzeszköz-átadások 2016. évi finanszírozása az átmeneti gazdálkodás időszakában az előző évi eredeti kiadási előirányzat 1/12 –ed részének megfelelő mértékben teljesíthető.


(2) A 2016. január 1-től esedékes bérintézkedések a költségvetési intézmények, a polgármesteri hivatal és az önkormányzat dolgozóit érintően az átmeneti gazdálkodás időszakában végrehajthatóak.


(3) Az eseti önkormányzati támogatás csak akkor folyósítható, ha a támogatásban részesülő a vele kötött megállapodásban rögzített – törvény által előírt – előző évről szóló számadási kötelezettségnek eleget tett, és nyilatkozik arról, hogy esedékessé vált és még meg nem fizetett köztartozása nincs.


3. §      Az átmeneti gazdálkodás időszakában:


  1. Az önkormányzat 2015. évi költségvetésében szereplő beruházási, felújítási feladatokra kifizetések a 2015. évre jóváhagyott előirányzatok maradványain belül teljesíthetők a már megkötött szerződések pénzügyi áthúzódásainak megfelelően.


  1. A folyamatban lévő, több éves pénzügyi kihatással járó, pályázathoz kapcsolódó feladatok tárgyévi ütemére kifizetések a korábbi években vállalt kötelezettségnek megfelelően teljesíthetők.


4. §      A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy a központi szabályozással, forrásbővítő pályázatokkal összefüggő, illetve a Képviselő-testület által korábban elhatározott, pénzügyi kihatással járó intézkedéseket a 2016. évi költségvetési rendelet megalkotása előtt megtegye.


5. §  A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy a folyamatos városüzemeltetési és eredményes közbeszerzési szerződéseket a 2016. évi költségvetési rendelet megalkotása előtt megkösse.


6. §  A 2016. évi költségvetési rendeletbe az átmeneti gazdálkodás időszakában teljesített kiadásokat és beszedett bevételeket be kell illeszteni.


7. §    Ez a rendelet 2016. január 1-jén lép hatályba, és az Önkormányzat 2016. évi költségvetéséről szóló önkormányzati rendelet hatálybalépését követő napon hatályát veszti.



B é k é s, 2015. december 2.





                     Izsó Gábor                                                          Tárnok Lászlóné

                   polgármester                                                                jegyző




A rendelet kihirdetésre került:


2015. december 07-én.




       Tárnok Lászlóné

               jegyző