Szentistván Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2022. (II. 10.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2022. évi költségvetéséről

Hatályos: 2022. 02. 15

Szentistván Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2022. (II. 10.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2022. évi költségvetéséről

2022.02.15.

Szentistván nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) foglalt eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f.) pontjában jelölt feladatkörében eljárva, valamint Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX törvény 120. §-ában meghatározott feladatkörében eljáró Pénzügyi, ügyrendi és emberi erőforrás Bizottság véleményének kikérésével, a következőket rendeli el:

1. § A rendelet hatálya]

A rendelet hatálya Szentistván Nagyközség Önkormányzat képviselő-testületére, bizottságaira, a Szentistváni Közös Önkormányzati Hivatalra és az önkormányzat költségvetési szerveire (intézményeire) terjed ki.

2. § A költségvetés bevételei és kiadásai]

(1) A Képviselő-testület az önkormányzat önkormányzati szinten összesített 2022. évi költségvetésének főösszegét 641.173 ezer Ft bevétellel és 641.173 ezer Ft kiadással állapítja meg.

(2) Az önkormányzati szinten összesített költségvetés fő számai:

a) Működési költségvetését

aa) Működési bevétellel 316.629 ezer Ft

ab) Működési kiadással 328.691 ezer Ft

ac) Működési költségvetés egyenlegét -12.062 ezer Ft

b) Felhalmozási költségvetését

ba) Felhalmozási bevétellel 13.551 ezer Ft

bb) Felhalmozási kiadással 142.985 ezer Ft

bc) Felhalmozási költségvetés egyenlegét -129.434 ezer Ft

c) Működés belső finanszírozását

ca) Működés finanszírozás bevételét 181.560 ezer Ft

cb) Működési finanszírozás kiadását 142.091 ezer Ft

cc) Működési finanszírozás egyenlegét 39.469 ezer Ft

d) Felhalmozás belső finanszírozását

da) Felhalmozási finanszírozási bevételét 129.434 ezer Ft

db) Felhalmozási finanszírozási kiadását 400 ezer Ft

dc) Felhalmozási finanszírozás egyenlegét 129.034 ezer Ft

e) Tartalékát 27.007 ezer Ft

3. § A költségvetés részletezése]

(1) A Képviselő-testület az önkormányzat 2022. évi költségvetését részletesen a következők szerint állapítja meg.

(2) A 2. § (1) bekezdésben jelölt költségvetésen belül

a) a Szentistváni Közös Önkormányzati Hivatal költségvetése:Működési bevétel 65.970 ezer Ft, melyből finanszírozási bevétel 65.304 ezer Ft, felhalmozási bevétele 0 ezer Ft, működési költségvetésének kiadása 65.970 ezer Ft, felhalmozási kiadása 0 ezer Ft.

b) a Szentistváni Gézengúz Óvoda költségvetése:Működési bevétele 70.249 ezer Ft, melyből finanszírozási bevétel 70.249 ezer Ft, felhalmozási bevétele 400 ezer Ft, melyből finanszírozási bevétel 400 ezer Ft, működési költségvetési kiadása 70.249 ezer Ft, felhalmozási kiadása 400 ezer Ft.

c) az Önkormányzat költségvetése:

Működési bevétele 361.970 ezer Ft, melyből finanszírozási bevétel 46.007 ezer Ft, felhalmozási bevétele 142.585 ezer Ft, melyből finanszírozási bevétel 129.034 ezer Ft (előző évi maradvány), működési költségvetés kiadása 334.563 ezer Ft, melyből finanszírozási kiadás 142.091 ezer Ft és felhalmozási kiadása 142.985 ezer Ft, melyből finanszírozási kiadás 400 ezer Ft, tartalék 27.007 ezer Ft

(3) A költségvetési bevételeket a (2) bekezdésben jelölt szervezetek szerinti bontásban és bevételi jogcímenként, kiemelt előirányzatonként a rendelet 1. melléklete tartalmazza.

(4) A költségvetési kiadásokat a (2) bekezdésben jelölt szervezetek szerinti bontásban kiemelt előirányzatonként a rendelet 2. melléklete tartalmazza.

(5) A rendelet 3. melléklete a személyi juttatások és járulék előirányzatokat mutatja be részletesen. A költségvetési szervek engedélyezett létszámát a rendelet 3. melléklete szerint kerül meghatározásra A rendelet 4. melléklete a dologi kiadások előirányzatot részletesen tartalmazza.

(6) A rendelet 5. melléklete az ellátottak pénzbeli juttatását részletesen tartalmazza.

(7) A rendelet 6. melléklete az egyéb működési kiadásokat részletesen tartalmazza.

(8) Az önkormányzat fejlesztési céljait részletesen a rendelet 7. melléklete tartalmazza.

(9) Az önkormányzat költségvetését mérlegszerűen a 8. melléklet mutatja be.

(10) Az önkormányzat a költségvetési évben adósságot keletkeztető ügylet megkötését nem tervezi.

(11) Szentistván nagyközség Önkormányzata és költségvetési szervei csak jogszabályokban meghatározott kötelező feladatokat látnak el, önként vállalt feladat nincs.

4. § A költségvetés végrehajtásának szabályai]

(1) A költségvetés végrehajtására az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény, az államháztartásról szóló törvény végrehajtására kiadott 368/2011.(XII.31.) Korm. rendelet szabályai, valamint a belső szabályzatok és a munkamegosztási megállapodás az irányadóak a (2) - (14) bekezdésben foglalt eltérésekkel.

(2) Az intézményfinanszírozás átutalása kiadásarányosan történik, figyelemmel az intézményi működési bevételből befolyt bevétel havi összegére is.

(3) Az önkormányzat bevételeinek és kiadásainak módosításáról, a kiadási előirányzatok közötti átcsoportosításról a képviselő-testület dönt.

(4) A képviselő-testület az önkormányzat bevételeinek és kiadásainak módosítását és a kiadási kiemelt előirányzatok közötti átcsoportosítás jogát 10 millió Ft összeghatárig – mely esetenként az 5 millió Ft összeghatárt nem haladhatja meg – a polgármesterre átruházza. Egyéb esetekben a képviselő-testület kiadási előirányzatok közötti átcsoportosítás jogát fenntartja magának.

(5) A (4) bekezdésben foglalt átcsoportosításról a polgármester negyedévente köteles beszámolni, a költségvetés módosítására egyidejűleg javaslatot tenni. Az átruházott hatáskörű előirányzat–módosítási jogkör 2022. december 31-ig gyakorolható.

(6) A költségvetési szervek vezetői, az önkormányzat költségvetése vonatkozásában a polgármester a meghatározott kiemelt előirányzat mértékéig vállalhatnak kötelezettséget, figyelemmel a takarékos gazdálkodásra.

(7) A helyi önkormányzat által irányított költségvetési szerv a jelen költségvetési rendeletben szereplő kiemelt kiadási előirányzatait, valamint a kiemelt kiadási előirányzatokon belül a rovatok közötti kiadási előirányzatait saját hatáskörben átcsoportosíthatja. Az átcsoportosításnál a költségvetési szerv köteles betartani a vonatkozó jogszabályi előírásokat.

(8) A költségvetési szervek vezetői a költségvetési szerv részére, az elemi költségvetésben béren kívüli juttatásként jelölt előirányzat felhasználására csak a polgármester jóváhagyásával tehetnek intézkedést.

(9) A költségvetési szervek vezetői a költségvetés végrehajtása során együttműködnek a polgármesterrel.

(10) Amennyiben a költségvetési évben nem tervezett, többletbevétel keletkezik, annak felhasználásáról a képviselő-testület jogosult dönteni.

(11) A költségvetési hiány elkerülése érdekében évközben folyamatosan figyelemmel kell kísérni a kiadások csökkentésének és a bevételek növelésének lehetőségeit.

(12) Kiegészítő támogatás igényléséről a működőképességet veszélyeztető helyzet esetében a polgármester gondoskodik, külön képviselő-testületi döntés alapján.

(13) A költségvetési szerveknél a jutalmazásra fordítható és kifizethető összeg nem haladhatja meg a törvény szerinti rendszeres személyi juttatások előirányzatának 20 %-át. Ennek fedezetére a személyi juttatások évközi megtakarítása és a személyi juttatások előirányzatának növelésére fordítható forrás szolgálhat.

(14) A finanszírozási bevételekkel és kiadásokkal kapcsolatos hatásköröket a képviselő-testület gyakorolja. A finanszírozási bevételek közül a szabad pénzeszközökkel kapcsolatos hatásköröket (pl. számlavezető banknál történő lekötés) a polgármesterre ruházza át.

5. § A költségvetés végrehajtásának ellenőrzése]

(1) Az önkormányzati költségvetési szervek ellenőrzése a belső kontrollrendszer keretében valósul meg, melynek létrehozásáért, működtetéséért és továbbfejlesztéséért az önkormányzat esetében a jegyző, az intézmények esetében az intézményvezető felelős.

(2) Az önkormányzat a belső ellenőrzés kialakításáról külső megbízott útján gondoskodik. A megfelelő működtetéséről és a függetlenség biztosításáról a jegyző köteles gondoskodni.

6. § Záró és vegyes rendelkezések]

(1) Az Áht. 85. §-ában foglaltak végrehajtása érdekében házipénztárból a költségvetési rendeletben

a) készletbeszerzésre,

b) egyéb üzemeltetésre,

c) karbantartásra,

d) költségtérítésre

tervezett előirányzat terhére lehet készpénzfizetést eszközölni, mely alatt érteni kell a kapcsolódó áfát is.

(2) Az (1) bekezdésben jelölt kifizetések eszközlésére utólagos elszámolásra kiadott előleg is kifizethető a házipénztárból.

(3) Munkabér házipénztárból történő kifizetésére a költségvetési szerv vezetője kivételes esetben adhat engedélyt.

(4) Az (1) bekezdésben jelölt előirányzatokon belül a készpénzben történő kifizetést a költségvetési szerv vezetője – a pénzkezelési szabályzatban – tovább korlátozhatja.

(5) A Szentistváni közös Önkormányzati Hivatalban foglalkoztatott I. és II. besorolási osztályban lévő köztisztviselőket 2022. évben illetménykiegészítés illeti meg, melynek mértéke egységesen havonta a köztisztviselő alapilletményének 20 %-a.

(6) A Szentistváni Közös Önkormányzati Hivatalban foglalkoztatott köztisztviselők számára a Közszolgálati Tisztviselők Napja, július 1-je munkaszüneti nap.

(7) A Szentistváni Közös Önkormányzati Hivatalnál foglalkoztatott köztisztviselők illetmény alapja 2022. évre vonatkozóan 46.380 forint.

(8) Jelen rendelet a kihirdetés napját követő 5. napon lép hatályba, rendelkezéseit azonban a 2022. évi költségvetési évre kell alkalmazni.

7. § A rendelet hatálya]

Ez a rendelet 2022. február 15-én lép hatályba.

1. melléklet

A 2022. évi költségvetés BEVÉTELEI (ezer Ft)

KIEMELT ELŐIRÁNYZATOK

Óvoda

Hivatal

Önkormányzat

Önkormányzat összesen

A.

B.

C.

D.

E.

I. Intézményi működési bevételek

0

76

20949

21025

II. Közhatalmi bevételek működéshez

50180

50180

II.1. Illetékek

0

0

- iparűzési adó

50000

50000

- építmény adó

50

50

II.2. Helyi adók összesen

0

0

50050

50050

0

0

- termőföld bérbeadása

30

30

II.3. Átengedett központi adók össz.

0

0

30

30

- helyi bírságok, pótlékok

0

0

- talajterhelési díj

100

100

- egyéb sajátos bevételek

0

0

II.4. Bírságok, egyéb bevételek összesen:

0

0

100

100

III. Államháztartáson belülről kapott műk.támogatások

0

590

244834

245424

III.1. Költségvetési törvény alapján

0

0

201955

201955

- általános működési támogatás

89756

89756

- köznevelési feladatok támogatása

53200

53200

- szociális feladatok egyéb támogatása

36352

36352

- gyerekétkeztetési feladatok támogatása

17278

17278

- kulturális feladatok támogatása

5369

5369

- költségvetési támoga. És kieg.támog.

0

0

- Elszámolásból származó bevételek

0

0

0

0

0

0

III.2 TB alapoktól

0

0

27171

27171

III.3 Fejezeti kezelésű közfoglalkoztatáshoz

0

0

15708

15708

III.4. Egyéb központi

0

0

0

0

III.5. Önkormányzatoktól

0

590

0

590

III.6. Szociális tűzifa támogatás

0

0

III.7. ÁFA visszatérítés

0

0

IV. Államháztartáson kívülről átvett működéshez

0

0

0

0

MŰKÖDÉSI BEVÉTEL ÖSSZESEN:

0

666

315963

316629

Finanszírozási bevétel

70249

65304

46007

181560

- Irányító szervtől kapott támogatás

69454

64886

134340

- Felhalmozott maradvány tárgyévi igénybevétele

795

418

46007

47220

- Felhalmozott maradvány

795

418

175041

176254

MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN:

70249

65970

361970

498188

V. Felhalmozási célú költségvetési támogatás

0

0

13551

13551

- Központosított előirányzatból

0

0

- EU-s projektekhez

13551

13551

VI. Visszatérülések államháztartáson kívülről

0

0

VII. Saját felhalmozási bevételek

0

0

FELHALMOZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

0

0

13551

13551

Finanszírozási bevétel

400

0

129034

129434

- Irányító szervtől kapott támogatás

400

0

400

- Előző évi maradvány igénybevétele

0

0

129034

129034

FELHALMOZÁSI BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN

400

0

142585

142985

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN:

70649

65970

504555

641173

2. melléklet

A 2022.évi költségvetés KIADÁSAI (ezer Ft)

KIEMELT ELŐIRÁNYZATOK

Óvoda

Hivatal

Önkormányzat

Önkormányzat összesen

A.

B.

C.

D.

E.

1

I. Működési célú kiadások

2

- Személyi juttatások

47191

52661

53077

152928

3

- Munkaadókat terhelő járulékok

6135

6846

6900

19881

4

- Dologi kiadások

16923

6463

89343

112729

5

- Támogatásértékű működési kiadás

0

0

3813

3813

6

- Működési célú pénzeszközátadás államháztartáson kívülre

0

0

15100

15100

7

- Ellátottak pénzbeli juttatása

0

0

24240

24240

8

MŰKÖDÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN:

70249

65970

192472

328691

9

Finanszírozási kiadások

0

0

142091

142091

10

- Államházt.bel.megelőlegezés visszafizetése

0

7751

7751

11

- Előző évi elszámolás

12

- Kincstárjegy vásárlás

13

- Intézményfinanszírozás

134340

134340

14

MŰKÖDÉSI KIADÁSOK MINDÖSSZESEN:

70249

65970

334563

470782

15

II. Felhalmozási és tőke jellegű kiadások

0

16

- Felújítás

0

0

114398

114398

17

- Intézményi beruházási kiadások

400

0

21980

22380

18

- Felhalmozási célú pénzeszközátadás államháztartáson kívülre

0

0

6207

6207

19

- EU- projektekhez

0

20

FELHALMOZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN:

400

0

142585

142985

21

Finanszírozási kiadások

0

0

400

400

22

- Intézményfinanszírozás

0

400

400

23

FELHALMOZÁSI KIADÁS MINDÖSSZESEN:

400

0

142985

143385

24

III. Tartalékok

0

0

27007

27007

25

- Általános tartalék tárgyévi

0

0

27007

27007

26

- Céltartalék következő évekre

0

0

27

- Cél tartalék tárgyévi

0

0

0

28

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

70649

65970

504555

641173

3. melléklet

SZEMÉLYI JUTTATÁSOK 2022. (ezer Ft)

Óvoda összesen:

Polg.Hiv. összesen

Önkormányzat összesen

Mind összesen

A.

B.

C.

D.

E.

1

I. Személyi juttatások

2

Köztisztviselők illetménye

0

47043

0

47043

3

Közalkalmazottak illetménye

43901

0

5924

49825

4

Egyéb bérendsz. Munkabére

0

0

28596

28596

5

Törvény szerinti rendszeres illetmények, munkab.

43901

47043

34520

125464

6

Jutalom

0

0

426

426

7

Jutalom teljesítményhez köt./Túlóra/Céljuttatás

0

0

300

300

8

Fogl. egyéb személyi juttatásai és reprezentáció

300

0

200

500

9

Jubileumi jutalom

1140

848

0

1988

10

Cafeteria

1000

4100

500

5600

11

Közlekedési ktg. térít.

300

550

100

950

12

Egyéb ktg. És hozzájár.

350

120

36

506

13

Nemrendszeres jutt. Mindösszesen:

3090

5618

1562

10270

14

Választott tisztségviselők juttatása

0

0

15866

15866

15

Munk.v.ir.egyéb jogviszony.nem s.dolg.

200

0

408

608

16

Egyéb külső szem. jutt.

0

0

720

720

17

Külső személyi juttatás össz.

200

0

16994

17194

18

Személyi juttatás mindösszesen

47191

52661

53077

152928

19

II. Munkaadót terhelő járulékok

0

0

0

0

20

Szociális hozzájárulási adó

6135

6846

6900

19881

21

EHO

0

0

0

0

22

Táppénz hozzájárulás

0

0

0

0

23

Munkaadót terhelő járulékok összesen

6135

6846

6900

19881

24

I-II. Személyi és járulék Összesen

53325

59507

59977

172809

25

Engedélyezett létszámkeret

10

10

24

44

4. melléklet

DOLOGI KIADÁSOK RÉSZLETEZÉSE 2022. (ezer Ft)

Óvoda összesen:

Polg.Hiv. összesen

Önkormányzat összesen

Mind összesen

A.

B.

C.

D.

E.

1

Élelmiszer besz.

0

0

0

0

2

Gyógyszer beszerzés

0

0

0

0

3

Vegyszer beszerzés

0

0

0

0

4

Irodaszer nyomtatv.

0

0

1200

1200

5

Könyv.

0

0

0

0

6

Folyóirat beszerzés

0

0

0

0

7

Egyéb információ hordozó

0

0

0

0

8

Hajtó és kenő anyag

0

0

0

0

9

Szakmai anyag

400

0

140

540

10

Munkaruha

150

200

15

365

11

Egyéb anyagbesz.

700

0

5220

5920

12

Készletbesz. Ö.:

1250

200

6575

8025

13

Informatikai szolgáltatások

200

1000

1510

2710

14

Egyéb kom. Szolg.

100

1300

250

1650

15

Kommun. Összes:

300

2300

1760

4360

16

Vásárolt élelmez.

7928

0

26477

34405

17

Bérleti díj és lízing díjak

0

0

0

0

18

Száll. Szolg.

0

0

0

0

19

Közüzemi díjak

1300

0

9250

10550

20

Szakmai tev.segítő szolg.

300

0

10420

10720

21

0

0

0

0

22

Karbantart, kisjav

1500

0

4200

5700

23

Egyéb szolgáltatás

700

3000

8700

12400

24

Továbbszámlázott

0

60

3500

3560

25

Szolg. Kiadások ö.:

11728

3060

62547

77335

26

Működési kiadások:

13278

5560

70882

89720

27

Vásárolt közszolg.

0

0

0

0

28

Vásárolt összesen:

0

0

0

0

29

Vás.t. és sz. áfája

3585

703

18134

22422

30

Áfa befizetés

0

0

0

0

31

Áfa összesen:

3585

703

18134

22422

32

Kiküldetés

60

200

327

587

33

Rekl. És prop. Kiad.

0

0

0

0

34

Kiküldetés, repr. Ö.:

60

200

327

587

35

Egyéb pénzügyi müv.kiad

0

0

0

0

36

Kamat kiadások

0

0

0

0

37

Egyéb dologi kiadások

0

0

0

0

38

Egyéb kiadások összesen

0

0

0

0

39

Dologi kiadások Összes:

16923

6463

89343

112729

5. melléklet

Ellátottak pénzbeli juttatása 2022. (ezer Ft)

Szentistván

S.SZ

Feladat megnevezése

Önkormányzat költségveté-sében tervezve

Hivatal költségve-tésében tervezve

Kiadás Összesen:

A.

B.

C.

D.

1.

Köztemetés

200

0

200

2.

Települési lakásfenntartási támogatás

2000

0

2000

3.

Települési létfenntartási támogatás

500

0

500

4.

Települési temetési támogatás

2000

2000

5.

Települési támogatás gyógyszer utalvány

30

0

30

6.

Óvoda kezdési és beiskolázási támogatás

7360

7360

7.

Téli fűtési támogatás

9000

9000

8.

BURSA program támogatása

750

750

9.

Szociális tüzelő szállítási ktg.

400

400

10.

Szociális tüzelő pályázati pénz

11.

Szépkorúak természetbeni támogatása

2000

0

2000

12.

Összesen:

24240

0

24240

6. melléklet

Egyéb működési kiadások részletezése 2022. (ezer Ft)

Jogcím

Támogatás értékű pe.át.

Működési c.pe.átad.

Összesen:

A.

B.

C.

D.

1

Önkormányzat:

2

Civil szervezetek működési tám.

2100

2100

3

Közművelődés támogatás

13000

13000

4

Lakossági víz-ár támogatás 2022

0

0

5

Orvosi ügyelet hozzájárulás + tagdíj

2592

2592

6

Házi szoc. gond. Hozzáj.

1221

1221

7

Önkormányzat összesen:

3813

15100

18913

8

Hivatal:

0

9

Óvoda:

0

10

Mind összesen:

3813

15100

18913

7. melléklet

Felhalmozási kiadások részletezése 2022. (ezer Ft)

Felhalmozási kiadás megnevezése

Beruházás

Felújítás

Egyéb felhalmozási kiadások

Egyéb felhalm. kiad. összesen

Összesen:

Felhalm. célú pe. átadás áll. házt. kívül

Előző évi felh. maradv. átad.

s.sz.

A.

B.

C.

D.

E.

F.

G.

Önkormányzat:

1.

Első lakáshoz jutók támogatása

6207

6207

6207

2.

Magyar Falu Program út felújítás

0

640

0

0

640

3.

Laptop vásárlás (Jegyző)

200

0

0

0

200

4.

Magyar Falu Program Szolg-i lakás felújítás

15000

15000

5.

Magyar Falu Program Temető felújítás

3913

3913

6.

Magyar Falu Program járdafelújítás

7.

Útfelújítás

10000

0

10000

8.

Útfelújítás pályázati önerő

0

0

9.

Bölcsőde építés

2867

2867

10.

Csapadékvíz elvezetés I.

0

62

62

11.

Csapadékvíz elvezetés II.

0

93852

93852

12.

Energetikai korszerűsítés Iskola, MűvH. Széch.14.

9844

0

9844

13.

Önkormányzat összesen:

21980

114398

6207

0

6207

142585

14.

Óvoda:

400

0

0

400

15.

Hivatal:

0

0

0

16.

Mindösszesen:

22380

114398

6207

0

6207

142985

8. melléklet

Bevételek és kiadások mérlege

I.Működési célú bevételek és kiadások mérlege 2022. (ezer Ft)

s.sz

Bevételek

2022.évi

Kiadások

2022.évi

Megnevezés

előirányzat

Megnevezés

előirányzat

A.

B.

C.

D

1.

Intézmények működési bev.

21025

Személyi juttatások

152928

2.

Helyi közhatalmi bevételek

50150

Járulékok

19881

3.

Átengedett közhatalmi bev.

30

Dologi kiadások

112729

4.

Költségvetési törvény szerint

201955

Pénzeszköz átadások

18913

5.

TB alapoktól

27171

Ellátottak pénzbeli juttatása

24240

6.

Fejezettől

15708

Általános tartalék

27007

7.

Egyéb központi

0

Céltartalék következő évekre

0

8.

Önkormányzattól

590

Finanszírozási kiadás

142091

9.

Államháztartáson kívülről

0

Céltartalék tárgyévi

0

10.

Bevétel összesen:

316629

11.

Finanszírozási bevétel

181560

12.

Működési bevételek összesen

498188

Műk.kiadás és tart. Összesen:

497789

II. Felhalmozási célú bevételek és kiadások mérlege 2022. (ezer Ft)

Bevételek

2022.évi

Kiadások

2022.évi

Megnevezés

előirányzat

Megnevezés

előirányzat

13.

Költségvetési törvény szerint

13551

Pénzeszköz átadás

6207

14.

Visszatérülések

0

Felújítás

114398

15.

Saját felhalmozási bevétel

0

Beruházás

22380

16.

Bevétel összesen

13551

17.

Finanszírozási bevétel

129434

Finanszírozási kiadás

400

18.

Mindösszesen:

142985

Felhalmozás összesen:

143385

19.

Műk. és felh. Együtt

641173

Működési és felhalm. Együtt

641173