Táska Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2022. (II. 18.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2022. évi költségvetéséről

Hatályos: 2022. 02. 19- 2023. 03. 09

Táska Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2022. (II. 18.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2022. évi költségvetéséről

2022.02.19.

Táska Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32.cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva az önkormányzat 2022.évi költségvetéséről a következőket rendeli el:

1. § A rendelet hatálya a Képviselő-testületre, annak szerveire, az Önkormányzat költségvetési szerveire terjed ki.

2. § (1) A Képviselő-testület a címrendet a (2)–(3) bekezdés szerint állapítja meg.

(2) A költségvetési szervek külön-külön alkotnak egy-egy címet. Ennek felsorolását e rendelet 18. melléklete tartalmazza.

(3) Az Önkormányzat költségvetésében szereplő nem intézményi kiadások külön címet alkotnak.

A költségvetés bevételeinek és kiadásainak fő összege, a többlet mértéke

3. § (1) A Képviselő-testület az önkormányzat és költségvetési szervei együttes 2022. évi költségvetését az 1. melléklet és 2. melléklet alapján 94.498.975- Ft tárgyévi költségvetési bevétellel, 94.498.975,- Ft tárgyévi költségvetési kiadással állapítja meg. Ezen belül: a működési célú bevételt 94.498.975,- Ft-ban , melyből a kötelező feladatot 94.498.975,- Ft-ban, önként vállalt feladatot 0 Ft-ban, állami feladatot 0 Ft-ban ezen belül az előző évi működési pénzmaradványt 9.412.656 Ft-ban A működési célú kiadásokat 91.348.975 Ft-ban, melyből a kötelező feladat 91.348.975 Ft, önként vállalt feladat 0 Ft, állami feladat 0 Ft. A felhalmozási célú bevételt 0 Ft-ban, felhalmozási pénzmaradványt 3.175.000 Ft-ban. A felhalmozási célú kiadást 3.175.000 Ft-ban ebből: a beruházások összegét 0 Ft-ban a felújítások összegét 3.175.000 Ft-ban állapítja meg. A költségvetési bevételek forrásonkénti megoszlását a rendelet 1. melléklete, a költségvetési kiadások jogcímenkénti megoszlását önkormányzati szinten, továbbá a finanszírozási kiadásokat a rendelet 2. melléklete alapján határozza meg a képviselő-testület.

(2) a működési és felhalmozási bevételek és kiadások előirányzatai mérlegszerű bemutatását önkormányzati szinten a 3. melléklet részletezi.

(3) A működési és felhalmozási hiány belső finanszírozásának érdekében a képviselő-testület az előző év(ek) költségvetési maradványának igénybevételét rendeli el a 4. melléklet alapján.

(4) A Képviselő-testület a (5) bekezdésen kívüli költségvetési hiány külső finanszírozására vagy a költségvetési többlet felhasználására szolgáló, finanszírozási célú pénzügyi műveletek bevételeit és kiadásait működési, illetve felhalmozási cél szerinti tagolásban a 5. melléklet alapján hagyja jóvá.

(5) A helyi önkormányzat nevében végzett beruházások kiadásait beruházásonként e rendelet 9. melléklete tartalmazza.

(6) A helyi önkormányzat nevében végzett felújítási kiadásait felújításonként e rendelet 10. melléklete tartalmazza.

(7) A képviselő-testület az Önkormányzat bevételeit és kiadásait mérleg szerinti bontásban e rendelet 12. melléklet szerint hagyja jóvá.

(8) A képviselő-testület a Táskai Tőzike Óvoda önállóan működő költségvetési szerv bevételeit és kiadásait mérleg szerinti bontásban e rendelet 13. melléklete szerint hagyja jóvá.

(9) A képviselő-testület az önállóan működő és gazdálkodó, valamint az önállóan működő költségvetési szervek engedélyezett létszámát valamint a közfoglalkoztatottak létszámát e rendelet 6. melléklete szerint állapítja meg.

(10) Azokat a fejlesztési célokat, amelyek megvalósításához Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi CXCIV. törvény (továbbiakban: Stabilitási tv.) 3. § (1) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügylet megkötése szükséges valamint az adósságot keletkeztető ügyletek várható együttes összegét e rendelet 7. melléklete tartalmazza. ( eredetiben nem tartalmaz adatot )

(11) Az adósságot keletkeztető ügyletekhez történő hozzájárulás részletes szabályairól a 353/2011. (XII. 30.) Korm. rendelet 2. § (1) bekezdésében meghatározott saját bevételek és a Stabilitási tv. 3. § (1) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségek arányát e rendelet 8. melléklete tartalmazza.

(12) A képviselő-testület a költségvetési évet követő három év tervezet előirányzatainak keretszámait főbb csoportokban a 16. melléklet szerint állapítja meg.

A bevételi többlet kezelése

4. § (1) A gazdálkodás során az év közben létrejött bevételi többletet a képviselő-testület , illetve pénzintézeti lekötés útján hasznosíthatja.

(2) Az (1) bekezdés szerinti hasznosítással kapcsolatos szerződések, illetve pénzügyi műveletek lebonyolítását 200.000 Ft-ig a képviselő-testület a polgármester hatáskörébe utalja. A polgármester a megtett intézkedésekről a következő képviselő-testületi ülésen tájékoztatást ad.

(3) A (2) bekezdésben meghatározott összeget meghaladó bevételi többlet felhasználásáról a képviselő-testület annak felmerülését követő testületi ülésén esetenként dönt.

Általános és céltartalék

5. § (1) A Képviselő-testület az Önkormányzat céltartalékát 0 ezer Ft összegben

(2) A Képviselő-testület az önkormányzat általános tartalékát 200 e Ft összegben állapítja meg.

(3) Az általános tartalék felhasználásáról a képviselő-testület az erre vonatkozó igény felmerülésekor egyedi határozatban dönt.

6. § Az Európai Uniós támogatással megvalósuló projektek, programok bevételi és kiadási előirányzatait e rendelet 11. melléklete tartalmazza.

Előirányzat-felhasználási ütemterv

7. § A 2022. évi költségvetés bevételi és kiadási előirányzatainak felhasználási ütemtervét havi bontásban a 14. melléklet tartalmazza.

Közvetetett támogatások

8. § Az önkormányzat által adott közvetett támogatásokat tartalmazó kimutatást e rendelet 15. melléklete tartalmazza.

Többéves kihatással járó feladatok

9. § A Képviselő-testület a többéves kihatással járó feladatok előirányzatait e rendelet 17. melléklete szerint fogadja el .

A 2022. évi költségvetés végrehajtásának szabályai

10. § (1) Ha év közben az Országgyűlés, a Kormány, illetve költségvetési fejezet vagy elkülönített állami pénzalap az Önkormányzat számára pótelőirányzatot biztosít, erről a Polgármester a Képviselő-testületet tájékoztatja.

(2) A Képviselő-testület az (1) bekezdés alapján -az első negyedév kivételével negyedévenként, döntése szerinti időpontokban, de legkésőbb az éves beszámoló elkészítésének határidejéig, december 31-i hatállyal módosítja költségvetési rendeletét.

(3) Ha év közben az Országgyűlés előirányzatot zárol az Önkormányzat költségvetéséből, annak kihirdetését követően haladéktalanul a Közgyűlés elé kell terjeszteni a költségvetési rendelet módosítását.

11. § (1) A Képviselő-testület a Polgármester Mötv. 68. § (4) bekezdésében kapott felhatalmazása vonatkozásában az értékhatárt 200.000,- Ft-ban állapítja meg.

(2) Az átruházott hatáskörben hozott döntések a későbbi években a Képviselő-testület által jóváhagyottnál nagyobb többletkiadással nem járhatnak.

(3) Az átruházott hatáskörben történt átcsoportosításokról az érdekeltek a negyedévet követő költségvetési rendelet módosítás keretében kötelesek beszámolni. A költségvetési rendelet módosítására a Polgármester ezzel egyidejűleg javaslatot tesz.

(4) A jóváhagyott költségvetésen, testületi vagy polgármesteri döntésen alapuló előirányzatokról, előirányzat módosításokról a költségvetési szervek kiadási és bevételi főcsoportokra szóló kiértesítését a Jegyző végzi.

12. § (1) A költségvetési szervek éves költségvetésének végrehajtásáért, a gazdálkodás jogszerűségéért, a takarékosság érvényesítéséért, a bevételek növeléséért az alapfeladatok sérelme nélkül az intézmény vezetője a felelős.

(2) A költségvetési szerv éves költségvetését a megállapított önkormányzati támogatás és saját bevételei terhére úgy köteles megtervezni, hogy abból biztosított legyen az éves gazdálkodás, kötelezően ellátandó feladatait maradéktalanul teljesíteni tudja.

13. § (1) Az év közben engedélyezett központi pótelőirányzatok felosztásáról - ha az érdemi döntést igényel - a Képviselő-testület dönt a Polgármester előterjesztésére a költségvetési rendelet egyidejű módosításával.

(2) Az (1) bekezdésben nem szereplő központi pótelőirányzatok felosztásáról, költségvetési szervek saját hatáskörben kezdeményezett rendelet módosításáról a Képviselő-testület a 14 §. (4) bekezdésben foglalt módon dönt.

A költségvetési szervek előirányzat módosításának szabályai

14. § (1) A gazdasági szervezettel nem rendelkező költségvetési szerv az adatszolgáltatásnak a gazdasági feladatokat ellátó költségvetési szerv közreműködésével tesz eleget.

(2) A helyi önkormányzat költségvetési rendeletében megjelenő bevételek és kiadások módosításáról, a kiadási és bevételi előirányzatok közötti átcsoportosításról a (2)–(6) bekezdésekben foglalt kivétellel a képviselő-testület dönt.

(3) A költségvetési szervek a költségvetésben jóváhagyott kiadási és bevételi előirányzataikat saját hatáskörben módosíthatják, a kiadási előirányzatokon belül átcsoportosítást hajthatnak végre a (3) – (6) bekezdésben foglalt szabályok betartása mellett.

(4) Az átcsoportosítás nem irányulhat a személyi juttatások előirányzatának növelésére kivéve az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról rendelkező 368/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Ávr.) 36. §. (2) bekezdésében foglalt eseteket.

(5) A költségvetési szervek a gazdálkodási év során elért többletbevételeiket 50 eFt értékhatárig saját hatáskörben felhasználhatják.

(6) Az értékhatárt meghaladó többletbevételek felhasználásról - a költségvetési szervek vezetői által benyújtott kérelem alapján a képviselő-testület dönt.

(7) Az önállóan működő költségvetési szervek esetében az előirányzatok módosítására csak a pénzügyi-gazdasági feladatok ellátására kijelölt önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv vezetőjével történő előzetes egyeztetés alapján, annak egyetértésével kerülhet sor.

(8) A költségvetési szervek a saját hatáskörben végrehajtott előirányzat-módosításokat, valamint a többletbevételek felhasználáshoz kapcsolódó módosításokat kötelesek az irányító szervnek beterjeszteni, melyről a polgármester a képviselő-testületet 30 napon belül tájékoztatja. Az önállóan működő költségvetési szervek e kötelezettségüknek a pénzügyi-gazdasági feladatok ellátására kijelölt önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv adatszolgáltatása útján tesznek eleget.

Létszám- és bérgazdálkodással kapcsolatos előírások

15. § (1) A költségvetési szerv vezetője önálló létszám- és bérgazdálkodási jogkörében eljárva az intézmény részére engedélyezett létszám (álláshely) keretet a tényleges foglalkoztatás során köteles betartani.

(2) Az egyes foglalkoztatási formákra (teljes munkaidős, részmunkaidős, valamint a megbízási, tiszteletdíjas foglalkoztatás) álláshelyenként, illetve összességében az elemi költségvetésben tervezett (módosított személyi juttatás) előirányzat nem léphető túl.

(3) A költségvetési szerv csak abban az esetben fordulhat a fenntartóhoz személyi juttatási pótelőirányzat kérelemmel, ha előirányzata, illetve maradványa nem biztosítja törvényben előírt kötelezettségei teljesítését.

(4) A képviselő-testület az önkormányzatnál illetve az önkormányzat által fenntartott költségvetési szerveknél foglalkoztatott közalkalmazottak és a közszolgálati tisztviselők részére a közigazgatási határon kívüli lakó-, illetve tartózkodási helyről történő munkába járással kapcsolatos utazási költségtérítés jogcímen a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény 25. §. (2) bekezdés alapján adómentesen adható 15 Ft/km költségtérítés kifizetését engedélyezi és a kiadások pénzügyi fedezetét biztosítja.

16. § (1) A Képviselő-testület által jóváhagyott, illetve önkormányzati keretekből biztosított illetve az államháztartáson kívülről átvett támogatások átadása, továbbadása előtt a támogatás címzettjével megállapodást kell kötni elszámolási kötelezettség előírásával.

(2) Az önkormányzati támogatások felhasználását és a felhasználásról adott számadást ellenőrizni kell.

(3) Nem folyósítható támogatás azon szervezetek részére, melyeknek lejárt határidejű tartozása van az Önkormányzat felé, vagy a korábbi támogatásához kapcsolódó lejárt elszámolási kötelezettségét nem teljesítette, illetve az egyesületi jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. számú törvény 30. § és 75. §-a alapján a beszámolójának letétbe helyezését nem teljesítette.

(4) A gazdasági és társadalmi szempontból kiemelt jelentőségű célokhoz és pályázatokhoz államháztartáson kívülről átvett támogatások befogadásáról és felhasználásáról minden esetben a Képviselő-testület dönt.

17. § Az Önkormányzat költségvetési szervei éven túli kötelezettséget csak a Képviselő-testület jóváhagyásával vállalhatnak..

Szolgáltatási szerződés

18. § (1) Az Önkormányzat által felügyelt költségvetési szervnél, szakmai alapfeladat keretében szellemi tevékenység végzésére szolgáltatási szerződéssel, számla ellenében külső személy vagy szervezet az e §-ban meghatározott feltételekkel vehető igénybe.

(2) A szolgáltatási szerződést írásban kell megkötni.

(3) A szerződéskötés feltétele, hogy

a) a költségvetési szerv az adott feladatellátáshoz megfelelő szakértelemmel rendelkező személyt nem foglalkoztat, vagy

b) eseti, nem rendszeres jellegű feladat ellátása szükséges és a költségvetési szerven belül a feladat ellátásához megfelelő szakértelemmel rendelkező személy átmenetileg nem áll rendelkezésre.

(4) Jogszabályban vagy a költségvetési szerv szervezeti és működési szabályzatában meghatározott vezetői feladat ellátására szolgáltatási szerződés nem köthető.

(5) A feladat ellátásának – a fenntartóval egyeztetett - részletes feltételeit, az ellátható feladatokat a költségvetési szerv Szervezeti és Működési Szabályzatban határozza meg.

(6) A szolgáltatási szerződésnek tartalmaznia kell különösen:

a) az ellátandó feladatot,

b) a díjazás mértékét,

c) részletes utalást arra, hogy a (3) bekezdésben írt feltétel mely körülményre tekintettel áll fenn,

d) a szerződés időtartamát,

e) szervezettel kötendő szerződés esetén azt, hogy a szervezet részéről személy szerint ki(k) köteles(ek) a feladat ellátására, valamint

f) a teljesítés igazolására felhatalmazott személy megnevezését.

Követelések

19. § (1) A lejárt követelés, térítési díj hátralékok behajtásáról az Önkormányzat esetében a polgármester, a költségvetési szervek esetében az intézményvezető köteles intézkedni.

(2) Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 97. §-ának (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján az Önkormányzat esetében a Polgármester, a költségvetési szervek esetében az intézményvezető az alábbi esetekben saját hatáskörben engedélyezheti a meg nem térült követelések törlését:

a) a felszámolási eljárás alá vont szervezettel szemben fennálló meg nem térült követelés,

b) egyéb, végrehajtás során behajthatatlanná vált, valamint bírósági döntéssel alátámasztott behajthatatlan követelés,

c) a kisösszegű lejárt követeléseik közül azon követeléseik esetében, melyeknek érvényesítésével kapcsolatos költségei igazoltan meghaladják a követelés összegeit, vagy a követelés összege nem éri el a 10.000 Ft-ot, amennyiben az önkéntes teljesítésre történő felszólítás eredménytelenül zárult.

(3) Követelés lemondásáról az (1) és a (2) bekezdésben foglaltak kivételével kizárólag a Közgyűlés dönthet.

Záró rendelkezés

20. § (1) Az átmeneti időszakban beszedett bevételek és teljesített kiadások e rendeletbe beépítésre kerültek.

(2) Rendelkezéseit a költségvetési év egészére kell alkalmazni.

21. § Ez a rendelet a kihirdetését követő harmadik napon lép hatályba.

1. melléklet

2022. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEI

forintban

Sor-
szám

Rovat megnevezése

Rovat
száma

Önkor-mányzat

Tőzike Óvoda

Összesen

1.

Önkormányzatok működési támogatásai

B11

59 401 319

0

59 401 319

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

B111

19 174 614

19 174 614

1.2.

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

B112

15 768 910

15 768 910

1.3.

Települési önkormányzatok szociális gyermekjóléti és feladatainak támogatása

B1131

17 698 690

17 698 690

Települési önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

B1132

1 045 950

1 045 950

1.4.

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

B114

2 270 000

2 270 000

1.5.

Működési célú központosított előirányzatok

B115

3 443 155

3 443 155

1.6.

Helyi önkormányzatok kiegészítő támogatásai

B116

0

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

B1

12 780 000

0

12 780 000

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

B12

0

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson belülről

B13

0

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

B14

0

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

B15

0

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

B16

12 780 000

12 780 000

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

B2

0

0

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

B21

0

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson belülről

B22

0

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

B23

0

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

B24

0

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

B25

0

4.

Közhatalmi bevételek

B3

11 000 000

0

11 000 000

4.1

Jövedelemadók

B311

0

4.2

Vagyoni tipusú adók

B34

2 300 000

2 300 000

4.3

Értékesítési és forgalmi adók

B351

8 600 000

8 600 000

4.4

Gépjárműadók

B354

0

4.5

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

B355

0

4.6

Egyéb közhatalmi bevételek

B36

100 000

100 000

5.

Működési bevételek

B4

1 905 000

0

1 905 000

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

B401

0

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

B402

0

5.3.

Közvetített szolgáltatások ellenértéke

B403

0

5.4.

Tulajdonosi bevételek

B404

0

5.5.

Ellátási díjak

B405

1 500 000

1 500 000

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

B406

405 000

405 000

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

B407

0

5.8.

Kamatbevételek

B408

0

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

B409

0

5.10.

Egyéb működési bevételek

B411

0

6.

Felhalmozási bevételek

B5

0

0

0

6.1

Tulajdonosi bevétel

B404

0

6.2

Immateriális javak értékesítése

B51

0

6.3

Ingatlanok értékesítése

B52

0

6.4

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

B53

0

6.5

Részesedések értékesítése

B54

0

6.6

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

B55

0

7.

Működési célú átvett pénzeszközök

B6

0

0

0

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson kívülről

B61

0

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

B62

0

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

B63

0

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

B7

0

0

0

8.1.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson kívülről

B71

0

8.2.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

B72

0

0

8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

B73

0

0

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK

B1-B7

85 086 319

0

85 086 319

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről

B811

0

0

0

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

B8111

0

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

B8112

0

10.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

B8113

0

11.

Belföldi értékpapírok bevételei

B812

0

0

0

11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

B8121

0

11.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása

B8122

0

11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

B8123

0

11.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása

B8124

0

12

Maradvány igénybevétele

B813

9 370 468

42 188

9 412 656

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

B8131

9 370 468

42 188

9 412 656

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

B8132

0

13.

Belföldi finanszírozás bevételei

B81

0

17 650 000

17 650 000

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

B814

0

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

B815

0

13.3.

Központi, irányító szervi támogatás

B816

17 650 000

17 650 000

13.4.

Betétek megszüntetése

B817

0

13.5.

Központi irányítószervi támogatás

B818

0

14.

Külföldi finanszírozás bevételei

B82

0

0

0

14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

B821

0

14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

B822

0

14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

B823

0

2. melléklet

2022. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSAI

forintban

Sor-
szám

Rovat megnevezése

Rovat
száma

Önkormány-zat

Tőzike Óvoda

Összesen

1.

MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGVETÉS KIADÁSAI

71341362

17692188

89033550

1.1.

Személyi juttatások összesen

K1

32621000

14710000

47331000

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

K2

3552000

1972000

5524000

1.3.

Dologi kiadások

K3

22968362

1010188

23978550

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

K4

6700000

6700000

1.5.

Egyéb működési célú kiadások

K5

5500000

5500000

1.5.1.

Elvonások és befizetések

K502

0

1.5.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés államháztartáson belülre

K503

0

1.5.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson belülre

K504

0

1.5.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése államháztartáson belülre

K505

0

1.5.5.

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

K506

5500000

5500000

1.5.6.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés államháztartáson kívülre

K507

0

1.5.7.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson kívülre

K508

0

1.5.8.

Árkiegészítések, ártámogatások

K509

0

1.5.9.

Kamattámogatások

K510

0

1.5.10.

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

K511

0

2.

FELHALMOZÁSI KÖLTSÉGVETÉS KIADÁSAI

3175000

3175000

2.1.

Beruházások

K6

0

2.2.

Felújítások

K7

3175000

3175000

2.3.

Egyéb felhalmozási célú kiadások

K8

0

0

2.3.1

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés államháztartáson belülre

K81

0

2.3.2

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson belülre

K82

0

2.3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése államháztartáson belülre

K83

0

2.3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülre

K84

0

0

2.3.6.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés államháztartáson kívülre

K85

0

2.3.7.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson kívülre

K86

0

2.3.8.

Lakástámogatás

K87

0

2.3.9.

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

K88

0

0

3.

TARTALÉKOK

K513

200000

200000

3.1.

Általános tartalék

200000

200000

3.2.

Céltartalék

0

4.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

K1-K8

74716362

17692188

92408550

5.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

K911

0

5.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

0

5.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

K9112

0

5.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

K9113

0

6.

Belföldi értékpapírok kiadásai

K912

0

6.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

K9121

0

6.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása

K9122

0

6.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

K9123

0

6.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása

K9124

0

7.

Belföldi finanszírozás kiadásai

K91

19740425

19740425

7.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

K913

0

7.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

K914

2090425

2090425

7.3.

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

K915

17650000

17650000

7.4.

Pénzeszközök betétként elhelyezése

K916

0

7.5.

Pénzügyi lízing kiadásai

K917

0

8.

Külföldi finanszírozás kiadásai

K92

0

8.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

K921

0

8.3.

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

K922

0

8.4.

Külföldi értékpapírok beváltása

K923

0

8.5.

Külföldi hitelek, kölcsönök törlesztése

K924

0

9.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK

K9

19740425

0

19740425

10.

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN

94456787

17692188

112148975

3. melléklet

Az önkormányzat összevont költségvetési mérlege 2022.

forintban

BEVÉTELEK

KIADÁSOK

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Megnevezés

Eredeti előirányzat

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK

Működési célú

85 086 319

Működési célú

91 323 975

Pénzforgalmi bevételek

85 086 319

Pénzforgalmi kiadások

89 033 550

Működési célú támogatások

59 401 319

Személyi jellegű kiadások

47 331 000

Működési bevételek

1 905 000

Munkaadót terhelő járulékok

5 524 000

Közhatalmi bevételek

11 000 000

Dologi és egyéb folyó kiadások

23 978 550

Működési célra átvett pénzeszközök

12 780 000

Ellátottak pénzbeli juttatásai

6 700 000

Mc.tám.kölcs.vissaztérülése

Egyéb működési kiadás

5 500 000

Pénzforgalom nélküli kiadások

2 290 425

Működési célú tartalékok

200 000

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafiz.

2 090 425

Felhalmozási célú

0

Felhalmozási célú

3 175 000

Pénzforgalmi bevételek

Pénzforgalmi kiadások

3 175 000

Felhalmozási támogatások ÁH belülről

Beruházási kiadások

Felhalmozási bevételek

Felújítások

3 175 000

Felhalmozási célú átvett pénzeszköz

Egyéb felhalmozási kiadás

0

Pénzügyi befektetések kiadásai

Pénzforgalmi nélküli kiadások

Felhalmozási tartalék

BEVÉTELEK ÖSSZESEN
(Pénzforgalom nélküli és finanszírozási célú bevételek nélkül)

85 086 319

KIADÁSOK ÖSSZESEN

94 498 975

KÖLTSÉGVETÉSI HIÁNY

9 412 656

Működési hiány

10 475 629

Felhalmozási hiány

3 175 000

A HIÁNY FINANSZÍROZÁSÁNAK MÓDJA

FINANSZÍROZÁSI CÉLÚ KIADÁSOK

Belső forrásból

9 412 656

Működési célú hiteltörlesztés

I. Működési célú pénzmaradvány igénybevétele

6 237 656

Felhalmozási célú hiteltörlesztés

II. Felhalmozási célú pénzmaradvány igénybevétele

3 175 000

Külső forrásból

Likviditási hitelfelvétel

Felhalmozási célú hitelfelvétel

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN

94 498 975

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN

94 498 975

Működési célú bevételek összesen

91 323 975

Működési célú kiadások összesen

91 323 975

Felhalmozási célú bevételek összesen

3 175 000

Felhalmozási célú kiadások összesen

3 175 000

4. melléklet

költségvetési hiány belső finanszirozására szolgáló pénzmaradvány

Ft-ban

Sor-szám

Megnevezés

Rovatszám

2022.évi eredeti előirányzat

Önkormányzat

Tőzike Óvoda

Mindösszesen

Kötelező feladat

Önként vállalt feladat

Államigazg. Feladat

Összesen

Kötelező feladat

Önként vállalt feladat

Államigazg. Feladat

Összesen

1.

Maradvány igénybevétel- működési

B8131

6 195 468

0

0

6 195 468

42 188

0

42 188

6 237 656

2.

Maradvány igénybevétel- felhalmozási

B8131

3 175 000

3 175 000

3 175 000

Összesen

9 370 468

0

0

9 370 468

42 188

0

0

42 188

9 412 656

5. melléklet

2022. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSAI

költségvetési hiány külső finanszirozása

Sor-szám

Megnevezés

Rovatszám

2022.évi erdeti előirányzat

Önkormányzat

Tőzike Óvoda

Mindösszesen

Kötelező feladat

Önként vállalt feladat

Államigazg. Feladat

Összesen

Kötelező feladat

Önként vállalt feladat

Államigazg. Feladat

Összesen

1.

0

0

0

0

0

0

2.

0

0

Összesen

0

0

0

0

0

0

0

0

0

6. melléklet

MEGNEVEZÉS

Önkormányzat

4

polgármester

1

falugondnok

1

takarító

1

karbantartó

1

Tőzike Óvoda

3

óvodavezető

1

óvodapedagógus

1

dajka

1

Közfoglalkoztatottak (önkormányzat)

10

Start program

5

Hosszú közfogl.

5

ÖSSZESEN:

17

7. melléklet

ADÓSSÁGOT KELETKEZTETŐ FEJLESZTÉSI CÉLJAI

2022-2023. év

forintban

MEGNEVEZÉS

TŐKE

KAMAT

ÖSSZESEN

2022.év

2023. év

2022.év

2023. év

2022.év

2023. év

Adósságot keletkeztető fejlesztési kiadások

0

0

0

0

0

0

ÖSSZESEN:

0

0

0

0

0

0

8. melléklet

Táska Községi Önkormányzat adósságot keletkeztető ügyleteiből eredő fizetési

kötelezettségeinek bemutatása

forintban

Sor-szám

MEGNEVEZÉS

Saját bevétel és adósságot keletkeztető ügyletből eredő fizetési kötelezettség összegei

2022.

2023

2024

1.

Helyi adók

11 000 000

11 000 000

11 500 000

2.

Osztalék, koncessziós díjak, hozambevétel

3.

Díjak, pótlékok, bírságok

-

-

-

4.

Tárgyieszközök, immateriális javak, vagyoni értékű jog értékesítése és hasznosítása, vagyonhasznosításból és értékesítésből származó bevétel

5.

Részvények, részesedések értékesítése

6.

Vállalatértékesítésből, privatizációból származó bevételek

7.

Kezességvállalással kapcsolatos megtérülés

8.

Saját bevételek (1+..+7)

5 000 000

6 500 000

6 500 000

9.

Saját bevételek (8.sor) 50 %

2 500 000

3 250 000

3 250 000

10.

Előző év(ek)ben keletkezett tárgyévi fizetési kötelezettség (11+…+18)

-

-

-

11.

Felvett, átvállalt hitel és annak tőketartozása

12.

Felvett, átvállalt kölcsön és annak tőketartozása

13.

Hitelt megtestesítő értékpapír

14.

Váltó kibocsátás

15.

Pénzügyi lizing

16.

Visszavásárlási kötelezettség

17.

Fedezeti betét

18.

Halasztott fizetés, részletfizetés, ki nem fizetett ellenérték

19.

Tárgyévben keletkezett, illetve keletkező, tárgyévet terhelő fizetési kötelezettség (20+…+27)

-

-

-

20.

Felvett, átvállalt hitel és annak tőketartozása

21.

Felvett, átvállalt kölcsön és annak tőketartozása

22.

Hitelt megtestesítő értékpapír

23.

Adott váltó

24.

Pénzügyi lizing

25.

Visszavásárlási kötelezettség

26.

Fedezeti betét

27.

Halasztott fizetés, részletfizetés, ki nem fizetett ellenérték

28.

Fizetési kötelezettség összesen (10+19)

29.

Fizetési kötelezettséggel csökkentett saját bevétel (9+28)

-

-

-

9. melléklet

Beruházási ( felhalmozási ) kiadási előirányzatai beruházásonként

forintban

Beruházás megnevezése

Teljes költség

Kezdési és befejezés éve

2022. évi előirányzat

2022. év utáni szükséglet

0

0

0

Önkormányzat összesen:

0

0

0

10. melléklet

felújítási kiadási előirányzatai

forintban

Felújítás megnevezése

Teljes költség

Kezdési és befejezés éve

2022. évi előirányzat

Viziközmű felújítás

3 175 000

2022

3 175 000

Összesen

3 175 000

3 175 000

11. melléklet

EURÓPAI UNIÓS FORRÁSOKBÓL FINANSZÍROZOTT PROJEKT FORRÁSÖSSZETÉTELE

2022-2024. év

forintban

Sor-szám

MEGNEVEZÉS

SAJÁT ERŐ

TÁMOGATÁS

ÖSSZESEN

ÖSSZESEN

2022-2024. év

2022-2024. év

2022-2024. év

2022-2024. év

2022-2024. év

2022-2024. év

saját erő

támogatás

bekerülési költség

1.

2.

ÖSSZESEN:

0

0

0

0

0

0

0

0

12. melléklet

Feladat megnevezése

összes feladatok bevételei, kiadásai

forintban

Sor-
szám

Előirányzat csoport , kiemelt előirányzat megnevezése

Eredeti előirányzat

1.

Önkormányzatok működési támogatásai

59 401 319

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

19 174 614

1.2.

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

15 768 910

1.3.

Települési önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

17 698 690

1.4

Települési önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

1 045 950

1.5.

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

2 270 000

1.6.

Működési célú központosított előirányzatok

3 443 155

1.7.

Helyi önkormányzatok kiegészítő támogatásai

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

12 780 000

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson belülről

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

12 780 000

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

0

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson belülről

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

4.

Közhatalmi bevételek

11 000 000

Jövedelemadók

4.1.

Vagyoni tipusú adók

2 300 000

4.2.

Értékesítési és forgalmi adók

8 600 000

4.3.

Gépjárműadók

4.4.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

4.5.

Egyéb közhatalmi bevételek

100 000

5.

Működési bevételek

1 905 000

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

5.3.

Közvetített szolgáltatások ellenértéke

0

5.4.

Tulajdonosi bevételek

0

5.5.

Ellátási díjak

1 500 000

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

405 000

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

5.8.

Kamatbevételek

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Egyéb működési bevételek

6.

Felhalmozási bevételek

0

6.1

Tulajdonosi bevételek

6.2

Immateriális javak értékesítése

6.3

Ingatlanok értékesítése

6.4

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.5

Részesedések értékesítése

6.6

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök

0

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson kívülről

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

0

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

8.1.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson kívülről

8.2.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

0

8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK

85 086 319

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről

0

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

10.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

11.

Belföldi értékpapírok bevételei

0

11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása

11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása

12

Maradvány igénybevétele

9 370 468

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

9 370 468

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

13.

Belföldi finanszírozás bevételei

0

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

13.3.

Központi, irányító szervi támogatás

13.4.

Betétek megszüntetése

13.5.

Központi irányítószervi támogatás

14.

Külföldi finanszírozás bevételei

-

14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

14.5.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

Finanszírozási bevételek

9 370 468

BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

94 456 787

Sor-
szám

Előirányzat csoport , kiemelt előirányzat megnevezése

Eredeti előirányzat

1.

MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGVETÉS KIADÁSAI

71 341 362

1.1.

Személyi juttatások összesen

32 621 000

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

3 552 000

1.3.

Dologi kiadások

22 968 362

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

6 700 000

1.5.

Egyéb működési célú kiadások

5 500 000

1.5.1.

Elvonások és befizetések

1.5.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés államháztartáson belülre

1.5.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson belülre

1.5.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése államháztartáson belülre

1.5.5.

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

5 500 000

1.5.6.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés államháztartáson kívülre

1.5.7.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson kívülre

1.5.8.

Árkiegészítések, ártámogatások

1.5.9.

Kamattámogatások

1.5.10.

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

2.

FELHALMOZÁSI KÖLTSÉGVETÉS KIADÁSAI

3 175 000

2.1.

Beruházások

2.2.

Felújítások

3 175 000

2.3.

Egyéb felhalmozási célú kiadások

-

2.3.1

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés államháztartáson belülre

2.3.2

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson belülre

2.3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése államháztartáson belülre

2.3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülre

-

2.3.6.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés államháztartáson kívülre

2.3.7.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson kívülre

2.3.8.

Lakástámogatás

2.3.9.

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

-

3.

TARTALÉKOK

200 000

3.1.

Általános tartalék

200 000

3.2.

Céltartalék

4.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

74 716 362

5.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

5.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

5.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

5.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

6.

Belföldi értékpapírok kiadásai

6.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

6.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása

6.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

6.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása

7.

Belföldi finanszírozás kiadásai

19 740 425

7.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

7.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

2 090 425

7.3.

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

17 650 000

7.4.

Pénzeszközök betétként elhelyezése

7.5.

Pénzügyi lízing kiadásai

8.

Külföldi finanszírozás kiadásai

8.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

8.3.

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

8.4.

Külföldi értékpapírok beváltása

8.5.

Külföldi hitelek, kölcsönök törlesztése

9.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK

19 740 425

10.

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN

94 456 787

Engedélyezett létszám előirányzat (fő)

4

polgármester

1

takarító

1

karbantartó

1

falugondnok

1

Közfoglalkoztatott létszám (fő)

10

13. melléklet

Költségvetési szerv

Tőzike Óvoda

Feladat megnevezése

Állami feladatok bevételei, kiadásai

forintban

Sor-
szám

Előirányzat csoport , kiemelt előirányzat megnevezése

Rovat
száma

Eredeti előirányzat

1.

BEVÉTELEK

1.1.

Működési bevételek

B4

-

1.2.

Készletértékesítés ellenértéke

B401

1.3.

Szolgáltatások ellenértéke

B402

1.4.

Közvetített szolgáltatások ellenértéke

B403

1.5.

Tulajdonosi bevételek

B404

1.6.

Ellátási díjak

B405

1.7.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

B406

1.8.

Általános forgalmi adó visszatérítése

B407

1.9.

Kamatbevételek

B408

1.10.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

B409

1.11.

Egyéb működési bevételek

B410

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

B1

-

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

B12

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson belülről

B13

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

B14

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

B15

3.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

B16

4.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

B2

5.

Közhatalmi bevételek

B3

6.

Felhalmozási bevételek

B5

8.

Működési célú átvett pénzeszközök

B6

9.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

B7

10

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK

B1-B7

-

10.1.

Maradvány igénybevétele

B813

42 188

10.2.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

B8131

42 188

11.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

B8132

11.1.

Belföldi finanszírozás bevételei

B81

12.

Központi, irányító szervi támogatás

B816

17 650 000

13.

Finanszírozási bevételek

B8

17 692 188

14.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

17 692 188

KIADÁSOK

1.

MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGVETÉS KIADÁSAI

17 692 188

1.1.

Személyi juttatások összesen

K1

14 710 000

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

K2

1 972 000

1.3.

Dologi kiadások

K3

1 010 188

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

K4

1.5.

Egyéb működési célú kiadások

K5

2.

FELHALMOZÁSI KÖLTSÉGVETÉS KIADÁSAI

2.1.

Beruházások

K6

2.2.

Felújítások

K7

2.3.

Egyéb felhalmozási célú kiadások

K8

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

K1-K8

17 692 188

Engedélyezett létszám előirányzat (fő)

3

óvodapedagógus

2

dajka

1

Közfoglalkoztatott létszám (fő)

0

14. melléklet

ELŐIRÁNYZAT-FELHASZNÁLÁSI ÜTEMTERV

ei.felh.ütemterv

01.hó

02.hó

03.hó

04.hó

05.hó

06.hó

07.hó

08.hó

09.hó

10.hó

11.hó

12.hó

összesen

állami támogatás

4 950 100

4 950 100

4 950 100

4 950 100

4 950 100

4 950 100

4 950 100

4 950 100

4 950 100

4 950 100

4 950 100

4 950 219

59 401 319

működési célú bevétel

158 750

158 750

158 750

158 750

158 750

158 750

158 750

158 750

158 750

158 750

158 750

158 750

1 905 000

adóbevételek

200 000

2 000 000

500 000

5 000 000

1 900 000

1 250 000

150 000

11 000 000

tám.ért.m.c.átvett

1 065 000

1 065 000

1 065 000

1 065 000

1 065 000

1 065 000

1 065 000

1 065 000

1 065 000

1 065 000

1 065 000

1 065 000

12 780 000

m.célra átvett

0

pénzmaradvány

2 000 000

2000000

2237656

6 237 656

Egyéb támogatás

0

működési bevétel

8 173 850

8 373 850

10 411 506

6 673 850

11 173 850

6 173 850

6 173 850

6 173 850

8 073 850

7 423 850

6 323 850

6 173 969

91 323 975

koncessziós díj

0

Előz.évi pénzm.fejl.

3175000

3 175 000

Felh.c.bevétel

0

BEVÉTELEK

8 173 850

11 548 850

10 411 506

6 673 850

11 173 850

6 173 850

6 173 850

6 173 850

8 073 850

7 423 850

6 323 850

6 173 969

94 498 975

személyi juttatás

3 944 250

3 944 250

3 944 250

3 944 250

3 944 250

3 944 250

3 944 250

3 944 250

3 944 250

3 944 250

3 944 250

3 944 250

47 331 000

munka.terh.jár

460333

460333

460333

460333

460333

460333

460333

460333

460333

460333

460333

460337

5 524 000

dologi kiadások

2000295

2000295

2000295

2000295

2000295

2000295

2000295

2000295

2000295

2000295

2000295

1975305

23978550

Ellátottak pénzbeli jutt.

450000

450000

450000

450000

1450000

450000

450000

450000

450000

450000

450000

750000

6700000

tám.ért.m.c.átadott

500000

500000

500000

500000

500000

500000

500000

500000

500000

500000

500000

5500000

áht.belüli megel. v.fiz.

2090425

2090425

tartalék

200000

200000

Támogatás visszafiz

0

0

működési célú kiadás

8 945 303

7 354 878

7 354 878

7 354 878

8 554 878

7 354 878

7 354 878

7 354 878

7 354 878

7 354 878

7 354 878

7 629 892

91 323 975

Felhalmozási kiadások

felújítás

0

beruházás

3175000

3175000

Fejlesztési kiadások

3175000

Műk.és fejl.kiad.össz

8 945 303

7 354 878

7 354 878

7 354 878

8 554 878

7 354 878

7 354 878

7 354 878

7 354 878

7 354 878

7 354 878

7 629 892

94 498 975

15. melléklet

Közvetett támogatások

eredeti ei.

Támogatás megnevezése

Összeg

ellátottak térítési díjának, illetve kártérítésének méltányossági alapon történő elengedésének összege

0

lakosság részére lakásépítéshez, lakásfelújításhoz nyújtott kölcsönök elengedésének összege

0

helyi adónál, gépjárműadónál biztosított kedvezmény, mentesség összege adónemenként

0

helyiségek, eszközök hasznosításából származó bevételből nyújtott kedvezmény, mentesség összege

0

egyéb nyújtott kedvezmény vagy kölcsön elengedésének összege( szemétszállítás)

0

16. melléklet

költségvetési évet követő három év tervezett előirányzatainak keretszámai főbb csoportonként

Bevételek

s.szám

megnevezés

rovat szám

2023.év

2024.év

2025.év

1.

Önk.műk.támogatás

B11

56 476 000

56 825 000

56 825 000

2.

M.c.tám.ÁHT. Belülr

B1.

20 666 000

19 600 000

20 600 000

3.

Közhatalmi bevét

B3.

6 000 000

6 500 000

5 500 000

4.

Mük.bevételek

B4.

3 100 000

3 000 000

3 000 000

5.

M.c.kölcs.vissz

B6.

6.

Tulajd.bevétel

B.7

Bevételek összesen

86 242 000

85 925 000

85 925 000

Kiadások

s.szám

megnevezés

rovat szám

2023.év

2024.év

2025.év

1.

személyi juttatás

K1

51 236 000

51 310 000

51 310 000

2.

Munkad.terh.járulék

K2

6 400 000

6 200 000

6 200 000

3.

Dologi kiadások

K3

20 095 000

20 615 000

20 615 000

4.

Ellátottak p.b.juttat

K4

5 811 000

4 800 000

4 800 000

5.

Tám.kölcs.nyújt

K508

6.

Támog.ÁHT.belülre

K506

2 700 000

3 000 000

3 000 000

Kiadások összesen

86 242 000

85 925 000

85 925 000

17. melléklet

A többéves kihatással járó feladatok előirányzatai

Ft

2022

2023

2024

2025

2026

összesen

hosszú lejáratra kapott kölcsönök

tartozások fejlesztési célú
kötvénykibocsátásból

tartozások működési célú
kötvénykibocsátásból

beruházási és fejlesztési hitelek

működési célú hosszú lejáratú hitelek

egyéb hosszú lejáratú kötelezettségek

18. melléklet

Címrend

Az önkormányzat önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szervei

Táska Község Önkormányzata

Az önkormányzat önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szervei

Táskai Tőzike Óvoda