Pápakovácsi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2022. (II. 28.) önkormányzati rendelete

Pápakovácsi Község Önkormányzatának 2022. évi költségvetéséről

Hatályos: 2022. 03. 03

Pápakovácsi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2022. (II. 28.) önkormányzati rendelete

Pápakovácsi Község Önkormányzatának 2022. évi költségvetéséről

2022.03.03.

Pápakovácsi Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében és az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) és f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. A rendelet hatálya

1. § A rendelet hatálya kiterjed az önkormányzatra, valamint annak költségvetési szervére a Pápakovácsi Közös Önkormányzati Hivatalra.

2. A költségvetés bevételei és kiadásai

2. § (1) A Képviselő-testület az Önkormányzat 2022. évi összesített költségvetését az alábbiak szerint fogadja el: költségvetési bevételét 140.557.931 Ft-ban, működési költségvetési bevételét 140.557.931 Ft-ban, költségvetési kiadását 213.057.931 Ft-ban, ebből működési költségvetési kiadását 155.592.870 Ft-ban, melyből személyi jellegű kiadások 65.570.700 Ft-ban, munkaadókat terhelő járulékok 7.760.000 Ft, dologi kiadások 43.240.000 Ft, ellátottak pénzbeli juttatása 3.000.000 Ft, egyéb működési célú kiadások 35.679.120 Ft, tartalék 343.050 Ft.

(2) Felhalmozási költségvetési kiadását 53.539.607 Ft-ban, ebből beruházások előirányzata 28.200.000 Ft, felújítások előirányzata 25.339.607 Ft, finanszírozási kiadások 3.925.454 Ft-ban, költségvetési egyenlegének összegét: - 72.500.000 Ft-ban állapítja meg.

(3) A költségvetési hiány belső finanszírozását szolgáló előző évek pénzmaradványának igénybevétele 72.500.000 Ft.

(4) A Stabilitási tv. 3. § (1) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettsége, valamint többéves kihatással járó döntése az önkormányzatnak nincs.

(5) A tartalék összegét 343.050 Ft-ban hagyja jóvá, melyből általános tartalék 193.050 Ft, céltartalék 150.000 Ft.

(6) Az Önkormányzat összesített éves létszám előirányzatát 13 főben, a közfoglalkoztatottak éves létszám-előirányzatát 1 főben hagyja jóvá.

(7) Az (1) bekezdésben megállapított költségvetési bevételek forrásonkénti, a költségvetési kiadások jogcímenkénti megoszlását összesítetten a rendelet 1. melléklete alapján határozza meg a képviselő-testület.

(8) A működési és felhalmozási bevételek és kiadások előirányzatai mérlegszerű bemutatását önkormányzati szinten a 2. és a 3. melléklet részletezi.

(9) A működési hiány belső finanszírozásának érdekében a Képviselő-testület az előző év költségvetési maradványának az igénybevételét rendeli el.

(10) Intézményi térítési díjak iskola összesen: 831 Ft, ebből tízórai: 156 Ft, ebéd: 519 Ft, uzsonna: 156 Ft.

(11) Iskola ebéd speciális étkeztetés 309 Ft.

(12) óvoda összesen: 676 Ft, ebből tízórai 114 Ft, ebéd 448 Ft, uzsonna 114 Ft.

(13) Minden önkormányzati képviselő (beleértve a polgármestert is) 30.000 Ft összegű éves képviselői kerettel rendelkezik, amely céltartalékként került megtervezésre. A képviselői keret a képviselő által megjelölt bármilyen célra felhasználható.

(14) A képviselői keret felhasználásának szabályai:

a) több képviselő kerete összevonható és a képviselők együttesen is rendelkezhetnek az összevont keret felhasználásáról.

b) a felhasználás előtt a képviselő(k) a polgármesterrel egyeztetnek a megvalósítandó célról annak megvalósíthatóságáról és pénzügyi ütemezéséről.

c) a hivatal a polgármester közreműködésével megvalósítja a képviselő által megjelölt célt, feladatot és nyilvántartja a képviselői keret felhasználását.

(15) Minden önkormányzati képviselő (beleértve a polgármestert is) 30.000 Ft összegű éves képviselői kerettel rendelkezik, amely céltartalékként került megtervezésre. A képviselői keret a képviselő által megjelölt bármilyen célra felhasználható.

(16) A képviselői keret felhasználásának szabályai:

a) több képviselő kerete összevonható és a képviselők együttesen is rendelkezhetnek az összevont keret felhasználásáról.

b) a felhasználás előtt a képviselő(k) a polgármesterrel egyeztetnek a megvalósítandó célról annak megvalósíthatóságáról és pénzügyi ütemezéséről.

c) a hivatal a polgármester közreműködésével megvalósítja a képviselő által megjelölt célt, feladatot és nyilvántartja a képviselői keret felhasználását.

3. A költségvetés részletezése

3. § (1) Az Önkormányzat költségvetési évet követő 3 év tervezett bevételi és kiadási előirányzatait a 4. melléklet mutatja be.

(2) Az Önkormányzat előirányzat felhasználási tervét az 5. melléklet mutatja be.

(3) A költségvetési hozzájárulásokat a 6. melléklet mutatja be.

(4) Az Önkormányzat beruházási, felújítási kiadásainak célonkénti részletezését a 7. melléklet szerint fogadja el.

(5) Európai uniós forrásból finanszírozott támogatással az önkormányzat nem rendelkezik.

(6) A Képviselő-testület a kiadások között 343.050 Ft tartalékot állapít meg, melyből általános tartalék 193.050 Ft, céltartalék 150.000 Ft. Az általános tartalékkal való rendelkezés jogát a Képviselő-testület fenntartja magának.

4. Az Önkormányzat és az irányított intézmények költségvetése

4. § (1) A Képviselő-testület a megállapított bevételek és kiadások önkormányzati, költségvetési szervenkénti megoszlását, az éves (engedélyezett) létszám előirányzatot és a közfoglalkoztatottak létszámát költségvetési szervenként, feladatonként a 8. és 9. mellékletek szerint határozza meg.

(2) A Képviselő–testület felhatalmazza a polgármestert, hogy az Önkormányzat, valamint a költségvetési szervei összeállított, tartalmi és formai szempontból ellenőrzött költségvetését az önkormányzati rendelet-tervezet Képviselő-testület elé terjesztésének határidejét követő 30 napon belül a Kincstár területi szervéhez nyújtsa be.

5. A 2022. évi költségvetés végrehajtásával kapcsolatos szabályok

5. § (1) Az önkormányzati szintű költségvetés végrehajtásáért a polgármester, a könyvvezetéssel kapcsolatos feladatok ellátásáért a jegyző a felelős.

(2) Az Önkormányzat gazdálkodásának biztonságáért a Képviselő-testület, a gazdálkodás szabályszerűségéért a polgármester felelős.

(3) A Közös Hivatal dolgozóinak cafeteria-keretét bruttó 200 E Ft/fő/év összegben határozza meg.

(4) Az önkormányzat gazdálkodása során az év közben létrejött költségvetési többlet pénzintézeti pénzlekötés útján hasznosítható. A költségvetési többlet hasznosításával kapcsolatos szerződések, illetve pénzügyi műveletek lebonyolítását 500.000 forintig a képviselő-testület a polgármester hatáskörébe utalja. A polgármester az ezzel kapcsolatos intézkedéséről a következő képviselő-testületi ülésen tájékoztatást adni köteles.

(5) A költségvetési hiány csökkentése érdekében év közben folyamatosan figyelemmel kell kísérni a kiadások csökkentésének és a bevételek növelésének lehetőségeit.

(6) Kiegészítő támogatás igényléséről a működőképességet veszélyeztető helyzet esetében a polgármester gondoskodik, külön képviselő-testületi döntés alapján.

6. § (1) Az önkormányzat bevételeinek és kiadásainak módosításáról, a kiadási előirányzatok közötti átcsoportosításról a Képviselő-testület dönt.

(2) A Képviselő-testület a jóváhagyott kiadási előirányzatok közötti átcsoportosítás jogát minden esetben fenntartja magának.

(3) A költségvetési szerv a költségvetése kiemelt előirányzatai és a kiemelt előirányzaton belüli rovatok között átcsoportosítást hajthat végre.

(4) A Képviselő-testület az előirányzat-módosítás, előirányzat-átcsoportosítás átvezetéseként - az első negyedév kivételével - negyedévenként, de legkésőbb az éves költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig, december 31-ei hatállyal módosítja a költségvetési rendeletét. Ha év közben az Országgyűlés a hozzájárulások, támogatások előirányzatait zárolja, azokat csökkenti, törli, az intézkedés kihirdetését követően haladéktalanul a képviselő-testület elé kell terjeszteni a költségvetési rendelet módosítását.

(5) Amennyiben az Önkormányzat év közben a költségvetési rendelet készítésekor nem ismert többletbevételhez jut, vagy bevételei a tervezettől elmaradnak, arról a polgármester a Képviselő-testületet tájékoztatja.

(6) A képviselő-testület által jóváhagyott kiemelt előirányzatokat valamennyi költségvetési szerv köteles betartani.

6. A gazdálkodás szabályai

7. § (1) A költségvetési szervek rendeletben meghatározott bevételi és kiadási előirányzatai felett az intézmények vezetői előirányzat-felhasználási jogkörrel rendelkeznek.

(2) A költségvetési szervek az alapfeladataik ellátását szolgáló személyi juttatásokkal és az azokhoz kapcsolódó járulékok és egyéb közterhek előirányzataival minden esetben, egyéb előirányzatokkal a munkamegosztási megállapodásban foglaltaknak megfelelően rendelkeznek.

(3) Valamennyi költségvetési szerv vezetője köteles belső szabályzatban rögzíteni a működéshez, gazdálkodáshoz kapcsolódóan a gazdálkodás vitelét meghatározó szabályokat, a mindenkor érvényes központi szabályozás figyelembevételével, illetve a szükséges módosításokat végrehajtani.

(4) A költségvetési szervek az évközi előirányzat-módosításokról a jegyző által elrendelt formában kötelesek naprakész nyilvántartást vezetni.

7. A költségvetés végrehajtásának ellenőrzése

8. § (1) Az Önkormányzat a költségvetés végrehajtását belső ellenőrzés keretében ellenőrzi. A belső ellenőrzési feladatokat a Pápakörnyéki Önkormányzatok Feladatellátó Társulása keretében működő ellenőrzési társulás végzi az éves ellenőrzési munkatervében foglaltak szerint. Az ellenőrzés tapasztalatairól a polgármester a zárszámadási rendelet-tervezet előterjesztésekor köteles a Képviselő-testületet tájékoztatni.

(2) A jegyző köteles olyan kontrolltevékenységeket kialakítani, melyek biztosítják a kockázatok kezelését, hozzájárulnak a célok eléréséhez. Minden tevékenységre vonatkozóan biztosítani kell a folyamatba épített, előzetes, utólagos és vezetői ellenőrzést (FEUVE). A költségvetési szervek vezetői kötelesek a költségvetési szervek belső kontrollrendszeréről és belső ellenőrzéséről szóló 370/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet 1. melléklet szerinti nyilatkozatban értékelni a költségvetési szerv belső kontrollrendszerének minőségét.

8. Átmeneti gazdálkodás

9. § (1) Az Áht. 25. § (3) alapján – mivel az Önkormányzat 2022. január 1-jéig a költségvetési rendeletét nem alkotta meg – a polgármester jogosult az Önkormányzat költségvetését megillető bevételeknek a hatályos jogszabályok szerinti beszedésére, és az előző évi kiadási előirányzatokon belül a kiadások arányos teljesítésére.

(2) A polgármester a 2022. évi költségvetés elfogadásakor – az (1) bekezdésben foglaltak alapján – a Képviselő-testületnek beszámol, a Képviselő-testület a beszedett bevételeket és a teljesített kiadásokat e rendeletbe beépítve fogadja el.

9. Záró rendelkezések

10. § Ez a rendelet a kihirdetését követő harmadik napon lép hatályba.

1. melléklet

kiadások, bevételek

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2022. évi előirányzat

1

2

3

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

104 501 711

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

58 516 074

1.2.

Települési önkormányzatok eges köznevelési feladatainak támogatása

28 878 100

1.3.

Települési önkormányzatok egyes szociális és gyermekjóléti fel.támogatása

1 033 340

1.4.

Települési önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

11 846 370

1.5.

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

2 270 000

1.6.

Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

1 957 827

1.7.

Elszámolásból származó bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

11 406 220

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

11 406 220

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)


3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+4.2.+4.3.+4.4.)

10 550 000

4.1.

Helyi adók (4.1.1.+4.1.2.)

10 550 000

4.1.1.

- Vagyoni típusú adók

550 000

4.1.2.

- Termékek és szolgáltatások adói

10 000 000

4.2.

Gépjárműadó

4.3.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

4.4.

Egyéb közhatalmi bevételek

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.10.)

7 600 000

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

1 000 000

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

600 000

5.4.

Tulajdonosi bevételek

5.5.

Ellátási díjak

6 000 000

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

5.8.

Kamatbevételek

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Egyéb működési bevételek

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

6 500 000

6.1.

Immateriális javak értékesítése

6.2.

Ingatlanok értékesítése

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6 500 000

6.4.

Részesedések értékesítése

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)


7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)


8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

140 557 931

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)


10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

10.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)


11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása

11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

72 500 000

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

72 500 000

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)


13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

13.3.

Betétek megszüntetése

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)


14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

15.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei


16.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +15.)

72 500 000

17.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+16)

213 057 931































































K I A D Á S O K


forintban

Sor-
szám

Kiadási jogcímek

2022. évi előirányzat

1

2

3

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

155 249 820

1.1.

Személyi juttatások

65 570 700

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

7 760 000

1.3.

Dologi kiadások

43 240 000

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

3 000 000

1.5

Egyéb működési célú kiadások

35 679 120

1.6.

- az 1.5-ből: - Elvonások és befizetések

1.7.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

1.8.

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

1.9.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

1.10.

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

34 779 120

1.11.

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

1.12.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

1.13.

- Árkiegészítések, ártámogatások

1.14.

- Kamattámogatások

1.15.

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

900 000

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

53 539 607

2.1.

Beruházások

28 200 000

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

2.3.

Felújítások

25 339 607

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

2.6.

2.5.-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

2.7.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

2.8.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

2.9.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

2.10.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

2.11.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

2.12.

- Lakástámogatás

2.13.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

3.

Tartalékok (3.1.+3.2.)

343 050

3.1.

Általános tartalék

193 050

3.2.

Céltartalék

150 000

4.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2+3)

209 132 477

5.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (5.1. + … + 5.3.)


5.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

5.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

5.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

6.

Belföldi értékpapírok kiadásai (6.1. + … + 6.4.)


6.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

6.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása

6.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

6.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása

7.

Belföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.4.)

3 925 454

7.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

7.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

3 925 454

7.3.

Pénzeszközök betétként elhelyezése

7.4.

Pénzügyi lízing kiadásai

8.

Külföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.4.)


8.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

8.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása

8.3.

Külföldi értékpapírok beváltása

8.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök törlesztése

9.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (5.+…+8.)

3 925 454

10.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4+9)

213 057 931

KÖLTSÉGVETÉSI, FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK EGYENLEGE

3. sz. táblázat

Ezer forintban

1

Költségvetési hiány, többlet ( költségvetési bevételek 9. sor - költségvetési kiadások 4. sor) (+/-)

-68 574 546

2.

Finanszírozási bevételek, kiadások egyenlege (finanszírozási bevételek 16. sor - finanszírozási kiadások 9. sor) (+/-)

68 574 546

2. melléklet

Működési célú kiadások, bevételek mérlege

Sor-
szám

Bevételek

Kiadások

Megnevezés

2022. évi előirányzat

Megnevezés

2022. évi előirányzat

1

2

3.

4.

5.

1.

Önkormányzatok működési támogatásai

104 501 711

Személyi juttatások

22 095 000

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

11 406 220

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

2 860 000

3.

2.-ból EU-s támogatás

Dologi kiadások

37 940 000

4.

Közhatalmi bevételek

10 550 000

Ellátottak pénzbeli juttatásai

3 000 000

5.

Működési célú átvett pénzeszközök

Egyéb működési célú kiadások

35 679 120

6.

4.-ből EU-s támogatás

Tartalékok

343 050

7.

Egyéb működési bevételek

7 600 000

8.

9.

10.

11.

12.

13.

Költségvetési bevételek összesen (1.+2.+4.+5.+7.+…+12.)

134 057 931

Költségvetési kiadások összesen (1.+...+12.)

101 917 170

14.

Hiány belső finanszírozásának bevételei (15.+…+18. )


Értékpapír vásárlása, visszavásárlása

15.

Költségvetési maradvány igénybevétele

Likviditási célú hitelek törlesztése

16.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

Rövid lejáratú hitelek törlesztése

17.

Betét visszavonásából származó bevétel

Hosszú lejáratú hitelek törlesztése

18.

Egyéb belső finanszírozási bevételek

Kölcsön törlesztése

19.

Hiány külső finanszírozásának bevételei (20.+…+21.)


Forgatási célú belföldi, külföldi értékpapírok vásárlása

20.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele

Államháztartáson belüli megelőlegezés visszafizetése

3 925 454

21.

Értékpapírok bevételei

Irányító szervi támogatás

51 175 700

22.

Működési célú finanszírozási bevételek összesen (14.+19.)


Működési célú finanszírozási kiadások összesen (14.+...+21.)

55 101 154

23.

BEVÉTEL ÖSSZESEN (13.+22.)

134 057 931

KIADÁSOK ÖSSZESEN (13.+22.)

157 018 324

24.

Költségvetési hiány:


Költségvetési többlet:


25.

Tárgyévi hiány:


Tárgyévi többlet:


3. melléklet

Felhalmozási célú kiadások, bevételek mérlege

Sor-
szám

Bevételek

Kiadások

Megnevezés

2022. évi előirányzat

Megnevezés

2022. évi előirányzat

1

2

3

4

5

1.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

Beruházások

28 200 000

2.

1.-ből EU-s támogatás

1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

3.

Felhalmozási bevételek

6 500 000

Felújítások

25 339 607

4.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök átvétele

3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

5.

4.-ből EU-s támogatás (közvetlen)

Egyéb felhalmozási kiadások

6.

Egyéb felhalmozási célú bevételek

7.

8.

9.

10.

11.

Tartalékok

12.

Költségvetési bevételek összesen: (1.+3.+4.+6.+…+11.)

6 500 000

Költségvetési kiadások összesen: (1.+3.+5.+...+11.)

53 539 607

13.

Hiány belső finanszírozás bevételei ( 14+…+18)

70 000 000

Értékpapír vásárlása, visszavásárlása

14.

Költségvetési maradvány igénybevétele

70 000 000

Hitelek törlesztése

15.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

Rövid lejáratú hitelek törlesztése

16.

Betét visszavonásából származó bevétel

Hosszú lejáratú hitelek törlesztése

17.

Értékpapír értékesítése

Kölcsön törlesztése

18.

Egyéb belső finanszírozási bevételek

Befektetési célú belföldi, külföldi értékpapírok vásárlása

19.

Hiány külső finanszírozásának bevételei (20+…+24 )


Betét elhelyezése

20.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

Pénzügyi lízing kiadásai

21.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele

22.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

23.

Értékpapírok kibocsátása

24.

Egyéb külső finanszírozási bevételek

25.

Felhalmozási célú finanszírozási bevételek összesen (13.+19.)

70 000 000

Felhalmozási célú finanszírozási kiadások összesen
(13.+...+24.)


26.

BEVÉTEL ÖSSZESEN (12+25)

76 500 000

KIADÁSOK ÖSSZESEN (12+25)

53 539 607

27.

Költségvetési hiány:


Költségvetési többlet:


28.

Tárgyévi hiány:


Tárgyévi többlet:


4. melléklet

Bevételek, kiadások részletezése

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2023.év

2024. év

2025.év

1

2

3

4

5

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

113 770 000

114 070 000

114 170 000

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

70 000 000

71 000 000

71 000 000

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

23 000 000

22 800 000

23 100 000

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

18 500 000

18 000 000

17 800 000

1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

2 270 000

2 270 000

2 270 000

1.5.

Működési célú központosított előirányzatok

1.6.

Helyi önkormányzatok kiegészítő támogatásai

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

6 000 000

6 300 000

6 500 000

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

6 000 000

6 300 000

6 500 000

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)




3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+4.2.+4.3.+4.4.)

10 600 000

11 600 000

12 600 000

4.1.

Helyi adók (4.1.1.+4.1.2.)

4.1.1.

- Vagyoni típusú adók

600 000

600 000

600 000

4.1.2.

- Termékek és szolgáltatások adói

10 000 000

11 000 000

12 000 000

4.2.

Gépjárműadó

4.3.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

4.4.

Egyéb közhatalmi bevételek

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.10.)

6 800 000

6 850 000

6 900 000

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

800 000

800 000

800 000

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

600 000

600 000

600 000

5.4.

Tulajdonosi bevételek

5.5.

Ellátási díjak

5 400 000

5 450 000

5 500 000

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

5.8.

Kamatbevételek

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Egyéb működési bevételek

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)




6.1.

Immateriális javak értékesítése

6.2.

Ingatlanok értékesítése

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.4.

Részesedések értékesítése

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)




7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)




8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

137 170 000

138 820 000

140 170 000

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)




10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

10.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)




11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása

11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

10 000 000

11 500 000

11 500 000

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

10 000 000

11 500 000

11 500 000

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)




13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

13.3.

Betétek megszüntetése

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)




14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

15.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei




16.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +15.)




17.

Függő bevétel




18.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+16)

147 170 000

150 320 000

151 670 000




K I A D Á S O K



forintban

Sor-szám

Kiadási jogcímek

2023. év

2024. év

2025.év

1

2

3

4

5

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

85 740 000

87 750 000

89 020 000

1.1.

Személyi juttatások

15 590 000

16 000 000

16 250 000

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

2 550 000

2 650 000

2 750 000

1.3.

Dologi kiadások

33 000 000

34 000 000

34 420 000

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

4 600 000

4 600 000

4 600 000

1.5

Egyéb működési célú kiadások

30 000 000

30 500 000

31 000 000

1.6.

- az 1.5-ből: - Elvonások és befizetések

1.7.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

1.8.

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

1.9.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

1.10.

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

29 500 000

30 000 000

30 500 000

1.11.

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

1.12.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

1.13.

- Árkiegészítések, ártámogatások

1.14.

- Kamattámogatások

1.15.

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

500 000

500 000

500 000

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

2 000 000

2 000 000

3 000 000

2.1.

Beruházások

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

2.3.

Felújítások

2 000 000

2 000 000

3 000 000

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

2.6.

2.5.-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

2.7.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

2.8.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

2.9.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

2.10.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

2.11.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

2.12.

- Lakástámogatás

2.13.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

3.

Tartalékok (3.1.+3.2.)

930 000

1 070 000

1 150 000

3.1.

Általános tartalék

780 000

920 000

1 000 000

3.2.

Céltartalék

150 000

150 000

150 000

4.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2+3)

88 670 000

90 820 000

93 170 000

5.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (5.1. + … + 5.3.)




5.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

5.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

5.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

6.

Belföldi értékpapírok kiadásai (6.1. + … + 6.4.)




6.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

6.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása

6.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

6.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása

7.

Belföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.4.)

58 500 000

59 500 000

58 500 000

7.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

7.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

4 500 000

4 500 000

4 500 000

7.3.

Pénzeszközök betétként elhelyezése

7.4.

Irányító szervi támogatás

54 000 000

55 000 000

54 000 000

8.

Külföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.4.)




8.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

8.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása

8.3.

Külföldi értékpapírok beváltása

8.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök törlesztése

9.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (5.+…+8.)




10.

Függő kiadás




11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4+9)

147 170 000

150 320 000

151 670 000

5. melléklet

Előirányzat felhasználási terv

Sor-szám

Megnevezés

Január

Február

Március

Április

Május

Június

Július

Auguszt.

Szept.

Okt.

Nov.

Dec.

Összesen:

1.

Bevételek

2.

Önkormányzatok működési támogatásai

8 708 475

8 708 475

8 708 475

8 708 475

8 708 475

8 708 475

8 708 475

8 708 475

8 708 475

8 708 475

8 708 475

8 708 486

104 501 711

3.

Működési célú támogatások ÁH-on belül

950 518

950 518

950 518

950 518

950 518

950 518

950 518

950 518

950 518

950 518

950 518

950 522

11 406 220

4.

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belül

5.

Közhatalmi bevételek

4 800 000

500 000

4 800 000

450 000

10 550 000

6.

Működési bevételek

633 333

633 333

633 333

633 333

633 333

633 333

633 333

633 333

633 333

633 333

633 333

633 337

7 600 000

7.

Felhalmozási bevételek

6 500 000

6 500 000

8.

Működési célú átvett pénzeszközök

9.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

10.

Finanszírozási bevételek

5 833 333

5 833 333

5 833 333

5 833 333

5 833 333

5 833 333

5 833 333

5 833 333

5 833 333

5 833 333

5 833 333

5 833 337

70 000 000

Kiadások

13.

Személyi juttatások

1 850 000

1 850 000

1 850 000

1 850 000

1 850 000

1 850 000

1 850 000

1 850 000

1 850 000

1 850 000

1 850 000

1 745 000

22 095 000

14.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

238 333

238 333

238 333

238 333

238 333

238 333

238 333

238 333

238 333

238 333

238 333

238 337

2 860 000

15.

Dologi kiadások

3 200 000

3 200 000

3 200 000

3 200 000

3 200 000

3 200 000

3 200 000

3 200 000

3 200 000

3 200 000

3 200 000

2 740 000

37 940 000

16.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

250 000

250 000

250 000

250 000

250 000

250 000

250 000

250 000

250 000

250 000

250 000

250 000

3 000 000

17.

Egyéb működési célú kiadások

2 973 260

2 973 260

2 973 260

2 973 260

2 973 260

2 973 260

2 973 260

2 973 260

2 973 260

2 973 260

2 973 260

2 973 260

35 679 120

18.

Beruházások

14 500 000

13 700 000

28 200 000

19.

Felújítások

20 539 607

1 500 000

3 300 000

25 339 607

20.

Tartalék

28 000

28 000

28 000

28 000

28 000

28 000

28 000

28 000

28 000

28 000

28 000

35 050

343 050

21.

Finanszírozási kiadások

4 590 000

4 590 000

4 590 000

4 590 000

4 590 000

4 590 000

4 590 000

4 590 000

4 590 000

4 590 000

4 590 000

4 611 154

55 101 154

6. melléklet

Működési és ágazati feladatok támogatásának alakulása jogcímenként

Jogcím

2022. évi támogatás összesen

1

2

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

58 516 074

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

28 878 100

Települési önkormányzatok egyes szociális és gyermekjóléti feladatinak támogatása

1 033 340

Települési önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

11 846 370

Települési önkormányzatok kulturális feladatinak támogatása

2 270 000

Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

1 957 827

Elszámolásból származó bevételek

Összesen:

104 501 711

7. melléklet

Felújítási beruházási kiadások

Felújítás, beruházás megnevezése

Teljes költség

Kivitelezés kezdési és befejezési éve

Felhasználás 2021 XII.31-ig

2022. évi előirányzat

2022. év utáni szükséglet
(6=2 - 4 - 5)

1

2

3

4

5

6

Irodafelújítás

1 500 000

2022.

1 500 000

Buszvásárlás

9 500 000

2022.

9 500 000

Kamerarendszerek kiépítése

14 500 000

2022.

14 500 000

Telekrész vásárlás

200 000

2022.

200 000

Árokfelújítás

2 500 000

2022.

2 500 000

Ilona utcai járdaépítés

4 000 000

2022.

4 000 000

Járdafelújítás Fő u.

20 539 607

2022.

20 539 607

Temetői gyalogút

800 000

2022.

800 000


53 539 607



53 539 607


8. melléklet

Bevételek, kiadások részletezése

Megnevezés

Pápakovácsi Község Önkormányzata



Összes bevétel, kiadás




forintban

Száma

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

Előirányzat

1

2

3


Bevételek


1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

104 501 711

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

58 516 074

1.2.

Települési önkormányzatok eges köznevelési feladatainak támogatása

28 878 100

1.3.

Települési önkormányzatok egyes szociális és gyermekjóléti fel.támogatása

1 033 340

1.4.

Települési önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

11 846 370

1.5.

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

2 270 000

1.6.

Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

1 957 827

1.7.

Elszámolásból származó bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

11 406 220

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

11 406 220

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)


3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+4.2.+4.3.+4.4.)

10 550 000

4.1.

Helyi adók (4.1.1.+4.1.2.)

4.1.1.

- Vagyoni típusú adók

550 000

4.1.2.

- Termékek és szolgáltatások adói

10 000 000

4.2.

Gépjárműadó

4.3.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

4.4.

Egyéb közhatalmi bevételek

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.10.)

7 600 000

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

1 000 000

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

600 000

5.4.

Tulajdonosi bevételek

5.5.

Ellátási díjak

6 000 000

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

5.8.

Kamatbevételek

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Egyéb működési bevételek

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

6 500 000

6.1.

Immateriális javak értékesítése

6.2.

Ingatlanok értékesítése

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6 500 000

6.4.

Részesedések értékesítése

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)


7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)


8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

140 557 931

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)


10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

10.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)


11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása

11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

70 000 000

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

70 000 000

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)


13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

13.3.

Betétek megszüntetése

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)


14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

15.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei


16.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +15.)

70 000 000

17.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+16)

210 557 931



7.1. melléklet az …../2022.(…....) önkormányzati rendelethez


Kiadások


1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

101 574 120

1.1.

Személyi juttatások

22 095 000

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

2 860 000

1.3.

Dologi kiadások

37 940 000

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

3 000 000

1.5

Egyéb működési célú kiadások

35 679 120

1.6.

- az 1.5-ből: - Elvonások és befizetések

1.7.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

1.8.

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

1.9.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

1.10.

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

34 779 120

1.11.

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

1.12.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

1.13.

- Árkiegészítések, ártámogatások

1.14.

- Kamattámogatások

1.15.

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

900 000

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

53 539 607

2.1.

Beruházások

28 200 000

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

2.3.

Felújítások

25 339 607

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

2.6.

2.5.-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

2.7.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

2.8.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

2.9.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

2.10.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

2.11.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

2.12.

- Lakástámogatás

2.13.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

3.

Tartalékok (3.1.+3.2.)

343 050

3.1.

Általános tartalék

193 050

3.2.

Céltartalék

150 000

4.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2+3)

155 456 777

5.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (5.1. + … + 5.3.)


5.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

5.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

5.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

6.

Belföldi értékpapírok kiadásai (6.1. + … + 6.4.)


6.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

6.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása

6.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

6.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása

7.

Belföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.4.)

55 101 154

7.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

7.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

3 925 454

7.3.

Pénzeszközök betétként elhelyezése

7.4.

Irányító szervi támogatás

51 175 700

8.

Külföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.4.)


8.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

8.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása

8.3.

Külföldi értékpapírok beváltása

8.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök törlesztése

9.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (5.+…+8.)

55 101 154

10.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4+9)

210 557 931

Éves engedélyezett létszám előirányzat (fő)


4

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)


1

9. melléklet

Közös Önkormányzati Hivatal költségvetése

Száma

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

Előirányzat

1

2

3


Bevételek


1.

Működési bevételek (1.1.+…+1.10.)


1.1.

Készletértékesítés ellenértéke

1.2.

Szolgáltatások ellenértéke

1.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

1.4.

Tulajdonosi bevételek

1.5.

Ellátási díjak

1.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

1.7.

Általános forgalmi adó visszatérülése

1.8.

Kamatbevételek

1.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

1.10.

Egyéb működési bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+2.3.)


2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

2.3.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

2.4.

- ebből EU támogatás

3.

Közhatalmi bevételek


4.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (4.1.+4.2.)


4.1.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

4.2.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

4.3.

- ebből EU-s támogatás

5.

Felhalmozási bevételek (5.1.+…+5.3.)


5.1.

Immateriális javak értékesítése

5.2.

Ingatlanok értékesítése

5.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.

Működési célú átvett pénzeszközök


7.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök


8.

Költségvetési bevételek összesen (1.+…+7.)


9.

Finanszírozási bevételek (9.1.+…+9.3.)

53 675 700

9.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

2 500 000

9.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

9.3.

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

51 175 700

10.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (8.+9.)

53 675 700















7.2. melléklet az …./2022.(…....) önkormányzati rendelethez


Kiadások


1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

53 675 700

1.1.

Személyi juttatások

43 475 700

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

4 900 000

1.3.

Dologi kiadások

5 300 000

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5.

Egyéb működési célú kiadások

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+…+2.3.)


2.1.

Beruházások

2.2.

Felújítások

2.3.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

2.4.

- ebből EU-s forrásból tám. megvalósuló programok, projektek kiadásai

3.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.)

53 675 700

Éves engedélyezett létszám előirányzat (fő)


9

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)


0